Relaties en seksualiteit van de Vissen

Vissen1

Verliefde Vissen gaan helemaal op in een extatische droom. Voor hen is er niet zoveel verschil tussen liefde en seksualiteit – ze willen één worden met de partner. Ze zijn gemakkelijk, verleidelijk, en uitermate romantisch.

Doordat ze poëtisch en lyrisch zijn, kan de partner in het begin denken dat deze relatie een droom is. Omdat ze een heel meegaand karakter hebben en bij voorkeur leven in een fantasiewereld, kunnen ze worden zoals hun partner dat zou wensen. Telkens wanneer ze verliefd worden (of zin hebben in seks – voor  hen is dat ongeveer hetzelfde), denken ze de echte zielsverwant te hebben gevonden. Ze geven zich met hart en ziel over aan de geliefde. Dromen kunnen echter in nachtmerries veranderen als ze uiteindelijk inzien dat de dingen anders zijn dan ze leken. Het is voor hen een bijna onmogelijke opgave om zichzelf los te maken; ze raken zo verstrikt dat ze maar met moeite loskomen.

Vissen zijn heel intuïtief en welwillend ten opzichte van de onuitgesproken verlangens van de partner. Ze weten, of menen te weten, wat de partner denkt en voelt, en voelen aan wat hij of zij in seksueel opzicht nodig heeft. Wat ze bij seks het belangrijkst vinden, is het een-worden met iemand. Ze storten zich in relaties en verliezen de controle over zichzelf vanuit die drang om één te worden. Soms lijkt het alsof ze geen grenzen kennen en daardoor raken ze los van zichzelf. Hun partner moet een seksuele uitlaatklep bieden voor hun intense emotionele energie, zodat ze weer zichzelf kunnen worden.

De naïeve Vissen zijn helaas getalenteerd in het kiezen van zeer ongeschikte partners en zijn vaak een gewillig slachtoffer. Het gaat meestal ongeveer zo: “Ik kon gewoon niet weigeren, de arme man (of vrouw) had zo’n behoefte aan liefde. “ Of: “Het is zo mooi, we passen zo goed bij elkaar, hier heb ik mijn hele leven naar gezocht. Ik ben zo verliefd.” Het moet een aantal keren gebeuren voordat ze zich realiseren dat er een patroon is van hoop, illusies en desillusies, dromen en teleurstellingen. Hun zicht op de waarheid is vertroebeld. Vissen zijn gemakkelijk te beïnvloeden en verlangen naar de mystieke verbintenis, waarvan ze weten dat die bestaat – als ze maar de juiste persoon zouden vinden. Hun vermogen om iemand objectief te beoordelen verdwijnt, zo gauw ze verliefd worden, als sneeuw voor de zon, en hun verwachtingen worden dan ook regelmatig de grond ingeboord.

Toch hebben ze vaak veel verwachtingen en zijn ze optimistisch, en stappen ze van de ene in de andere relatie en denken telkens weer de ware liefde te hebben gevonden. Ze worden steeds weer tot over hun oren verliefd en kunnen zo maar weer aan een nieuwe relatie beginnen, totdat ook die als een zeepbel uit elkaar spat. Maar op een dag blijkt hun geloof waar en komen de wonderen van de liefde naar hen toe. Uiteindelijk krijgen ze de bijna mystieke relatie die ze altijd zochten en krijgen ze het gevoel eindelijk thuis te komen.

Het symbool voor dit teken van de dierenriem bestaat uit twee vissen die twee verschillende kanten op zwemmen. Vaak duwen de twee delen van hun karakter hen in tegengestelde richting en hier kunnen ze eigenlijk niets tegen doen. Ook wisselt hun aandacht – soms naar de buitenwereld, soms naar innerlijke wereld van de gevoelens en impressies.

Het kan ook betekenen dat ze vreemdgaan binnen een bestaande relatie – ze zijn geen geschikte partner voor mensen die absolute trouw eisen. Vreemdgaan betekent niet perse dat ze minder van hun partner houden, maar meer dat hun liefde zo sterk overstroomt dat ze die met meerdere mensen willen delen. Hun partner ziet dat natuurlijk nog wel eens anders. Maar voor hen hoort het allemaal bij de liefde.

Vissen2

Verliefde Vissen zien het leven door een roze bril; de wereld is prachtig. Alles is mooi en perfect – net als in hun dromen. Ze zijn verliefd op het verliefd zijn. Hun romantische aard geniet van de eenvoudige rituelen die gepaard gaan met iemand het hof maken, zoals allerlei appjes sturen, bloemen en cadeautjes. Wanneer Vissen trouwen, blijft de relatie romantisch. Ze organiseren graag uitjes die het speciale van de relatie en de romantiek levendig houden. Ze kunnen echter te afhankelijk van hun partner worden en zichzelf verliezen. Tenzij andere factoren in de horoscoop wijzen op een goed ontwikkeld onderscheidingsvermogen worden Vissen gemakkelijk het slachtoffer.

De Vissen hebben alles voor hun partner over. Ze willen het gevoel hebben dat iemand hen nodig heeft en worden daardoor aangetrokken door mensen die kwetsbaar zijn of hulp zoeken. Helaas kan hun diepe verlangen om verliefd te zijn hen blind maken voor de zwakke punten van mensen die ze vertrouwen. Liefde maakt blind; ze geven dan de partner de schuld van wat ze zelf niet gezien hebben of van de eigenschappen waarvan ze dachten dat die zouden verdwijnen als hun liefde maar sterk genoeg zou zijn.

Ze willen hun geliefde graag behagen en willen niemand kwetsen. In sommige gevallen leidt dit tot beloften die niet worden nagekomen, doordat ze te vaak ‘ja’ zeggen. Ze beloven van alles als ze denken dat dit iemand gelukkig maakt, maar als ze de belofte niet kunnen nakomen, hopen ze eenvoudigweg dat men die is vergeten. Ze nemen zelden de tijd om een verklaring te geven; ze kunnen niet tegen de teleurgestelde blik op het gezicht van hun partner. Daardoor voelen partners zich vaak nog meer in de steek gelaten en gekwetst dan wanneer ze die belofte nooit zouden hebben gedaan.

Vissen zijn niet erg trouw. Door hun romantische aard raken ze gemakkelijk verzeild in avontuurtjes. Het verbreken van een relatie vinden ze zo moeilijk dat ze de ene relatie niet beëindigen voordat ze al aan een nieuwe beginnen.

De voeten vormen de erogene zone van de Vissen. Ze laten hun voeten graag strelen, masseren of gewoon vasthouden. Het sabbelen aan de tenen maakt sommigen van hen helemaal wild. Zelfs schoenen kunnen voor hen een fetisj zijn; het gevoel en de geur ervan winden ze op.

Door hun volgzame karakter weten ze niet altijd wat ze zelf leuk of opwindend vinden, waardoor ze het moeilijk vinden om hun seksuele behoeften te uiten. Ze verwachten dat de partner die wel aanvoelt . Dan kunnen ze zeggen: “Ja, dat is precies wat ik wilde”, of: “Nee, dat wil ik niet” – hoewel ze dat laatste waarschijnlijk niet snel tegen hun partner zullen zeggen. Ze gaan gedwee in op de suggesties en fantasieën van anderen. Soms dreigen ze het slachtoffer te worden van hun grillen, maar vaak ontdekken ze iets meer over zichzelf: wat ze leuk en niet leuk vinden.

De Vissen houden van romantiek en zijn daardoor gevoelig voor bloemen en hartjes. Ze houden ervan als hun geliefde lieve woordjes fluistert, erotische gedichten opzegt en zegt dat hij hen mooi vindt. Een dromerige locatie met gedempt licht, kaarsen, wijn en geschikte achtergrondmuziek brengt hen in de stemming voor seks. Door lichamelijk contact en sensuele geuren ontdekken ze dan wat ze prettig vinden.

Ze brengen hun fantasieën ook graag in praktijk; hoe erotischer en sensueler, hoe beter. Een partner die zich helemaal kan overgeven aan deze denkbeeldige wereld, windt ze zeker op.

Ze hebben een hekel aan dingen die ze ineens met beide benen op de grond zetten. Grove en vulgaire dingen verstoren hun prachtige fantastewereld. Ze worden niet graag geconfronteerd met de harde werkelijkheid en houden er ook niet van ergens de verantwoordelijkheid voor te nemen of ergens toe te worden gedwongen. Als ze de kans krijgen, proberen ze ergens onderuit te komen, maar ze worden niet graag geconfronteerd met de consequenties van hun daden. Hun innerlijke angst is al voldoende. Dus als de geliefde ze ergens mee confronteert, gaan ze er als een haas vandoor.

Ze hebben een grote fantasie en die is soms belangrijker dan de werkelijkheid. Ze zijn geneigd een ‘had ik maar’-leven te leiden en eindeloos te dagdromen over de ware liefde. Het echte leven kan echter vaak niet tippen aan hun droomwereld en ze hebben door hun grote fantasie soms te grote verwachtingen van een bepaalde relatie.

Een deel van hun fantasieën is letterlijk niet van deze wereld; ze houden zich bezig met mythen en magie. Het rijk van de feeën of de onderwater wereld. Sprookjes, fantasy, magie en Harry Potter. De Vissen houden ook van water en romantiek. Bij een cruise op een luxueus jacht worden deze elementen gecombineerd. Dit zou een ideaal decor kunnen zijn voor een romance met de betoverende Vissen.

De Vissen kunnen zich moeilijk losmaken en vinden het daardoor moeilijk om een relatie helemaal te verbreken. Hierdoor duren relaties voort, zonder dat er echt een einde aan komt. De Vissen ontmoeten graag een oude vlam – en oude liefde roest niet.

Ze zijn zo onlosmakelijk verbonden met hun minnaars dat het pijnlijk is om weg te gaan. Keer op keer vertrekken ze en komen ze terug. Ze kunnen niet iemand kwetsen, vooral niet als ze van die persoon hebben gehouden. Daarom doen ze soms alsof de liefde er nog is, terwijl die allang over is. Als de illusie voorbij is, hopen ze tegen beter weten in nog steeds dat alles uiteindelijk goed komt. Als ze toch besluiten om te vertrekken, gaan ze waarschijnlijk zonder iets te zeggen weg. Vissen verafschuwen ruzie, tenzij ze die zelf gepland hebben.  

