Kruimelpad

Mars in Vissen

Degenen die zijn geboren met Mars in Vissen hebben over het algemeen wat minder energie en drive dan de meeste andere mensen. Omdat ze op emotioneel en onbewust niveau veel energie verbruiken, blijft er niet veel over om naar fysieke of praktische doelen te kanaliseren. Wereldse prestaties hebben weinig aantrekkingskracht op Mars in Vissen-mensen: ze zijn over het algemeen niet erg ambitieus op materieel gebied en hebben zelden een sterke behoefte om een groot ego te ontwikkelen. Waar ze echt naar op zoek zijn in het leven, is spirituele vervulling, hoewel weinigen van hen dat echt zo zouden zien.

Deze personen worden sterk aangetrokken door activiteiten die hun ziel voeden en/of een uitlaatklep bieden voor de alledaagse realiteit en hebben altijd voldoende tijd nodig voor stille reflectie. Mars in Vissen-types vinden het leuk om te ontsnappen naar veranderde bewustzijnstoestanden en doen dit door middel van muziek, kunst, literatuur en films, maar ook door middel van alcohol en andere geestverruimende middelen.

Hun grootste echte passie is onbaatzuchtig werken - meestal achter de schermen - om andere mensen te helpen, vooral de kansarmen en kwetsbaren. Met hun hoge idealen en extreme gevoeligheid zoeken ze emotioneel rijke, spiritueel bevredigende seksuele relaties. Hun fysieke zin in seks is vaak aan de lage kant.

Verreweg de minst competitieve en openlijk assertieve van alle Mars-tekens, schrikken deze mensen instinctief terug voor elke vorm van krachtmeting of rechtstreeks conflict. Deze individuen zijn vaak nobele pacifisten die een hekel hebben aan en zich verzetten tegen alle vormen van oorlog en geweld. Maar hun onwil om te vechten kan ook worden ingegeven door een element van angst en lafheid: omdat ze twijfelen aan hun vermogen om te winnen, proberen ze het gewoon niet. Wanneer agressievere types hun zwakte oppikken, kunnen ze gemakkelijk worden gepest of gekleineerd.

Doorgaans zullen Mars in Vissen-mensen omslachtige manieren vinden om te krijgen wat ze willen, waarbij de noodzaak van directe confrontatie wordt vermeden. Ze zijn meesters in de kunst van passieve agressie en zijn goed in het uitoefenen van subtiele emotionele druk om anderen naar hun hand te zetten.

In het ergste geval kunnen ze manipulatief, bedrieglijk, ontrouw en achterbaks zijn. Op hun best zijn ze in staat tot grote daden van vriendelijkheid en persoonlijke opoffering in het belang van vrede en verzoening. Als al het andere faalt en ze zich in een 'vecht- of vlucht'-situatie bevinden, geven Mars in Vissen-types er altijd de voorkeur aan zich terug te trekken uit de problemen in plaats van te eindigen met bloed aan hun handen.

Zachtaardig en vriendelijk bewegen deze mensen zich door het leven op een manier die nauwelijks als direct kan worden beschouwd. Mars is de planeet van actie en krachtig optreden, maar Vissen is een passief teken dat zich zelden op een directe manier laat gelden. Dus de plaatsing van Mars in Vissen is een ongebruikelijke combinatie. Soms vatbaar voor schuldgevoelens over hun woede en moeilijkheden om voor zichzelf op te komen, lijken Mars in Vissen-individuen "met de stroom mee te gaan". Dit is zeker geen erg actieve positie voor Mars, en mensen met deze plaatsing zullen het leven vaak laten 'gebeuren' in plaats van te proberen hun levensrichting te beheersen. Dit is een charmante positie, aangezien mensen met Mars in Vissen er niet uitzien alsof ze een vlieg kwaad kunnen doen. Degenen die geen creatieve uitdrukking vinden voor deze energie, kunnen echter een storm opwekken door indirecte agressie.

Mensen met Mars in Vissen zijn niet vies van het spelen van spelletjes om te krijgen wat ze willen, hoewel zelfs zij niet altijd precies weten wat ze willen! Hun verlangens zijn veranderlijk en humeurig, en het is moeilijk om echt te weten waar ze staan in een bepaalde kwestie.

Energieniveaus fluctueren veel, komen in uitbarstingen van activiteit gevolgd door inertie. Omdat het moeilijk kan zijn om deze eb en vloed van energie af te stemmen op de dagelijkse wereld zoals die is, kan het moeilijk zijn om een baan te vinden die dit ondersteunt. De gelukkigste Mars in Vissen-individuen zijn degenen die een creatieve uitlaatklep hebben waarmee ze hun verlangens van het moment, hun medeleven - en zelfs hun woede - vrij en fantasierijk kunnen uiten.

Als iemand is geboren met Mars in het teken Vissen, kan dit een aantal eigenschappen en kenmerken van hun persoonlijkheid beïnvloeden. Hier zijn zeven belangrijke eigenschappen.

Creatief: Ze hebben vaak een rijke verbeelding en kunnen creatieve talenten hebben op gebieden als kunst, muziek of schrijven.

Empathisch: Ze zijn vaak zeer gevoelig voor de emoties van anderen en hebben een groot inlevingsvermogen.

Spiritueel: Ze hebben vaak een sterke interesse in spiritualiteit en kunnen zich aangetrokken voelen tot meditatie, yoga of andere contemplatieve praktijken.

Intuïtief: Ze zijn vaak sterk intuïtief en kunnen een goed ontwikkeld gevoel hebben voor wat er speelt op emotioneel niveau.

Emotioneel: Ze zijn vaak zeer emotioneel en kunnen soms gevoelig zijn voor stemmingen en emoties. Maar ze kunnen er moeite mee hebben om kracht, moed en woede te voelen.

Onzelfzuchtig: Ze hebben vaak een sterk verlangen om anderen te helpen en kunnen zelfopoffering tonen om anderen te steunen. Door anderen te helpen voelen ze zich ook beter over zichzelf, en vinden ze de motivatie om in beweging te komen.

Fantasierijk: Ze hebben vaak een rijke verbeelding en kunnen een uitgebreide fantasie hebben, waardoor ze zich aangetrokken voelen tot verhalen en mythen. Ook kunnen ze lang bezig zijn met het verzinnen van dingen.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Mars in Vissen staat – dit de meest natuurlijke manier vinden om hun kracht, agressie, competitie en energie te tonen. Datzelfde geldt voor vrouwen, maar het zal ook kunnen aangeven welke type man zij het meest aantrekkelijk vinden. Voor een completer beeld van mannelijkheid moet je bijvoorbeeld ook kijken in welk teken de Zon staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Mars in Ram zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden, en vrienden. En soms hun vijanden of concurrenten.