Relaties en seksualiteit van de Ram

Ram2

Rammen zijn hartstochtelijk en impulsief,  en ze kunnen snel in vuur en vlam staan. Dit is een teken met sterke emoties die snel omhoog kunnen komen, maar die overigens ook weer net zo snel kunnen verdwijnen. 

Ze zijn gewend om ervoor te zorgen dat ze krijgen wat ze willen. Ze zetten meestal zelf wel de eerste stap in het spel van verovering. Ze houden van snelle, heftige seks.

Ze zijn over het algemeen op zichzelf gericht en zelfverzekerd. De wellustige Ram doet alles om zo snel mogelijk aan zijn trekken te komen. De Ram is een snelle verleider en is vurig, luidruchtig en hartstochtelijk. Ze laten zich niet afwijzen. De mannelijke Ram kan gedreven zijn door wellust als hij jacht maakt op een ideale partner; een vrouwelijke Ram is even doelbewust.

Ze zijn gepassioneerd en houden oprecht van seks, maar zijn meestal niet goed thuis in de kunst van de langzame, subtiele verleiding. Ze vragen gewoon om wat ze willen, maar houden weinig rekening met de behoeften van hun partner. Positief is dat ze direct zijn, maar een negatief  aspect is dat ze met hun ongeduld soms grof zijn.

Net als de meeste vuurtekens hebben ze weinig voeling met hun lichaam; ze gebruiken het wel voor seks, maar voelen door hun haast niet de subtielere energieën. Zolang het doel een snel orgasme is, zullen ze dit ook niet snel leren. Dat gebeurt wel wanneer ze leren luisteren naar wat hun lichaam nodig heeft, waar het van geniet en wanneer ze meer hun ervaringen met hun partner delen.

De Ram duldt geen uitstel in de bevrediging van zijn begeerte. Net als de heersende planeet Mars zijn zij het liefst de sterkste in de strijd tussen de seksen. Ze zijn voortdurend op zoek naar sensatie en opwinding. Ze houden van de opwinding van de jacht, maar hunkeren vooral naar de verovering. Te veel verzet en afwijzing jaagt hen evenwel op de vlucht, dan zoeken ze liever elders nieuwe uitdagingen.

Ze laten zich slechts zelden overheersen; ze willen de baas zijn op seksueel gebied. Ze houden niet zo van emotionele spelletjes, maar des te meer van seksuele spelletjes.

Tenzij er veel aanwijzingen zijn voor het tegendeel zijn de meeste Rammen extravert, vurig en hartstochtelijk, en mogelijk zelfs seksuele atleten met een groot uithoudingsvermogen. Zeker in het begin van een relatie.  Een minder charmant trekje is dat ze veel beter zijn met het beginnen van dingen dan met de voltooiing ervan. Ze bouwen relaties niet geleidelijk op. De lompe, ongeduldige aard van de Ram sluit ook langdurig voorspel uit. Dit teken is een liefhebber van de rechttoe-rechtaan seks; ‘d’r op en d'r af’.

Als het iets te langzaam gaat of eentonig wordt, zullen ze snel hun interesse verliezen. Niet dat iemand ze daarop durft aan te spreken; een Ram heeft altijd gelijk! Ze geven weinig om de subtielere gevoelens van anderen omdat hun wellust overheersend is. Deze egoïstische benadering van seks is goed voor vele liefjes voor een nacht, maar nauwelijks voor blijvende relaties – een Ram heeft vaak vele heftige, vurige relaties die vaak zomaar ineens stop gezet worden.

Een Ram houdt van versieren. Versieren bevredigt hun voortdurende behoefte aan nieuwe prikkels en stelt de verbintenis uit waar ze zo bang voor kunnen zijn. Als ze uiteindelijk echt verliefd worden, komt hun romantische, maar ietwat naïeve aard naar boven. Als ze hun grote liefde vinden verwachten ze eeuwig geluk en harmonie. Helaas worden ze hierin keer op keer teleurgesteld. Gelukkig zijn ze, zoals alle vuurtekens, eeuwige optimisten en verliest ze de moed niet zo gauw.