De Maagd, hun oppositieteken, is het scherpzinnigste teken van de dierenriem. De Maagd bekijkt de dingen van alle kanten voordat ze een beslissing neemt. Als de Maagd alle mogelijkheden tegen elkaar heeft afgewogen, kiest ze de meest praktische. Dit is een belangrijke vaardigheid die de Vissen zouden moeten leren, omdat dit grote teleurstellingen kan voorkomen als hun illusies uit elkaar spatten omdat ze niet zagen wat voor alle anderen overduidelijk was. De energie van de Maagd vormt een tegenwicht voor uw lichtgelovigheid. Daar meer van dit teken te integreren kunnen ze ook een beter onderscheid leren maken tussen realiteit en fantasie, droom en werkelijkheid, wens en praktische haalbaarheid.

Vissen3

Vissen gaan meestal niet recht op hun doel af; ze geven de voorkeur aan een subtiele maar aanhoudende benadering en veroveren hun gewillige slachtoffer langzaam. Vissen zijn hypnotiserend. Als ze knipperen met hun gevoelige ogen en hun kwetsbare charme gebruiken, geeft u zich over voor u het weet.

Voor Vissen zijn wellust en liefde hetzelfde. Voor Vissen is seks een middel om een te worden met een partner. Ze zijn niet kritisch en denken niet na over wat hun beweegredenen zijn. De Vissen hebben daardoor veel relaties en denken elke keer dat er liefde in het spel is. Maar al te vaak blijkt de liefde toch wellust te zijn en zodra de wellust minder wordt, blijft er niets over. Het duurt een tijd voordat de Vissen dit toegeven, want ze klampen zich graag vast hun mooie droom. Het kost ze moeite om een relatie te beëindigen — Vissen hebben daardoor vaak meerdere relaties tegelijkertijd.

Als de Vissen echt verliefd worden, is de relatie betoverend, maar zelden praktisch. Realiteit heeft weinig te maken met het wereldje waarin dit goedgelovige sterrenbeeld leeft. Ook als de relatie hopeloos is, kunnen de Vissen sterke romantische gevoelens houden. Met de juiste partner kan seks een buitengewone ervaring zijn, waardoor de Vissen een mystieke eenwording met hun geliefde bereiken — de vervulling van een hartenwens.

De mannelijke Vissen zijn charmant, romantisch en sympathiek. Hij is enerzijds oppervlakkig en anderzijds zeer gevoelig. Hij voelt de behoeften en stemmingen van zijn partner aan. De Vissen zijn attente, gevoelige minnaars en beheersen de kunst van de verleiding tot in de puntjes. Hij overlaadt zijn partner met cadeaus en kiest romantische locaties voor afspraakjes. Maar is deze man te vertrouwen? De mannelijke Vissen zijn glad en ongrijpbaar. Ze binden zich niet snel en verafschuwen verantwoordelijkheid. Ze stappen met het grootste gemak van de ene relatie in de andere.

Vrouwelijke Vissen zijn fascinerend, aantrekkelijk en emotioneel gezien wispelturig. Ze zijn intuïtief, gevoelig en weten wat al hun minnaar denkt, voordat hij iets doet. Ze pikken de kleinste nuances op. Ze doen alles om te behagen, vaak ten koste van zichzelf. Vissen zijn ambivalent; ze willen twee dingen tegelijk. Het komt vaak voor dat Vissen twee relaties tegelijk hebben; een relatie die op zijn einde loopt en een nieuwe relatie.

Hoe verleidt u de Vissen? Het is misschien niet helemaal eerlijk, maar elk zielig verhaal is goed.

Vissen zijn altijd heel gevoelig en verwarren sympathie vaak met liefde. Dus zodra u de aandacht van de Vissen hebt gewonnen, gaat de rest bijna vanzelf. Alcohol kan de dingen vergemakkelijken; dit sterrenbeeld kan vaak slecht tegen alcohol. Kaarsen kunnen ook helpen; alles wat bijdraagt aan een romantische sfeer helpt. Wees echter wel subtiel, want Vissen knappen snel af op lompheid.

Vissen houden van alle soorten geschenken. Hoe romantischer het geschenk, hoe beter. Voor hen is een cadeau een teken van liefde en voor de Vissen is liefde heel belangrijk. Vissen zijn graag ìn de buurt van water; daar worden ze rustig van. Dus een reisje naar zee of naar een meer, of het nu gaat om een paar uur of een paar weken, is het ideale geschenk voor de Vissen. Vissen houden ook van romantiek, dus romantische diners bij kaarslicht in hun favoriete restaurant of een verrassingsweekend weg is aan de Vissen zeker goed besteed.

Vissen bieden eeuwige liefde, romantiek, mogelijk een huwelijk, en veel fantasie. Er kan echter ook sprake zijn van een groot aantal korte avontuurtjes of een huwelijk met daarnaast ontelbare buitenechtelijke verhoudingen. Vissen zijn zelden iemand eeuwig trouw.

Doordat dit sterrenbeeld een grote behoefte heeft aan liefde en romantiek, nemen Vissen vaak genoegen met alles wat maar een beetje lijkt op liefde en romantiek. Ze zullen uiteindelijk de relatie toch verbreken als ze ontdekken dat de liefde voorbij is. Vissen kunnen tegelijkertijd toch ineens de behoefte hebben om te vrijen — met Vissen is alles mogelijk.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Waterman

Waterman1

Een Waterman hecht veel waarde aan onafhankelijkheid en houdt ervan om dingen op zijn eigen unieke wijze te doen. Ze hebben een sterke interesse in het lot van de mensheid, maar weten zich niet goed raad met de emoties die in persoonlijke en individuele contacten kunnen spelen.

Liefde is voor hen soms meer een raadsel dan een ervaring. Een deel van hen wil intiem zijn, maar een  andere deel wil vrij zijn. De Waterman houdt zich bezig met de mensheid, maar heeft vaak weinig voeling met de eigen emoties; die staan op zichzelf en worden eerder aan een onderzoek onderworpen dan werkelijk beleefd. Voor een intieme relatie is een nauwe band met de ander én met zichzelf nodig. Dit is de uitdaging voor de Waterman.

Ze vinden het in eerste instant eng om zich te binden en als ze voor het eerst verliefd wordt, zullen dat enigszins ongemakkelijk vinden. Ze laten het initiatief het liefst aan de ander over doordat ze het gevoel hebben dat het zinloos is om onnodige risico’s te nemen. Als ze uiteindelijk besluiten zich aan iemand te binden, gaat dat stap voor stap. Een Waterman neemt geen overhaaste beslissingen.

Dan blijkt dat ze ook graag verliefd zijn. Na alle innerlijke conflicten is het een opluchting zich te kunnen binden. Er schuilt een verrassend romantische kant in hen en ze kunnen zelfs leren om hartstochtelijk te vrijen onder de leiding van een deskundige partner. Ze vinden het heerlijk om een uitlaatklep te hebben voor hun sterke libido.

De Waterman heeft behoefte aan een zielsverwant, iemand die bij hen past en het leven compleet maakt. Uiteindelijk ontdekken ze dat zielsverwanten daar niet altijd voor zorgen, maar tegen die tijd zijn ze zo verliefd dat dit niets meer uitmaakt.

De Waterman zet zich in voor de algemene bewustwording; ze voelen zich een deel van de mensheid. De Waterman vindt het moeilijk om zijn aandacht op een individu te richten; hij wil het liefst boven alles zweven en op de wereld neerkijken. Ze houden soms hardnekkig vast aan bepaalde gewoonten, zelfs als ze merken dat die eigenlijk tegen de belangen van henzelf of hun partner ingaan. Omdat ze een luchtteken zijn en dus primair functioneren via het denken, en sociale contacten, vinden ze het vaak moeilijk om werkelijk contact met hun gevoelens te hebben.

Soms begrijpen ze zichzelf ook niet, vooral als het om de liefde gaat, omdat ze enerzijds een relatie willen en anderzijds ongebonden willen zijn. Als luchtelement hebben ze behoefte aan ruimte, maar dat kan al snel ook leiden tot afstandelijkheid. En dat willen ze ook niet – samenzijn is voor hen heel belangrijk. Als ze iemand benaderen met de intentie om diegene te verleiden, botsen de twee kanten van hun natuur. Ze worden heen en weer geslingerd tussen de aantrekkende en de afstotende pool. Ze hebben een kort avontuurtje en gaan dan weg. Ze hebben veel vrijblijvende seksuele contacten, tot ze een partner vinden aan wie ze zich definitief willen binden.

Maar er zal altijd een dilemma zijn: vrijheid of verbintenis. Ze kunnen een muur rond zichzelf optrekken om mensen buiten te houden. Ze hebben zowel ruimte als intimiteit nodig, een lastige combinatie. Het is geen wonder dat ze soms in verwarring worden gebracht door seks en relaties. Enerzijds willen ze er helemaal voor gaan, anderzijds willen ze vooral hun vrijheid behouden. Door dit interne conflict ontstaat vaak een nerveuze energie die ze maar moeilijk kwijt kunnen. Die kunnen ze ontladen via seksuele contacten, maar het voelt voor de ander altijd een beetje raar en niet helemaal volledig. Waterman heeft de vrije liefde zo’n beetje uitgevonden, maar weet soms niet zo goed wat ze er mee aan moeten.

Door hun ietwat afstandelijke houding ten opzichte van de eigen emoties en seksuele gevoelens zijn zij ook meer dan enig ander teken geneigd om te experimenteren met meerdere seksuele contacten en relaties tegelijkertijd. Soms ook door deel te nemen aan seksuele activiteiten met meer dan één partner. Watermannen houden zeker in het begin van hun seksuele leven wel van ongewone verkenningen.

Als ze eenmaal de ware liefde hebben gevonden, zijn ze trouw en loyaal. De kans is groot dat de seksuele relatie levendig zal blijven. Wanneer de partner hen de ruimte en de vrijheid geeft om tijd te besteden aan andere dingen, zullen ze waarschijnlijk niet vreemdgaan. Als een relatie emotioneel gezien te intens voor ze wordt, sluiten ze zich misschien een tijdje af, maar ze komen terug zodra de druk minder wordt.

