Kruimelpad

Maan in Ram (1)

Als je bent geboren met de Maan in Ram, zul je waarschijnlijk dingen alleen willen of moeten doen. Je bent van jongs af aan behoorlijk onafhankelijk en je zult je vaak het meest op je gemak voelen als je dingen zelf mag bepalen, en zelf mag doen.

Je dynamische aanpak is een van je beste eigenschappen. Je hebt waarschijnlijk een overvloed aan energie om je te richten op de dingen waar je gepassioneerd over bent. Je houdt er van om de sensatie te ervaren van het ondernemen van actie en het van de grond krijgen van nieuwe projecten.

Je zult je op je best voelen als je de leiding hebt over je eigen leven en op de een of andere manier je eigen ding doet. Jouw behoefte aan autonomie staat voorop. Waarschijnlijk ben je op de een of andere manier "alleen" opgegroeid, of met een moeder die ook erg onafhankelijk was en je weet daarom hoe je voor jezelf moet zorgen.

Als een natuurlijke pionier zie je de kansen die in elk idee zitten. Je moet nieuwe mogelijkheden creëren, dus zul je gedijen in een omgeving waarin je kunt initiëren en de leiding kunt nemen. Je houdt van tempo en snelle resultaten. Misschien moet je leren om meer geduld te hebben. (Al is dat vooral een wens van de mensen om je heen). Wachten zal waarschijnlijk moeilijk voor je zijn. Je hebt misschien het gevoel dat als iets de moeite waard is om te doen, het daarom NU moet gebeuren.

In het beste geval ben je gepassioneerd, spontaan en onafhankelijk. Met de Maan in Ram kun je snel een besluit nemen. Waarschijnlijk vind je het ook gemakkelijk om verbindingen los te laten en verder te gaan, tenzij je Maan in verbinding staat met Saturnus.

Geboren met een aangeboren gevoel voor idealisme en de bereidheid om te vechten voor wat je denkt dat waar is, zul je je aanzienlijke energie steken in elke zaak waarin je gelooft.

Je hebt een pioniersrol in je. Waarschijnlijk heb je dit op jonge leeftijd ontwikkeld of heb je dit ergens bij je moeder gezien. Je behoefte aan ruimte om je eigen ding te doen suggereert dat je het gelukkigst zult zijn als je aan je lot wordt overgelaten, en vooral dat je er een hekel aan zult hebben als je wordt verteld wat je moet doen.

Je kunt jezelf aan een ideaal wijden en misschien heb je al op jonge leeftijd de betekenis van moed geleerd. Je moed kan een inspiratie zijn voor anderen, en je zult het het beste doen als je je energie richt op het bereiken van waardevolle resultaten die anderen net zoveel ten goede komen als jij.

Je zult merken dat je assertief moet zijn en je dus waarschijnlijk aangetrokken zult voelen tot elk gebied waar je kunt concurreren, de leiding kunt nemen of waar je het voortouw kunt nemen. Zelfs als je het schip niet kunt sturen, zul je het gevoel hebben dat je dat wel zou moeten kunnen, en soms moet je geduld betrachten, hoe moeilijk ook, zodat anderen de controle kunnen uitoefenen.

Je hebt kracht nodig van partners en eerlijkheid van vrienden. Je voelt je een krijger, en als je stevige mensen om je heen hebt is dat eigenlijk beter voor je. Je geeft er waarschijnlijk de voorkeur aan om dingen direct aan te pakken en waar mogelijk direct ter zake te komen. Je zult waarschijnlijk de dingen bij hun naam noemen; je zult zelden de reputatie hebben dat je tactisch en voorzichtig ben. Op emotioneel niveau wil je graag grotendeels zelfvoorzienend zijn. Net als een soldaat of atleet kun je ontberingen doorstaan ​​wanneer het jou uitkomt, en verwacht je dat anderen hetzelfde doen. Dat kan soms nog tegenvallen

De Maan in Ram geeft emotionele onafhankelijkheid. Je voelt je waarschijnlijk aangetrokken tot mensen en situaties die je de vrijheid geven om te zijn wie je wilt. Je kunt je snel vervelen en je zult het beste reageren op degenen die je op de een of andere manier uitdagen.

Je kunt snel reageren, klaar om te vergeven en maar ook gemakkelijk te kwetsen. Je zult waarschijnlijk genieten van de ruimte om je eigen persoon te zijn, en je zult je gevangen voelen als anderen je proberen te beperken.

Omdat je het leuk vindt om dingen op gang te brengen, wacht je niet op toestemming om te beginnen. Maar je zult dus ook wel eens moeten leren hoe je vaker compromissen kunt sluiten om ook de behoeften van anderen de ruimte te geven.

De Maan in Ram is een teken van visie gecombineerd met actie. Je moet zien of je kunt bereiken waar je je zinnen op hebt gezet, en daarom zul je waarschijnlijk weerstand bieden aan pogingen van anderen om jou te definiëren.

Bij sommigen met de Maan in Ram zullen er op jonge leeftijd al uitgesproken ondernemerskwaliteiten zijn. Je bent misschien opgegroeid in een gezin waar een of beide ouders voor zichzelf werkten of een overvloed aan ideeën hadden die ze wilden verwezenlijken. Als ook anderen elementen in de horoscoop die kant op wijzen kan het goed zijn om als zelfstandige te werken, of in een baan waar je veel autonomie hebt.

