Kruimelpad

Venus in Vissen

Degenen die zijn geboren met Venus in Vissen zijn erg idealistisch en hebben hoge verwachtingen van al hun persoonlijke relaties. Hun stijl van relateren volgt een typisch patroon van blinde idealisering van de geliefde, gevolgd door een proces van pijnlijke desillusie wanneer ze uiteindelijk de andere persoon gaan zien voor wie ze werkelijk zijn, in plaats van hoe ze zich aanvankelijk hadden voorgesteld.

Deze Venus-types zijn grote romantische fantasten, van wie sommigen hun liefdesdromen met succes kunnen omzetten in realiteit door de kracht van creatieve visualisatie. Anderen ervaren een voortdurend gevoel van ontevredenheid en teleurstelling over hun liefdesleven, aangezien niets en niemand ooit goed genoeg is.

Venus in Vissen projecteren mensen zichzelf als dromerige, zachtaardige partners. Alles aan de manier waarop ze flirten belooft een fijne tijd. Ze hebben een ongrijpbare charme - ze zijn zoet speels, een beetje humeurig en misschien een beetje onregelmatig. Ze waarderen romantiek en poëzie, en ze geven er de voorkeur aan om zowel jou als de relatie die je deelt te "voelen", dus verwacht niet te veel planning vooruit. Hun gevoeligheid kan soms een beetje misleidend zijn. Ja, het zijn gevoelige mensen, maar geliefden vinden het misschien gek dat deze gevoeligheid niet alleen op hen gericht is, maar op de hele mensheid.

Van alle Venus-tekens heeft Venus in Vissen het grootste potentieel voor onvoorwaardelijke liefde en vergeving. Medelevend en zorgzaam, zijn deze mensen  in staat om werkelijk ontzagwekkende zelfopofferingen te maken voor degenen van wie ze houden. Hun neiging om zichzelf vaak op de laatste plaats te zetten, betekent echter dat ze geneigd zijn – zeker als ze nog weinig levenservaring hebben - om deurmatten van zichzelf te maken, en er kan gemakkelijk misbruik van worden gemaakt door degenen die hun goedhartige en gevende aard willen uitbuiten.

Ze geven veel, maar niet alles. Het belangrijkste om te onthouden is dit: het is een vergissing om aan te nemen dat een persoon met Venus in Vissen zwak is, maar het is ook een vergissing om aan te nemen dat Vissen sterk is. Ze zijn beide. Het lijkt misschien alsof ze geen grenzen aangeven (of hebben), maar op een gegeven moment trekken ze toch de grens. Ze zien hun bereidheid om te vergeven en te begrijpen als een kracht.

Mensen met Venus in Vissen zijn vaak verslaafd aan romantiek. Zowel in hun relaties als in hun vrijetijdsbesteding verlangen ze ernaar getransporteerd te worden naar een sprookjesrijk van spirituele schoonheid en geluk. Deze Venus-types zijn dol op romantische films, literatuur en poëzie, muziek en kunst die tot hun ziel spreekt, en dingen die hen in staat stellen zichzelf te verliezen in de wereld van hun verbeelding en te ontsnappen aan de alledaagse realiteit. Het uiten van hun persoonlijke artistieke creativiteit op een van deze gebieden is waarschijnlijk hun grootste bron van vreugde.

Verliefd zijn ze op zoek naar een bijna mystiek gevoel van verbondenheid of eenheid, dat misschien heel moeilijk te vervullen is. In een poging hun diepste verlangens te bevredigen, kunnen ze er vooral van genieten om 'high' te worden van alcohol of andere geestverruimende middelen.

Venus in Vissen individuen hebben sterke spirituele waarden: 'schatten van de hemel' zijn belangrijker voor hen dan wereldse rijkdom en status en ze vinden het helpen van anderen meer voldoening dan het najagen van persoonlijk gewin. Ze genieten er echt van om goed te doen en mensen in moeilijkheden te hulp te komen, waarbij ze in de loop van hun leven een hele verzameling ‘zielige mensen’ en hulpbehoevende dieren verwerven, vaak ten koste van zichzelf.

Venus in Vissen mannen en vrouwen willen dat je weet dat hun liefde onvoorwaardelijk is. Ze zijn niet onder de indruk van je status en houden van je en accepteren je voor alles wat je van binnen bent. Ze houden van de underdog en voelen zich aangetrokken tot eigenzinnige mensen, of mensen die een beetje hulp nodig hebben. Met hun romantische kijk op de wereld kunnen ze zich onredelijk aangetrokken voelen tot toestanden van lijden en martelaarschap, zodat ze gemakkelijk in de rol kruipen van iemand redden of gered worden. Ze kunnen nogal verwarrend en moeilijk vast te pinnen zijn terwijl ze zich een weg banen door hun relaties. Hoe graag ze ook willen, ze vinden het moeilijk om zich te binden.

Vissen ziet de wereld nooit in zwart-wittermen. Integendeel, Vissen ziet alle kleuren van de regenboog. Met de godin van de liefde in Vissen is liefde allesomvattend, ze zijn in staat om te vergeven en te begrijpen, ze zijn te verleiden en verleidelijk, en ze tonen een enorm medeleven met hun partners. Venus in Vissen is teder en aanhankelijk, hoewel moeilijk te bereiken, omdat er een verlangen is naar iets dat moeilijk te definiëren en moeilijk te bevredigen is.

Kracht

Beschikken over sterke spirituele waarden, medelevend en zorgzaam, beminnen onvoorwaardelijk, onbaatzuchtig en gevend, artistiek geïnspireerd en creatief.

Zwakte

Hebben onrealistische verwachtingen in de liefde, bewonen een onwerkelijke fantasiewereld, kunnen deurmatten en slachtoffers zijn, vatbaar voor escapistische gewoonten en verslavingen, geloven alles omdat hun geliefde het zegt.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Venus in Vissen staat – dit type vrouw het meest aantrekkelijk vinden. Voor vrouwen is dit de meest natuurlijke manier om zichzelf aantrekkelijk te voelen. Voor een completer beeld van vrouwelijkheid moet je ook kijken in welk teken de Maan staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Venus in Vissen zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden, en vriendinnen.