Kruimelpad

Mars in Kreeft

Mars in Kreeft is een combinatie van emotionele intensiteit en vastberadenheid. De planeet Mars staat voor gedrevenheid, agressie en de behoefte aan actie, terwijl het teken Kreeft staat voor emotie, intuïtie en de behoefte aan veiligheid.

Mensen met Mars in Kreeft zijn vaak emotioneel en intuïtief, en hebben een diepe verbinding met hun gevoelens en innerlijke wereld. Ze moeten “iets voelen” om gemotiveerd te raken om in actie te komen. Ze zijn gevoelig en zorgzaam, met een sterk verlangen om degenen van wie ze houden te beschermen en te koesteren. Tegelijkertijd zijn ze ook gevoelig voor wij-zij denken – alles voor de familie, en tegen de boze buitenwereld.

Mars in Kreeft-mensen niet perse bang om risico's te nemen bij het nastreven van hun doelen, maar zijn eerder voorzichtig en beschermend en wegen zorgvuldig de voor- en nadelen af voordat ze een stap zetten. Wie hun veiligheid of comfort bedreigt kan rekenen op een sterke reactie.

Een van de uitdagingen voor mensen met Mars in Kreeft is hun neiging om humeurig en reactief te zijn. Ze kunnen gemakkelijk worden beïnvloed door hun emoties en kunnen moeite hebben met het beheersen van hun woede en agressie, wat kan leiden tot conflicten en misverstanden. Ze zijn geneigd om de ander de schuld te geven over wat ze voelen. Ze kunnen ook moeite hebben met het uiten van hun gevoelens en verlangens, en kunnen zich kwetsbaar voelen als ze dat wel doen.

In relaties kunnen Mars in Kreeft-mensen gepassioneerd en intens zijn, met een sterke behoefte aan emotionele verbondenheid en intimiteit. Ze zijn ook loyaal en beschermend, met een sterk verlangen om een veilige en verzorgende omgeving te creëren voor zichzelf en hun dierbaren. Ze kunnen echter moeite hebben met assertiviteit en grenzen, en kunnen moeite hebben om hun behoeften en verlangens te uiten. Ze hebben ook een partner nodig die hun intense emoties en gevoeligheid aankan.

Ze moeten echter voorzichtig zijn om te voorkomen dat ze humeurig en reactief worden, en om hun woede en agressie te beheersen om gezonde en bevredigende relaties te behouden. Eén van hun valkuilen kan zijn om zich als zeurend slachtoffer te presenteren, waarbij ze als een klein kind mokken over iets wat hen niet bevalt. Beter is het om de gevoelens van gekwetst zijn op een meer volwassen manier te uiten, en niet de ander te veel de schuld te geven van wat zijzelf voelen.

Deze positie neigt naar passieve agressie. Deze mensen lijken zich tegen verandering te verzetten en directe confrontaties uit de weg te gaan. Ze moeten zich veilig voelen voordat ze handelen. Als gevolg hiervan kunnen ze soms nogal traag lijken. Soms lijken ze vriendelijk, maar zit daaronder veel kritiek en verzet.

Hun zin in seks kan sterk verband houden met emotionele behoeften. Op hun best stralen ze een beschermende, bijna therapeutische uitstraling uit. De beschermende aard van Kreeft komt het best tot uiting wanneer mensen met Mars in Kreeft de energie naar buiten richten - wanneer ze de beschermers van anderen zijn. Deze mensen voelen zich bedreigd door onverschilligheid.

Met Mars in Kreeft worden mensen door hun emoties en stemmingen tot actie aangezet en kunnen daardoor behoorlijk humeurig overkomen op anderen. Als ze gelukkig zijn, handelen ze met veel zelfvertrouwen en als ze gespannen zijn, kunnen ze zich volledig terugtrekken. Ze confronteren of beginnen zelden een gevecht, hoewel ze zeker in staat zijn om conflicten uit te lokken, maar lijken dan de ander daarvan de schuld te geven.

Emotionele intensiteit: Iemand die met Mars in Kreeft is geboren, heeft waarschijnlijk een grote emotionele intensiteit en kan snel emotioneel betrokken raken bij situaties en mensen.

Beschermend: Ze hebben waarschijnlijk een beschermende en zorgzame houding ten opzichte van hun dierbaren en hun familie.

Creativiteit: Mars in Kreeft kan aangeven dat iemand een grote creativiteit heeft en veel energie steekt in het uiten van zijn emoties door middel van kunst of andere creatieve uitingen.

Behulpzaamheid: Deze persoon heeft waarschijnlijk een behulpzame en alerte houding en doet moeite om anderen te helpen.

Gevoeligheid: Met Mars in Kreeft is men waarschijnlijk gevoelig voor de emoties van anderen en reageert hij snel op hun emotionele behoeften. Soms ook zien ze boosheid en kritiek waar die niet was.

Intuïtie: ze zullen waarschijnlijk een sterk ontwikkelde intuïtie hebben en snel kunnen voelen wat de juiste handeling is in een bepaalde situatie.

Bezorgd: Deze persoon maakt zich waarschijnlijk gemakkelijk zorgen over het welzijn van anderen en maakt zich gemakkelijk zorgen over situaties waarbij dierbaren betrokken zijn.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Mars in Kreeft staat – dit de meest natuurlijke manier vinden om hun kracht, agressie, competitie en energie te tonen. Datzelfde geldt voor vrouwen, maar het zal ook kunnen aangeven welke type man zij het meest aantrekkelijk vinden. Voor een completer beeld van mannelijkheid moet je bijvoorbeeld ook kijken in welk teken de Zon staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Mars in Ram zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden, en vrienden. En soms hun vijanden of concurrenten.