De geest van Maan in Ram wordt uitgedrukt in de woorden van Steve Jobs, een visionair geboren met de maan in Ram en met de eigenschappen van een ondernemer – “Je tijd is beperkt, dus verspil het niet door het leven van iemand anders te leven. Laat je niet vangen door dogma's - dat is leven met de resultaten van het denken van andere mensen. Laat het lawaai van de mening van anderen je eigen innerlijke stem niet overstemmen. En het belangrijkste is dat je de moed hebt om je hart en intuïtie te volgen. Ze weten op de een of andere manier al wat je echt wilt worden. Al het andere is secundair”.

En ook: “Ik denk dat als je iets doet en het blijkt best goed, dan moet je iets anders geweldigs gaan doen, er niet te lang bij stilstaan. Zoek gewoon uit wat het volgende is”.

Het teken Ram is verbonden met de planeet Mars, de god van de oorlog. Je hebt misschien een opvliegend karakter en weinig geduld als het gaat om krijgen wat je wilt. Je moet de spanning van competitie voelen en zal het beste doen wanneer je wordt geconfronteerd met een uitdaging (of drie) die je moet overwinnen.

Je reacties zijn meestal spontaan en direct, maar je moet beseffen dat niet iedereen zo snel reageert als jij. Je vertrouwt waarschijnlijk op je intuïtie wanneer je een beslissing neemt. Je kunt in een oogwenk beslissingen nemen, voordat je verder gaat met de volgende stap. Je hebt het geloof nodig om op je instinct te vertrouwen, en de kans om je dromen te delen met degenen die in je geloven.

Geboren met de Maan in Ram, heb je de vrijheid nodig om je individualiteit uit te drukken, en de mogelijkheid om erachter te komen wat je in je eentje kunt bereiken.

Maan in Ram (2)

Niets gebeurt ooit snel genoeg met deze positie van de Maan. Er is een aangeboren ongeduld om te krijgen wat ze willen. Het leven is een reeks noodgevallen waar onmiddellijk iets aan gedaan moet worden voor de mensen met de Maan in Ram. Ze leven in het moment en vinden het moeilijk om te wachten tot er iets gebeurt. De grillen van het moment hebben absolute voorrang in hun leven.

Dit is een vurige positie van de Maan. Zelfs als de Zon of de Ascendant rustiger is, hebben mensen met de Maan in Ram innerlijke passie en vuur. Emotionele problemen hebben voorrang - er is gewoon geen zachtaardigheid als het gaat om het omgaan met gevoelens. Wat ze voelen willen ze het liefst omzetten in actie. Maan in Ram heeft de sterke aandrang om hun behoeften direct te willen vervullen, zonder tijd te verliezen. Het is moeilijk voor hen om de lange termijn te zien. Onmiddellijke bevrediging is het belangrijkste!

Verrassend genoeg kunnen dit mensen zijn die erg defensief worden als ze bekritiseerd worden. Ze nemen de dingen heel persoonlijk op en dat kan er toe leiden dat ze niet proberen te leren van kritiek, maar degene aanvallen die hen dat verteld heeft. Beter is het om de problemen aan te pakken door ze meteen onder ogen te zien, zodat ze die ook kunnen oplossen. Hun gevoelens kunnen snel opflakkeren, maar eindigen over het algemeen bijna net zo snel als ze begonnen.

Mensen met de Maan in Ram hebben onmiskenbaar een sterke behoefte aan onafhankelijkheid. Ze zetten zichzelf duidelijk in de wereld en maken indruk met alles wat ze doen. (In ieder geval in hun eigen ogen). Hun zelfvertrouwen is eigenlijk nogal wisselend. Hoewel ze een sterke persoonlijkheid projecteren, gaan mensen met de Maan in Ram door veel ups en downs. Hun humeurigheid is niet zoals de humeurigheid van Kreeft of Vissen - ze trekken zich niet terug in zichzelf of ontsnappen uit de wereld als ze down zijn. In plaats daarvan zijn ze temperamentvol en willen ze datgene wat hen uit balans brengt aanpakken.

Sommigen zullen misschien zeggen dat mensen met Maan in Ram echt genieten van problemen en confrontaties. Inderdaad, deze positie laat zien dat iemand zich snel verveelt in een omgeving die te vredig is. Hun huizen - vooral hun kindertijd - zijn vaak slagvelden. Ze heersen, of willen dat tenminste, en zijn niet de meest vreedzame mensen om mee samen te leven!

Maan in Ram mannen en vrouwen zijn vatbaar voor veel verliefdheden en andere kortstondige maar intense verlangens. "Behoeften" en "wensen" zijn iets waar ze niet echt onderscheid in weten te maken. In hun gedachten is wat ze willen zo krachtig dat het een absolute behoefte wordt. Op jonge volwassen leeftijd kunnen ze gemakkelijk in de financiële problemen komen omdat ze impulsief zijn in hun aankopen, en niet echt het geduld hebben om te sparen voordat ze iets aanschaffen. Degene die het advies gaf om je creditcard in een bak met water te bevriezen en vervolgens het blok ijs te laten ontdooien voordat je de kaart gebruikt, had waarschijnlijk mensen met Maan in Ram in gedachten.

Anderen zullen waarderen dat mensen met Maan in Ram zelden mokken of bezig zijn met langdurige manipulatieve spelletjes. Je kunt op elk moment vrijwel direct weten wat ze willen. Ze worden over het algemeen geregeerd door hun eigen emotionele behoeften, en ze zijn niet altijd zo bezorgd over de behoeften van anderen.. Op de een of andere manier hebben ze mensen om zich heen die wel bereid zijn om hen te helpen hun problemen op te lossen. Er hangt een aura van kinderlijke onschuld rond mensen met de Maan in Ram – ze zijn in zekere zin toch altijd naïef, speels, charmant en “net kleine kinderen”. Volwassen worden doen ze alleen omdat het nou eenmaal moet.

Terug