Zelfs voor een verliefde Ram zijn romantische liefdesverklaringen ongewoon. Ze zullen af en toe ‘ik hou van jou’ zeggen, maar veel verder zal het niet gaan; ze zijn wel positief en extravert, maar denken weinig na over hun diepere gevoelens.

Veel Rammen maken door hun vurige aard vaak ruzie en zien seks (geen bloemen) als een manier om ‘het spijt me’ te zeggen. Voor hun partner blijft het een raadsel in hoeverre ze echt spijt hebben.

Een Ram is behoorlijk trouw, maar als een Ram toch ontrouw is geweest, zal hij het zijn partner op een tactloze manier vertellen. Goede kans dat ze het er zomaar uitflappen.

Ram-mannen en -vrouwen lijken erg op elkaar. Een Ram-vrouw is even hitsig en direct als een Ram-man. Een Ram neemt vaak het initiatief. Er kunnen strubbelingen ontstaan als andere tekens de natuurlijke neiging om de leiding te nemen verwarren met bazigheid. Maar misschien is dat ook wel helemaal geen vergissing…

Het hoofd is belangrijk voor de Ram. Veel Rammen houden ervan als hun hoofd gestreeld wordt, vooral de nek of het voorhoofd.

De Ram wil het liefst bovenop liggen en heeft de onbedwingbare neiging de touwtjes in handen te willen houden. Zo lang zij kunnen bepalen hoe het vrijen gaat zijn ze er blij mee.

Ze zoeken ongecompliceerde seksuele ontmoetingen, vrijheid, hartstocht en bevrediging. Iemand die evenveel levenslust en plezier in de liefde heeft als zijzelf, zal ze gelukkig maken. De Ram heeft behoefte aan eerlijkheid in relaties; ze zijn niet opgewassen tegen geheimen en manipulaties. De ideale partner is recht-door-de-zee en even direct en bot is als zijzelf.

Ram1

Ze houden wel van een beetje spanning. Vrijen wanneer ze elk moment ontdekt kunnen worden kan een Ram ontzettend opwindend vinden. Ram vrouwen zijn dapper en willen een actieve rol spelen. En een partner die bijvoorbeeld nieuwe standjes wil uitproberen en bereid is om te experimenteren met vrijen op spannende plekjes, of die het geen bezwaar vindt om erotische kleding te dragen blijft hen het langst boeien. Omdat ze behoefte hebben aan nieuwe prikkels is een partner die hen af en toe kan verrassen ideaal.

Het hoeft dus ook niet altijd alleen maar in de slaapkamer te gebeuren. Ze houden wel van enigszins gevaarlijke plaatsen, zoals een lift of een hoekje tussen de jassen tijdens een feestje. De buitenlucht is ook aantrekkelijk voor de sportieve Ram. Elk vuurteken houdt van warmte, dus past een zwoele zomeravond goed bij hun amoureuze karakter; net als exotische locaties in de zon.

De Ram heeft een afgrijselijke hekel aan wachten. Ze willen seks hebben als ze er zin in krijgen, zo simpel is het. Ze houden er ook niet van als anderen zeggen wat ze moeten doen, dus hun partner moet een manier vinden om iets nieuws in het seksleven te introduceren zonder dat dat een bedreiging vormt. Aandringen zal grote weerstand oproepen, zelfs als het seksleven door de vernieuwing zou verbeteren.

Toespelingen en vage zinspelingen maken weinig indruk op hen. Ze houden er niet van voorzichtig te werk gaan, van geheimzinnigheid en van gekonkel. Ze zijn helemaal niet goed in doen alsof en vinden het moeilijk om tactisch te zijn. Een compromis is hen vreemd; ze laten hun eigen behoeften voorgaan en verwachten dat anderen hen volgen. De Ram houdt niet graag rekening met andere mensen en op emotionele uitbarstingen knapt hij af.

