Kruimelpad

Venus in Maagd

Venus in Maagd-individuen hebben een zeer pragmatische benadering van liefde en proberen hun genegenheid te uiten door middel van vriendelijke daden en blijvende toewijding. Vaak verlegen en gereserveerd, en misschien ook nogal afstandelijk, kunnen ze zich ongemakkelijk voelen bij uitbarstingen van emotie. Financieel voorzichtig (en soms nogal zuinigjes met geld), voelen deze mensen zich aangetrokken tot relaties die een solide, materiële basis hebben en waarschijnlijk goed zullen werken in de praktijk.

Hoewel ze grotendeels bestand zijn tegen romantische illusies, zijn ze niettemin buitengewoon kieskeurig over wat ze zoeken in vrienden of geliefden, waarbij slechts een paar mensen waarschijnlijk aan hun hoge normen zullen voldoen. Het is onmogelijk om iemand voor de gek te houden met Venus in Maagd - de hoogontwikkelde onderscheidingsvermogens van deze mensen maken ze uitzonderlijk goede en genadeloos nauwkeurige karakterbeoordelaars.

Omdat ze het zo moeilijk vinden om de fouten van anderen over het hoofd te zien, kunnen ze koud, kritisch en zonder mededogen overkomen. In werkelijkheid is dit echter een van de meest zorgzame en behulpzame van alle Venus-plaatsingen die nooit aarzelen om praktische hulp te bieden aan mensen in echte nood.

Bij deze Venus plaatsing wordt veel waarde gehecht aan reinheid, hygiëne en netheid. Op persoonlijk niveau waarderen deze personen een onberispelijke verzorging en een slimme presentatie, terwijl hun voorkeursomgeving er een is die vlekkeloos opgeruimd en ordelijk is (misschien obsessief).

Materiële bezittingen zijn belangrijk voor mensen met Venus in Maagd, maar alleen als ze praktisch bruikbaar en van hoge kwaliteit zijn. Ze vinden het leuk om zorgvuldig mooie dingen te maken voor hun eigen plezier en dat van hun dierbaren en hebben vaak een voorliefde voor koken, schoonmaken, tuinieren, kleermaken en ander huiswerk.

IJverig en gewetensvol in wat ze ook doen, met de wens om elke taak zo efficiënt mogelijk uit te voeren, streven deze mensen naar perfectie in elk aspect van hun leven, vaak tot op het dwangmatige af. Venus in Maagd-types houden oprecht van werken en anderen dienen, willen geen dank of waardering, maar weten alleen dat ze nodig en nuttig zijn. Ze hechten meer waarde aan gezondheid en fitheid dan aan welk ander Venusteken dan ook (ze kunnen ook hypochondrische neigingen hebben!), en met behulp van een zorgvuldig dieet en lichaamsbeweging houden ze zichzelf in goede fysieke conditie.

Venus in Maagd-mensen zijn niet het flirterige soort. In plaats daarvan ligt hun aantrekkingskracht in hun toewijding, hun bereidheid om aan de relatie te werken en om de relatie echt te laten werken. In tegenstelling tot Venus in Leeuw, zullen ze niet proberen indruk op je te maken met grote geschenken of beloften. Hun geschenken zijn minder opzichtig, maar misschien wel veel genereuzer: geschenken van toewijding en aandacht voor details over jou.

Venus in Maagd mannen en vrouwen vinden stilletjes (en vaak langzaam) hun weg naar je hart. Ze zijn behoorlijk gevoelig in de liefde - zelfs onzeker - en deze gereserveerde eigenschap maakt deel uit van hun aantrekkingskracht. Ze spelen het liefst op veilig in hun relaties, en ze moeten erop kunnen vertrouwen dat je ze leuk vindt voordat ze een zet doen. Ze zijn geweldige luisteraars en ze maken er een gewoonte van om al je ins en outs te observeren en te leren. Hun liefde kan van de kleuterschoolvariëteit zijn - ze laten zien dat ze om je geven door te zeuren of te bekritiseren. Onthoud echter dat ze je niet proberen te kwetsen wanneer ze wijzen op de gebreken in je denken, plannen of zelfs karakter. Ze proberen echt te helpen! Venus in Maagd voelt zich aangetrokken tot onopvallende mensen die grotendeels onopgemerkt zijn gebleven. Opscheppers en betweters vinden ze belachelijk.

Venus in Maagd mensen uiten hun liefde door middel van praktische middelen en gebaren - boodschappen doen, detailwerk doen of er gewoon zijn voor hun geliefden. Liefde moet zinvol zijn en een doel hebben met Venus in Maagd. Maagd is een aardeteken, dat sensueel maar ook heel praktisch is. Wat ze kopen en het soort entertainment dat ze leuk vinden, wordt bepaald door het feit of dingen al dan niet logisch zijn. Ze kunnen zich gemakkelijk schuldig voelen als ze te genotzuchtig zijn. Het verlenen van diensten aan anderen kan in een behoefte voorzien en kan een uiting van liefde zijn. De schaduwkant van deze positie is overdreven kritisch zijn over partners, kieskeurig of zorgelijk. Ze analyseren misschien hun geliefden, de reacties en gekozen woorden van hun geliefden, en hun liefdesleven in het algemeen.

Venus in Maagd mensen geven hun geld vaak met zorg uit, en meestal aan praktische zaken in plaats van frivole zaken.

Kracht

Zeer goed onderscheidingsvermogen, kunnen karakter van anderen goed inschatten, weten wat nodig is voor goede gezondheid, bekwame ambachtslieden en huisvrouwen; behulpzaam en hardwerkend; efficiënt en gewetensvol.

Zwakte

Fouten actief opsporen en muggenziften, overdreven perfectionistisch, geobsedeerd door schoon en netjes, hypochonders, gereserveerd, afstandelijk en/of emotioneel geremd.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Venus in Maagd staat – dit type vrouw het meest aantrekkelijk vinden. Voor vrouwen is dit de meest natuurlijke manier om zichzelf aantrekkelijk te voelen. Voor een completer beeld van vrouwelijkheid moet je ook kijken in welk teken de Maan staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Venus in Maagd zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden en vriendinnen.