Kruimelpad

Venus in Boogschutter

Venus in Boogschutter-mensen geven de voorkeur aan informele, vrijblijvende relaties. Tolerant en niet bezitterig, proberen ze zelden enige vorm van beperkingen op te leggen aan hun dierbaren - en ze verwachten volledige persoonlijke vrijheid in ruil daarvoor. Waar ze echter op aandringen, is totale openheid en eerlijkheid en de bereidheid om altijd open kaart te spelen. Dit zijn gemakkelijke en groothartige mensen die graag de kleine tekortkomingen van hun vrienden en partners over het hoofd zien, zolang ze geen belangrijke morele 'regels' overtreden.

Betrouwbaarheid en toewijding zijn misschien niet het sterkste punt van deze mensen en ze kunnen zich vaak schuldig maken aan het als vanzelfsprekend beschouwen van de genegenheid van hun naasten en dierbaren. Maar een eigenschap die ze in overvloed bezitten, is hun zeer principiële benadering van liefde. Ze houden absoluut niet van hypocrisie en als een vriend(in) of geliefde zich onrechtvaardig of onethisch gedraagt, zullen ze onmiddellijk hun bewondering en respect verliezen.

Om deze reden doen Venus in Boogschutter-relaties het het beste wanneer ze gebaseerd zijn op een gedeelde levensfilosofie, of deze nu religieus, politiek of sociaal gebaseerd is. Als dit niet aanwezig is, kunnen er veel conflicten zijn over moreel gedrag en besluitvorming.

Ze houden ervan hun begrip van de wereld voortdurend uit te breiden en zoveel mogelijk te leren over de zin van het bestaan. Deze mensen hechten veel waarde aan activiteiten die helpen hun horizon te verbreden en die kunnen dienen als instrumenten voor persoonlijke groei en wijsheid.

Avontuurlijk en onafhankelijk, gedijen ze in het buitenleven en houden vooral van reizen naar verre landen om verschillende culturen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Sterker nog, veel van hun beste vrienden en geliefden zullen waarschijnlijk een andere achtergrond hebben dan zijzelf.

Goodwill creëren, een beetje optimisme verspreiden, mensen aan het lachen maken - dit zijn de nobele levenswaarden van de meeste Venus in Boogschutter-individuen. Maar in werkelijkheid kunnen ze, omdat ze constant beloften doen die ze eigenlijk niet waar kunnen maken, net zoveel teleurstelling als geluk creëren.

Wanneer Venus in Boogschutter verliefd zijn, moeten ze het gevoel hebben dat ze kunnen groeien en hun horizon kunnen verbreden door middel van hun relatie. Ze willen nieuwe dingen leren en alles samen beleven. Dit zijn idealistische geliefden die willen dat je hun overtuigingen, visies en idealen waardeert. Ze kunnen een verwarrende mix zijn van luchtig en serieus. Het zijn zwervers en zoekers, en binden zich niet zo gemakkelijk aan hun relaties als anderen.

Venus in Boogschutter mannen en vrouwen winden anderen op met hun grote glimlach en gelach, hun grappen, hun grootse plannen, hun dromen en hun vriendelijke, flirterige gedrag. Ze zijn trots op hun open geest, maar je merkt misschien dat ze ook veroordelend kunnen zijn. Ze voelen zich niet prettig als ze merken dat er remmingen zijn bij hun geliefden, als die saai zijn, of juist veel te emotioneel. Ze zijn rusteloos en zullen geen minnaars verdragen die in hun ogen langzaam zijn. Als het moeilijk wordt in hun relatie, hebben ze een overweldigende behoefte om weg te rennen. Meestal betekent dit alleen dat ze eruit moeten en iets nieuws moeten ervaren voordat ze terugkomen, maar soms kan het voorgoed zijn. Ze voelen zich aangetrokken tot mensen die van het leven houden. Je hoeft niet verfijnd, gepolijst of gracieus te zijn om hun gunst te winnen.

Romantische avonturen, evenals een ongecompliceerde - zelfs botte - benadering van liefde, zijn thema's met Venus in Boogschutter. Waarheid en hogere betekenis zijn dingen die prioriteit hebben bij Boogschutter. Er kan enige wisselvalligheid zijn en mogelijk een neiging om te ontsnappen of te vluchten wanneer liefde te complex, ingewikkeld of behoeftig is.

Venus in Boogschutter mensen zijn niet altijd bijzonder gehecht aan persoonlijke bezittingen. Ze staan niet bekend als bijzonder zuinig, hoewel sommigen van hen geld gelijkstellen aan vrijheid, en graag geld opzij zetten voor reizen.

Kracht

Gaat soepel om met anderen, speelt eerlijk, open, niet bezitterig, zorgeloos en optimistisch, heeft een goed gevoel voor humor, waardering voor verschillende culturen en filosofieën.

Zwakte

Kan niet omgaan met verantwoordelijkheid en toewijding, vrijheid boven samen zijn,  te veel beloven en te weinig waarmaken, de liefde en genegenheid van anderen als vanzelfsprekend beschouwen.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Venus in Boogschutter staat – dit type vrouw het meest aantrekkelijk vinden. Voor vrouwen is dit de meest natuurlijke manier om zichzelf aantrekkelijk te voelen. Voor een completer beeld van vrouwelijkheid moet je ook kijken in welk teken de Maan staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Venus in Boogschutter zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden en vriendinnen.