Kruimelpad

Maan in Stier (1)

Als je bent geboren met de Maan in Stier, heb je waarschijnlijk een zekere mate van stabiliteit en veiligheid in je leven nodig. Je weet waar je plezier aan beleeft, en je weet waarschijnlijk ook hoe je ervoor kunt zorgen dat aan deze behoeften wordt voldaan.

Stier is een aardeteken en heeft dus betrekking op de materiële aspecten van het leven. Je zult waarschijnlijk gemakkelijk contact maken met de fysieke wereld en troost vinden in wat je kunt zien, horen, ruiken, aanraken en proeven. Het is erg belangrijk voor je eigen welzijn dat je je helemaal op je gemak voelt met je eigen lichaam, hoe het er uit ziet, wat het nodig heeft, en waar het plezier aan beleeft.

Met de Maan in Stier heb je waarschijnlijk een aangeboren behoefte aan veiligheid. Je wordt aangetrokken door omstandigheden die voorspelbaar, concreet en goed ingeburgerd zijn. Het is niet dat je het niet leuk vindt om nieuwe dingen uit te proberen. Het is meer dat je je liever op je gemak voelt, met de zekerheid die voortkomt uit het volgen van een beproefd pad.

Omdat je moet weten op welke grond je staat, ben je waarschijnlijk op zoek naar het comfort van tastbare resultaten en de rust die komt als je weet wat de resultaten waarschijnlijk zullen zijn. Comfort is belangrijk en je moet jezelf omringen met situaties waarin je je kunt ontspannen. Als je je op je gemak voelt, kun je op je best zijn en je geluk delen met de mensen om je heen. En dan durf je ook wel weer meer te experimenteren.

Geld, als middel om meer zekerheid en rust te vinden, kan belangrijk voor je zijn – niet omdat je veel wilt bezitten, maar omdat voldoende daarvan er voor zorgt dat je je veel meer op je gemak voelt. Je hebt ervaringen nodig waarmee je je welvarend kunt voelen. Je moet vertrouwen op de overvloed van het leven. Als je begrijpt dat het leven overvloedig is, kun je er het meest van genieten.

Het is bijna alsof je het vermogen hebt om op magische wijze precies aan te trekken wat je nodig hebt. Voor een maximaal effect moet je je middelen met anderen delen. Met de Maan in Stier zul je merken dat hoe meer je aan anderen geeft, hoe meer je ervoor terugkrijgt.

Je moet erop kunnen vertrouwen dat je altijd genoeg zult hebben. In plaats van te handelen vanuit angst – denkend dat je moet vasthouden aan wat je hebt – is je beste benadering om middelen te zien als gewoon een concrete manifestatie van energie. Geld komt en geld gaat, maar hoe meer je hierin ontspant (en daar geheel gelukkig mee bent), hoe meer er zal komen.

Dit alles wil niet zeggen dat je materialistisch bent. Je weet gewoon dat het leven beter voor je is als je materieel veilig bent. Emotionele stabiliteit komt voort uit een gezonde relatie met materiële bezittingen. Als je je overvloedig voelt, voel je je ook goed over jezelf.

Misschien ben je opgegroeid in een gezin waar veiligheid hoog in het vaandel stond, of misschien heb je van je moeder geleerd om kwaliteit in dingen te waarderen. Je lijkt een aangeboren weten te hebben als het gaat om het waarderen van het best mogelijke, en de manier om dat ook te vinden.

Als je weet dat je vooral kwaliteit kunt waarderen, wordt je instinctief aangetrokken tot de fijnere dingen in het leven. Je begrijpt dat je vermogen om schoonheid te waarderen een weerspiegeling is van je eigenwaarde.

Voor jou zijn zelfrespect en bezittingen nauw met elkaar verbonden. Het is niet zo dat je materiële dingen hoeft te hebben om te voelen dat je de moeite waard bent. Je weet gewoon dat het leven er is om van te genieten. Door jezelf bepaalde genoegens te gunnen zorg je het beste voor jezelf.

Op emotioneel niveau ben je waarschijnlijk warm, genereus en gul. Je vindt het leuk om anderen te koesteren met het gevoel van zekerheid en gemak dat je hebt gevonden. Hoe demonstratief je daarin bent, hangt af van andere factoren in je horoscoop, maar in wezen ben je waarschijnlijk buitengewoon genereus en betrouwbaar. Als loyale en toegewijde vriend(in) ben je waarschijnlijk ook een gevende en betrouwbare partner.