De fantasieën van een Ram kunnen gaan over veroveringen, maar soms ook over veroverd worden. Dus ze kunnen ook fantaseren over passief zijn, onmachtig, vastgebonden en overgeleverd aan hun partner. Een beetje sadomasochisme kan heel stimulerend zijn. Het mooie van een fantasie is dat je uit een vertrouwde rol kunt stappen. Ze fantaseren misschien ook wel  dat ze meegesleurd worden in een harde vrijpartij, zonder dat ze ‘nee’ kunnen zeggen.

Doordat de Ram van korte, heftige seks houdt en zich snel verveelt, zijn hun relaties meestal korte uitspattingen. Een verliefde Ram kan ongelooflijk jaloers zijn en heel bezitterig. Ze zullen niet tolereren dat hun partner een verhouding heeft, maar ze kunnen zelf wellicht de verleiding niet weerstaan en verwachten dan van hun partner dat die in ziet dat een avontuurtje geen invloed heeft op de relatie.

De Ram is opvliegend van aard en uit zijn woede direct. Ze lopen het liefst woedend weg en slaan de deur hard dicht bij de geringste onenigheid, maar komen ook snel weer terug. Hun boosheid is meestal kort van duur. De partner moet echter geen verontschuldigingen verwachten. De Ram kent nauwelijks spijtgevoelens. Ze leven in het heden en verwachten dat anderen ruzies even snel vergeten als zij dat doen.

Ram-relaties eindigen doorgaans snel en abrupt. Ondanks alle tweede kansen zal er een dag komen dat de deur dichtslaat en niet meer opengaat. Dan gaan ze verder, hebben misschien een nieuwe partner gevonden of zijn begonnen aan een nieuwe, opwindender uitdaging in hun leven. De Ram is niet het trouwste sterrenbeeld, dus misschien zijn zij het die een verhouding zijn begonnen. Het kan ze gaan vervelen om steeds maar weer aan de behoeften van hun partner te moeten voldoen. Als de relatie eenmaal voorbij is, verbreken ze het liefst alle contact abrupt. Dit sterrenbeeld houdt van een snel en radicaal einde; er wordt niet met heimwee teruggekeken naar wat had kunnen zijn.

Ze kunnen van hun oppositieteken, de Weegschaal, leren hoe ze een echte relatie kunnen aangaan en hoe ‘ik’ ‘wij’ kan worden. Ze kunnen nieuwe mogelijkheden ontdekken door bevrediging uit te stellen en compromissen te leren sluiten. Ze kunnen leren genieten van sensualiteit, seksualiteit en erotiek, en leren om meer waardering te krijgen voor fantasie en subtiliteit. Ook is het goed om te leren meer van hun gevoelens met de partner te delen. Dit lijkt misschien moeilijk, maar een Ram heeft uiteindelijk baat bij het delen van emoties in een relatie met iemand die hij kan vertrouwen.

Ram3

Een ongeduldige Ram in de slaapkamer doet denken aan een drammerige peuter wiens favoriete woord ‘ik’ is, met als tweede favoriete woord ‘nu’. Ooit beëindigde de vrouw van een manlijke Ram hun relatie omdat hij de gewoonte had haar in de ribben te porren en “wat denk je ervan?” te zeggen als zij nét middenin een boek zat – deze tactloze en drammerige aanpak is typerend voor de Ram.

Als een Ram wellustig zijn zinnen op u gezet heeft zal hij met veel energie jacht op u maken. Als u ‘ja’ zegt komt er een directe reactie. Maar als u moeilijk doet stapt een Ram direct op, en de minder elegante types zullen eerst nog een paar verwensingen en beledigingen uiten.

