Kruimelpad

Maan in Kreeft (1)

Als je geboren bent met de Maan in Kreeft vind je het prettig om anderen te koesteren, ondersteunen en beschermen. Je bent emotioneel erg gevoelig en voelt je vooral verantwoordelijk voor de stemmingen en het welzijn van de mensen om je heen.

Empathie is waarschijnlijk een van je grootste troeven. Je hebt een intuïtief begrip van wat anderen nodig hebben, wat je relaties en levenskeuzes kan sturen. Je kunt echter merken dat je af en toe aan het twijfelen bent tussen proberen na te streven wat je nodig hebt en voldoen aan de verwachtingen en wensen van anderen.

Als je Maan in Kreeft staat ben je, door je verantwoordelijkheidsgevoel, betrokken bij het welzijn van anderen. In veel opzichten moet je het gevoel hebben dat je nodig bent, en je zult het het beste doen in situaties waarin je kunt ondersteunen of koesteren.

Je wordt waarschijnlijk sterk gedreven door emotie. Je wordt beïnvloed door je eigen steeds veranderende stemmingen, maar ook door de stemmingen van de mensen om je heen.

Kreeft wordt "geregeerd" door de Maan. Omdat de maan cyclisch van aard is - wassend en afnemend terwijl hij om de aarde draait - ben jij waarschijnlijk ook een cyclisch persoon. Je wordt meer beïnvloed door je eigen innerlijke cycli en instincten dan door logica of routine. Je moet deze interne ritmes herkennen. Dan weet je wat je op elk moment moet doen terwijl je je eigen innerlijke kompas volgt.

Omdat je wordt beïnvloed door ritmes en cycli, kun je je het beste aan je eigen schema houden. Door je dagelijks af te stemmen op je eigen behoeften leer je mee te stromen met de altijd aanwezige veranderingen in het leven.

Je moet je gevoeligheid erkennen omdat je sterk beïnvloed kunt worden door de omgeving waar je in bent, en de mensen die daar deel van uit maken. Negatieve mensen zorgen er voor dat jij je ook slecht voelt, en je kunt ze beter zo veel mogelijk vermijden, ook als het misschien moeilijk is om het contact te verbreken. Je pikt gemakkelijk op wat anderen voelen en wordt beïnvloed door de energetische kwaliteiten van een bepaalde ruimte of atmosfeer.

Voor emotioneel evenwicht moet je het verschil herkennen tussen wat je eigen gevoel is en wat niet. Het absorberen van de stemmingen van anderen kan je afleiden van doen waar je goed in bent.

Je was misschien een heel gevoelig en fantasierijk kind. Je hebt waarschijnlijk heftig gereageerd op elke vorm van kritiek en zou je oprecht gekwetst voelen als iemand boos of teleurgesteld op je zou zijn.

Je hebt een psychisch gevoel voor wat anderen nodig hebben en wanneer. Je hebt daarom aangeboren vaardigheden bij elk werk waarbij je moet aansluiten bij wat anderen voelen of nodig hebben. Voor je eigen welzijn moet je het verschil tussen jou en hen leren kennen. Het kan problematisch worden als al je aandacht gericht is op wat anderen nodig hebben. Het kan zijn dat je uiteindelijk weinig echt bewust bent van je ware zelf.

Vraag jezelf eerlijk af: Weet je wat jouw behoeften zijn? Kun je ze definiëren? Fluctueren ze afhankelijk van de wensen van andere mensen? Wordt aan je behoeften voldaan?

Je bent van nature heel paranormaal begaafd en bent misschien opgegroeid in een gezin waar de emotionele onderstromen sterk waren of met een bijzonder nauwe band met je moeder.

Je moet voor jezelf en je emotionele toestand zorgen. Een van de zekerste manieren om dit te doen is door gecentreerd en geaard te blijven. Tijd alleen doorbrengen, in de natuur of aan het water is vaak erg belangrijk voor de innerlijke balans. Meditatie en retraite zullen wonderen voor je doen.

