Kruimelpad

Mars in Schorpioen

Mars in Schorpioen is een combinatie van vastberadenheid en intensiteit. De planeet Mars staat voor gedrevenheid, agressie en de behoefte aan actie, terwijl het teken Schorpioen staat voor passie, intensiteit en de behoefte aan transformatie. Mensen met Mars in Schorpioen zijn daarom vaak gedreven en ambitieus, met een sterke behoefte om te slagen en hun doelen te bereiken. Ze zijn ook zeer gepassioneerd en intens, en hebben een sterke en diepe verbinding met hun emoties en verlangens. Ze zijn vastberaden en volhardend, met het vermogen om gefocust te blijven en vooruit te blijven gaan, zelfs bij uitdagingen en obstakels, want ze kunnen langdurig gemotiveerd blijven als ze zich gevoelsmatig sterk verbonden voelen met wat ze doen.

Mars in Schorpioen-mensen zijn ook zeer onafhankelijk en zelfredzaam, met een sterk verlangen om hun eigen leven te beheersen en hun eigen beslissingen te nemen. Ze zijn nieuwsgierig en onderzoekend, met een natuurlijk vermogen om diep te graven en verborgen waarheden bloot te leggen. Ze geloven niet automatisch wat anderen zeggen, maar kijken goed of die ander oprecht is, en niet een verborgen agenda heeft. Als die er is weten ze dat vaak meteen.

Een van de uitdagingen voor Mars in Schorpioen-mensen is hun neiging om geheimzinnig en manipulatief te zijn. Ze kunnen overdreven gefocust zijn op hun eigen behoeften en verlangens, en kunnen moeite hebben om rekening te houden met de behoeften en perspectieven van anderen. Als ze er zeker van zijn dat hun eigen belangen niet in gevaar zijn kunnen ze zich veel gemakkelijker open stellen.

In relaties kunnen mensen met Mars in Schorpioen gepassioneerd en intens zijn, met een sterke behoefte aan emotionele en fysieke verbinding. Ze zijn loyaal en toegewijd, maar kunnen  moeite hebben met vertrouwen en kwetsbaarheid, en kunnen moeite hebben om zich open te stellen en hun gevoelens en verlangens te delen. Doen ze dat wel dan voelen ze zich ook heel sterk verbonden met die ander. Maar ze zijn er vaak beter in om de geheimen van de ander te achterhalen dan die van henzelf te openbaren. Ze hebben een partner nodig die hun intense passie en gedrevenheid aankan.

Over het algemeen vertegenwoordigt Mars in Schorpioen een combinatie van vastberadenheid en intensiteit. Mars in Schorpioen-types lijken gedreven om zichzelf tot het uiterste te drijven als het gaat om kracht, moed en uithoudingsvermogen. Altijd op zoek naar nieuwe kansen om hun onoverwinnelijke wilskracht te bewijzen, krijgen ze een kick van uitdagingen die de meeste anderen een vreselijke beproeving zouden vinden.

Het doorbreken van onmogelijke barrières is een grote uitdaging voor mensen van Mars in Schorpioen. Ze hebben een dwingende drang naar zelftransformatie, wat hen ertoe aanzet om herboren te worden uit de as van het verleden en opnieuw te beginnen in een geheel nieuwe en veel krachtigere vorm.

Hoewel ze soms een ogenschijnlijk destructief effect kunnen hebben op de wereld om hen heen, kunnen ze in werkelijkheid vermomde genezers zijn, in staat om datgene te regenereren wat oud en versleten is en dringend aan vernieuwing toe is. Mars in dit teken wordt geassocieerd met een veel sterker dan gemiddelde zin in seks en een dwangmatige fascinatie voor seksualiteit in al zijn verschillende verschijningsvormen. Onweerstaanbaar aangetrokken door de aantrekkingskracht van het onbekende, verboden en gevaarlijke, doen Mars in Schorpioen mensen dingen die anderen liever zo veel mogelijk zouden willen vermijden.

Mars in Schorpioen produceert steevast een ontzagwekkend krachtige en angstaanjagende soort jager. Meesters in de kunst van het verbergen, vastberaden en wanneer nodig totaal meedogenloos, zijn Mars in Schorpioen-types misschien wel de moeilijkste van alle mensen om te verslaan.

Winnen is eigenlijk zo belangrijk voor hen, dat ze soms bereid zijn alles te verliezen in plaats van een smadelijke nederlaag te lijden. Ze zien elk conflict, zelfs de kleinste meningsverschillen, als een test van hun kracht en wilskracht - en een persoonlijke uitdaging die ze niet kunnen weerstaan.

Mensen met Mars in Schorpioen hebben altijd een geheim spelplan voor de lange termijn. Omdat directe winst voor hen minder belangrijk is dan de uiteindelijke overwinning, zijn ze vaak bereid een kleine schermutseling te verliezen als dat betekent dat ze uiteindelijk de oorlog zullen winnen. Deze typen vergeven en vergeten niet snel en zelfs als ze tijdelijk overwonnen worden, zullen ze uiteindelijk altijd wraak willen nemen. Ze gaan zelden openlijk in de aanval, maar zijn meesters in de kunst van zelfverdediging. Hun meest waardevolle wapen is hun vermogen om hun tegenstander te slim af te zijn, en hun eigen plan voor iedereen verborgen te houden.

Passie: Deze persoon heeft een intense passie voor alles wat hij of zij doet en kan zich erg betrokken voelen bij zijn of haar doelen en ambities.

Intensiteit: Iemand met Mars in Schorpioen heeft de neiging alles met veel intensiteit te doen. Dit kan zich uiten in emotionele diepgang, fysieke energie en het onvermogen om dingen halfslachtig te doen.

Mystiek: Deze persoon heeft vaak een sterk gevoel voor mystiek en kan geïnteresseerd zijn in alles wat met het occulte of paranormale te maken heeft.

Transformatie: Iemand met Mars in Schorpioen heeft een sterke drang om zichzelf te transformeren en te groeien, en kan zich betrokken voelen bij persoonlijke ontwikkeling en zelfontdekking.

Macht: Deze persoon kan een sterk verlangen hebben naar macht en invloed, en kan erg ambitieus zijn in zijn of haar doelen en ambities. Dat hoeven niet altijd maatschappelijk aanvaardbare doelen te zijn.

Intuïtie: Iemand met Mars in Schorpioen heeft vaak een zeer sterk ontwikkelde intuïtie en kan vaak gevoel hebben voor dingen die anderen niet zien.

Geheimhouding: Deze persoon kan vaak geheimzinnig lijken en kan een sterke drang hebben om zijn of haar gedachten en gevoelens voor zichzelf te houden.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Mars in Schorpioen staat – dit de meest natuurlijke manier vinden om hun kracht, agressie, competitie en energie te tonen. Datzelfde geldt voor vrouwen, maar het zal ook kunnen aangeven welke type man zij het meest aantrekkelijk vinden. Voor een completer beeld van mannelijkheid moet je bijvoorbeeld ook kijken in welk teken de Zon staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Mars in Ram zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden, en vrienden. En soms hun vijanden of concurrenten.