De erogene zones van de Waterman zijn de kuiten en enkels. Het lichtjes strijken over deze plekken kan heel opwindend voor ze zijn. De aanraking moet teder zijn; net als de andere luchttekens knappen ze af op ruwheid. Met hun magnetiserende energie kunnen ze partners opwinden door ze met de vingers aan te raken. Een lichte massage met olie vinden ze heerlijk, net als strelingen over het hele lichaam. Als hun partner ze zachtjes streelt, kan dit hen in extase brengen.

De Waterman houdt van zijn vrijheid en heeft veel ruimte nodig. Een relatie of een huwelijk vinden ze uitstekend, zolang er maar tijd is voor hun vele andere interesses. Ze voelen zich goed bij een partner die hun brede interesse deelt en hebben vooral iemand nodig die op hun golflengte zit en die niet om lichamelijke aandacht vraagt als er gepraat dient te worden. Ze vinden het belangrijker dat ze geestelijk op hetzelfde niveau zitten, dan dat ze dezelfde gevoelens hebben; hoewel ze het prettig vinden dat de partner geniet van seks met hen, sluiten ze zich af als er te veel lichamelijke eisen aan hen worden gesteld. Ze houden niet van emotionele scènes; een partner die luchtig en niet te klef, vooral in het openbaar, past het beste bij ze.

Ze gaan graag hun eigen gangetje. Wie toch probeert om hen te veranderen zal ongelukkig worden. Soms zijn ze ontzettend koppig; ze weten wat ze willen en houden daaraan vast.  

Ze hebben een grondige hekel aan gezeur, kritiek of gecommandeer en doen daardoor waarschijnlijk precies het tegenovergestelde.

Ze hebben er ook een hekel aan om onderworpen te zijn aan regels; beperkingen zijn er om te worden doorbroken. Hoewel ze van nature trouw zijn, kan een bezitterige partner hen snel op de vlucht doen slaan. Ze houden er niet van als hun  partner hen probeert te dwingen; letterlijk en figuurlijk. Zelfs het gewicht van een partner die hen in bedwang houdt, kan teveel zijn.

De Waterman heeft een zeer grote fantasie. Voor luchttekens zijn dagdromen en fantaseren vanzelfsprekende zaken. In hun vindingrijke geest is een fantasie zelden twee keer precies hetzelfde, hoewel ze een of twee favoriete fantasieën zouden kunnen hebben.

Waterman2

Ze houden van experimenteren; dit kan heel goed in een fantasie. Op die manier kunnen ze zich een pervers scenario voorstellen zonder de partner te choqueren (hoewel ze het later waarschijnlijk wel echt in praktijk willen brengen). Omdat hun fantasie geen grenzen kent, en ze veel diverse interesses kunnen hebben zijn sommige van hun seksuele dagdromen bijzonder vreemd.

Ze hebben een avontuurtje of vinden een partner voor het leven — tussen deze beide mogelijkheden is er bijna niets. Er zijn globaal twee manieren waarop een Waterman een relatie verbreekt. Bij de eerste manier houden ze tot het allerlaatst vol dat er eigenlijk niets aan de hand is en gaan ze uiteindelijk met tegenzin weg. Het liefst waren ze door gegaan met ontkennen dat er moeilijkheden zijn. De tweede manier is abrupt en voor de partner – en henzelf – volkomen onverwachts. Ineens realiseren ze zich dat ze er al tijden genoeg van hebben, en dat nog langer doorgaan geen enkele zin heeft. Ze gaan de deur uit zonder achterom te kijken en beginnen helemaal opnieuw.

De Leeuw, hun oppositieteken, is open en warm, en heeft een kinderlijke benadering van seks. Ze kunnen van de Leeuw leren hoe ze zich moeten ontspannen en wanneer ze plezier moeten maken. Hierdoor krijgt ze plezier in hun liefdesleven en ontdooien ze een beetje. Als ze het naar hun zin hebben worden ze minder afstandelijk. De Leeuw leert hen dus ook iets over intimiteit.

De Waterman kan een sterk libido hebben, maar heeft soms weinig contact met het eigen lichaam en de gevoelens, wat er toe kan leiden dat er door de partner toch een zekere afstandelijkheid wordt ervaren in de relatie. Lustgevoelens kunnen daardoor ongemerkt overgaan, er is soms een sterke innerlijke stem die de Waterman waarschuwt dat hij zich niet mee moet laten slepen.

Ze vinden het daardoor ook moeilijk om onderscheid te maken tussen wellust en liefde. Een oplossing daarvoor is net doen alsof de wellust liefde is om dan snel het bed in te duiken. Maar het is waarschijnlijker dat het uitdraait op een kortstondige verliefdheid. De Waterman heeft meestal veel kortstondige relaties. Als de Waterman uiteindelijk de ware liefde vindt is dat een enorme opluchting. Hij hoopt een zielsverwant te vinden.

Een bepaald deel van het karakter van de Waterman wil trouw en loyaal zijn, maar er is ook een onvoorspelbaar deel. Een Waterman heeft zowel ruimte als intimiteit nodig. Die ruimte wordt niet gebruikt om achter een ander aan te gaan, maar de partner van een Waterman moet soms gerustgesteld worden omdat niet altijd duidelijk wordt of een Waterman echt van iemand houdt. De Waterman is vaak geremd in het uitspreken van genegenheid en toont zijn liefde niet altijd, zelfs niet als de seks hartstochtelijk is.

De mannelijke Waterman is een uitdaging voor elke levenslustige vrouw. Een mannelijke Waterman is veelzijdig, aantrekkelijk, interessant en emotioneel afstandelijk. Hij is geïnteresseerd in humanitaire zaken en wordt volledig door zijn werk in beslag genomen. Hij voelt zich aangetrokken tot mensen die zich onderscheiden van de massa en die zijn brede interesses delen. De mannelijke Waterman heeft een frisse kijk op het leven – en op de liefde. Maar meestal is hij te druk met zijn gedachten om zich bezig te houden met een relatie. Omdat de Waterman een luchtteken is, moet hij kunnen communiceren met zijn partner.

De vrouwelijke Waterman is een nogal ongewone vrouw. Ze kan grappig, gek en excentriek zijn. Ze kan met haar onconventionele interesses de meeste mensen ver voor zijn. De vrouwelijke Waterman is altijd zichzelf. Ze is onafhankelijk, slim, intelligent en heeft een sterke seksuele aantrekkingskracht. Ze weet wat ze wil en zorgt ervoor dat ze dit krijgt. Aan de andere kant kan de vrouwelijke Waterman onvoorspelbaar zijn doordat ze haar hart volgt. Als ze een avontuurtje wil, krijgt ze dat; en als ze haar ware zielsverwant vindt, trouwt ze en wordt ze zeer huiselijk.

De vrouwelijke Waterman wil gestimuleerd en geprikkeld worden, maar heeft haar grenzen. De actievere tekens kunnen proberen haar te dwingen de dingen op hun manier te doen. Te passieve of emotionele tekens vervelen haar. De vrouwelijke Waterman zoekt iemand die vrolijk deelneemt aan haar afwisselende stemmingen en interesses.

Waterman3

Een Waterman kunt u versieren door op te vallen. Een Waterman doet alsof hij moeilijk te veroveren is en geeft dan op het laatst plotseling toe. Doe mee aan zijn spelletjes: doe onderzoek naar de seksuele gewoonten van een of andere vage groep of Amazone stam en vraag de Waterman om commentaar. U kunt zich ook inzetten voor het klimaat of de aarde, maar over het algemeen is een directe benadering het beste – gewoon vragen. Ze zullen misschien verbaasd zijn, omdat hun aandacht op iets heel ergens anders was gericht, maar ja, waarom niet eigenlijk?

Omdat Watermannen enkele jaren voorlopen op de rest van de wereld houden ze van ongewone en innovatieve dingen. Geschenken moeten bijzonder zijn of zo gezond en natuurlijk mogelijk. Een Waterman wordt aangetrokken door primitief-exotische voorwerpen en door plaatsen waar hij mensen uit verschillende culturen kan ontmoeten. Hij benut het internet om met iedereen in de wereld te communiceren over de aanstaande revolutie.

Wat kunt u van een Waterman verwachten? Een Waterman is behoorlijk onvoorspelbaar. Dit sterrenbeeld wil graag anders zijn. Daarom zal de meest onconventionele Waterman toch gaan trouwen. Een verstokte vrijgezel zal het bed induiken en de volgende morgen verloofd zijn. Een uiterst terughoudende Waterman zal een avontuurtje hebben en vervolgens weggaan. De trouwste Waterman zal opeens de benen nemen en vergeten te zeggen wanneer hij weer terugkomt. Een zeer onafhankelijke Waterman zal zijn eeuwige liefde verklaren. Welke kant van de Waterman op een bepaald moment naar voren komt, is altijd afwachten. Als ze zich echter binden, zijn ze zeer trouw.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Steenbok

Steenbok2

Steenbokken gaan, ook in de liefde, vaak heel behoedzaam te werk. Ze wachten het liefst net zo lang tot ze zeker weten dat ze de ware hebben gevonden, want ze nemen de liefde serieus.

Naarmate ze ouder worden komen ze meer los, en gaan ze zich meer op hun gemak voelen. Dit is een teken met een sterk plichtsbesef, enigszins terughoudend als het gaat om intimiteit en lichamelijke zaken. Veel Steenbokken voelen zich in eerste instantie niet heel erg op hun gemak als het gaat om seksualiteit. Ze hebben vaak wel een krachtig libido, maar zijn geneigd dat sterk te controleren en te beheersen. Ergens hebben ze het idee dat seks eigenlijk verkeerd is – deels omdat ze boodschappen hierover van de ouders hebben overgenomen, deels omdat ze een scheiding ervaren tussen hun lichaam en seksuele gevoelens.

Hun levenshouding wordt gekenmerkt door een zekere ernst, een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en problemen in het spontaan uiten van hun gevoelens. Ook als het gaat om het aan de ander vertellen wat zij seksueel het meest prettig vinden zijn zij vaak wat geremd – voor sommigen is geluiden maken en zuchten gemakkelijker dan zeggen dat ze iets lekker vinden. 

Ondanks hun soms wat sombere karakter is er een ding dat alles goed maakt: hun gevoel voor humor. Niet zo lichtjes en snel als de Tweelingen, vaker wat cynischer of scherper, maar bijzonder grappig. En veel andere sterrenbeelden waarderen hun geduldige volharding en praktische steun in tijden van nood.

