Kruimelpad

Maan in Tweelingen (1)

Als je bent geboren met de Maan in Tweelingen ben je meestal nieuwsgierig, heb je een actieve, veelzijdige geest en communiceer je graag en veel. Iedere dag lees je wel wat, praat of telefoneer je met anderen, en wil je graag over van alles en nog wat geïnformeerd worden.

Je bent van nature erg geïnteresseerd in communicatie. Je zult je op je gemak voelen als je de kans krijgt om informatie en ideeën te delen. Je bent misschien geboren met "de gave van het gebabbel" en kunt met bijna iedereen over alles praten.

Door verbinding te maken met anderen, kun je voortbouwen op wat je hebt geleerd. Van de ene situatie naar de andere gaan, wekt een gevoel van opwinding op, wat betekent dat je altijd iets nieuws hebt om over te praten.

Je behoefte aan afwisseling en verandering is sterk. In het beste geval is het teken Tweelingen vooral veelzijdig en heb je daarom waarschijnlijk een snelle en flexibele geest. Geïnteresseerd in wat er om je heen gebeurt, heb je een constante behoefte om te 'weten'.

Je bent een multi-tasker die er de voorkeur aan geeft om met meerdere projecten tegelijkertijd bezig te zijn. Je natuurlijke nieuwsgierigheid is waarschijnlijk al op jonge leeftijd duidelijk. Misschien ben je lid geweest van veel clubs of heb je verschillende hobby's gehad.

Je bent zo’n beetje opgegroeid met de vraag "waarom?" De behoefte om vragen te stellen komt voort uit een sterk verlangen naar ontdekking. Voor mensen met de Maan in Tweelingen is geluk gebaseerd op een helder mentaal beeld van de wereld om hen heen.

Je liefde voor informatie is een van je sterke punten. Als je iets hebt ontdekt, wil je het waarschijnlijk met anderen delen. Gewapend met feiten groeit je vermogen om verhalen te vertellen.

Je hebt misschien ook talent voor cijfers, spraak of het geschreven woord. Je hebt deze vaardigheden waarschijnlijk op jonge leeftijd ontwikkeld of je moeder heeft ze al vroeg opgemerkt. Je behoefte aan communicatie zal op de een of andere manier verband houden met hoe je bent opgevoed.

Je behoefte aan afwisseling betekent dat je beter bent als je meerdere dingen tegelijk doet, maar je moet voorkomen dat je je energie zo ver uitspreidt dat er in feite maar heel weinig wordt gedaan. Je zult waarschijnlijk merken dat je je gemakkelijk met nieuwe dingen bezighoudt en een constante mate van stimulatie nodig hebt en snel verveeld kunt raken.

Je hebt waarschijnlijk ook andere mensen nodig in je leven. Je bent misschien opgegroeid tussen veel verschillende mensen, springend van groep naar groep, situatie naar situatie, ervaring naar ervaring terwijl je informatie en ideeën uitwisselt.

Misschien ben je opgegroeid in een gezin waar feiten, kennis of opleiding belangrijk waren. Je voelt je waarschijnlijk op je best als je iets nieuws leert. Je emotionele welzijn is gebaseerd op je verbonden voelen. Je hebt interactie en relaties nodig om je veilig te voelen in jezelf.

Het kan zijn dat je iets niet diepgaand hoeft te bestuderen om het gevoel te krijgen dat je er genoeg van af weet. Je bent meer tevreden met een brede basiskennis dan met diepgaande studie en expertise. Zolang je een glimp hebt opgevangen van een idee of mening, kun je je tevreden voelen om verder te gaan. Dat kan je natuurlijk ook wel eens het verwijt opleveren dat je weinig diepgang hebt en eigenlijk oppervlakkig bent.

Je liefde voor kennis kan goede gesprekken en interesse in de wereld om je heen stimuleren. Als dat tot het uiterste wordt doorgevoerd, kan een neiging tot roddelen iets zijn dat je moet overwinnen.

Discretie is een belangrijke eigenschap om te ontwikkelen wanneer je geboren bent met de Maan in Tweelingen. Omdat je in alles en iedereen geïnteresseerd bent, wil dat nog niet zeggen dat je het recht hebt om andermans zaken overal rond te bazuinen!

Emotioneel hoef je misschien niet al te diep te graven. Het is niet zo waarschijnlijk dat je je zorgen maakt over emotionele ingewikkeldheden en complexe gevoelens. Je bent eerder nieuwsgierig naar ervaringen, ideeën en mooie verhalen.

Misschien ben je er goed in om anderen met je te laten praten. Als je eenmaal hebt vastgesteld waar ze vandaan komen en waarom, voel je je misschien genoodzaakt om verder te gaan, omdat je hebt voldaan aan je behoefte om informatie te extraheren.

Je interesse in anderen is oprecht, maar je moet misschien meer empathie en bezorgdheid leren – en als dat er niet inzit, misschien toch wel doen alsof.

Omdat de Maan ook te maken heeft met koestering, heb je misschien een speciaal vermogen om anderen een goed gevoel te geven met wat je zegt. Omdat je weet hoe je dingen nauwkeurig moet beschrijven, weet je wat je op het juiste moment moet zeggen om anderen weer helder te laten voelen.

