Kruimelpad

Seksualiteit en astrologie

IntroSEX

Let's talk about sex...

Seks is leuk, lekker, moeilijk, pijnlijk, heerlijk, angstaanjagend, beschamend, geil, fascinerend, alleen maar afleiding, het belangrijkste, een zooitje, onbekend, vies, de weg naar de hemel én de hel, saai, verslavend, ingewikkeld, simpel…En nog veel meer.We kunnen het begeerte noemen, romantiek, liefde, die speciale vonk, wellust, geil zijn, vlinders in de buik, aantrekkingskracht – maar iedereen krijgt er mee te maken.

Voor sommigen is het altijd het belangrijkste in hun leven, voor de meesten een paar keer in hun leven het mooiste ooit, voor sommigen altijd een probleem – het verschilt nogal. En dat zie je terug in de persoonlijke horoscoop.

Omdat niet iedereen thuis een persoonlijke geboortehoroscoop heeft liggen vindt je hier een beschrijving van de seksuele stijl van de twaalf sterrenbeelden. Informatief, soms grappig, maar je kunt het wel met een korreltje zout nemen. Het geeft een globale beschrijving die redelijk klopt, in ieder geval voor een deel. En we gaan er veel dieper op in voor degenen die een persoonlijke horoscoop hebben. Onder andere door de levens van beroemde personen te beschrijven, met een nadruk op hun seksuele geschiedenis.

IntroSEX3

Je kunt de beschrijving van de twaalf tekens gebruiken om over de Zon in een bepaald teken te lezen (je sterrenbeeld), maar ook kun je kijken in welk teken jouw Mars staat, en soms ook Maan en Venus, of het zevende en achtste huis. Want ook die zijn van belang om je eigen seksualiteit in astrologische termen te begrijpen. En het is natuurlijk nóg leuker om over je partner, of bekende mensen te lezen.

Als je relaties en seksualiteit beschrijft op het niveau van de twaalf sterrenbeelden is het allemaal redelijk overzichtelijk – maar op het niveau van de persoonlijke horoscoop wordt het meestal een stuk ingewikkelder en zie je vaak ook tegenstrijdige informatie. Echte relaties tussen echte mensen zijn dan ook veel minder gemakkelijk te vangen in een lekker overzichtelijk schema.

Daarom heb ik er ook vanaf gezien om de twaalf tekens onderling met elkaar te vergelijken. Kan een Stier met een Boogschutter een relatie hebben? Past de Weegschaal wel bij de Schorpioen? Wat gebeurt er als een Ram verliefd wordt op een Maagd? Leuke vragen voor een gezelschapsspel – maar de waarheid is; het kan alle kanten op. Want relaties zinvol ontleden kan alleen als je twee horoscopen naast elkaar legt. En dan blijkt dat élk teken met élk ander teken een relatie zou kunnen krijgen – en dat ze ook allemaal volledig zouden kunnen mislukken. Het hangt er maar net van af. Hoe je dat analyseert gaan we hier ook beschrijven.

Het seksuele deel van relaties is voor verreweg de meeste mensen iets wat ze als privé beschouwen, en is er in de astrologische literatuur ook niet heel veel over te vinden. In ieder geval veel minder dan over de dynamiek van romantische relaties. De liefde is mooi, maar seks is vaak zo, tja, lekker vies, maar niet iets wat je met iedereen deelt. Misschien nog wel eens met je vrienden of vriendinnen, maar niet met een astroloog die je eigenlijk ook niet echt kent.

IntroSEX1

Het was dan ook een openbaring toen ik op een gegeven moment een boek vond over het seksuele leven van allerlei bekende mensen. In veel gevallen had ik ook hun persoonlijke horoscoop, en dus begon ik te kijken hoe die twee aan elkaar gekoppeld konden worden. Wat las ik, en wat zag ik in hun horoscoop?

Het eerste wat me opviel is dat wat seksueel voor iemand opwindend is heel divers kan zijn. Lijkt een open deur, maar pas op het moment dat je daadwerkelijk leest wat mensen allemaal als seksueel beleven begint dat werkelijk tot je door te dringen. Laten we zeggen dat het veel meer omvat dan een aantrekkelijk uiterlijk.

Het tweede wat me opviel was dat Pluto, en het achtste huis, een veel grotere rol spelen in de seksualiteit dan beschreven staat in de astrologische literatuur. Dat komt ook omdat er over het algemeen heel weinig aandacht is voor de donkere kant van man-vrouw verhoudingen, en verschillen in macht. Onderliggende aanname is vaak dat iedereen min of meer zelf beslist met wie hij of zij een seksuele relatie aangaat. Nu is dat gelukkig ook vaak zo, maar tenzij je de hele #Metoo beweging hebt gemist moet het inmiddels toch ook wel duidelijk zijn dat het soms heel anders loopt. Dwang, aanranding, verkrachting, seksueel misbruik; ze zijn ook niet heel zeldzaam.

En ook de planeet Mars kan, zeker bij mannen, op een harde, grove, simplistische, dwingende, dreigende, fysiek overweldigende, en soms gewelddadige manier tot expressie worden gebracht. En het is zeker ook niet de planeet van de verfijning en subtiliteit. Nu is er niets op tegen als je beiden van ruige seks houdt, maar het is wat anders als één van de twee de ander min of meer dwingt om seks te hebben.

IntroSEX2

Dus hier vindt je een aantal beschouwingen over de liefde en romantiek, relaties en ze leefden nog lang en gelukkig verhalen. Je vindt hier ook een bespreking van de seksuele stijl van de twaalf sterrenbeelden. Dan geeft je een basis idee van de twaalf stijlen die je kunt onderscheiden. En je vindt een gedeelte met daarin steeds een korte biografie van diverse bekende mensen, met een nadruk op hun seksuele leven – bij elkaar geplukt via biografieën, dagboeken, brieven, en notities van hun partners. Die heb ik dan voorzien van astrologische observaties.

Leerzaam, leuk, verassend.

Omdat we hier speciaal inzoomen op relaties en seksualiteit komt de bespreking van het talent waardoor ze zo beroemd zijn geworden er vaak bekaaid van af. Daar kun je op veel andere plekken wel meer over lezen. Hier kijken we naar de persoonlijke horoscoop, in de hoop dat het leerzaam is om meer over een onderwerp te lezen dat meestal toch verborgen blijft.