Kruimelpad

Relaties, liefde en seksualiteit

Couple kissingAls het gaat over relaties kijken we vooral naar jouw kant – hoe beleef jij het, wat wil je en wat lukt (nog) niet? Intieme relaties zijn vaak van groot belang voor je gevoel van geluk – als het daar niet goed gaat is dat echt een drama. Belangrijke relaties die mislukken behoren tot de pijnlijkste dingen die je kunt meemaken. Maar relaties moet je ook leren – het blijft zich voortdurend  ontwikkelen, en je eigen houding en acties hebben daar invloed op. Dus het kan goed zijn om samen te kijken hoe dat in de horoscoop staat.

Soms is het daarbij ook nodig om te kijken naar de relaties die je indertijd met je ouders, of broers of zussen had - zij waren de eersten met wie je langdurige en belangrijke relaties had, en soms heb je toen al patronen aangeleerd die je nu nog steeds gebruikt - ook al zijn ze misschien niet meer functioneel.

Maar over het algemeen richten we ons tijdens het gesprek vooral op de manier waarop je nu zelf vorm geeft aan relaties,en welke eventuele sterke en zwakke punten je hierin hebt. Relaties die goed lopen lijken op het oog heel simpel, maar vaak hebben beide partners bepaalde gewoontes (van communiceren, afspraken maken, respectvol zijn, goed luisteren, affectie tonen, soms met humor iets oplossen) die er voor zorgen dat de relatie gezond blijft. Relaties die niet goed lopen schieten vaak op één of meerdere van deze vlakken te kort en een horoscoop kan daarover aanwijzingen geven.

Ook is het mogelijk om een relatie horoscoop te maken. Een relatie horoscoop ontstaat door twee geboortehoroscopen met elkaar te combineren en laat zien wat de dynamiek is van jullie relatie.couple love bedroom kissing

Wat voor soort relatie hebben jullie eigenlijk, welke kenmerkende patronen zijn daarin te zien, hoe zal de relatie zich waarschijnlijk verder ontwikkelen ? Een relatie horoscoop wordt meestal gemaakt van twee partners, maar het is ook goed mogelijk om de horoscoop van bijvoorbeeld moeder en kind, of broer en zus te maken. In principe bespreek ik een relatiehoroscoop alleen als beide partners aanwezig zijn.

Een horoscoop kan zowel over de liefde als seksualiteit informatie geven. Niet dat we dat laatste tot in detail bespreken – maar je kunt wel praten over de mate waarin de behoefte aan seksualiteit een rol speelt, en bijvoorbeeld of je voorzichtig of experimenteel bent, traditioneel of vrijzinnig, voortdurend geïnteresseerd of slechts af en toe. Ook is het voor de een wat makkelijker dan voor de ander om de eigen behoeftes op dat gebied te onderkennen en duidelijk te maken aan de partner.

En verder is het zo dat de rol die seksualiteit speelt in iemands leven dynamisch is – wat in bepaalde periodes erg belangrijk is, is dat later soms weer veel minder. De natuurlijke ritmes van op de voorgrond staan en naar de achtergrond verdwijnen zijn aan de hand van de progressieve horoscoop ook goed zichtbaar te maken.