Kruimelpad

Maan in Weegschaal (1)

Als je bent geboren met de Maan in Weegschaal heb je behoefte aan een gebalanceerd en evenwichtig leven. Je hebt het vermogen om het standpunt van andere mensen te begrijpen, snapt vanuit welke positie ze iets voelen of denken, en hebt daarom veel begrip voor het standpunt van anderen.

In het beste geval is Weegschaal een objectief, sociaal georiënteerd teken. Je hebt daarom een diepe behoefte om rechtvaardig te zijn in je omgang met anderen. Om je volledige potentieel te bereiken, moet je daarom rechtvaardigheid voorop stellen in al je interacties met anderen.

Je gevoel voor evenwicht en sociale verhoudingen zorgt ervoor dat je gemakkelijk met anderen kunt omgaan. Je weet instinctief hoe je dingen vanuit het perspectief van een ander kunt zien en kunt op die manier een middenweg vinden. Je hebt mensen om je heen nodig om je gevoelens en ideeën mee te delen.

Je hebt een groot vermogen tot samenwerken en je zult merken dat je het beste tot je recht komt in partnerschap of samenwerking. Je hebt anderen nodig in je leven, en je kunt zelfs het gevoel hebben dat niets voor je werkt als je het alleen doet.

Je vermogen om met anderen om te gaan, kan je populair maken. Je bent waarschijnlijk behoorlijk sociaal en wordt gerespecteerd vanwege je redelijke, eerlijke benadering van het leven.

De behoefte aan evenwicht strekt zich ook uit tot de esthetische of artistieke kant van de zaak. Je hebt een natuurlijk gevoel voor schoonheid, symmetrie en proportie. Je moet jezelf omringen met mooie dingen en zal gedijen in een harmonieuze omgeving.

Voor een Maan in Weegschaal is balans op elk niveau belangrijk. De behoefte aan harmonie strekt zich uit van je huis tot je sociale- en beroepsleven, evenals de relaties die je onderhoudt. Je bent waarschijnlijk een natuurlijke vredestichter, met aangeboren diplomatieke en onderhandelingsvaardigheden. Je bent waarschijnlijk goed in het zien van andere perspectieven en je kunt erop rekenen dat je goed luistert en advies geeft als dat nodig is.

Omdat je een geboren onderhandelaar bent, zul je altijd goed zijn in alles wat een gemeenschappelijke basis vereist. Je moet je vermogen om met redelijkheid van alles en nog wat op te lossen verder ontwikkelen. Het vinden van objectiviteit helpt je ook om innerlijke balans te vinden.

In termen van carrière kun je het goed doen als gastheer, adviseur, promotor, mentor of verkoper - alles waarvoor je tegenstrijdige agenda's moet balanceren. Dit is ook het teken van design. Je kunt van nature getalenteerd zijn in alles waarvoor artistieke knowhow vereist is.

Je moeder heeft je waarschijnlijk geleerd wat het betekent om compromissen te sluiten. Of ze was zelf heel eerlijk en objectief, of ze sloot veel compromissen toen je jong was. Je bent waarschijnlijk opgegroeid, ten goede of ten kwade, wetende hoe waardevol het is om de vrede te bewaren.

Weegschaal is ook een actiegericht teken, en dus moet je bezig blijven. Misschien geef je er de voorkeur aan om beslissingen te nemen nadat je de tijd hebt genomen om je opties te overwegen, maar het is belangrijk dat je uiteindelijk ook wel echt een besluit neemt en dat ook uitvoert. Je moet de kracht vinden om assertief te zijn, zelfs als dit betekent dat je iets moet doen waarvan je weet dat anderen het misschien niet leuk vinden.

Principes zullen ook belangrijk voor je zijn. Je moet naar je geweten luisteren. Je sterke rechtvaardigheidsgevoel zal zich ongemakkelijk voelen door elke situatie die je als oneerlijk beschouwt. Je moet actie ondernemen om je principes te verdedigen wanneer dat nodig is.

Je vredestichtende kwaliteiten kunnen betekenen dat je betrokken raakt in situaties of conflicten waar een eerlijke oplossing vereist is. Als je opkomt voor wat eerlijk is, kun je anderen laten zien hoe je compromissen kunt sluiten.

Omdat dit een relatiegericht teken is, moet je samenwerken met anderen. Misschien ga je van de ene langdurige relatie naar de andere. Dit is goed voor je. Je hebt partners nodig. In feite zal alles beter voor je werken als je het met anderen doet in plaats van alleen. Deze behoefte aan een relatie kan ook voor jou een uitdaging zijn. Als je te veel nadruk legt op relaties, zou je het gevoel kunnen hebben dat er iets mis met je is als je geen partner hebt.

Of misschien handel je op een manier die niet in jouw belang is, alleen maar om een ​​relatie gaande te houden. Dan kan het zijn dat je verwikkeld raakt in situaties die vol conflicten zijn, in plaats van je ware behoeften te weerspiegelen.

Je hebt misschien de neiging om je behoefte om andere mensen te plezieren boven je eigen wensen te stellen. Dit kan resulteren in situaties waarin je altijd je wil naar andere mensen buigt, omdat je te bang bent om te zeggen wat je echt wilt.