Een Ram uit zijn wellust heel direct, zodat u precies weet waar u aan toe bent met hen. Als er sprake is van echte liefde – ze kennen het verschil met wellust niet altijd – wordt er nog steeds jacht op u gemaakt. Als de partner van een Ram begrijpt dat de directe aanpak van de Ram voortkomt uit de behoefte een heftig verlangen te uiten zullen ze dit zeker waarderen. Ze vinden het vaak moeilijk om hun gevoelens te uiten en vermijden de strelingen waar anderen zich door veilig gaan voelen. Voor hen is seks een uiting van passie. Ze realiseren zich af en toe niet voldoende dat partners soms meer nodig hebben.

De manlijke Ram is brutaal, direct, wellustig en zoekt partners die kunnen voldoen aan zijn sterke seksuele eisen en zijn behoefte aan een onderhoudende partner. Als een partner passief is zal hij alles doen wat in zijn macht ligt om de partner te prikkelen. Als een partner te sloom is zal hij vrij snel zijn interesse verliezen. Als de partner dominant is zal er vaak ruzie zijn; er is ook altijd maar plaats voor één Ram in een relatie. Ze willen de leiding hebben.

De vrouwelijke Ram is niet veel anders; brutaal, opdringerig, erotisch en egocentrisch – ze weet wat ze wil en hoe ze het moet krijgen. Ze ligt graag boven bij het vrijen. Ze is niet bang om haar grote libido te tonen of iemand achterna te lopen. Ze zal meestal de eerste stap zetten, of heel direct reageren op een versierpoging. Al is haar ‘nee’ net zo duidelijk als haar ‘ja’, wat voor de minder zelfverzekerde minnaars nog wel eens hard kan aankomen. Ze is levendig, en je kunt met haar lachen, als je tegen haar wat grove gevoel voor humor kunt.

Mocht u overwegen een Ram te versieren – u krijgt de kans niet, want zij zijn altijd het eerste. Hun verleidingstechniek is direct en vastberaden. U bent geïnteresseerd of niet. Als u dat niet bent gaan ze geen tijd verknoeien om u te overtuigen. Maar als u wel geïnteresseerd bent wordt u overspoeld door een adembenemende stroom van hartstochtelijke aandacht.

Om een Ram echt gelukkig te maken – en u heeft waanzinnig veel geld – kunt u het beste (voor zowel mannen als vrouwen) een grote, flitsende rode sportwagen voor ze kopen. U bent dan enkele maanden verzekerd van seksueel plezier. Puur genot! Mocht dat er niet inzitten kan kunt u het misschien ook met een rode roos proberen.

De Ram vindt zijn gezondheid belangrijk en heeft beweging nodig om zich goed te voelen – een lidmaatschap van een sportschool, een actieve vakantie, een avond dansen zijn ook allemaal goede idee. Bovendien profiteert u dan zelf ook van de verbeterde conditie en vitaliteit.

Van de Ram kunt u sensationele seks verwachten, grote impulsiviteit, egoïsme en een onstuimige relatie. U kunt worden verleid met geschenken – ze zijn genereus – maar verwacht niet te veel op het gebied van de subtielere gebaren. Daarvoor hebben ze te weinig geduld en zijn ze niet fijnzinnig genoeg. Ze genieten van de strijd en van vurigheid, dus u moet wel tegen af en toe een ruzie kunnen. Maar dat duurt nooit zo lang.

Relaties en seksualiteit van de Stier

Stier1

De Stier staat bekend als een sensueel teken, met een sterk libido. De hartstocht komt misschien langzaam op gang, maar eenmaal gewekt kan die heel lang duren.

Het sterke lijf van de Stier straalt sensualiteit en lust uit, en kan gemakkelijk begeerte bij anderen oproepen, maar ze worden liever benaderd dan zelf het initiatief te nemen. Het is een behoedzaam, praktisch teken, typisch voor het element Aarde. Het kan lang duren voordat ze reageren op seksuele signalen, of gehoor geven aan hun eigen vleselijke lusten, maar als ze het doen, doen ze het goed. Ondanks hun sterke libido worden ze zelden door hun wellust gedreven. Ze houden van een stabiel, ordelijk leven, en kunnen nogal bezitterig zijn naar hun partner toe.

