Kruimelpad

Mars in Weegschaal

Mars in Weegschaal is een combinatie van assertiviteit en diplomatie. De planeet Mars staat voor drive, agressie en de behoefte aan actie, terwijl het teken Weegschaal staat voor balans, harmonie en de behoefte aan relaties. Dit is niet de sterkste positie voor Mars, juist omdat het egoïstische en gedrevene van deze planeet te sterk wordt afgeremd door overwegingen van balans, eerlijkheid en rechtvaardigheid.

Mensen met Mars in Weegschaal zijn diplomatiek en coöperatief, met een focus op het creëren van balans en harmonie in hun relaties. Als ze toch assertief en zelfverzekerd zijn, en het vermogen hebben om voor zichzelf en hun overtuigingen op te komen, houden ze toch ook altijd rekening met de behoeften en perspectieven van anderen. Ze zijn ook zeer sociaal en charmant, met een natuurlijk vermogen om contact te maken met anderen en relaties op te bouwen.

Een van de uitdagingen voor Mars bij Weegschaalmensen is hun neiging om besluiteloos en passief te zijn. Ze kunnen overdreven gefocust zijn op het behouden van balans en harmonie. Ze kunnen moeite hebben met assertiviteit en grenzen, en kunnen moeite hebben om hun behoeften en verlangens te uiten. Ze hebben ook, meer dan veel andere plaatsingen van Mars, een partner nodig om zich volledig te voelen.  Maar als ze die vinden zijn ze ook sterk gericht om er een prettige tijd samen van te maken.

De drang om harmonie te creëren is uitzonderlijk sterk bij Mars bij Weegschaalmensen. Ze halen veel voldoening uit het overbruggen van scheidslijnen, het helen van onenigheid en het samenbrengen van mensen. Vanwege hun tact, diplomatie en uitzonderlijke interpersoonlijke vaardigheden zijn deze types getalenteerde adviseurs, onderhandelaars, matchmakers en PR-medewerkers.

Ze besteden veel van hun (enigszins beperkte) energiedrang aan het cultiveren van vrienden en 'significante anderen', hun ultieme zoektocht is om hun perfecte 'wederhelft' te vinden. In sommige gevallen zullen ze de neiging hebben om hun eigen driften en passies uit te leven via de activiteiten van hun partner.

Mars in Weegschaal-types willen heel graag geliefd zijn en zullen er alles aan doen om in de gunst te komen bij mensen wiens goedkeuring belangrijk voor hen is. Ze hebben de neiging om over de top te gaan in hun pogingen om anderen te behagen en hun bewondering te winnen, waarbij ze soms onoprecht overkomen. Het streven naar esthetische uitmuntendheid is een andere grote passie voor Mars bij Weegschaalmensen, wat tot uiting komt in hun grote interesse in artistieke bezigheden, interieurontwerp, mode en schoonheid. Seksueel is een sterke intellectuele band net zo belangrijk als fysieke aantrekkingskracht, en hun libido kan soms aan de lage kant zijn.

Hoewel veel Mars in Weegschaal-individuen zichzelf misschien omschrijven als pacifisten, strijden ze in werkelijkheid net zo hard als ieder ander voor hun doelen, gebruikmakend van hun hoogontwikkelde sociale vaardigheden.

Briljante strategen die uitblinken in het voorspellen van de volgende zet van hun tegenstander, zijn deze types meesters in de kunst van passieve agressie, waarbij ze hun toevlucht nemen tot subtiel overtuigende, psychologische manipulatie in plaats van duidelijk in het offensief te gaan. Ze schrikken terug voor, en doen het zelden goed in, open confrontaties, ze geven er de voorkeur aan problemen aan de onderhandelingstafel uit te roeien in plaats van oorlog te voeren.

Ze worden erg boos als ze een situatie zien die duidelijk oneerlijk of onrechtvaardig is en zullen hard vechten om het recht te zetten, zelfs in hun eigen nadeel. Mars in Weegschaaltypes zijn eigenlijk veel beter in vechten voor andere mensen dan voor zichzelf. Normaal zijn zij over het algemeen vrij traag en hebben ze weinig fysieke energie, maar wanneer ze worden geconfronteerd met een conflictsituatie die moet worden opgelost, zullen Mars in Weegschaal-mensen onophoudelijk werken in hun pogingen om vrede te sluiten, ongeacht hoe compromisloos of onbuigzaam hun tegenstander is. Zelfs als een relatie uiteindelijk is beëindigd, blijven ze, indien mogelijk, liever op vriendschappelijke voet nog contact houden.

Diplomatiek: deze personen zijn vaak zeer bedreven in het oplossen van conflicten en het vinden van compromissen. Ze hebben een natuurlijke neiging om evenwicht en rechtvaardigheid te zoeken in hun omgeving.

Gezelligheid: Mars in Weegschaal mensen zijn vaak erg sociaal en hebben een groot netwerk aan vrienden en contacten. Zij zijn vaak de verbindende schakel tussen verschillende groepen.

Artistiek: deze personen kunnen zich vaak uiten in kunst, muziek of mode. Ze hebben gevoel voor esthetiek en kunnen die op een creatieve manier uiten.

Harmonie: Mars in Weegschaal individuen hebben een sterk verlangen naar harmonie en balans in hun relaties. Ze zijn vaak niet geïnteresseerd in conflicten of ruzie, en voelen zich daar erg ongemakkelijk bij.

Besluiteloosheid: aangezien Weegschaal vaak wordt geassocieerd met twijfel, kunnen mensen met Mars in Weegschaal soms moeite hebben om snel beslissingen te nemen of actie te ondernemen.

Verfijning: Mensen met Mars in Weegschaal hebben een gevoel van verfijning en kunnen naar luxe en elegante dingen verlangen.

Verzorgend: Mars in Weegschaal-individuen kunnen vaak erg zorgzaam zijn en hebben een sterk verlangen om anderen te helpen. Ze zijn vaak vriendelijk en attent in hun relaties.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Mars in Weegschaal staat – dit de meest natuurlijke manier vinden om hun kracht, agressie, competitie en energie te tonen. Datzelfde geldt voor vrouwen, maar het zal bijvoorbeeld ook aangeven welke type man zij het meest aantrekkelijk vinden. Voor een completer beeld van mannelijkheid moet je bijvoorbeeld ook kijken in welk teken de Zon staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Mars in Ram zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden, en vrienden. En soms hun vijanden of concurrenten.