Er kunnen ook allerlei problemen in je leven zijn als je probeert anderen te beïnvloeden zonder eerlijk te zijn over je ware agenda. Je angst om niet aardig gevonden te worden of confronterend te zijn kan zo sterk zijn dat je er niet in slaagt om open te zijn over wat je wilt. Daardoor ga je soms mee in situaties die niet goed voor je zijn. Beter is het om anderen te zoeken die meer jouw waarden delen. Het probleem is dat je angst om niet aardig gevonden te worden je vermogen om goede keuzes te maken ondermijnt.

Om misverstanden te voorkomen, moet je leren om open en assertief te zijn in alles wat je met anderen samen doet.

Je lijkt misschien besluiteloos als je dingen probeert te doen op basis van wat je denkt dat anderen verwachten. Maar als je eraan denkt om je te concentreren op wat juist en eerlijk is, kun je actie ondernemen op een manier die billijk is voor alle betrokkenen, inclusief jezelf. Meestal komt het erop neer dat je probeert eerlijk te zijn tegenover alle betrokken partijen. Dit betekent dat je het misschien moeilijk vindt om te beslissen wat je het beste kunt doen.

Vanwege je behoefte aan balans, zul je waarschijnlijk merken dat chaos niet goed bij je past. Je zult het beter doen in omgevingen die kalm, bedachtzaam of in balans zijn. Je werkruimte moet overzichtelijk en opgeruimd zijn. Je huis moet een weerspiegeling zijn van een eenvoudige elegantie en een natuurlijk begrip van stijl. Wanneer je omringd wordt door grillige energieën, worden je emoties gemakkelijk chaotisch en onrustig. Je moet jezelf in goed ontworpen, vredige en beschaafde omstandigheden plaatsen.

Wanneer je je behoefte aan balans beantwoordt door een harmonieus leven te creëren, ben je in staat om geaard te blijven en een punt van evenwicht te worden voor alle anderen om je heen.

Sommigen van de mensen met de Maan in Weegschaal zullen een manier van kleden hebben die laat zien dat ze een uitstekend gevoel hebben voor stijl, harmonie en mode. Ze vallen op door hun verschijning – stijlvol, zelfbewust, goed gekapt en in staat om de aandacht vast te houden.

Anderen zullen een sterk gevoel voor coördinatie hebben en er goed in zijn om dingen samen te laten werken door de beste elementen samen te brengen. Maar hoe je je gevoel voor schoonheid en goede smaak ook uitdrukt, je moet je vermogen gebruiken om in alle dingen evenwicht te creëren.

Maan in Weegschaal (2)

Maan in Weegschaal mensen hebben een sterke behoefte aan partnerschap. Zonder iemand om hun leven mee te delen, voelen ze zich volkomen incompleet. Dit is de reden waarom veel mensen met deze positie al vrij jong betrokken raken bij huwelijken of gaan samenwonen. Omdat deze drang naar harmonie, vrede en delen zo krachtig is, zijn ze geneigd veel toe te geven. Ze zijn sympathiek en bezorgd voor anderen, houden van gezelligheid en genieten van een goed debat. Mentale verstandhouding met anderen is vooral belangrijk voor hen.

Met de Maan in Weegschaal voelen ze zich veilig en zeker wanneer ze een partner hebben. Dit zijn de mensen die altijd iemand nodig hebben om mee te gaan, waar ze ook gaan, zelfs als het naar de winkel op de hoek is. Ze vinden kracht en versterking in en door anderen.

Zowel mannen als vrouwen met deze positie zijn vaak best charmant. Ze kunnen erg aantrekkelijk zijn om in de buurt te hebben en zijn vaak geneigd tot flirten. Zelden direct agressief, winnen deze mensen je hart met hun zachte en verfijnde manieren.

Ze kunnen het gewoon niet helpen, maar ze zien van alles en nog wat dat in hun ogen nog niet echt ideaal is, zowel in hun omgeving als in hun eigen relaties en die van hun vrienden en vriendinnen. In feite zal alles wat niet klopt, hen storen totdat het is opgelost.

Hoewel ze diplomatiek zijn met kennissen, maken ze eigenlijk best wel vaak ruzie met hun vaste partners, en ze geven zelden op totdat ze winnen. En een ruzie winnen is een specialiteit van de Weegschaal - in feite geloven ze misschien niet eens wat ze zeggen, maar zullen ze allerlei ideeën aannemen om het laatste woord te krijgen. Leven met iemand die de Maan in Weegschaal heeft staan kan soms het gevoel geven dat je voor de rechter staat en dat je je moet verantwoorden voor je keuzes. Bedenk dan dat ze gewoon graag pingpongen met argumenten en standpunten – het is voor hen een spel.

De idealistische kijk van mensen met deze positie van de Maan, en hun constante streven naar de beste, meest harmonieuze levensstijl kan ironisch genoeg juist tot veel ontevredenheid leiden. Het zoeken naar die ene (ongrijpbare) perfecte manier om hun leven te leiden kan afbreuk doen aan het genieten van het moment. Ze zien dan eigenlijk meer wat er nog ontbreekt aan het perfecte plaatje dan dat ze tevreden kunnen zijn met wat er wél is.

Terug