Als ze een relatie hebben is er meestal spraken van een actief, maar relatief ongecompliceerd seksleven. Ze genieten van seks, en als de mogelijkheid er is zullen ze het, zeker in het begin van de relatie, veel en vaak doen. Het is onwaarschijnlijk dat ze andere relaties verkennen, want ze kiezen liever voor veiligheid en voorspelbaarheid. Als later in de relatie de intensiteit van de seksualiteit afneemt zullen ze eerder voor stabiliteit dan avontuur kiezen.

Ze hebben een sterke voeling met het eigen lichaam en zullen vooral de fysieke sensaties van seks waarderen. Er kan wat tegenzin zijn om gevoelen en fantasieën te delen met de partner, maar als ze eenmaal de durf hebben gevonden om daar meer over te vertellen kan dat hun seksleven verrijken.

De heerser van het sterrenbeeld Stier is de planeet Venus, en door te bestuderen hoe die geplaatst is in de persoonlijke geboortehoroscoop valt er nog veel meer te weten te komen over de sensuele voorkeuren. Vooral als die in Ram staat, of in het teken Stier zelf, kan dat betekenen dat er veel gretige begeerte is, en een sterk verlangen naar lichamelijk genot en bevrediging.

De slaapkamer van de Stier wordt vaak gekenmerkt door een zekere luxe; ze houden van satijnen lakens op een comfortabel lits-jumeaux bed en een kast vol sensueel zijden nachtkleding, waarover waarschijnlijk een warme, praktische badjas wordt gedragen.

Voor de Stier is het vooral belangrijk dat er wederzijds het gevoel is van bij elkaar passen – een mooi gezicht is fijn, maar ze zijn praktisch genoeg om te weten dat schoonheid toch wel went.

De Stier houdt niet van liefjes voor één nacht. Ze leren de partner het liefst eerst goed kennen, zodat ze zich veilig voelen, voordat ze zich op het terrein van de seks wagen. Hun verleidingstechniek is langzaam en sensueel, maar vasthoudend en vastberaden. Stieren geven zelden op; ze maken onafgebroken jacht op het object van hun verlangen. Zwakkere sterrenbeelden geven zich vaak gewoon gewonnen omdat ze rust willen en komen er tot hun verbazing achter dat ze een toegeeflijke minnaar hebben gevonden voor wie het plezier van de ander vooropstaat.

Ondanks de invloed van de sensuele Venus lijden ze nogal eens aan een zeker gebrek aan fantasie dat, in combinatie met hun hang naar gewoonten, kan leiden tot een seksuele sleur. Hun seksleven kan saai en voorspelbaar worden — tenzij Venus in de Ram (snelle opwinding) of Tweelingen (opwindend praten) wat leven in de brouwerij brengt. Hoewel de Stier niet dol is op verandering kunnen ze door hun sterke hang naar sensualiteit en genot worden overgehaald tot een avontuurlijker seksleven.  Voorzichtigheid is daarbij geboden; als ze het idee hebben dat iets moet, houden ze hun poot stijf en weigeren ze af te wijken van hun gewoonten. Desondanks houden ze van het voorspel en seksuele bevrediging.

Als ze volledig worden gewaardeerd door hun partner hebben ze het beste uithoudingsvermogen van alle sterrenbeelden. De Stier houdt van de langzame verleiding en als ze echt verliefd worden is dat vaak een leven lang. Ze willen een band voor het leven. De Stier neemt de liefde zeer serieus, willen het liefst ook trouwen of, als dat niet kan, een belofte van eeuwige trouw.

Ze vinden het belangrijk dat ook anderen kunnen zien dat ze verliefd zijn, en omdat ze een grootmoedig karakter hebben, willen ze ook anderen in hun geluk laten delen. Een verliefde Stier is dus verliefd én sociaal. Vrienden worden uitgenodigd om de nieuwe geliefde te ontmoeten tijdens een chique diner; er worden bezoekjes gebracht aan culturele evenementen, waar ze vaak veel waarde aan hechten.