Het merkwaardige is dat Steenbokken in de loop van hun leven steeds jonger lijken te worden. Er is sprake van een soort omgekeerd verouderingsproces. Als ze jong zijn nemen ze het leven heel serieus. Ze zijn wijs voor hun leeftijd en hebben vaak het gevoel een last te dragen. Naarmate ze ouder worden, neemt hun wijsheid toe en een nieuwe, luchtige levenshouding krijgt de overhand.

De Steenbok is in de zaken van het hart voorzichtig. Tenzij ze zeker van hun partner zijn, is seksueel contact onwaarschijnlijk. Ze zijn echter geduldig en kunnen op de juiste partner wachten. Als ze een potentiële partner ontmoeten, benaderen ze die heel serieus. Ze plannen zorgvuldig en laten zich zelden meeslepen door passie. Daarom is een partner die op het verkeerde moment zin in seks heeft niets voor hen. Tenzij bepaalde elementen in de geboortehoroscoop een andere richting wijzen kan hun seksleven een sleur worden, omdat ze liever niet teveel van gewoonten afwijken.

Er zijn drie soorten Steenbokken in de liefde. De eerste is zeer tevreden als hij een relatie krijgt en zich bindt. Binnen de relatie is zijn libido groot en stabiel. Hij is niet op zoek naar een verre horizon of zelfbegrip.

De tweede soort is de ambitieuze Steenbok die koste wat kost wil slagen. Zij willen een partner met een bepaalde status die hen de top helpt bereiken. Ze hebben weinig tijd voor zelfonderzoek of om uit te zoeken waarom ze, ondanks alles, nog steeds ontevreden zijn.

Ten slotte is er de introspectieve Steenbok. Deze kan zich bewegen tussen de buitenwereld en de innerlijke wereld van het ontvankelijke onderbewustzijn. Hij wil de werking van de psyché begrijpen. Hij is opmerkzaam, begrijpend, weet wat hij moet doen om zijn doel te bereiken en zoekt een partner die hem steunt.

De Steenbok wordt heel langzaam verliefd. De aantrekkingskracht wordt sterker, het wederzijdse vertrouwen ontwikkelt zich en uiteindelijk realiseren ze zich dat ze stapelverliefd zijn. Als ze eenmaal een serieuze relatie hebben, zijn ze hun geliefde onvoorwaardelijk trouw. Of ze nu een man of een vrouw zijn, ze werken heel hard om voor hun partner te zorgen en deze te steunen in alles wat hij of zij doet.

Ze vinden het moeilijk om hun genegenheid te tonen. Binnen een vaste relatie kunnen ze zich laten gaan, maar ze zijn soms geremd in het uiten van hun genegenheid. Ze vinden het moeilijk om met hun eigen emoties om te gaan, en nog moeilijker om die van anderen te ontvangen. Ze trekken zich vaak terug als er emoties in het spel zijn. Hun partner moet begrijpen dat dit komt doordat ze bang zijn voor gevoelens, niet door een gebrek aan gevoelens.

Meegesleept worden door emoties beangstigt hen, omdat ze niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Ze laten hun gevoelens niet snel zien. Omdat ze zich afsluiten van hun emoties, voelt het onnatuurlijk aan om deze te uiten, zelfs als ze positief zijn. Er is een stoïcijns trekje in hun karakter dat zegt dat gevoelens onder controle moeten worden gehouden. Ze maken liever een gebaar van genegenheid, zoals het geven van een geschenk, dan dat ze zeggen: “Ik hou van jou”.

Er is een groot verschil tussen de vrouwelijke en mannelijke Steenbokken.

Steenbok1

Vrouwen vinden het gemakkelijker om in zichzelf te kijken en te bepalen wat ze in emotioneel opzicht nodig hebben om tevreden te zijn. De vrouwelijke Steenbok beleeft plezier aan een relatie. Seks en sensualiteit maken deel uit van het geheel. Ze probeert om het emotionele, ontvankelijke, voelende deel van haar wezen te begrijpen.

De meeste mannelijke Steenbokken voelen zich ongemakkelijk door het gevoelige, passieve deel van hun karakter. Ze willen de energie naar buiten richten en zijn daardoor echte ‘strebers’ op het gebied van hun carrière of willen graag iemand veroveren. Een man die door zijn seksuele behoeften en gevoelens wordt meegesleept, ervaart iets wat hij niet is gewend.

De erogene zones van de Steenbok zijn de knieën. Het zachtjes strelen van de knieholten is uiterst opwindend. Bij veel Steenbokken maken de maag, handen en onderarmen ook deel uit van de erogene zones. Een zachte massage van deze plekken is opwindend.

Ze houden van de rituelen die gepaard gaan met iemand het hof maken. Het zich aan elkaar voorstellen en het eerste afspraakje zijn belangrijk. Ze houden van de vormelijkheid van het buitenshuis eten en gaat pas na meerdere afspraakjes in op een uitnodiging voor koffie na het eten of nodigen hiertoe zelf iemand uit.

De Steenbok heeft zichzelf en de ontwikkelingen het liefst onder controle. Omdat ze zich niet graag overgeven aan de hartstocht, willen ze alles in hun eigen tempo doen. Het duurt lang voordat ze hun partner vertrouwen, dat wordt langzaam opgebouwd. Als ze zich veilig voelen, gaan ze verder met de lichamelijke verkenning. Ze nemen altijd de tijd om te vrijen; als ze haast hebben, worden ze zenuwachtig en verdwijnt hun behoefte.

Ze uiten hun gevoelens bijvoorbeeld door hun partner vast te houden. Het gaat dan niet om het sentimentele geknuffel van de Kreeft, maar om het creëren van een veilige sfeer waarin ze elkaar kunnen ontdekken. Hun partner moet begrijpen dat dit niet slechts een eerste fase is die zo snel mogelijk moet worden doorlopen. Het is voor hen een belangrijk punt in de relatie.

Het ontvangen van zorgvuldig uitgekozen geschenken of attente gebaren van de partner is voor hen soms een duidelijker bewijs van de liefde van hun partner dan woorden of lichamelijke uitingen van genegenheid.

Omdat ze de leiding willen houden, houden ze niet van haastige of gedwongen seks. Ze houden ook niet van stiekeme seks of een vluggertje, hoewel ze zich heel af en toe overgeven aan plotselinge opwinding en wellust.

Door innerlijke zelfwaarneming kan de Steenbok een rijke fantasie hebben – dit zal een Steenbok echter niet snel toegeven. Een dergelijk geheim wordt zorgvuldig bewaard; ze vinden privacy belangrijk. De fantasieën betreffen ook niet per definitie seks. Door hun verlangen de top te bereiken kunnen de fantasieën heel goed gaan over hun carrière en over manieren om rijk te worden. Als ze echter toch over seks fantaseren, gaat het om aardse, hartstochtelijke contacten.

Voor zakelijker en praktischer Steenbokken is de strijkplank al opwindend genoeg, maar voor andere Steenbokken spelen sommige van de fantasieën zich vaak af in de vergaderruimte op het werk. Ze willen graag de leiding hebben. Dus vrijen in de kamer van de directeur van een multinational met een heel gewillige secretaris of secretaresse (de vrouwelijke Steenbok heeft een mannelijke secretaris) op de vergadertafel is heel verleidelijk. Deze fantasie staat op de tweede plaats en komt na de dromen waarin ze de directeur van dat bedrijf worden.

Omdat de fantasie de mogelijkheid bij uitstek is om iets anders uit te proberen, kunnen ze fantaseren dat ze worden overvallen door een onbeheersbare wellust of dat iemand anders hartstochtelijk verliefd op hen wordt.

De ideale plaats om te vrijen moet luxueus zijn. De penthouse-suite van een vijfsterrenhotel staat vrij hoog op het verlanglijstje van de meeste Steenbokken. Een prachtig koloniaal of landelijk hotel, vooral met een hemelbed, of een exclusieve club op een afgelegen eiland voldoet ook wel aan hun wensen. Zolang de sfeer aangenaam en de service uitmuntend is, zijn ze tevreden.

Omdat ze niet zo veel tijdelijke relaties zullen hebben, maken ze zich uit de voeten zodra iemand niet aan hun verwachtingen voldoet.

In vaste relaties komt hun conservatisme aan het licht. Plicht en verantwoordelijkheid staan bij hen hoog in het vaandel en ze steunen de partner in alle situaties; het beëindigen van een relatie valt ze dan ook zwaar. Ze willen niet zomaar weggaan en doen er alles aan om de breuk te herstellen. Ze voelen zich verplicht te blijven, vooral als ze een gezin hebben. Als ze uiteindelijk vertrekken, zal dit voorgoed zijn.

Als de relatie alleen nog op papier bestaat, kiezen ze misschien een discrete minnaar, maar in principe proberen ze loyaal en trouw te zijn. Als hun partner een verhouding heeft, kunnen ze hen vergeven (vergeten gaat niet zo gemakkelijk), omdat ze willen dat de relatie, zeker als het om een huwelijk gaat, blijft bestaan – vooral als ze kinderen hebben.

Steenbok3

Hun oppositieteken, de Kreeft, is veel emotioneler dan zij. Dit sterrenbeeld kan ze leren niet bang te zijn voor emoties en intuïtieve gevoelens. Door het kwetsbare deel van het karakter te accepteren zullen ze zich niet meer hoeven te wapenen tegen de eigen gevoelens of die van anderen. Ze kunnen ook leren omgaan met de verzorgende en ontvankelijke kant van hun karakter. De Kreeft leert hen ook om de autoritaire principes aan de kant te zetten en de innerlijke kracht te matigen.

Ondanks hun seksuele aantrekkingskracht lijken veel Steenbokken een bordje te dragen met daarop het woord ‘afblijven’. Ze doen weinig toenaderingspogingen. Alleen als ze iemand goed kennen, komt de sterke seksuele kant van hun karakter tevoorschijn. De Steenbok is lang, imposant en gereserveerd, en straalt autoriteit uit. Ze benaderen het object van hun verlangen heel serieus. Ze verwachten dat anderen inzien hoe belangrijk ze zijn. Steenbokken zijn altijd goedgekleed. Ze houden van dure kleren in aardetinten. De Steenbok weet hoe hij er op zijn best uitziet.

