Je eigen horoscoop

Jouw horoscoop introductie

Op deze pagina kun je allerlei informatie vinden over je eigen horoscoop. Als je beter wil begrijpen hoe een geboortehoroscoop eigenlijk werkt kun je de korte uitleg geboortehoroscoop nog eens nalezen. Dit is een pagina in ontwikkeling, dus er zal in de loop van de tijd steeds meer bijkomen. Wat je hier in ieder geval al wel kunt vinden zijn De Grote Drie van elke horoscoop: de Zon, de Maan en de Ascendant. Ook kun je alle aspecten tussen de planeten onderling nalezen.

Je kunt lezen over je eigen sterrenbeeld – het teken waar de Zon in staat. Dat weet eigenlijk iedereen wel, en er zijn overal beschrijvingen van te vinden. Hier vind je er twee – een humoristische (en soms sarcastische) karakterisering van de twaalf sterrenbeelden, die bedoeld is om te lachen. En een andere, wat serieuzere en uitgebreide beschrijving hoe elk van de twaalf tekens omgaat met liefde en seksualiteit.

Dan is er de Maan. Ook die kan, net als de Zon, in elk van de twaalf tekens staan. Iemand met de Zon in Ram/Maan in Tweelingen is echt wel anders dan iemand met de Zon in Ram/Maan in Kreeft.

Er zijn dus van elk van de twaalf sterrenbeelden ook twaalf verschillende “varianten”, afhankelijk van waar de Maan staat. Je kunt hier alles lezen over de Maan in de twaalf tekens – en ik geef daarbij ook twee verschillende beschrijvingen, om het van meerdere kanten te belichten.

Vervolgens: de Ascendant. Eerst een uitgebreide analyse – wat betekent dit deel van je persoonlijke horoscoop eigenlijk? Dit gaat wat dieper dan meestal, en is soms wat technisch. Om het wat gemakkelijker te maken kun je daarna over de Ascendant in elk van de twaalf tekens lezen. Ook geschikt als je vrijwel niets over de rest van je horoscoop weet. Misschien weet je juist wel al meer over je persoonlijke horoscoop? Dan kun je hier ook lezen over verbindingen tussen elk van de planeten en je eigen Ascendant. Weet je ook wat de heerser van je Ascendant is en in welk huis die staat? Kun je hier ook meer over vinden.

introductie twaalf sterrenbeelden

Een sarcastische beschrijving van de twaalf sterrenbeelden. Na een luchtige introductie leer je meer over de duistere kant van de Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Geïnteresseerd in seksualiteit en relaties? Lees hier dan meer over hoe dat werkt bij de Ram, de Stier, de Tweelingen, de Kreeft, de Leeuw, de Maagd, de Weegschaal, de Schorpioen, de Boogschutter, de Steenbok, de Waterman en Vissen

Maan in de twaalf tekens

Hier vind je een uitgebreide beschrijving van de positie van de Maan in elk van de twaalf tekens van de dierenriem. Lees hier meer over wat het betekent als jouw Maan staat in Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen.

introductie ascendant

Hier vind je een zeer uitgebreide introductie over de Ascendant zelf, en hoe je daar veel meer over te weten kunt komen als je verder kijkt dan alleen het teken van de dierenriem.

Er is een (klassieke) beschrijving van de twaalf verschillende tekens van de Ascendant: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman, Vissen.

Er is een beschrijving van de combinatie van planeten die een aspect maken met de Ascendant, of in het eerste huis staan. Dat kan de expressie van de Ascendant aanzienlijk wijzigen. Lees meer over Ascendant Zon aspecten, Ascendant Maan aspecten, Ascendant Mercurius aspecten, Ascendant Venus aspecten, Ascendant Mars aspecten, Ascendant Jupiter aspecten, Ascendant Saturnus aspecten, Ascendant Uranus aspecten, Ascendant Neptunus aspecten, en Ascendant Pluto aspecten.

Er is een beschrijving van de heerser van de Ascendant, en wat het betekent als die in het eerste, tweede, derde, vierde (enzovoorts) huis staat.

introductie planeten

Hier vindt je de uitgebreide beschrijving van de psychologische betekenis van de Zon, Maan en de planeten Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en PlutoEn een introductie tot Chiron, of Cheiron, die ik ook in de horoscoop teken. 

Wat zijn de belangrijkste associaties met elke planeet, en wat merk je als een planeet goed of juist minder goed functioneert? Een handig overzicht vind je hier 

Vier voorbeelden van een combinatie van psychologie en astrologie vind je hier:

De Zon, en een groot, sterk of zwak ego

De Maan, basisvertrouwen en (on)veilige hechting.

De rol van de Maan, Saturnus en Pluto bij trauma en beschadiging.

De donkere kant van Pluto: wat is trauma en welke behandelingen zijn er?

introductie verschillende aspecten

Lees hier meer over de verschillende aspecten - harmonisch en disharmonisch - tussen de planeten onderling.