Ze zijn oprecht en direct. Ze zijn vooral goed in de fysieke kant van relaties; door complexe emoties raken ze in de war. Vooral door de gevoelsspelletjes die andere sterrenbeelden soms spelen, kunnen ze van hun stuk gebracht worden. Ze verwachten dat beloften nagekomen worden. Als iemand zijn gevoelens verbergt, weten ze niet wat hij of zij dan echt bedoelt. Het is daarom van groot belang dat ze op het emotionele vlak leren communiceren met hun partner. Gevoelens delen door aanrakingen en daden is een goed begin, maar ze moeten ook leren praten.

Potentiële partners van de Stier moeten rekening houden met jaloezie en bezitterigheid. De Stier is zijn hele leven lang trouw en verwacht hetzelfde van zijn partner. Flirten is absoluut uit den boze. Een Stier vormt een onverbrekelijke eenheid met de partner en die krijgt weinig ruimte en vrijheid. Sommige sterrenbeelden waarderen de solidariteit en de toewijding van een Stier, terwijl anderen deze benauwend vinden.

De Stier-vrouwen hebben waarschijnlijk de meeste voeling met hun aangeboren sensualiteit. Veel Stier-mannen storten zich op hun werk, omdat ze het lef niet hebben potentiële partners te benaderen en tot over hun oren verliefd te worden. Stier-vrouwen wachten graag tot iemand anders toenadering zoekt; ze houden ervan om langzaam verleid te worden. Sommige Stier-mannen voelen zich echter te lomp en onbehouwen om zich te wagen aan het spel van verleiding, en kiezen dan liever voor de veiligheid van alleen-zijn dan het risico afgewezen te worden. Ze maskeren dat het liefst door vrouwen “moeilijk” te noemen.

De mond en de smaakpapillen zijn de erogene zones van de Stier, dus vinden zij tongzoenen zeer opwindend. Het voeren van lekkere hapjes aan een Stier werkt als een afrodisiacum. De Stier wordt ook geassocieerd met de keel en de nek. Het zachtjes strelen van de keel kunnen ze heel opwindend vinden. Maar omdat ze een aardeteken zijn is eigenlijk hun hele lichaam gevoelig voor aanraking — het langzaam van boven naar beneden strelen brengt ze in verrukking.  

Ze nemen liefst alle tijd voor vrijen. Een heel weekeinde langzaam, ononderbroken, sensueel, seksueel plezier is hun definitie van het paradijs. Wat bij hen past is een partner die hen alles in hun eigen tempo laat doen, die houdt van het uitgebreide voorspel en het krachtige seksuele hoogtepunt, dat zo kenmerkend is voor de Stier. Als ze het tempo moeten opvoeren om aan de wensen van een partner tegemoet te komen, voelen ze zich ongemakkelijk; een partner die hen vertroetelt en aandacht heeft voor hun behoeften wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Ze hebben veel seksuele energie — met een versnapering tussen de bedrijven door houden ze het erg lang vol. Deze versnapering moet zo hedonistisch mogelijk zijn; kaviaar of overheerlijk ijs werkt zinnenprikkelend. Het spel van aanraken en ruiken speelt een belangrijke rol in het liefdesspel van de Stier.  Het liefst brengen ze vele fijne uren door met het strelen en masseren van de partner. In ruil daarvoor worden ze graag zelf geliefkoosd. Zijde en parfum prikkelen de zintuigen; het gebruik van lotions en oliën kan heel aangenaam zijn. En onderschat nooit de sensuele bevrediging van een heerlijke maaltijd en een goede wijn vóór het vrijen.

