Kruimelpad

Venus in Kreeft

Venus in Kreeft mannen en vrouwen tonen hun liefde door voor je te zorgen. Ze zijn vaak vriendelijk, zorgzaam, beschermend en moederlijk. Instinctief willen ze dat degenen van wie ze houden het goed hebben door hen emotionele troost en steun te bieden. Ze letten meer op je gevoelens dan op je woorden en observeren je nogal zorgvuldig. Ze willen een veilige, solide relatie. Ze zijn loyaal en toegewijd, betrouwbare vrienden en geliefden, maar kunnen soms overdreven aanhankelijk en bezitterig zijn. Als je ze pijn hebt gedaan, zullen ze het moeilijk kunnen vergeten.

Op hun beurt verlangen zij er zelf naar om 'bemoederd' te worden in hun relaties,  en ze zijn min of meer afhankelijk van overvloedige uitingen van warme genegenheid om hen echt geliefd en veilig te laten voelen. Als dit ontbreekt, zijn ze vatbaar voor 'babyachtige' vertoningen van mokken, tranen, zeuren, pruilen en drama maken. Als alternatief kunnen ze proberen hun behoeftes te verbergen door afstandelijk en defensief te handelen. Achter hun ingetogen façade zijn sommigen van hen meesters in de kunst van emotionele manipulatie.

Zonder een veilige huiselijke omgeving voelen deze types zich verloren en ontworteld. Waar ze het meest van houden is een ​​comfortabele en veilige leefomgeving en het gezelschap van hun dierbaren. Ze houden vaak van koken, decoreren, tuinieren, het huishouden doen enz., vooral wanneer ze deze dingen voor iemand anders doen, maar ook voor zichzelf.

Omdat continuïteit en duurzaamheid voor hen zo belangrijk zijn, geven ze er meestal de voorkeur aan om te trouwen, of in ieder geval deel uit te maken van een langdurig partnerschap. Venus in Kreeft-individuen zijn vooral dol op - en hebben gemakkelijk contact met - zowel kinderen als oude mensen. Ze kunnen meer dan anderen met alle generaties overweg. Ze hebben de neiging om bijzonder dicht bij hun ouders en grootouders te zijn, en het hebben van hun eigen kinderen zal over het algemeen erg belangrijk voor hen zijn. Qua stijl zijn ze vrij traditioneel, met een voorliefde voor 'retro' en dingen uit het verleden, en velen van hen hebben een grote interesse in geschiedenis en afkomst.

Venus in Kreeft mensen zijn gevoelig, sentimenteel en zorgzaam Ze kunnen te veel voor zichzelf houden en zich uiteindelijk wrokkig voelen als genegenheid niet op een vergelijkbare manier wordt beantwoord. Venus in Kreeft mensen zijn koesterend, beschermend en zelf-beschermend.  Ze kunnen veel emotionele ups en downs in de liefde ervaren vanwege gevoeligheid en beïnvloedbaarheid. Ze zijn teder, romantisch en gehecht. Ze tonen hun liefde door toewijding, zorg en bezorgdheid. Ze zijn aanhankelijk en knuffelig en zijn op hun best als ze zich veilig voelen.

Te veel gehechtheid aan het verleden kan voorkomen dat Venus in Kreeft-mensen van het moment genieten.

Venus in Kreeft mensen sparen over het algemeen voor moeilijke tijden en kunnen behoorlijk zuinig zijn met hun geld. Ze zullen het meeste uitgeven aan hun familie en goede vrienden, maar ook aan het bouwen van hun huizen. Ze voelen zich in de meeste gevallen aangetrokken tot kunst die traditioneel, huiselijk en romantisch is, maar dit kan door aspecten met andere planeten wel sterk gewijzigd worden.

Venus in Kreeft behagen brengt veel knuffelen en sentimentaliteit met zich mee. Herken hun gehechtheid aan hun familie en thuis. Help ze om zich zelfverzekerd bij jou te voelen - als ze bang zijn afgewezen te worden, kunnen ze hun toevlucht nemen tot een aantal frustrerende tactieken om erachter te komen hoe geliefd ze zijn. Doe je best om ervoor te zorgen dat ze zich veilig en verzorgd voelen, en je zult worden beloond met een geduldige, betrouwbare en liefdevolle partner.

Kracht:

Goedhartig en zorgzaam, verzorgend en beschermend, goede koks en huisvrouwen, loyaal en betrouwbaar, sterk familiegevoel.

Zwakte:

Aanhankelijk en bezitterig, emotioneel manipulatief, vatbaar voor kinderachtige stemmingen, afstandelijk en defensief.

Man – vrouw

Mannen zullen – als bij hen Venus in Kreeft staat – dit type vrouw het meest aantrekkelijk vinden. Voor vrouwen is dit de meest natuurlijke manier om zichzelf aantrekkelijk te voelen. Voor een completer beeld van vrouwelijkheid moet je ook kijken in welk teken de Maan staat. En bedenken dat mannen een vrouwelijke kant hebben, en vrouwen een mannelijke kant. In sommige situaties zullen mensen Venus in Kreeft zelf tot expressie brengen, en in andere situaties vertegenwoordigt dit belangrijke mensen in hun leven; hun partner, geliefden en vriendinnen.