Zoals alle andere aardetekens heeft de Steenbok een groot libido, maar in tegenstelling tot de andere aardetekens kan de Steenbok zijn wellust voor onbepaalde tijd onderdrukken. De mannelijke Steenbok mag dan wel, meer dan de vrouwelijke Steenbok, geneigd zijn tot losse seksuele contacten, ze wachten beiden liever op de juiste partner.

Voor de Steenbok zijn wellust en liefde hetzelfde. Wellust wordt binnen een goede relatie geuit en als de Steenbok de juiste partner heeft, is de wellust langdurig en vurig. Naarmate de Steenbok ouder wordt, toont hij zijn wellust steeds gemakkelijker en komt de liefde soms op de tweede plaats. Hoe ouder de Steenbok, hoe groter het libido; zowel bij mannen als vrouwen. En als de Steenbok ten slotte alle remmingen van zich afzet, gáát hij voor de seks.

Een Steenbok die de ware liefde heeft gevonden, is heel trouw en zeer loyaal. Hij gaat zelden vreemd. Steenbokken willen het liefst al hun vrije tijd met hun partner doorbrengen. Lichamelijke uitingen van de liefde en bloemrijke liefdesverklaringen zijn misschien zeldzaam, maar de Steenbok zal een manier vinden om zijn liefde door middel van daden en cadeaus te uiten.

De mannelijke Steenbok wordt door krachten gedreven die zijn verstand te boven gaan. Hij doet weinig moeite zijn innerlijke motivatie voor zijn zoektocht naar de liefde te begrijpen. Zijn seksuele ervaringen kunnen op een bepaalde manier onbevredigend zijn. Naarmate hij ouder wordt, leert hij zijn eigen verlangens beter kennen. Doordat hij carrière maakt, wordt hij steeds aantrekkelijker voor vrouwen. Maar om tevreden te zijn in de liefde moet hij zijn warme, zorgzame persoonlijkheid ontwikkelen.

Een vrouwelijke Steenbok heeft iemand nodig die interessant en vastberaden genoeg is om haar van haar werk af te leiden. Als dit is gelukt, is ze een toegewijde minnares. Zij heeft meer zelfkennis dan de mannelijke Steenbok. Hoewel zij ook ambitieus is en de top wil bereiken, is er ook een deel van haar dat een vaste relatie, een thuis en een gezin wil. Ze is voorzichtig in de liefde, omdat ze wil dat een relatie goed is. Als ze zich veilig voelt, blijkt er een warme, liefhebbende persoon te schuilen achter de koele buitenkant die ze doorgaans toont. Haar humor is aards en sardonisch; dit bepaalt voor een deel haar aantrekkingskracht.

Miljonairs, directeuren of telgen van familiebedrijven en mensen die hoog op de sociale ladder staan, hebben de beste kansen om dit statusbewuste sterrenbeeld te verleiden. Als u een Steenbok wilt verleiden, kunt u er het beste verzorgd uitzien. Een Steenbok valt niet op iemand die meteen duidelijk maakt dat hij de Steenbok wil versieren. Vraag iemand om u officieel voor te stellen. Stel dan een traditioneel, veilig eerste afspraakje voor. Maak duidelijk dat u in eerste instantie geen seksuele bedoelingen hebt maar wilt afwachten.

U kunt echter ook geluk hebben en met de Steenbok in bed belanden voordat hij of zij goed en wel beseft wat er gebeurt. Een enkele keer is hun zelfbeheersing even op de achtergrond en laten ze zich meeslepen door de passie. Maar het is geen goed idee om daar van uit te gaan; een langzame, voorzichtige benadering maakt meer kans.

Een Steenbok spaart liever dan dat hij zijn geld aan zichzelf verspilt (hoewel hij altijd spullen van goede kwaliteit koopt). Dus als u dure voorwerpen koopt die niet onmisbaar zijn, wordt dit gewaardeerd — vooral als deze geschenken sensueel zijn.

Een Steenbok zal eeuwig trouw zijn. Dit sterrenbeeld hecht waarde aan een stabiele relatie, is plichtsgetrouw en zal daarom alles doen om te zorgen voor het gezin. De Steenbok neemt het huwelijk erg serieus. De Steenbok verbergt een warm, liefhebbend hart achter een gereserveerd uiterlijk. Sommige Steenbokken kunnen zo druk bezig zijn om de top te bereiken dat ze geen tijd voor hun gezin vrijmaken. De meeste Steenbokken vinden de tijd die ze met hun partner en kinderen doorbrengen echter heel belangrijk.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Boogschutter

Boogschutter1

De Boogschutter geniet van zijn vrijheid en is van nature een versierder die zich niet graag bindt. Ze zijn onstuimig en houden van spontane, opwindende, hartstochtelijke seksuele avontuurtjes.

Ze zijn altijd optimistisch en begeven zich van de ene fantastische ervaring naar de andere. De Boogschutter is een echte reiziger. Ze hebben een passie voor het ontdekken van nieuwe plaatsen en mensen. Door het veranderlijke vuurkarakter hebben ze een sterke, maar onregelmatige seksuele drift en hebben ze levendige, inventieve seks en intellectuele stimulatie nodig om geïnteresseerd te blijven. Hoewel de vuurtekens meestal ongeduldig zijn, besteden Boogschutters tijd aan geestelijke en lichamelijke ontdekking als deel van de seksuele opwinding. Ze tolereren verveling echter onder geen beding, vooral niet in bed.

Tekens die te weinig uithoudingsvermogen hebben, zijn gewaarschuwd dat het voorspel met een Boogschutter hevig en gepassioneerd kan zijn en uren kan duren. Boogschutters hebben over het algemeen een groot libido, en staan gemakkelijk in vuur en vlam – maar seks kan ook gemakkelijk op de achtergrond raken als ze andere interesses hebben, omdat ze heel wispelturig zijn. Ze houden niet van gewoonten en sleur. Partners van Boogschutters moeten soepel zijn om met hun tweeledige karakter te kunnen omgaan.

Gevoelige tekens moeten oppassen voor het goed bedoelde maar tactloze commentaar van de Boogschutter dat zelfs het wildste verlangen kan doen verdwijnen. Maar hun joviale aard kan de situatie meestal nog redden en als de partner niet kan lachen, blijven ze niet lang. Er wachten immers nog veel te veel heerlijke seksuele avonturen op hen.

Boogschutters hebben een avontuurlijk karakter, en proberen altijd hun interesses te volgen. Ze zijn eeuwig optimistisch, hoopvol, en hebben er vertrouwen in dat het in de toekomst allemaal weer goed komt. Daarom kunnen ze wachten tot ze de juiste partner tegenkomen. De Boogschutter is altijd bereid om risico’s te nemen of een gokje te wagen. En als dit niet loont, krabbelt de veerkrachtige Boogschutter terug en begint aan iets nieuws.

Dit filosofische teken staat voor expansie en groei, is altijd op zoek naar een verrassend perspectief en de waarheid. Ze hebben iets nodig om in te geloven en dat kan hun geliefde zijn. Ze hebben vaak een interesse in filosofie, religie, of spiritualiteit, en het is belangrijk voor ze dat de partner op dezelfde spirituele golflengte zit.

Ze hebben een metgezel nodig tijdens de zoektocht van hun bestaan, maar verdragen het slecht als blijkt dat de partner een belemmering is voor hun vindingrijkheid of zin in avontuur.

In en uit bed, of van de ene in de andere relatie springen is een kant van hun spontane, wisselvallige karakter. Het is voor hen vaak heel moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Door hun impulsieve, vurige achteloosheid, doen ze beloften voordat ze goed nadenken. Vervolgens vergeten ze die beloften als ze te veel te doen hebben. Anderen kunnen zich door die nonchalance erg in de steek gelaten voelen.

Ze worden snel verliefd. De helft van de tijd is het slechts een bevlieging, maar dat vinden ze niet erg en de ander merkt dat meestal pas als de relatie voorbij is. Ze vinden het leuk om verliefd te zijn. Ze zijn niet emotioneel en piekeren niet over de toekomst; ze genieten gewoon met volle teugen van het heden.

Hoewel ze graag samen met de geliefde willen genieten, vooral als ze een weekeindje weg zijn, hebben ze ook ruimte nodig voor alle dingen die ze graag ook nog doen. Ze willen niet 24 uur per dag met iemand samen zijn, zelfs niet in het begin van een relatie.

Ze houden er niet zo erg van om in het openbaar hun affectie te laten zien; dat gaat zelden verder dan het vasthouden van elkaars hand. Privé ligt dat anders. Ze kunnen hun seksuele gevoelens gemakkelijk en hartstochtelijk tonen. Maar als de seks voorbij is, gaan ze verder met iets anders. Ze houden ook niet van emotionele spelletjes. Ze willen een ongecompliceerd liefdesleven met veel hartstocht en zo weinig mogelijk ruzies of angstgevoelens.

Een van de problemen als ze verliefd zijn, is dat ze altijd meer willen. Ze hebben een knagend gevoel dat er ergens anders iets gaande is wat veel opwindender is. Is een nieuw avontuurtje met iemand die beter bij hen zou passen opwindender? Ander en groener gras lokt ze. Er is een sterke liefde voor nodig om ze vast te houden, maar zodra ze zich aan iemand binden zijn ze meestal trouw.

Als ze zich uiteindelijk binden, willen ze het leven interessant en opwindend houden. Ze doen er alles aan om de sleur die hen zo afschrikt te voorkomen; ze maken bijvoorbeeld tijd voor vakanties of bezigheden zonder hun geliefde, vooral als ze verschillende interesses hebben.

Ze zijn niet bijzonder lichamelijk ingesteld, maar ze houden van afwisseling, dus een massage of stoeipartij in een heet bad zou wel eens precies kunnen zijn wat ze nodig hebt om in de stemming te raken. De erogene zones van de Boogschutter zijn de heupen en dijen. Een Boogschutter vindt het zeer opwindend als de binnenkant van de dijen wordt gestreeld. Een massage is een fantastische manier om met het lichaam in contact te komen. De partner kan het beste met de heupen en dijen te beginnen; hierdoor raken ze wellicht zo opgewonden dat er waarschijnlijk geen tijd is voor verdere massage. De erogene zone bevindt zich aan de binnenkant van het dijbeen. Het strelen vanaf de knie tot aan de lies is zeer opwindend.