Je moet weten hoe je jezelf weer in balans kunt brengen wanneer dat nodig is om je innerlijke evenwicht te bewaren. Je emotionele gevoeligheden leren begrijpen zal een van de slimste vaardigheden zijn die je in het leven leert.

Je instinct is bijzonder acuut en eigenlijk je beste vriend. Deze zullen je heel goed van pas komen als je eenmaal hebt leren ontcijferen tussen wat van jou is en wat niet.

Je moet onthouden hoe gemakkelijk je de sfeer opsnuift van wat er om je heen gebeurt. Als je dit eenmaal herkent, kun je op de een of andere manier gescheiden blijven wanneer je betrokken bent bij omstandigheden waarin het voor jou het beste is om onthecht te blijven.

Dit kan moeilijk zijn als je jong bent, maar kan worden bereikt door te oefenen. Het kan helpen om mentale beelden te gebruiken om te bevestigen dat je beschermd en veilig bent. Het visualiseren van een kalme en beschermende witte, gouden of lichtblauwe luchtbel om je heen kan een nuttige techniek zijn. De yoga-oefening van gecontroleerde ademhaling is een ander uitstekend hulpmiddel om je gevoelens en zelfbeleving helder te houden.

Vooral met de Maan in Kreeft komt een gevoel van emotioneel welzijn voort uit de familie- en thuisverbindingen die je in je leven creëert. Je kan erg gericht zijn op je eigen plek, en bent misschien graag vaak thuis. Zaken die te maken hebben met het familie en gezins- leven zijn bijzonder belangrijk voor je. Of je nu nauw betrokken bent bij je familie of afkomst of dat je een gezin voor jezelf sticht, manieren vinden om voor anderen te zorgen is goed voor je.

Dit is een zeer moederlijke / vaderlijke plaatsing voor de Maan, wat een sterk verzorgende instelling geeft. Het hebben van een gezin om je heen zal belangrijk zijn en je zult je waarschijnlijk zeer verantwoordelijk voelen voor het welzijn van je gezin. Soms kan de behoefte om te koesteren zo sterk zijn dat je onbewust degenen om wie je geeft, verstikt. Met de Maan hier, moet je misschien leren om familieleden hun leven op hun eigen manier te laten leiden.

Op een basisniveau moet je de mensen om je heen ondersteunen en koesteren, zonder hun onafhankelijkheid en die van jezelf in gevaar te brengen.

Je relatie met je moeder is waarschijnlijk bijzonder belangrijk, en je kunt een hechte "symbiotische" band hebben. Dit kan ten goede of ten kwade zijn. Je bent opgegroeid met een sterk besef van de mentale en emotionele toestand van je moeder. Je kunt je ongewoon verbonden voelen en je zult misschien je hele leven sterk door haar worden beïnvloed.

Op een ander niveau heeft Kreeft betrekking op de huiselijke kant van het leven. Je huis is waarschijnlijk erg belangrijk voor je. Je kunt het zien als je kasteel, maar ook als je toevluchtsoord van de wereld. Je huis moet zo rustig en sereen mogelijk zijn. Je weet waarschijnlijk precies hoe je het warm en comfortabel kunt maken.

Misschien heb je talent voor woninginrichting, vastgoed en renovatie. Dit is het teken van gastvrijheid en je kunt een geweldige kok zijn, of op zijn minst gastheer. Mensen in huis halen is een geweldige manier om je liefde te tonen.

Misschien voel je je gemakkelijk ontheemd als je op plekken bent die je niet bekend zijn, dus vaak ben je op je best als je thuis bent. Je kunt in je leven voortdurend van huis veranderen, maar je zult de neiging hebben om plaatsen te vinden die een gevoel van vrede creëren zodra je door de voordeur loopt.

Geboren met de Maan in  Kreeft is jouw specifieke kracht een sterk ontwikkelde intuïtieve en emotionele gevoeligheid. Je hebt een sterke empathie voor anderen en voelt je genoodzaakt om iets te ondernemen om hen te koesteren, ondersteunen en beschermen.