Stier2

Ze worden niet graag gedwongen tot een keuze en hebben er een hekel aan als ze zich moeten haasten. Als hun partner ruw of ongevoelig is, zullen ze snel hun interesse verliezen en dat zou kunnen leiden tot de beruchte opvliegendheid van de Stier. Grofheid is ook een grote afknapper voor dit teken, dat door Venus beheerst wordt en dat gruwt van vulgariteit en platvloers gedrag.

De Stier heeft een grote hekel aan veranderingen. Door de kleinste verandering in gewoonten, zelfs een nieuw standje dat hun partner opwindend leek, kunnen ze zich ongemakkelijk gaan voelen. De Stier neemt niet graag risico’s en vindt veilig vrijen dus belangrijk. Een plotselinge, snelle uitspatting is niets voor hen. Gevaar is niets voor de gevoelige Stier.

De fantasieën van de Stier gaan over comfort en sensualiteit, en voedsel speelt ook vaak een rol. Een groot verguld harem bed, met draperieën van zijde en satijn, en versierd met kussens; dit is een typisch Stierenliefdesnest, zeker als er ook nog een exotisch feestmaal en een geparfumeerd bad klaarstaan. Dergelijke fantasieën blijven een Stier opwinden. Fantasieën zijn een ontsnapping aan het dagelijkse leven – in dit ‘andere’ leven zouden ze het liefst het bed delen met een hele harem mannen of vrouwen, die hun gewillige lijf verwennen.

De verleidelijke Schorpioen is het oppositieteken van de Stier. Deze combinatie kan zorgen voor duistere, erotische fantasieën waarin pijn dicht bij plezier ligt. Eén ding is zeker: ze zullen deze kant van hun karakter niet gauw laten zien. Deze en andere fantasieën blijven geheim – het is onwaarschijnlijk dat deze werkelijkheid zullen worden.

Wat favoriete plekjes betreft, geven ze de voorkeur aan een comfortabel bed of een lekkere bank. Aanraking en geur speelt een belangrijke rol in het liefdesspel van de Stier, dus moet de omgeving aangenaam zijn, met fijne aroma’s en texturen. Ze staan dicht bij de natuur, dus buiten vrijen zou heel opwindend kunnen zijn, tenzij de angst om ontdekt te worden te groot is, want veiligheid is altijd een belangrijke overweging.

Ze zullen over het algemeen weinig liefjes voor één nacht hebben en blijven degene van wie ze echt houden altijd trouw; daarom zijn hun relaties vaak blijvend. Ze  beëindigen een relatie alleen als het echt niet anders kan. De Stier is een van de trouwste sterrenbeelden; ze willen tot bijna elke prijs houden wat ze hebben.

De Stier waardeert het huwelijk enorm en zal daarom niet snel akkoord gaan met een scheiding, zelfs wanneer er in aparte bedden wordt geslapen en er geen sprake meer is van liefde. Als de partner wil scheiden, zullen ze tot het bittere einde ruziemaken over de boedelscheiding.

Ontrouw wordt door een Stier niet vergeven. Als ze zich verraden voelen, koesteren ze een diepe wrok. Een partner die denkt over een buitenechtelijk avontuurtje, kan dit beter uit zijn hoofd laten.

Ze kunnen veel leren van hun oppositieteken, de Schorpioen, over de beheersing van de hartstocht en het overwinnen van de taboes in het leven. De Schorpioen waagt zich op terreinen waar vele Stieren afhaken, vooral op seksueel gebied. De Schorpioen, die heel intuïtief is, kan ook inzicht geven in gevoelens en emoties, waardoor ze zich meer open kunnen stellen voor hun partner. De Stier vindt het moeilijk om zich te laten gaan, en de Schorpioen is dé expert op het gebied van het orgasme, waardoor geliefden zich laten gaan en volledig één worden, al is het maar voor even.

Stier3

Als een Stier iets besluit wordt het ook uitgevoerd. Als u bij een Stier in de smaak valt, zullen ze achter u aan zitten tot u zich gewonnen geeft. U wordt op dinertjes getrakteerd, gestreeld, en zachtjes naar het bed geleid. De Stier is niet zo subtiel, maar doet het wel rustig aan, zodat het ruim van tevoren duidelijk zal zijn als ze u willen verleiden. Ongeduldiger mensen duurt dit misschien allemaal te lang.