Je kunt gemakkelijk troost vinden door sensuele voorwerpen of activiteiten, en je zult waarschijnlijk meer dan veel anderen waardering hebben voor lichamelijk genot. Massage, lichaamsverzorging, geuren, lekker eten of hoogwaardige materialen zullen je waarschijnlijk aanspreken. Het kan ook zijn dat je veel en graag geniet van seksualiteit, en dat je het lichaam zeker ook beleefd als dé poort naar genot en lust.

Zolang er comfort en veiligheid in je leven is, voel je je prima. Daarom moet je de warmte en veiligheid van liefdevolle relaties ervaren, zodat je kunt delen. Voor anderen zorgen is een geweldige manier om in je eigen behoeften te voorzien.

Maan in Stier (2)

Mensen met de Maan in Stier houden van dingen waar ze zich vertrouwd mee voelen. Deze mensen zijn aards en hebben een sterke wil. Ze voelen met hun zintuigen en hun manieren van doen zijn diep geworteld. Ze genieten van materieel comfort - sterker nog, het bouwen van, en leven in, een solide en comfortabel huis helpt hen om zich veilig en tevreden te voelen. Maar ook als ze reislustig zijn, of experimenteel, is hun lichaam, goed eten, genieten van de natuur altijd belangrijk voor ze.

Het is niet verstandig om mensen met de Maan in Stier te dwingen iets te doen, maar als ze eenmaal een toezegging hebben gedaan, zetten ze door. Ze zijn niet de meest flexibele mensen wanneer bijvoorbeeld hun eigen routine wordt onderbroken. Er is een stabiliteit in deze positie van de Maan die geruststellend is voor degenen die dicht bij hen staan. Maar de conservatieve trek die ze ook hebben kan gekmakend zijn voor meer progressieve persoonlijkheden. Ze hebben de neiging om hun best te doen om 'rommelige' of onvoorspelbare situaties, crises en emotionele vertoningen te vermijden. In plaats daarvan richten ze zich op het creëren van een betrouwbaar en veilig leven om hen heen. In relaties herkennen mensen met de Maan in Stier niet gemakkelijk de behoefte van hun partner aan verandering, groei of emotionele stimulatie.

Maan in Stier mensen zijn over het algemeen heel romantisch. Hun genegenheid is sterk, diep en onwankelbaar. Ze zijn sentimenteel en warm. Omdat Stier een praktisch aardeteken is, suggereert de plaatsing van de Maan in dit teken een vermogen om zichzelf en hun eigen belangen te beschermen. Ze zullen zelden een zet doen zonder eerst vast te stellen dat het veilig is en dat er iets voor hen in zit.

Over het algemeen hebben deze mensen betrouwbare instincten. Ze zijn sterk verbonden met de fysieke wereld en hebben vaak een bijzonder goed ontwikkeld zintuigelijk aanwezig zijn. Het kan zijn dat ze veel beter dan anderen kunnen ruiken, proeven of voelen. Ook kan het zijn dat seksualiteit voor hen erg belangrijk is, waarbij ze dan liever langzaam en sensueel zijn, dan vurig en snel.

Relaties met mensen geboren met deze positie van de Maan zijn vaak behoorlijk duurzaam. Veel mensen in de Maan in Stier houden vast aan hun partner, zelfs als ze worden geconfronteerd met ernstige conflicten. Stier is een vast teken, dus het is niet gemakkelijk voor hen om uit elkaar te gaan. Er is een sereniteit in hen die rustgevend is. In feite is er veel nodig om ze echt te bereiken, maar als ze eenmaal besloten hebben om de verbinding aan te gaan zijn ze daar ook echt wel serieus in.

Hoewel sommige mensen met de Maan in Stier als bezitterig kunnen worden beschouwd, hebben de meesten gewoon een koppige trek waardoor ze nogal resistent zijn tegen verandering. Zelden zijn het spontane types. Ze voelen zich lichtelijk ongemakkelijk bij verrassingen en hechten vooral waarde aan stabiliteit. Hun behoeften zijn sterk maar tegelijkertijd vrij eenvoudig - ze houden van de 'goede dingen' in het leven. De wereld van de vijf zintuigen is van het grootste belang voor deze mensen. Hun liefde voor stabiliteit en standvastigheid kan hen er toe verleiden om vooral gehecht te zijn aan routines. Maar ze zijn ook de rotst waar anderen op kunnen bouwen.

Terug