Tweelingen Maan staat bekend om humor en entertainment. Je bent misschien opgegroeid als de clown, komiek of bedrieger van de klas. Je weet instinctief hoe je dingen luchtig en leuk moet houden.

Je hebt waarschijnlijk een goed vermogen om het gesprek indien nodig de andere kant op te laten gaan. Je bent misschien een instinctieve flirt en vindt het heerlijk om van de ene bewonderaar naar de andere te flitsen. Je hebt misschien een "schattig karakter" dat je veel persoonlijke charme geeft.

Je bent waarschijnlijk erg goed in het definiëren van de emoties van anderen. Je hebt het vermogen om ervaringen te categoriseren op basis van objectieve feiten. Het kan echter zijn dat je je minder op je gemak voelt bij het beschrijven van hoe je jezelf voelt. In die zin kun je proberen diepe emotionele ervaringen te vermijden, omdat je je meer op je gemak voelt bij logische discussie en analyse dan bij gevoelens of intuïties.

Na verloop van tijd zul je moeten leren om in contact te komen met je emotionele ervaringen. In plaats van je er los van te maken, zul je misschien merken dat het ervaren van emotie, en vervolgens het inbrengen van logica, je helpt jezelf te begrijpen en tegelijkertijd je sociale repertoire te verbreden.

Geboren met een Tweelingenmaan heb je verbinding en verandering nodig. Wanneer je het vermogen hebt om van de ene situatie naar de andere te gaan, ontvouwen je natuurlijke communicatieve vaardigheden zich, waardoor je een van de meest interessante mensen bent om te kennen.

Maan in Tweelingen (2)

Zij die geboren zijn met de Maan in Tweelingen zijn meestal aangename, geestige en charmante mensen. Thuis en in hun eigen gezin kunnen ze echter soms humeurig en prikkelbaar zijn. Mensen met Maan in Tweelingen zijn altijd interessante mensen - ze hebben veel verschillende interesses, zijn nieuwsgierig, volgen het nieuws en zijn over het algemeen goed geïnformeerd.

Nervositeit en prikkelbaarheid zijn veelvoorkomende kenmerken van deze stand van de Maan. Een onderliggende rusteloosheid komt vaak voor en mensen met de Maan in Tweelingen hebben meer stimulatie nodig dan anderen. Ze lezen meestal veel, praten veel en denken veel met deze luchtige, veranderlijke positie van de Maan.

Hun huizen zijn vaak een eeuwigdurend werk in uitvoering. Ze houden over het algemeen niet van huishoudelijk werk, maar zijn vaak druk bezig met het verbeteren van hun huis. Door hun huizen op kleine - en soms grote - manieren te reorganiseren, lijken ze gelukkig te blijven, omdat ze gemakkelijk verveeld raken door zowel routine als standvastigheid. Vaak is dit een weerspiegeling van hun innerlijke wereld. Innerlijk zijn ze vaak onrustig. Maan in Tweelingen-ouders zijn over het algemeen meer bedreven in het omgaan met de intellectuele behoeften van hun kinderen dan emotionele. De gecompliceerde emoties van anderen kunnen in het algemeen moeilijk voor hen zijn om mee om te gaan.

In hun familie nemen mensen met de Maan in Tweelingen vaak de rol op zich van het organiseren van feesten, bijeenkomsten en borrels. Ze zijn op hun best als ze veel dingen te doen hebben die verder gaan dan routine.

Maan in Tweelingen mensen zijn bijna altijd handig met taal en woorden. Ze zijn slim en geestig en zijn vaker wel dan niet te vinden terwijl ze met anderen staan te kletsen. Ze zijn sociaal en vriendelijk en voelen zich op hun gemak in de drukte. Sommigen besteden te veel aandacht aan wat iedereen doet en verliezen het contact met wat ze echt willen doen. Over het algemeen hebben ze heel veel verschillende projecten lopen. Het zijn beïnvloedbare mensen en hun verbeeldingskracht is grenzeloos.

Hun openheid voor nieuwe ideeën is bewonderenswaardig, al krijgen slagvaardigheid en doorzettingsvermogen daardoor een deuk. Toch zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen enkele van de sterkere eigenschappen van deze positie van de Maan.

Als ze prikkelbaar zijn, kunnen deze mensen gemakkelijk pittig worden. Hun humeurigheid is gecompliceerd - dit is niet hetzelfde soort humeurigheid dat je bijvoorbeeld zult vinden bij de Maan in de watertekens. Gewoonlijk komt moeilijk gedrag voort uit innerlijke rusteloosheid. Ze willen van alles en nog wat doen en hebben moeite om zich op één project te concentreren.

Wanneer zich problemen voordoen, is het eerste instinct van deze Maan om de dingen uit te praten. Hun neiging om te analyseren kan hen de schijn van emotionele onthechting geven. Ze kunnen de schijn wekken zelf heel gemakkelijk over hun eigen gevoelens te praten; maar die werkelijk voelen is een ander verhaal. Degenen die geen tijd nemen om hun eigen behoeften echt te voelen en te begrijpen, kunnen uiteindelijk anderen in de war brengen. Het gevoel onbegrepen te zijn, is gebruikelijk voor mensen met de Maan in Tweelingen. De enige echte oplossing voor het probleem is leren in contact te komen met hun eigen gevoelens. En dat betekent ook beter contact te maken met hun eigen lichaam – iets wat ze niet perse gemakkelijk af gaat.

Terug