Boogschutter2

De Boogschutter houdt erg van flirten. Door hun voorliefde voor vrijheid en hun sportieve aard windt het versieren op zich hen al op. Het flirten met een kennis kan leiden tot een hartstochtelijke ontmoeting in bed, maar dit hoeft niet te gebeuren. Soms hebben ze gewoon wat opwinding nodig – zodat ze in vorm blijven voor een volgende keer.

Ze houden van ongecompliceerde, opwindende seksuele relaties; seks moet geen saaie routine worden. Alles wat sleur voorkomt, is welkom. Ze hebben opwinding nodig in de vorm van nieuwe dingen, weekeindjes weg en seksuele spelletjes. Als de partner slim is, heeft hij of zij op een saaie dag altijd iets achter de hand.

Hun ideale partner is spontaan en onderhoudend, praat over allerlei onderwerpen, gaat met ze op reis en lost de moeilijkheden die dit met zich meebrengt op, en doet mee aan hun favoriete sporten en activiteiten. Met andere woorden: de ideale partner zorgt ervoor dat ze steeds geprikkeld en geïnteresseerd blijven.

Ze houden absoluut niet van vaste gewoonten. De verveling slaat snel toe. Een partner die altijd hetzelfde wil en hetzelfde voorspel wenst, is een afknapper voor ze.

Ze kunnen niet tegen een oneerlijke partner, hoewel ze zelf de waarheid ook wel eens verdraaien als ze denken dat ze daardoor veel gedoe kunnen voorkomen. Sterrenbeelden die doen alsof ze moeilijk te verleiden zijn, zullen merken dat de Boogschutter al een ander avontuurtje is begonnen.

De Boogschutter houdt er niet van als een geliefde in het openbaar avances maakt. Van hevig zoenen en overdadig geknuffel krijgen ze de kriebels – privé is dit leuk, maar ze willen hun gevoelens niet aan buitenstaanders tonen. Ze willen ook niet dat de geliefde hen constant opeist. In de ogen van de Boogschutter zijn er meestal veel leukere dingen te doen.

De Boogschutter is een levendig, vindingrijk teken, maar besteedt niet veel tijd aan fantaseren: hij houdt van de werkelijkheid. Ze vinden het wel leuk om te bedenken hoe het zou zijn als iemand hen zou veroveren, hoe ze dit zouden vieren als het zou lukken, maar dit duurt maar enkele minuten en niet uren, zoals bij sommige anderen.

Alle Boogschutters houden van reizen. Een vluggertje in een vliegtuig op weg naar exotische locaties is een veelvoorkomende fantasie. Boogschutters houden van seks in de buitenlucht. Door hun liefde voor de buitenlucht en hun energieke bezigheden hebben ze ongetwijfeld al enkele favoriete plekken ontdekt, zoals heuvels, bossen, en zonnige weiden.

Ze houden van exotische en levendige plekken. Wat ze nog mooier vinden, is een plek die culturele of architectonische waarde heeft – als het even kan ergens ver van huis.

Boogschutters hebben korte affaires en duurzame huwelijken. Ze stappen zo voorzichtig mogelijk uit een relatie, hoewel het vertrek omdat ze een vuurteken zijn, ook gepaard kan gaan met ruzie. Ze zijn niet bang om te zeggen wat ze denken en als een partner dat niet leuk vindt, zeggen ze hun mening en gaan weg.

Hun relaties zijn vaak nogal kort, maar als ze trouwen of een andere vaste relatie aangaan, proberen ze deze te laten slagen. Ze doen hun best en als het niet lukt, zijn ze niet rancuneus. Als het aan hen ligt, blijven ze na de scheiding goede vrienden en genieten ze van de vele leuke herinneringen.

Boogschutter3

De Tweelingen, hun oppositieteken, hebben een zekere lichtvaardigheid waaraan het de Boogschutter ontbreekt. Ze zijn veel gemakkelijker in staat om gewoon lekker maar wat te kletsen, zonder meteen een gesprek over de diepere zin van het leven te moeten beginnen. De Tweelingen gaan luchtig door het leven.

De Boogschutter geniet van de opwinding van de jacht; wellust is vaak leuker dan verliefd zijn. Als een relatie wat langer duurt, moet de Boogschutter er hard aan werken om de opwinding te handhaven. Verliefde Boogschutters maken hun behoeften direct duidelijk. Andere dingen zijn echter ook belangrijk, dus gaat het bevredigen van het grote libido misschien een tijdje voor, maar niet lang. De Boogschutter heeft vaak gewoon voor de aardigheid seksuele contacten waarin liefde geen rol hoeft te spelen.

Dit sterrenbeeld heeft er geen moeite mee om wellust en liefde uit elkaar te houden, maar verwart verliefdheid soms met liefde. Door zijn spontane natuur kan de Boogschutter een verbintenis aangaan en er vervolgens achter komen dat de liefde toch verliefdheid was. Als de avontuurlijke Boogschutter uiteindelijk de juiste partner vindt, heeft hij ruimte nodig. Een partner die hem teveel op de huid zit, zal zelfs de meest liefhebbende Boogschutter afschrikken. Als hij voldoende ruimte krijgt, is een Boogschutter verrassend trouw.

De mannelijke Boogschutter, een geboren vrijgezel, is veel geïnteresseerder in experimenteren dan in zijn vrouwelijke tegenhanger. Hij houdt van avontuurtjes om zijn opwinding te stimuleren – en om de verveling tegen te gaan. Wat hij zoekt in een partner is avontuur. De mannelijke Boogschutter probeert zo lang mogelijk ongebonden te blijven. Hij houdt van reizen, is energiek en interessant en houdt van afwisseling. Vanuit zijn afkeer voor verantwoordelijkheid zoekt de mannelijke Boogschutter telkens grotere en betere seksuele kansen. En zijn jongensachtige enthousiasme trekt de vrouwen altijd weer aan.

Alle vuurtekens kunnen het goed met elkaar vinden. De mannelijke Boogschutter geniet van de opwinding die de vrouwelijke vuurtekens weten te bewerkstelligen.

De vrouwelijke Boogschutter is heel onafhankelijk. Ze is erg op zichzelf, maar dat betekent niet dat ze niet zou genieten van relaties – integendeel. De relatie moet verlopen volgens haar voorwaarden. Ze houdt niet van zeer emotionele verbintenissen en zal een gelijkwaardige partner zijn als ze zich eenmaal aan iemand bindt. Tot die tijd is ze een zeer onderhoudende reisgenote en een sexy minnares – als ze in de juiste stemming is.

Het is eenvoudig om een Boogschutter te verleiden. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat u enthousiast bent, om grapjes lacht, het gesprek goed blijft volgen en af en toe een paar onbekende, maar relevante feiten noemt. Een Boogschutter zal u al snel vragen het bed met hem te delen. Als de uitverkoren Boogschutter traag van begrip lijkt of wanneer u veel concurrentie hebt, nodig hem dan uit voor een verre reis. Als de Boogschutter heeft toegehapt, kunt u het beste voldoende geld meenemen.

Als u een Boogschutter gelukkig wilt maken, moet u hem meenemen naar een interessante plaats. Het hoeft niet voor lang te zijn. Een dagje uit is voor een Boogschutter even opwindend als een maand in het buitenland. Er zijn tal van mogelijkheden en een Boogschutter heeft een lange lijst met plaatsen die hij ooit wil bezoeken.

Een Boogschutter heeft veel plezier, spontaneïteit en reizen te bieden. Vurige seks wordt afgewisseld met andere onverwachte activiteiten. Ze houden van spanning, dus verwacht geen onvoorwaardelijke trouw. Het is echter wel waarschijnlijk dat u snel met de Boogschutter in bed belandt. Als u een relatie hebt met een Boogschutter die erover nadenkt of hij zich wil binden, hebt u een trouwe partner die op andere terreinen echter rusteloos is. U moet het leven spannend en dynamisch houden. Organiseer af en toe verrassingen – een feestje of een weekendje weg. Moedig een Boogschutter aan om zijn eigen dingen te blijven doen. De Boogschutter heeft veel ruimte nodig. Hij gaat alleen vreemd als hij zich verveelt.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Schorpioen

Schorpioen1

De Schorpioen heeft een grote interesse in seks, geboorte en dood, en wordt gefascineerd door alle emoties die daar bij horen. Ze zijn geneigd om de duistere kanten van het leven te onderzoeken, terwijl anderen die mijden.

Ze zijn wellustig, verleidelijk en kennen geen taboes. Door seks verkennen ze die mystieke diepte van hun emoties. De seksuele kracht van de Schorpioen is vaak bijzonder groot en ze hebben diepgaande gevoelens. De Schorpioen is betoverend en lijkt mensen zonder moeite tot seks te verleiden. Hiervan is aan de buitenkant niet veel te zien. Ze zijn heel gesloten en gereserveerd en schermen hun eigen gevoelens heel goed af. Potentiële geliefden moeten heel lang en diep in hun ogen kijken voor er een teken van de hartstocht die hierin besloten ligt, te zien is.

Ze zijn zeer emotioneel, maar laat hun gevoelens geen loopje met ze nemen; ze hebben alles graag onder controle. Hun libido is groot en ze zijn echte versierders – ze houden van hartstochtelijke, ongeremde seksuele contacten. Ze gebruiken hun gave om hun gevoelens te verbergen om kwetsbaardere sterrenbeelden te manipuleren. De meeste tekens laten zich door hen gedwee meelokken naar de slaapkamer.

Voor een waterteken kunnen ze opvallend ongevoelig zijn ten opzichte van de gevoelens van hun partner. Hoewel ze begrijpen wat andere mensen drijft, merken ze door hun starre aard andere mensen soms helemaal niet op. Als ze iets van plan zijn, kan niets hen daarvan afleiden.

Anderzijds kunnen ze tedere en zorgzame minnaars zijn die precies weten hoe ze hun partner kunnen opwinden. Gedeelde gevoelens zijn belangrijk voor hen en soms bereiken ze een bijna mystieke verbondenheid met hun partner.

De Schorpioen wordt beheerst door een zeer sterke combinatie van planeten. De planeet Mars, die geassocieerd wordt met aantrekkelijk en verleidelijk zijn in zaken van liefde en lust, is verantwoordelijk voor hun grote behoefte aan bevrediging. Deze dynamische planeet staat voor een onstuitbaar libido en onweerstaanbare passie. Pluto wordt geassocieerd met hun duistere kanten en is verantwoordelijk voor de intensiteit, geheimzinnigheid en het onbevreesd zijn. Ze kunnen geen oppervlakkig leven leiden; ze willen alle aspecten van de passie verkennen.

