Kruimelpad

Mercurius in Leeuw

Mercurius staat o.a. voor taal, spraak, mentale processen, communicatie, verbindingen maken, cognitieve vaardigheden, redeneren, denken, logica, informatie verzamelen, handig zijn, handel en logistiek, vervoer, verkeer, de pers, boeken en tijdschriften, en in het lichaam; vooral de hersenen en het zenuwstelsel.

De plaatsing van Mercurius in een teken laat zien hoe die processen bij iemand verlopen, wat de natuurlijke manier van doen is. Het zegt iets over de stijl van denken en praten, maar weinig over de inhoud. Ook kun je er niet uit afleiden of iemand al dan niet intelligent is; dat is gelijkelijk over de twaalf tekens van de dierenriem verdeeld. Geen van de twaalf tekens is van nature slimmer dan de andere. Verder kan het functioneren van Mercurius nog beter begrepen worden door naar de verbindingen (aspecten) met andere planeten te kijken. Ook daarover kun je op deze website meer lezen.

Dit is een sterke, creatieve geest die zelfverzekerd en vastberaden is in zijn meningen. Mensen met Mercurius in Leeuw zijn trots op hun kennis en overtuigingen en denken steevast dat ze gelijk hebben.

Deze typen zijn goed in het begrijpen van het grotere overzicht van een situatie, het plannen van algemene strategieën en het oplossen van grote problemen. Tegelijkertijd zijn ze geneigd om kleine maar zeer belangrijke details over het hoofd te zien omdat ze die ten onrechte als onbelangrijk beschouwen.

Mercurius in Leeuw-individuen kennen zeker hun eigen hun eigen ideeën en meningen en kunnen niet gemakkelijk worden overgehaald om deze te veranderen. Dit is handig in situaties die stevig leiderschap van hun kant vereisen, maar problematisch als ze duidelijk ongelijk hebben of zich vergist hebben. Mercurius in Leo-types' vastberadenheid van denken en neiging tot intellectuele arrogantie kan hen een 'weet-het-allemaal'-reputatie geven. Aan de andere kant heeft hun positieve, optimistische kijk een versterkend en moreel stimulerend effect op iedereen met wie ze in contact komen.

Ze spreken op een zelfverzekerde, bevelende en zeer gezaghebbende manier. Ze houden ervan om hun eigen ideeën en ervaringen met andere mensen te delen en hebben het vermogen om dit op een bijzonder vermakelijke manier te doen. Terwijl anderen misschien proberen mensen voor zich te winnen met logica, schuldgevoel of humor, doet Mercurius in Leeuw het met warmte en overtuigende vriendelijkheid. Ze zijn uitstekend in het promoten van ideeën en het overbrengen van hun boodschap.

Met hun flair voor dramatische prestaties zijn ze geweldige verhalenvertellers die een publiek in de ban kunnen houden. Maar het zijn slechte luisteraars, geneigd om uitsluitend over zichzelf te praten met weinig interesse in wat anderen te zeggen hebben, en ze kunnen behoorlijk opschepperig zijn.

Hun neiging tot overdrijving roept soms vragen op over hun eerlijkheid. Maar op persoonlijk vlak, dus als ze niet ‘op het podium’ staan, bezitten ze juist heel veel integriteit. Mercurius in Leo-types spreekt altijd vanuit het hart, en dat is hun vertrouwen in hun mening, ze zijn niet bang om die openlijk te uiten in plaats van achter de rug van anderen te roddelen.

Hun intellectuele trots betekent dat ze de neiging hebben om kritiek of meningsverschillen op te vatten als persoonlijke beledigingen en het moeilijk vinden om compromissen te sluiten, wat eerlijke discussies in de weg kan staan. Deze mensen zijn echter zo gepassioneerd en enthousiast om hun ideeën over te brengen, dat ze er meestal in slagen anderen van hun standpunt te overtuigen.

Afhankelijk van het niveau van zelfvertrouwen van degene met deze plaatsing van Mercurius, is er een koppigheid tegenover kritiek of overgevoeligheid voor iets minder dan lof. Wat de reactie ook is, mensen met deze plaatsing kunnen mentaal arrogant zijn. Mercurius is van nature afstandelijk en redelijk. Bij Leeuw komt het ego echter heel sterk in het spel als het gaat om intellectuele analyse. Omdat intellect en ego zo nauw met elkaar verbonden zijn, kan het vermogen om feiten van fictie te scheiden, worden aangetast.

Waarschijnlijk is de beste manier om met deze positie om te gaan, zelfexpressie te vinden op een creatief gebied. Mercurius in Leeuw mensen kunnen bijvoorbeeld geweldige verhalenvertellers zijn, vooral omdat ze zo'n geweldig gevoel voor drama hebben. Ook zang, dans en toneel zouden goede vormen van expressie kunnen zijn. Ze spreken en schrijven met hun hart. Als ze zich iets kunnen intomen in hun persoonlijke presentatie en communicatie met anderen kunnen ze de harten van velen veroveren.

Als iets hun aandacht trekt kan dat het middelpunt van grote concentratie worden. Zolang de focus duurt, kunnen zulke mensen een idee stimuleren en tot leven brengen door middel van kleurrijke taal die ook anderen inspireert.

Ze geven de voorkeur aan het dramatische boven het alledaagse, en daarom kunnen ze meeslepende sprekers zijn. Ze blinken soms uit in spreken in het openbaar, ze durven op te treden en in het middelpunt van de aandacht te staan en weten hoe ze de harten van anderen kunnen winnen. Velen van degenen met deze plaatsing weten hoe ze in de schijnwerpers moeten staan, maar ze moeten oppassen dat ze het niet overdrijven. Het gebruik van humor en een gevoel voor spel verzacht de neiging om over-the-top te gaan.

Kracht:

Mentaal zelfverzekerd; intellectueel creatief; kan het ‘grote geheel’ zien; gepassioneerde en gezaghebbende sprekers; goede vertellers en docenten.

Valkuil:

Intellectueel arrogant en opschepperig; ‘zijn té graag het middelpunt/slechte luisteraars; koppig; belangrijke details over het hoofd zien.

Terug