Kruimelpad

Mercurius in Ram

Mercurius staat o.a. voor taal, spraak, mentale processen, communicatie, verbindingen maken, cognitieve vaardigheden, redeneren, denken, logica, informatie verzamelen, handig zijn, handel en logistiek, vervoer, verkeer, de pers, boeken en tijdschriften, en in het lichaam; vooral de hersenen en het zenuwstelsel.

De plaatsing van Mercurius in een teken laat zien hoe die processen bij iemand verlopen, wat de natuurlijke manier van doen is. Het zegt iets over de stijl van denken en praten, maar weinig over de inhoud. Ook kun je er niet uit afleiden of iemand al dan niet intelligent is; dat is gelijkelijk over de twaalf tekens van de dierenriem verdeeld. Geen van de twaalf tekens is van nature slimmer dan de andere. Verder kan het functioneren van Mercurius nog beter begrepen worden door naar de verbindingen (aspecten) met andere planeten te kijken. Ook daarover kun je op deze website meer lezen.

Mensen met Mercurius in Ram hebben de neiging snel te denken, zijn vlug van begrip en mentaal behendig. Ze missen echter het vermogen tot weloverwogen, grondige, diepgaande intellectuele analyse en hebben een veel kortere dan gemiddelde concentratieboog.

Hun denkprocessen zijn spontaan maar vaak subjectief, waardoor ze een talent hebben voor origineel, geïnspireerd en soms ingenieus denken. Maar omdat ze zo vastberaden zijn en de dingen alleen vanuit hun eigen standpunt zien, hebben ze moeite om alternatieve perspectieven te waarderen. Dit is een intellectueel competitieve geest die constante stimulatie vereist en die ervan geniet om de ideeën en meningen van anderen krachtig uit te dagen. En ze houden  ervan om te argumenteren. Staat Mercurius in verbinding met bijvoorbeeld Mars of Uranus dan kan de neiging om ruzie te maken sterk zijn.

Mensen met Mercurius in Ram worden snel ongeduldig met domme types die hun eigen denksnelheid niet kunnen bijhouden. Ze staan ​​bekend om hun vermogen om snelle, stevige beslissingen te nemen, maar omdat ze zelden de tijd nemen om de zaken goed te overdenken, kunnen veel van hun oordelen overhaast en ondoordacht zijn. Subtiliteiten ontgaan hen vaak, waardoor ze soms tot hun verbazing iedereen in de kamer beledigd hebben met een te directe opmerking.

Degenen met Mercurius in Ram zeggen niets wat ze niet menen, en ze zullen niet nalaten iets te zeggen waar ze aan denken. Ze geven je eerlijke, ongefilterde feedback, die de vorm kan aannemen van een enkele zin of meerdere uitgesproken  pagina's. Een ding dat ze echter niet doen is zich inhouden. Liegen gaat ze erg slecht af. Daarom krijg je van hen altijd een eerlijk advies, maar niet perse met tact omgeven.

De communicatieve stijl van Mercurius in Ram is openhartig, direct en assertief. Je kunt ze vertrouwen vanwege hun verbale eerlijkheid en bereidheid om 'het te zeggen zoals het is', ongeacht wie ze daardoor van streek maken of beledigen. Zij zijn de onbevreesde voorstanders van de waarheid, en zijn er gewoon niet in geïnteresseerd om anderen alleen te vertellen wat ze willen horen. Als ze al tactisch zijn kan dat alleen als andere elementen in de geboortehoroscoop wijzen op het vermogen ook empathisch te zijn.

Ze kunnen defensief zijn als ze worden uitgedaagd omdat ze zich sterk met hun eigen gedachten identificeren. Ze staan ​ erom bekend hun ideeën door de strot van anderen te "rammen". Maar vaker zorgt hun zelfverzekerde stijl voor nieuw leven in een stilstaande sfeer. De opgewonden manier waarop ze dingen beschrijven is aanstekelijk en al snel nemen anderen hun ideeën over.

De originaliteit van Mercurius in Ram zorgt ervoor dat ze opvallen in hun vakgebied. Een concept dat ze hebben uitgebroed, kan een eigen leven gaan leiden en een idee zijn waar anderen zich achter scharen.

Hun uitdaging is om geduldig te worden met de details en door de vervelende stukjes bij projecten te blijven. Ze zijn een genie in het starten van kleine branden en gaan snel door naar het volgende grote ding. Ze vervelen zich zelden, want er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Mercurius in Ram-mensen blinken uit in snelle, spontane reacties en slimme antwoorden, en willen altijd als eerste op de proppen komen met een nieuw idee of het uiten van een controversiële mening. Ze zijn erg goed in het aanknopen van gesprekken, maar vanwege hun neiging om van het ene onderwerp naar het andere te flitsen, zijn ze slecht in het volhouden van een gedachtegang.

Ze praten op een verhitte, gepassioneerde en prikkelende manier die enthousiasme - maar soms ook irritatie - bij luisteraars wekt. Felle tegenstanders bij meningsverschillen en debatten, kunnen ze verbaal agressief zijn, en soms behoorlijk grof. Ze hebben ook de lastige neiging om het allereerste dat in hun hoofd opkomt eruit te flappen zonder na te denken over de waarschijnlijke gevolgen.

Kracht:

Intellectueel onverschrokken; levendige gesprekspartners; open en direct; snelle, zelfverzekerde beslissers. Scherp, gefocust, helder, competitief, gedurfd, besluitvaardig, innovatief, gevat, origineel.

Valkuil:

Eigenzinnig en impulsief; tactloos en bot; opvliegend; intellectueel subjectief; ziet alleen het eigen perspectief; kan niet toegeven dat ze ongelijk hebben. Hard, ongevoelig, bruusk, minachtend, defensief, strijdlustig, intellectuele arrogantie, gemeen.

Terug