Kruimelpad

Mars in Steenbok

Mars in Steenbok-mensen zijn toegewijde zelfverbeteraars, geboren met een langzaam brandend verlangen om zich geleidelijk omhoog te werken in de wereld. Deze Mars-types zijn praktisch, vastberaden en zeer ambitieus en krijgen er een enorme kick van om zichzelf lange termijn doelen en uitdagingen te stellen. Omdat hun energiedrang stabiel, gecontroleerd en zorgvuldig gedoseerd is, zijn ze bijzonder goed in het vasthouden van hetzelfde tempo, waarbij ze altijd een voorraad adrenaline aanhouden voor het 'laatste zetje'. Mensen met deze positie hebben een ingetogen en gecontroleerde stijl van het leven benaderen. De meesten komen niet bijzonder enthousiast over; die van hen is eerder een ingehouden maar vastberaden energie.

Professioneel succes - en de hoge status die daar meestal mee gepaard gaat - is zo belangrijk voor Mars in Steenbok-mensen, dat ze bereid zijn om onophoudelijk, zelfs obsessief, te werken aan het bereiken ervan. Vaak deinzen ze voor niets terug in hun streven om de top te bereiken, soms brengen ze hun gezondheid of hun relaties in gevaar, soms ‘gebruiken’ ze anderen, om ze dan koeltjes weg te gooien als ze hun doel hebben gediend.

Vaak eindigen deze Mars-types in een hoge positie, maar als ze dat om de een of andere reden niet doen, kunnen ze veel wrok en frustratie koesteren. Hoewel ze vaak worden beperkt door de druk van werk, verantwoordelijkheid en fatsoen, is hun zin in seks sterk en sensueel, en komt pas later in hun leven echt tot zijn recht. Dit wil niet zeggen dat mensen met deze positie koud zijn in welke zin van het woord dan ook. Hun verlangens zijn sterk, maar ze zijn vaak gecentreerd rond de fysieke en materiële wereld - alles wat gezien en vastgehouden kan worden. Met Mars in een aardeteken wordt sensualiteit op een aardse manier uitgedrukt. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mars in Stier (een ander aardeteken), is Mars in Steenbok van nature niet genotzuchtig. Soms kunnen ze zelfs moeite hebben om hun eigen seksuele gevoelens toe te laten – of is de behoefte daaraan gewoon niet bijzonder sterk.

Mars in Steenbok-mensen zijn uitzonderlijk goed in het beheersen van hun woede, maar dat betekent niet dat ze bereid zijn om altijd weg te lopen voor een uitdaging. Woede wordt op een nogal koele, nuchtere manier uitgedrukt met deze positie van Mars. Zelfbeheersing is sterk als het gaat om het uiten van woede, gedrevenheid, energie en seksualiteit. Steenbok is een teken dat een hekel heeft aan verspilling van welke aard dan ook. Het is ook bang voor wanorde en 'loslaten'. Met Mars in Steenbok is er over het algemeen een sterke behoefte om de touwtjes in handen te houden.

Deze Mars-types kunnen sluwe en berekenende krijgers zijn die een zorgvuldig bedacht plan gebruiken om hun wereldse doelen te bereiken en hun vijanden te verslaan. Degenen die proberen hun ambities te dwarsbomen of hun zwaarbevochten prestaties in gevaar te brengen, zullen meedogenloos van de hand worden gedaan zonder een spoor van wroeging of sentimentaliteit - maar alleen wanneer de tijd rijp lijkt.

Mars in Steenbok mensen zijn bekwame strategen voor de lange termijn die geduldig zullen wachten op de uiteindelijke overwinning, hoeveel tijd en plannen het ook mag kosten. Omdat ze altijd het ergste verwachten, zorgen ze ervoor dat ze passende voorzieningen treffen voor elke eventualiteit, waardoor ze een voorsprong hebben op de rest.

Hun zwakte ligt echter in hun neiging tot buitensporige voorzichtigheid en teveel en te lang beraadslagen, waardoor ze te lang achterover kunnen leunen voordat ze een zet doen. Mensen met Mars in Steenbok lopen vaak de kansen van het moment mis, omdat ze te gefixeerd zijn op hun lange termijn plannen.

Veel mensen met Mars in Steenbok zijn een beetje streng voor zichzelf, en soms ook voor anderen. Ze kunnen meestal worden vertrouwd omdat ze een aangeboren gevoel van verantwoordelijkheid hebben voor zichzelf en voor degenen om wie ze geven. De meesten van hen werken heel hard.

Als iemand is geboren met de planeet Mars in het teken Steenbok, kan dat verschillende eigenschappen beïnvloeden. Hier zijn zeven belangrijke eigenschappen die bij deze positie van Mars kunnen horen:

Gedisciplineerd en georganiseerd: mensen met Mars in Steenbok zijn vaak zeer gedisciplineerd en georganiseerd. Ze hebben een sterke werkethiek en kunnen zich lang concentreren op hun doelen.

Ambitieus en doelgericht: deze mensen zijn meestal erg ambitieus en weten precies wat ze willen bereiken. Ze zijn vastberaden en werken hard om hun doelen te bereiken.

Praktisch en realistisch: Mars in Steenbok kan ook zorgen voor een praktische en realistische instelling. Deze mensen zijn niet geneigd om te dagdromen en zijn vaak zeer gefocust op de realiteit van de situatie.

Moeilijk te stoppen: wanneer ze een doel hebben vastgesteld, zijn mensen met Mars in Steenbok moeilijk te stoppen. Ze zullen blijven werken aan hun doelen, ongeacht de obstakels die ze tegenkomen.

Serieuze houding: mensen met deze positie van Mars hebben vaak een serieuze en verantwoordelijke houding. Ze zijn betrouwbaar en houden zich aan hun beloften.

Sterke behoefte aan controle: Mars in Steenbok kan ook zorgen voor een sterke behoefte aan controle. Deze mensen willen graag de touwtjes in handen hebben en hebben moeite met het delegeren van taken.

Ongeduldig: Mars in Steenbok kan soms ook een ongeduldige houding veroorzaken. Mensen met deze positie van Mars willen graag snel resultaten zien en hebben moeite met wachten op veranderingen.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Mars in Steenbok staat – dit de meest natuurlijke manier vinden om hun kracht, agressie, competitie en energie te tonen. Datzelfde geldt voor vrouwen, maar het zal ook kunnen aangeven welke type man zij het meest aantrekkelijk vinden. Voor een completer beeld van mannelijkheid moet je bijvoorbeeld ook kijken in welk teken de Zon staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Mars in Ram zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden, en vrienden. En soms hun vijanden of concurrenten.