De Stier is hartstochtelijk en jaloers. Ze gaan niet snel een verhouding aan; geen wellust zonder liefde bij de Stier. Liefde betekent onvoorwaardelijke binding, het liefst voor het leven. Ze zijn zeer bezitterig en bewaken hun geliefde, en flirten met een ander dulden ze niet, hoe onschuldig ook. Ze zijn zeer sensueel en genieten van seksuele gevoelens. Lichamelijk contact, massage, strelen, zelfs bijten winden hen op. En als ze eenmaal zijn begonnen houden ze niet snel op. Ze houden ook van een erotische omgeving; een luxe, comfortabele en sensuele slaapkamer. Als je die te zien krijgt is het de bedoeling daar de nacht door te brengen.

De manlijke Stier is een geschenk uit de hemel voor partners die het langzaamaan willen doen – ze zijn traag, langzaam en betrouwbaar. Het voorspel of een sensuele massage kan uren duren. Hij kan er niet goed tegen als de dingen anders lopen dan hij gewend is, maar de vele heerlijke uren die je samen kunt doorbrengen compenseren dit ruimschoots. Het is niet altijd duidelijk dat een Stier een oogje op iemand heeft; hij neemt overal de tijd voor en kan lang op zijn seksuele bevrediging wachten. Helaas geven veel manlijke Stieren niet toe aan hun seksuele behoeften, maar storten ze zich in plaats daarvan op hun werk – ze durven potentiële partners niet goed te benaderen.

De vrouwelijke Stier wacht bij voorkeur tot andere mensen het initiatief nemen. Ze heeft een groot libido, maar is niet naarstig op zoek naar avontuurtjes. Ze houdt ervan als iemand naar haar verlangt en zich voor haar uitslooft. Als ze geïnteresseerd in iemand is geeft ze duidelijke signalen. Bij seksuele contacten zorgt ze ervoor dat ze aan haar trekken komt – de man die niet aan haar eisen kan voldoen is beklagenswaardig.

De beste manier om een Stier te verleiden is geduldig zijn en veel aandacht geven. Organiseer een heerlijk diner bij kaarslicht met veel goede wijn en sensueel voedsel. Als er één teken is wiens hart je het beste via de maag benadert is het wel de Stier. Zodra hun fysieke honger is gestild moet het mogelijk zijn een diepere, hartstochtelijke honger op te wekken. Trek uw verleidelijkste kleding aan, en als u een vrouw bent vergeet dan vooral niet een lekker parfum, en mooie lingerie. Bied eventueel een massage aan – en vooral, hou vol.

Ze worden vooral gelukkig van geschenken die hun aardse natuur weerspiegelen, gevoel voor materiële waarde en voorliefde voor luxe. Voedsel, planten, dure badolie, lotions en aangename kleding brengen de Stier in de stemming. Ze willen er graag goed uitzien en zich goed voelen; geef ze een bon voor een complete behandeling in een schoonheidssalon, voor een aromatherapeut of een kuuroord.

Wie een relatie met een Stier krijgt kan langdurige, aardse seks verwachten, trouw, en een diepe sensualiteit – dat zit allemaal verborgen onder de rustige buitenkant van dit sterrenbeeld. Het versieren gaat langzaam en sensueel. Ze kunnen genereus zijn; u krijgt ongetwijfeld geschenken die van goede kwaliteit zijn en blijvende waarde hebben. Verwacht echter geen uitgebreide liefdesverklaringen – ze houden niet van emoties en dramatiek. Ze willen wel graag trouwen, dus kunt u een romantisch aanzoek verwachten tijdens een heerlijk diner of een lange wandeling in de mooie natuur. Als u tenminste de ware bent, want ze zoeken een partner voor het leven.

Pagina 1 van 6