Deze planeten geven de Schorpioen zijn seksuele uitstraling en zijn soms emotioneel harde trekken. Wie een sterke Pluto heeft, houdt van macht en kan vrij wreed zijn. Veel Schorpioenen oefenen graag macht uit over andere mensen. Als hun partner bijvoorbeeld opgewonden is, laten ze hen soms smeken om hun gunsten. Of ze kunnen een partner die geen zin heeft er toe overhalen toch met hen te vrijen. Als een aantrekkelijke en duidelijk geïnteresseerde potentiële minnaar hen probeert te versieren, doen ze soms alsof deze aandacht hen koud laat; zo houden ze de touwtjes zelf in handen. Onder invloed van Pluto smeden ze allerlei stiekeme plannen. En dan komt Mars langs en prikt door dit alles heen en zegt: “Schiet op en doe normaal!” Zo nu en dan geven ze gemakkelijk toe aan hun eigen karakter.

De Schorpioen is onweerstaanbaar en snel geobsedeerd. Als ze wellustig zijn worden degene die ze begeren een obsessie voor hen. Als ze verliefd zijn denken ze steeds aan hun geliefde. Liefde, wellust en libido zijn belangrijk. Hun relaties zijn gepassioneerd en langdurig; de vluchtige contacten zijn intens en vreten energie. De meeste Schorpioenen kunnen niet lang zonder seks en hoe meer hen deze uitlaatklep wordt onthouden, hoe meer ze geobsedeerd raken door het vinden van seksuele bevrediging. In tegenstelling tot sommige andere tekens onthoudt de Schorpioen zich zelden langdurig van seks – ze doen alles om een partner te vinden.

Ze worden niet snel verliefd, maar áls ze verliefd worden, is het echt raak en blijven ze verliefd. Ze zoeken een zielsverwant: iemand die weet om te gaan met hun diepste, duisterste kant en niet bang is. Een partner die hun lichtste en zonnigste kant accepteert en niet verblind raakt. Die kan genieten van hun sterke, intense seksualiteit zonder te worden verzwolgen. Die kan omgaan met hun obsessies en dwangmatige handelingen. Die net zo wellustig liefheeft als zijzelf. Als ze deze persoon vinden, zullen ze een zeer loyale partner zijn. Ze maken misschien af en toe een slippertje – loyaliteit en trouw zijn voor hen niet hetzelfde, maar ze komen altijd terug.

Ze zullen zeker willen dat hun partner loyaal en trouw is. Ze zijn heel bezitterig en jaloers. Onschuldig geflirt kunnen ze accepteren; ze worden er wel enigszins masochistisch door en kwellen zichzelf met de gedachten als: “Wat gebeurt er als…?” Als hun partner vreemdgaat, kan dat een enorme onzekerheid veroorzaken. Ze zijn echte piekeraars en kunnen iemand niet gemakkelijk vergeven.

Schorpioen2

Ze waarderen een partner die hun stemmingen aanvoelt en toch houden ze een groot deel van hun intiemste gevoelens verborgen. Het zal de partner moeite kosten om hun verborgen gevoelens te doorgronden, maar ze doen er beter aan om hun partner niet te veel buiten te sluiten.  

Met hun scherpe inzicht kunnen ze recht in het hart van een ander kijken. Wat ze daar zien, is misschien geruststellend, maar andere tekens die van privacy houden, vinden hen soms opdringerig. Misschien moeten ze de intensiteit in het begin van een relatie iets beperken om een verlegen ziel niet teveel af te schrikken.

Hartstocht en emotionele gevoelens zijn zeker aanwezig in de slaapkamer van de Schorpioen, maar verwacht niet dat hij alles meteen onthult. Ze hebben tijd nodig om het nodige vertrouwen in een ander te ontwikkelen. Door de intensiteit van de emoties nemen ze niet graag het risico gekwetst te worden als ze laten zien wat hen eigenlijk het meeste aan het hart gaat.

Voor iedereen geldt dat stimulatie van de geslachtsdelen de sterkste seksuele respons geeft, maar dit geldt in verhoogde mate voor de Schorpioen – die ook vaak volledig spontaan en uit zichzelf sterke lust kan voelen. Als ze dan ook nog daar worden aangeraakt is er geen houden meer aan, en wordt er een onbedwingbare hartstocht opgewekt.

De Schorpioen wil graag zijn kennis en beheersing tonen. Sommige Oosterse seksuele praktijken, zoals Tantra, of taoïstische vormen van het liefdesspel, passen bij hun aard. Zowel zijzelf als hun partner beleven eindeloos plezier aan hun talent om hun seksuele energie te doseren. Door de interesse voor occulte zaken ontdekken ze ongetwijfeld andere boeiende seksuele technieken.

De Schorpioen is heel sensueel en vindt massages daardoor heel erotisch en raken gemakkelijk zeer opgewonden daardoor. Het zal regelmatig gebeuren dat iemand die een Schorpioen masseert de massage halverwege moet beëindigen omdat de Schorpioen zich heel seksueel voelt.  

Hun seksleven ís diepgaand en gecompliceerd. Ze hebben enkele duistere behoeften en fantasieën die ze in praktijk willen brengen. Sommige zijn onschuldig; andere kunnen bestaan uit pijnigen van de minnaar of gepijnigd worden. Ze zijn  nieuwsgierig naar het verband tussen genot en pijn. Ze doen er wel goed aan om zich eerst ervan te overtuigen dat hun partner dat ook wil (hoewel het op subtiele wijze dwingen van de partner ook een deel van het plezier kan vormen).

Ze hebben een zekere minachting voor lichtzinnige en frivole mensen. Door hun diepgang en intensiteit raken snel verveeld door de onbelangrijke dingetjes in het leven. Ze houden niet van oppervlakkige, inhoudsloze gesprekken.

Ruimte en privacy zijn belangrijk en ze houden er niet van als iemand daar geen rekening mee houdt. Hoewel ze zelf bijzonder sterke emoties kunnen ervaren, laten ze zich niet graag beïnvloeden door andermans emoties.

De fantasie van de Schorpioen is heel intens, duister en zeer erotisch. Voor dit sterrenbeeld is niets vreemd. Ze zullen waarschijnlijk nooit hun erotische fantasieën volledig onthullen. Onder de invloed van Pluto hebben ze duistere fantasieën. Het mooie van de fantasie is dat daarmee de verboden gebieden van het leven verkend kunnen worden, en de verborgen kanten van henzelf, die hen zo fascineren.

Sadomasochisme kan een rol spelen en komt soms bewust of onbewust tot uiting in de emotionele spelletjes die ze met de partner spelen. Sommige fantasieën gaan over mooi kanten lingerie of strings, gedwongen seks, slaven die alles doen wat ze willen, zwart leer en zweepjes.

Ze houden ervan te fantaseren over hoe het is om gedomineerd te worden. Sommige Schorpioenen dromen ervan ontvoerd en verleid te worden door een sensuele vreemdeling (of een goede bekende die onbereikbaar is). Of ze dromen dat ze worden gekocht of verkocht voor de seks, dat ze zelf een slaaf worden of op enigerlei wijze worden onteerd. Bij de Schorpioen zorgen pijn en genot samen voor erotische opwinding. In hun grenzeloze verbeelding zijn er eindeloos veel manieren om aan die behoeften te voldoen.

Schorpioen3

De Schorpioen houdt van geheime en verboden dingen. Hun favoriete plek om te vrijen kan van alles zijn, maar als het een zeker gevaar inhoudt om juist daar bezig te zijn, kunnen ze dat heel opwindend vinden. Kerkers, grotten en vergelijkbare plaatsen passen heel goed bij de Schorpioen, net als water.

De Schorpioen is een vast teken en is daardoor erg loyaal ten opzichte van zijn partner, zodat relaties meestal heel lang duren. Als ze zich eenmaal hebben gebonden geven ze de relatie niet zomaar weer op. Pas wanneer de situatie echt onhoudbaar wordt, gaan ze weg en zelfs dan kan hun neiging tot masochisme hen doen besluiten nog wat langer te blijven.

Omdat de meeste Schorpioenen nogal temperamentvol zijn, kunnen personen met dit sterrenbeeld uiteindelijk ontploffen, woedend weggaan en nooit meer terugkeren.

Als het niet hun beslissing is om weg te gaan, dan moet de partner oppassen. Niemand is zo rancuneus als de Schorpioen. Ze piekeren, worden erg haatdragend en bedenken hoe ze wraak kunnen nemen. Ze zijn bereid lang te wachten voordat ze wraak nemen. Als ze de kans krijgen, zullen ze deze zeker benutten. Ze kunnen moeilijk vergeven en nog moeilijker vergeten. Ze zullen waarschijnlijk niet bevriend blijven met de partner als ze uit elkaar zijn gegaan!

Hun wereld is dramatisch, vol spanning en verborgen emoties. De gevolgen van pijnlijke trauma’s uit het verleden zijn merkbaar. De onverstoorbare Stier, hun oppositieteken, verstaat de kunst van het vinden van innerlijke rust, van het ontdekken van de plek in henzelf die rustig en kalm is. Als ze zich richten tot de Stier, vinden ze een kalmer ritme van leven en bereiken ze emotionele gemoedsrust. Ze doen ook wat minder vaak gevaarlijke dingen. Als de emoties stabieler worden, voelen ze dingen minder intensief. De Stier deelt niet het sterke verlangen om de leiding te houden. Onder zijn invloed kunnen ze ontspannen, en het leven meer op zijn beloop laten.

U herkent een Schorpioen door zijn scherpe, doordringende blik, maar ondoorgrondelijke ogen, een aura van geheimzinnigheid en erotische intensiteit, seksuele aantrekkingskracht achter een mysterieus uiterlijk — typisch een Schorpioen die iemand probeert in te schatten. Schorpioenen zijn opvallende personen en op het eerste gezicht lijken ze soms intimiderend. Zowel de mannen als de vrouwen hebben een havikachtig uiterlijk. Intelligente, doordringende ogen zijn typerend. Schorpioenen onderscheiden zich van de massa door hun dramatische seksuele charisma en hun knappe verschijning.

