Kruimelpad

Venus in Schorpioen

De manier van relateren van mensen bij wie Venus in Schorpioen staat is emotioneel intens, erg toegewijd en vaak nogal obsessief. Deze mensen geven de voorkeur aan een klein aantal diepe relaties, waarin ze geneigd zijn alles te geven, in plaats van een groot aantal oppervlakkige en relatief betekenisloze relaties. Buitengewoon loyaal en trouw aan degenen van wie ze houden, eisen ze in ruil daarvoor dezelfde mate van toewijding - en kunnen meedogenloos en hardvochtig zijn als hun vertrouwen wordt misbruikt.

Van nature zijn ze nogal onzeker – vaak het resultaat van emotionele verlies uit het verleden – wat zich uit in bezitterigheid in hun persoonlijke relaties en de neiging om behoorlijk manipulatief te zijn. Controle houden is erg belangrijk voor Venus in Schorpioen-individuen als een middel om hun extreme gevoeligheid te beschermen.

Obsessieve jaloezie is vaak een pijnlijke strijd voor deze types, terwijl loslaten en verder gaan wanneer een relatie ten einde loopt erg moeilijk en langdurig kan zijn. Als ze hun banden eenmaal hebben verbroken, kijken ze echter zelden terug en is verzoening meestal uitgesloten. Venus in Schorpioen-mensen hebben een zwart-withouding ten opzichte van romantiek en zijn geneigd om helemaal van je te houden, of juist sterk negatieve gevoelens voor je te koesteren.

Venus in Schorpioen-individuen waarderen hun privacy, en zijn ook de mensen die de jouwe zullen respecteren . Ze weten hoe belangrijk het is om geheimen te bewaren, zowel die van henzelf als die van anderen. Verraad en ontrouw zijn de twee dingen die ze het moeilijkst kunnen vergeven. Maar als ze eenmaal wantrouwig zijn geworden omdat je daar – terecht of onterecht – aanleiding toe hebt gegeven dan kunnen ze geneigd zijn om álles over je doen en laten te weten willen komen.

Deze mensen zoeken een uitzonderlijk diep niveau van emotionele betrokkenheid bij zowat alles in hun leven. Ze zijn soms sterke voorstanders van uitgestelde bevrediging en ze willen dat hun emotionele genoegens zo lang mogelijk doorgaan en het 'beste tot het laatst' bewaren.

Clandestiene liefdesaffaires, of alles wat 'duister', verborgen en mysterieus is, heeft een speciale fascinatie voor Venus in Schorpioen-mensen: als iets eenmaal in de openbaarheid is, heeft het de neiging veel van zijn emotionele aantrekkingskracht te verliezen. Hun alles-of-niets-benadering strekt zich ook uit tot hun smaak en bezittingen – als ze niet de allerbeste kwaliteit kunnen hebben, doen ze het liever helemaal zonder.

Venus in Schorpioen mensen trekken anderen aan met hun intensiteit en bereidheid om zich te binden. Ze hebben een sterke en geconcentreerde manier van doen, wat suggereert dat hun gevoelens diep zijn. Hun manier van doen in de liefde belooft vaak diepe toewijding en seksueel genot, zelfs als ze je dit niet rechtstreeks vertellen. Hun aantrekkingskracht ligt in hun focus op jou en hun toewijding. Venus in Schorpioen lijkt onbevreesd als het om intimiteit gaat; en toch is het tegelijkertijd iets waar ze intense angst voor kunnen voelen. Potentiële geliefden krijgen het gevoel dat Venus in Schorpioen nooit zal afdwalen, dat ze intens loyaal zijn aan degene van wie ze houden. Ze bezitten je, en op de een of andere manier lijkt het aantrekkelijk om bezeten te zijn. Ze kunnen moeilijk te doorgronden zijn, want ze  lijken soms erg gevoelig en meegaand, en andere keren bijvoorbeeld volledig gesloten.

Venus in Schorpioen mannen en vrouwen geven je hun volledige aandacht. Deze mensen zijn erg gefocust op hun partners. Afhankelijk van je persoonlijkheid, vind je dit misschien zenuwslopend of juist heel vleiend. Ze hebben een sterke behoefte om hun partner onder controle te houden, hoewel dit niet meteen duidelijk zal zijn, en ze zullen dit misschien nooit toegeven. Hun liefde en toewijding voor lichaam en ziel kan zo intens zijn dat het plezier overschaduwt en het liefhebben van hen een zeer zware ervaring maakt. Hun emotie en intensiteit lijken misschien overdreven voor mensen die op zoek zijn naar een meer luchtige relatie. Deze mensen gaan tot het uiterste en kunnen erg provocerend zijn. Hoewel ze al je hoeken en gaten willen verkennen, zullen ze niet altijd met hun eigen geheimen komen.

Als je deze geliefden van streek hebt gemaakt, weet je het. Afhankelijk van het moment zal Venus in Schorpioen je een van de meest doordringende blikken schieten die er zijn, of helemaal ontploffen. Welke stijl ze ook kiezen, een bedrogen Schorpioen minnaar is geen prettig gezicht. Deze mensen kunnen jaloers zijn op iedereen die belangrijk voor je is, maar weinigen zullen het toegeven.

Diep gepassioneerde relaties zijn belangrijk voor mensen met Venus in Schorpioen. Oppervlakkige flirts en contacten bevredigen hen niet, omdat ze hunkeren naar 'lichaam en ziel'-contact met een speciaal iemand – relaties die taboes doorbreken, die extreem en intens zijn, en onvergetelijk. Dit is een zeer emotionele,  gepassioneerde, sensuele en intense energie. Hun relaties zijn enorm belangrijk voor hen, en ze kunnen zelfs het gevoel hebben dat relaties hen opslokken. Hoewel de basisdrang gericht is op intense nabijheid, is blind vertrouwen in hun partners buitengewoon moeilijk. De angst om te kwetsbaar te zijn of om de eigen kracht aan anderen op te geven is groot. Schorpioen is een "alles of niets"-energie, en relaties zijn daardoor vaak een soort achtbaanrit. Minachting voor middelmatigheid en oppervlakkigheid kunnen hen ertoe dwingen crises te creëren om zich levend en vitaal te voelen.

Kracht

Trouw en loyaal, betrouwbaar en discreet, alles geven in de liefde, verfijnde culturele en esthetische smaak, sterk seksueel magnetisme.

Zwakte

Overdreven intens en obsessief, jaloers en onzeker, emotioneel manipulatief en controlerend, meedogenloos en wraakzuchtig, sluw en geheimzinnig.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Venus in Schorpioen staat – dit type vrouw het meest aantrekkelijk vinden. Voor vrouwen is dit de meest natuurlijke manier om zichzelf aantrekkelijk te voelen. Voor een completer beeld van vrouwelijkheid moet je ook kijken in welk teken de Maan staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Venus in Schorpioen zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden en vriendinnen.