Je krachtige gevoel voor wat anderen nodig hebben, geeft je het vermogen om een ​​stap voor te blijven en kan je helpen bij zakelijke of persoonlijke bezigheden. Je herkent de kansen die op dit moment aanwezig zijn en kunt handelen op een manier die anderen geeft wat ze nodig hebben.

Deze gevoeligheid kun je ook in je eigen voordeel gebruiken. Door je eigen ritmes of getijden te herkennen, weet je precies wat je nodig hebt. Als je deze vaardigheid eenmaal hebt geleerd, is er weinig dat je meer tegenhoudt. Trek je terug als je voelt dat dat nodig is, maar zorg ook voor anderen, want daardoor voel je je sterk en verbonden.

Maan in Kreeft (2)

Dit is de meest subjectieve positie van de Maan. De Maan is "thuis" in het teken Kreeft, aangezien de Maan de natuurlijke heerser van het teken is.

Mensen met de Maan in Kreeft hebben een groot potentieel om in contact te komen met de gevoelens en stemmingen van anderen. Ze lijken soms bijzonder goed in staat om te weten wat een ander voelt, ook als die zelf denkt daar niets van te laten blijken. Andere keren zijn ze juist behoorlijk op zichzelf gericht.

Hun herinneringen aan het verleden zijn uitstekend, vooral voor alle emotionele gebeurtenissen. Maan in Kreeft mensen zijn zelden onthecht - ze klampen zich vast aan dingen, hun huis en mensen voor wie ze zorgen. Ze zoeken veiligheid en vertrouwdheid bij alles wat ze doen. Ook zoeken ze rust en stilte. Hun gehechtheid aan alles wat hen een veilig gevoel geeft betekent dat ze een beetje wantrouwend staan ​​tegenover verandering. Ze kunnen ook geneigd zijn de wereld te verdelen in “wij” en “zij”.

Deze vredelievende zielen houden niet van oppervlakkigheid in al zijn vormen. Ze zijn toegewijd en meegaand. Degenen die zich onzeker voelen verzamelen allerlei dingen in een poging zich toch veilig te voelen. Vanwege hun sterke gehechtheid en herinnering aan het verleden zijn ze soms in gedachten nog steeds bezig dingen recht te zetten die allang voorbij is. Ze kunnen lang blijven stilstaan ​​bij pijn nadat alle anderen al verder zijn gegaan.

Als ze het gevoel hebben dat ze als vanzelfsprekend worden beschouwd spreken ze anderen niet altijd direct aan. Ze kunnen dan allerlei indirecte manieren gebruiken om de aandacht te trekken. In feite kunnen deze mensen, wanneer ze onzeker zijn, behoorlijk manipulatief worden. Ze kunnen ook het slachtoffer worden van hun eigen gewoonten: ze weten dat die niet langer goed zijn, maar gaan er toch maar mee door.

Deze mensen kunnen het moeilijk vinden om hun leven overzichtelijk te houden, simpelweg omdat hun waterige Maan geen grenzen kent. Met andere woorden – ze voelen wel van alles, maar weten niet zo goed wat precies. Soms kunnen ze daardoor irrationeel handelen.

Een van de meest prettige kenmerken van mensen met de Maan in Kreeft is hun gekke gevoel voor humor. Deze mensen kunnen buitengewoon grappig zijn. Hun humeurigheid kan anderen in de war brengen, maar hun unieke kijk op het leven is iets dat de meeste mensen kunnen waarderen.

Wanneer ze met tederheid en begrip worden behandeld, beantwoorden ze de gunst met warmte en bescherming. Geef ze veiligheid, en je haalt de kribbigheid uit de krab, in ieder geval voor een tijdje.

Deze mensen zijn over het algemeen zeer betrouwbaar, ondanks hun incidentele onverwachtse stemmingswisselingen. Maak hen je vriend en er wordt je leven lang voor je gezorgd.

Terug