Kruimelpad

Venus in Steenbok

Mensen geboren met Venus in Steenbok zoeken solide, langdurige relaties op basis van wederzijds respect en gedeelde waarden. Ze kiezen hun vrienden en partners zorgvuldig uit en zijn voorzichtig met het aangaan van een relatie, tenzij ze denken dat dit in hun voordeel zal zijn. Venus in Steenbok mensen zullen proberen je hart te winnen door blijk te geven van zelfbeheersing, tegenwoordigheid van geest en verantwoordelijk gedrag. Deze geliefden willen dat je weet dat ze doelgericht, geestig, slim en beheerst zijn. Ze willen dat je ziet hoe bekwaam ze zijn. Ze houden van een zekere mate van voorspelbaarheid in hun relaties omdat ze voorzichtig zijn in de liefde.

Sommige van deze mensen gebruiken relaties als een middel om hun sociale en/of materiële status te verbeteren, waarbij ze zich vaak aangetrokken voelen tot oudere of meer ervaren mensen die hen op de een of andere manier kunnen helpen. Het is in ieder geval onwaarschijnlijk dat ze geïnteresseerd zijn in relaties die een slechte indruk op hen maken of die hen sociaal in verlegenheid brengen.

Waardig en gereserveerd houden ze niet van openbare uitingen van genegenheid, waarbij ze soms de verkeerde indruk wekken afstandelijk en gevoelloos te zijn. Wat ze echter missen aan openlijke emotionaliteit, maken ze ruimschoots goed in termen van betrouwbaarheid en loyaliteit. Venus in Steenbok-individuen nemen hun relaties zeer serieus en tonen een hoge mate van verantwoordelijkheid en integriteit. Ze zijn niet bang voor hun eigen gezelschap en wachten graag geduldig op de juiste persoon die hen de lange termijn betrokkenheid en zekerheid kan bieden die voor hen zo belangrijk is.

Venus in Steenbok individuen hechten veel waarde aan materiële zaken en sociale status. Omdat vooruitkomen in het leven erg belangrijk voor ze is, omringen ze zich graag met mensen die hun eigen sterke gevoel van ambitie delen. Geld en status zijn voor hen belangrijk als middel om het respect van andere mensen te winnen en om de luxueuze levensstijl te vergemakkelijken waarnaar de meeste van deze Venus-types streven.

Venus in Steenbok-mensen halen veel voldoening uit het verwerven van dure materiële bezittingen die hun succes en status in de wereld naar behoren weerspiegelen, en ze onderscheiden van het gewone volk. Maar ondanks hun weelderige smaak zijn Venus in Steenbok-mensen zelden verkwistend en geven ze alleen uit aan echt nuttige aankopen van hoge kwaliteit die waarschijnlijk lang meegaan en in de loop van de tijd in waarde stijgen. Ze zijn meestal goed in het sparen en vasthouden van geld, deels als zekerheid voor de toekomst en deels omdat ze graag iets van waarde achterlaten als ze overlijden.

De persoonlijke stijl van deze Venustypes neigt sterk naar klassiek en traditioneel. ‘Moderne’ ontwerpen spreken hen minder aan dan dingen van historische waarde of met een vleugje oudheid.

Venus in Steenbok mannen en vrouwen projecteren een aura van competentie en hun gedrag kan op een coole manier aantrekkelijk zijn. Hun geliefden klagen misschien dat ze iets te praktisch en weloverwogen is. Zeker, ze kunnen de indruk wekken dat er een gebrek aan warmte en spontaniteit is. Maar het zijn ook nogal romantische zielen die verlangen naar een partner om hun leven mee te delen.

Het beeld van anderen van hun relatie is belangrijk voor hen. Ze zijn conservatief en bereid om zich te binden. Venus in Steenbok mensen voelen zich aangetrokken tot serieuze, doelgerichte minnaars. Ze zijn een beetje verlegen in zaken van het hart, maar ze willen niet dat je het weet. Als je graag weet waar je relatie naartoe gaat, zul je heel blij zijn met Venus in Steenbok. Deze mensen plannen vooruit in liefde.

Ze waarderen duurzame verbindingen, betrouwbaarheid en trouw in hun liefdes- en sociale relaties. Ze nemen het uiten van hun gevoelens serieus en nemen zeker de tijd om zich op te warmen voor anderen. Sommigen willen misschien financieel stabiel zijn voordat ze trouwen, omdat dit een uiting is van hun toewijding. Ze zijn echter bang voor instabiliteit en hebben meestal een diepe angst voor afwijzing en om niet te voldoen, wat ook een drijfveer kan zijn achter een sterke drang om voor een partner te zorgen. Voldoen aan de verwachtingen van anderen kan voor sommigen ook een probleem zijn en kan ervoor zorgen dat ze het moment niet echt waarderen.

Hoewel ze niet de meest spontane partners zijn, zijn ze over het algemeen vrij constant en oprecht verliefd. Ze waarderen inspanning en de lange termijn en lopen niet weg voor verantwoordelijkheid of moeilijkheden. Dit komt grotendeels doordat hun visies op liefde niet bijzonder idealistisch zijn, en ze accepteren realistische en praktische zorgen als een gezond onderdeel van elke liefdesrelatie.

Met geld zijn Venus in Steenbok-mensen over het algemeen zuinig en sparen ze vaak voor moeilijker tijden, want ze maken zich zorgen over stabiliteit en de toekomst. Ze voelen zich aangetrokken tot hoge kwaliteit, hoge status en professionele kunstvoorwerpen, meubels en kleding.

Kracht

Loyaal en betrouwbaar, waardig en stijlvol, emotioneel zelfstandig, pragmatische, realistische benadering van liefde, goed met geld.

Zwakte

Snobistisch, overdreven bezorgd over sociale fatsoen, materieel hebzuchtig, emotioneel koud en afstandelijk, anderen 'gebruiken' voor status en materieel gewin.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Venus in Steenbok staat – dit type vrouw het meest aantrekkelijk vinden. Voor vrouwen is dit de meest natuurlijke manier om zichzelf aantrekkelijk te voelen. Voor een completer beeld van vrouwelijkheid moet je ook kijken in welk teken de Maan staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Venus in Steenbok zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden en vriendinnen.