Kruimelpad

Mars in Boogschutter

Mars in Boogschutter-types zijn fervente avonturiers, gedreven door een brandend verlangen om zoveel mogelijk over de wereld te ontdekken. Sommigen zijn dwangmatige zwervers die het onmogelijk vinden om lang op één plek te blijven, terwijl anderen er de voorkeur aan geven hun horizon te verbreden door middel van boeken en leren.

Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen: ze hebben een hekel aan elke vorm van controle of beperking. Een sombere routine van negen tot vijf is het idee van deze mensen van de hel! Om deze reden zullen ze vaak kiezen voor een eigenzinnige, ongebonden levensstijl waarin ze zowel fysiek als mentaal in beweging kunnen blijven. Ze hebben niet veel geduld om dingen af te wachten. Dit is waar de rusteloze en avontuurlijke aard van Boogschutter om de hoek komt kijken. Mensen met deze positie van Mars zouden fysieke activiteit serieus moeten overwegen als het beste middel om woede te beheersen, als ze dat (van nature) nog niet doen.

Deze mensen zijn meestal gezegend met een hoog adrenalinegehalte en een sterk gestel, maar door hun rusteloosheid kunnen hun energieën nogal versnipperd zijn en kan er een neiging zijn om te veel dingen tegelijk op zich te nemen.

Sport en spel zijn vaak een grote passie en de drang om te gokken kan erg sterk zijn. Dat is hun optimisme en vertrouwen, het idee dat ze zouden kunnen falen of dat hun geluk op zou kunnen raken, komt zelden voor bij deze Mars-types.

Het zijn meestal enthousiaste en gepassioneerde minnaars, ze hebben de neiging om van seks te genieten als een sportief avontuur, maar kunnen terugdeinzen voor een permanente verbintenis als dit hun onafhankelijkheid in gevaar dreigt te brengen. Hun directe, botte aanpak is het duidelijkst in bed. Het zijn gepassioneerde minnaars en worden opgewonden door ruimdenkendheid en een goed humeur. Maar ze zijn meestal niet geduldig als seks te ingewikkeld of te serieus wordt. Ze verafschuwen alles wat hen omsluit. Ze moeten het gevoel hebben dat ze de ruimte hebben. Zij zijn degenen die wegrennen als het te serieus of saai wordt. Ze zullen waarschijnlijk snel terug zijn - het is gewoon dat ze zich een tijdje vrij moeten voelen, anders worden ze gek.

Mars in Boogschutter-types worden erg boos wanneer ze worden geconfronteerd met enige vorm van onrechtvaardigheid, want eerlijk spel en integriteit vinden ze erg belangrijk. Ze zullen enthousiast vechten voor hun eigen rechten en vrijheden en die van anderen, waarbij ze soms tot het uiterste gaan om een principieel punt dat ze belangrijk vinden te verdedigen, zelfs als dit duidelijk in hun eigen nadeel is. Ze worden getriggerd door elke aanval op de fysieke of intellectuele vrijheid.

Ze reageren woedend wanneer hun eigen filosofische of morele overtuigingen worden uitgedaagd, maar zijn vaak te eigenwijs om respect te tonen voor andermans overtuigingen en standpunten. Deze Mars-types houden niet gemakkelijk rekening met de morele tekortkomingen van anderen en houden snel een zelfingenomen preek als iemand een belangrijke 'regel' heeft overtreden.

Ze kunnen vijanden maken door hun botte openhartigheid en neiging om overdreven te reageren met hun vurige uitingen van een slecht humeur. Maar omdat ze meestal eervol vechten - en hun onweerstaanbare gevoel voor plezier en humor heel snel weer aanwakkert - is het moeilijk om lang boos te blijven op Mars in Boogschuttermensen.

Mensen met Mars in Boogschutter zijn over het algemeen met een aantal projecten tegelijk bezig. Daar beginnen ze enthousiast aan, maar ze ook echt afmaken is veel zeldzamer.

Meestal is Mars in Boogschutter speels en vrolijk. Ze houden van vriendelijke debatten, hoewel ze tot het uiterste kunnen gaan. Sommigen vatten het persoonlijk op als u het niet met hen eens bent. Maar mensen die goed zijn in logica en rationeel redeneren kunnen vaak gemakkelijk veel gaten in hun argumenten vinden. Het punt is, vaker wel dan niet, dat ze de dingen niet hebben doordacht, maar toch zijn ze erg gepassioneerd over waar ze in geloven.

Ze lopen soms over de gevoelens van anderen heen tijdens hun meer gepassioneerde debatten. Ze kunnen behoorlijk bot zijn tegen mensen, terwijl ze zelf denken dat ze iets heel grappigs zeggen.  

Mars in Boogschutter kan een beetje moeilijk te begrijpen zijn. Soms lijken ze de meest gemakkelijke mensen te zijn - ze houden van een goede grap en een goede tijd. Andere keren zijn ze in vuur en vlam - intens en gepassioneerd over het een of ander.

Als iemand wordt geboren met de planeet Mars in het teken Boogschutter, dan zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen die daarmee verband houden:

Avontuurlijk: Ze gaan graag op zoek naar nieuwe ervaringen en avonturen, en ze kunnen zich snel vervelen als ze niet genoeg stimulatie hebben.

Enthousiast: ze hebben veel energie en zijn erg enthousiast over de dingen die ze doen. Dit kan hen enorm motiveren en inspireren, maar ook anderen aansteken.

Optimistisch: Ze hebben de neiging om de positieve kant van het leven te zien en hebben vaak een positieve en optimistische houding. Ze kunnen ook anderen inspireren om positief te blijven, zelfs in moeilijke tijden.

Eerlijk: Ze hebben de neiging om open en eerlijk te zijn in hun communicatie, soms zelfs tot op het punt van tactloosheid. Ze kunnen anderen inspireren om ook opener te zijn in hun communicatie.

Onafhankelijk: Ze houden van vrijheid en onafhankelijkheid en zijn over het algemeen erg onafhankelijk. Ze kunnen moeite hebben met het accepteren van autoriteit of beperkingen.

Nieuwsgierig: Ze zijn nieuwsgierig en hebben de neiging om veel te lezen en te leren over verschillende onderwerpen. Ze houden misschien ook van reizen en nieuwe culturen ontdekken.

Idealistisch: Ze hebben grote dromen en doelen en kunnen erg gedreven zijn om deze te bereiken. Ze hebben misschien de neiging om te naïef of te optimistisch te zijn over wat mogelijk is, maar ze kunnen ook anderen inspireren om hun dromen na te jagen.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Mars in Boogschutter staat – dit de meest natuurlijke manier vinden om hun kracht, agressie, competitie en energie te tonen. Datzelfde geldt voor vrouwen, maar het zal ook kunnen aangeven welke type man zij het meest aantrekkelijk vinden. Voor een completer beeld van mannelijkheid moet je bijvoorbeeld ook kijken in welk teken de Zon staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Mars in Ram zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden, en vrienden. En soms hun vijanden of concurrenten.