Kruimelpad

Venus in Waterman

Degenen die geboren zijn met Venus in Waterman genieten ervan een gevarieerde verzameling kennissen uit veel verschillende lagen van de bevolking te cultiveren. Ze zijn over het algemeen vriendelijk en zeer sociaal. Hoe ongebruikelijker iemand is, hoe interessanter ze hen soms vinden. Gewone, alledaagse mensen bieden niet altijd genoeg mentale stimulatie en vervelen hen normaal al snel.

Het hebben van een sterke intellectuele band met hun vrienden en geliefden is erg belangrijk voor Venus in Waterman-mensen, en meestal veel belangrijker dan het hebben van een hechte emotionele band. Afstandelijk en enigszins onpersoonlijk, kunnen deze Venus-types vaak overkomen alsof er een gebrek aan warmte en empathie bestaat. Ze vermijden liever intense emotionele gehechtheden vanwege de beperkingen die deze hun vrijheid opleggen. Aanhankelijke, bezitterige, wederzijds controlerende relaties zijn niet waar ze naar op zoek zijn.

Venus in Waterman mensen proberen indruk op je te maken met hun ruimdenkende, toekomstgerichte geest. Ze willen dat je ze ziet als uniek, rebels en een beetje provocerend. Ze zijn aantrekkelijk als ze zich een beetje afstandelijk gedragen. Ze willen dat je erkent en waardeert dat ze niet de gebaande paden volgen in zaken van het hart.

Ze zoeken in de eerste plaats partners die hen veel persoonlijke ruimte geven. Op hun beurt zijn ze buitengewoon tolerant, gemakkelijk en niet veeleisend tegenover hun minnaars, waarbij jaloezie een emotie is die ze vaak volkomen vreemd is. Venus in Waterman mannen en vrouwen voelen zich aangetrokken tot ongebruikelijke of onconventionele relaties. Ze willen niet alle regels volgen, hoewel ze er zelf nogal wat kunnen maken. Ze kunnen soms nogal afstandelijk overkomen en voelen zich ongemakkelijk bij beperkingen. Emotionele types kunnen worden afgeschrikt door hun afstandelijke manier van verliefd zijn. Venus in Waterman wil dat je van ze houdt vanwege hun intellect en zelfstandige manier van doen. Ze waarderen geliefden die ook goede vrienden zijn, en ze vermijden liever emotionele uitingen of confrontaties.

Mensen met Venus in Waterman houden ervan alternatieve ideeën te verkennen - en hoe gekker en meer tot nadenken stemmend, hoe beter! Het uitdagen van de status quo, het doorbreken van sociale taboes en het oprekken van de grenzen van acceptabel gedrag behoren tot de belangrijkste motivaties.

Deze individuen hebben een hekel aan burgerlijke waarden en hebben de neiging om hun eigen enigszins onconventionele sociale gedragsregels zelf te bedenken. Ze geloven sterk in de 'broederschap van de mensheid' en gelijke rechten voor iedereen. Daarom behandelen ze iedereen die ze ontmoeten met dezelfde mate van respect en vriendelijkheid.

Venus in Waterman-types zijn sterk sociaal ingesteld en vinden het heerlijk om deel uit te maken van een grote groep waar ze kunnen communiceren met een grote verscheidenheid aan verschillende mensen, zij het op een nogal oppervlakkig niveau en zonder te dichtbij te hoeven komen. Degenen met Venus in dit teken hechten veel waarde aan hun persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid, en zijn meestal het gelukkigst in wederzijds toestaande, 'open' relaties. Coole trendsetters die graag de massa een stap voor zijn, zowel op cultureel, artistiek als op het gebied van kleding neigt hun smaak naar excentriek en avant-garde.

Venus behagen in Waterman houdt in dat je ze laat weten hoe interessant ze zijn. Ze zijn soms geneigd om zich op intellectueel niveau superieur te gedragen - ze zijn erg trots op hun unieke ideeën en visies. Droom met ze mee en sluit ze niet uit. Ze hebben ruimte nodig en zullen graag iets terugdoen, waardoor je veel ruimte krijgt om te ademen en jezelf te zijn. Verwacht geen diepe, romantische, tedere gevoelens – die zullen er een enkele keer misschien wel zijn (na drie wijntjes bijvoorbeeld), maar zijn niet typisch. Ze zijn je beste maatje, je partner in allerlei avonturen, ze laten je leven naar eigen inzicht en genieten van een goede, maar niet emotionele discussie. Dus je krijgt veel wat je bij anderen niet snel zult vinden.

Venus in Waterman mensen voelen zich aangetrokken tot onconventionaliteit, onafhankelijkheid en vrijheid als thema's in hun sociale relaties. Experimentele relaties zijn intrigerend voor hen. Zowel vrienden als geliefden zijn is belangrijk voor Venus in Waterman.

Ze kiezen graag hun voorwaarden wanneer ze een relatie hebben, en dit kan een uitdaging zijn voor een partner, omdat hun voorwaarden veranderlijk kunnen zijn! Maar ze zijn vaak bijzonder onzelfzuchtig in de liefde. Ze geven je de vrijheid om jezelf te zijn en zijn zelden vasthoudend of controlerend. Ze zijn op deze manier gemakkelijk in de omgang omdat een partner een beroep kan doen op hun gevoel voor rede, en ze streven er altijd naar om uitzonderlijk eerlijk en onpartijdig te zijn.

Kracht

Tolerant en onbevooroordeeld, respect voor de rechten en vrijheden van anderen, niet-bezitterig en tolerant, vriendelijk en sociaal.

Zwakte

Overdreven afstandelijk en onpersoonlijk, terugdeinzen voor nauwe emotionele betrokkenheid, snel verveeld en wispelturig, plaatst persoonlijke vrijheid boven toewijding.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Venus in Waterman staat – dit type vrouw het meest aantrekkelijk vinden. Voor vrouwen is dit de meest natuurlijke manier om zichzelf aantrekkelijk te voelen. Voor een completer beeld van vrouwelijkheid moet je ook kijken in welk teken de Maan staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Venus in Waterman zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden, en vriendinnen.