Een mannelijke Schorpioen heeft een voorkeur voor ingetogen, dure maatkleding van luxueuze stoffen. Donkerrood is een lievelingskleur van de Schorpioen. Een vrouwelijke Schorpioen kleedt zich in veel kleuren. Haar smaak in kleding neigt, afhankelijk van haar stemming, naar uitdagend of extravagant.

Als een Schorpioen zich overgeeft aan de wellust, stroomt alle intensiteit naar zijn partner. De Schorpioen doet niet alleen aan seks voor zijn plezier, maar ook om de macht. Verlegen mensen wordt geadviseerd seksuele contacten met Schorpioenen te mijden; de wellust van de Schorpioen is namelijk uiterst heftig. Als de Schorpioen echter de macht uit handen geeft (met andere woorden, als hij verliefd wordt), dan is er geen toegewijder -of jaloerser- minnaar dan hij. De Schorpioen is extreem bezitterig. Als een Schorpioen verliefd wordt, is hij dat voor het leven. Hij is zeer loyaal en tamelijk trouw. Omdat de Schorpioen een onderscheid maakt tussen wellust en liefde, betekent een incidentele uitspatting niet dat hij minder van u houdt – de Schorpioen had gewoon een te groot libido en er deed zich een uitstekende kans voor om iemand te verleiden, dus.…

Hoewel de Schorpioen zelf wel jaloers mag zijn, wordt zijn partner echter verondersteld te begrijpen dat dergelijke seksuele contacten niets afdoen aan de liefde voor zijn partner. Wat er werkelijk in de Schorpioen omgaat, blijft echter een raadsel; Schorpioenen laten weinig los over hun gevoelens.

Zeer aantrekkelijk, een groot libido en een ervaren minnaar — wat wil een partner nog meer? In bed is de mannelijke Schorpioen een seksuele tornado. Op het eerste gezicht lijkt de manlijke Schorpioen een rustige maar vastberaden Don Juan. Deze man heeft iets gevaarlijks dat intrigeert en verwart. Niemand zal ontkennen dat een mannelijke Schorpioen ongelooflijk sexy is. Heeft hij eenmaal voor je gekozen dan is hij zeer trouw. Tenzij…

De vrouwelijke Schorpioen is een onvervalste vamp. Als deze zwoele, erotische en intense vrouw haar seksuele aantrekkingskracht gebruikt, kan niemand haar weerstaan. Mannen komen naar haar toe. Ze is niet alleen een echte verleidster, maar heeft ook hersenen. Ze houdt van mannen die in staat zijn haar sterke emoties te beantwoorden en met wie ze een goed gesprek kan voeren. De vrouwelijke Schorpioen toont haar gevoelens niet; ze is zeer gesloten en hecht veel waarde aan haar privacy. Het kost veel tijd om haar te leren kennen. Ze zal haar partner echter volledig begrijpen.

Een vrouwelijke Schorpioen heeft sterke emotionele verlangens en weinig seksuele remmingen. Laat haar seksuele fantasieën tot leven komen; de seks zal intens en onvoorspelbaar zijn.

Het is meestal niet nodig om te bedenken hoe je een Schorpioen zou moeten verleiden, want dat de kans is veel groter dat je zelf wordt verleid. Maar anders kunt u het beste spelen dat u moeilijk te veroveren bent, zonder terughoudend te zijn. Blijf koel, gereserveerd en mysterieus. De Schorpioen zal weldra uit uw hand eten. Als de Schorpioen echt niet geïnteresseerd is, kunt u hem beter vergeten. Dit is een vast teken en u zult hem niet op andere gedachten brengen.

Anderzijds houdt een dominante Schorpioen er soms van om voor de verandering te worden gedomineerd. Als dit zo is, kunt u ze hardhandig aan u onderwerpen – figuurlijk gesproken tenminste.

Schorpioenen houden van mysteries, zodat alles wat intrigerend is in de smaak valt. Een feestje in een afgelegen huisje waar een detective wordt nagespeeld, vindt de Schorpioen geweldig, vooral als u eraan denkt alle favoriete seksspeeltjes van de Schorpioen in te pakken. Als u mee gaat in de fantasieën van de Schorpioen, zal hij heel tevreden zijn. Ze houden ook van reizen naar exotische plaatsen.

Wat kunt u van de Schorpioen verwachten? Enorme intensiteit, duurzame liefde, grote hartstocht en onvoorwaardelijke loyaliteit zullen u ten deel vallen, zolang u trouw bent aan uzelf. De Schorpioen is extreem jaloers en heeft behoorlijk wat temperament, dus als u vreemd gaat, bent u nog niet jarig.

De Schorpioen kan emotionele spelletjes spelen, waardoor andere sterrenbeelden in verwarring kunnen worden gebracht — wees alert. Onthoud verder dat de Schorpioen het diepste en ondoorgrondelijkste waterteken is. Schorpioenen zijn onderhevig aan stemmingswisselingen en sluiten zich vaak af, maar dit is bij de Schorpioen aan de buitenkant niet zichtbaar. U zult niet weten dat de Schorpioen iets dwars zit – tot er een uitbarsting of depressie volgt. U moet een gevoelige antenne ontwikkelen die is afgestemd op het gemoedsteven van de Schorpioen.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Weegschaal

Weegschaal1

Weegschalen voelt zich pas compleet als ze een partner hebben. Voor hen draait het leven om samen zijn.

Ze willen andere mensen graag een plezier doen, en omdat ze zich vrij gemakkelijk aanpassen zijn hun relaties vaak langere tijd harmonieus. De Weegschaal staat bekend als charmant en iedereen vindt ze erg aardig. Ze zijn in staat om op een subtiele manier mensen te overtuigen of te krijgen wat ze willen. Dat doen ze bijvoorbeeld door kleine complimentjes te geven, waardoor anderen niet eens door hebben dat ze eigenlijk gemanipuleerd worden.

Ze houden niet van problemen en proberen daarom ruzies en conflicten te voorkomen met hun charme. Communicatie is zeer belangrijk voor hen; ze willen dat hun partner hen begrijpt, en kunnen daarom uren praten over de zaken die hen bezighouden. Ze vragen hun partner voortdurend om raad, maar eigenlijk willen ze vooral dat die hen gelijk geeft. Ze luisteren wel naar een andere mening, maar dat brengt verder geen verandering in hun mening.  

De Weegschaal lijkt in eerste instantie iemand te zijn die zich aan iedereen aanpast, maar er is wel degelijke een eigengereide, koppige trek in hen aanwezig. Vaak tot verrassing van de partner als ze hierachter komt. Maar die meegaande houding komt vooral omdat ze het liefst confrontaties vermijden. Ze doen echter niet altijd werkelijk wat ze zeggen; ze kunnen nog steeds hun eigen weg gaan als dat lukt (de Weegschaal verandert vaak van gedachten). Als ze een compromis accepteren, kunnen ze hun eigen behoeften uit het oog verliezen. Zowel hun partner als zijzelf zullen verbaasd zijn als die behoeften ineens naar boven komen en om aandacht vragen.

Ze zijn gezegend met een grote charme en seksueel charisma en ze aarzelen niet om beide te gebruiken om te krijgen wat ze willen. Hun vleselijke lusten zijn veel sterker dan aan de buitenkant zichtbaar is. De Weegschaal kan met veel plezier een partner uren strelen, zolang het gevoel wederzijds is. Ze willen graag het plezier samen delen, en gedijen als de sfeer aangenaam is. Door onenigheid of vulgariteit voelen ze zich heel onaangenaam.

Ze besteden veel tijd aan frivole, romantische bezigheden zoals bijvoorbeeld het varen in een bootje of diners bij kaarslicht. Maar hun partner moet niet van hen verwachten dat ze zich overgeven aan een snel, onverwacht moment van passie. Ze willen er mooi en knap blijven uitzien, dus als de omstandigheden niet juist zijn gaat het feest niet door. Ze willen zich niet laten opjagen.  

Het grootste probleem van de Weegschaal is zijn besluiteloosheid. Ondanks hun verlangen naar een partner kost het ze moeite om tussen twee geliefden te kiezen of zelfs te beslissen of ze wel of niet een verhouding aangaan. Zou het de moeite waard zijn? Zou het niet beter zijn geweest om gewoonweg stapelverliefd te worden? Voor de Weegschaal is het leven vol vragen.

Hun afkeer van het nemen van beslissingen leidt ertoe dat ze iemand anders laten kiezen – daarom wordt de Weegschaal vaak lui genoemd. Deze luiheid werkt ook door in de seksuele bedrijvigheid; ze bedanken vriendelijk voor het leveren van zware inspanningen. De Weegschaal houdt van Oosterse seksuele praktijken die tot doel hebben de coïtus zo lang mogelijk te laten duren met zo weinig mogelijk beweging en zoveel mogelijk plezier.

Voor de Weegschaal zijn sentiment en romantiek belangrijk. Als ze verliefd zijn, willen ze dat iedereen dit weet – ze dragen het hart op de tong.

Ze willen een ring dragen en de grote trouwdag – liefst wat traditioneel en omringd door vrienden en familie – meemaken, want dat is waar ze vaak over gedroomd hebben.

Ze doen alles om de partner gelukkig te maken en willen een romantische tijd samen beleven. Dinertjes bij kaarslicht en afspraakjes worden door hen georganiseerd. De sfeer is heel belangrijk voor ze. De omgeving moet prettig en harmonieus zijn, en iedereen moet mooie kleding dragen. Pas dan kunnen ze zich compleet ontspannen en werkelijk genieten van het flirten met hun geliefde.

Ze zijn toegewijde minnaars en maken het hun partner naar de zin. Ze willen praten; intieme gesprekken zijn voor hen even belangrijk als seks. Ze willen weten hoe hun partner zich voelt en willen hun gevoelens delen.

Ze willen bewonderd en gevleid worden en horen dat ze er goed uitziet, lief zijn en hoeveel men van ze houdt. Anders voelen ze zich alleen en ongeliefd.

Ze zijn veeleisend ten opzichte van hun partner en vinden dat hij of zij vaak tekortschiet. Als ze verliefd zijn, is een van hun problemen dat ze hun partner niet van streek willen maken en zelf niet willen worden gekwetst. Daarom worden onplezierige dingen verzwegen, maar deze blijven wel onder de oppervlakte aanwezig en worden niet uitgepraat. Uiteindelijk kunnen die niet uitgesproken verwijten een eigen leven gaan leiden – omdat ze bang zijn voor de confrontatie die zou volgen als ze zich wel zouden uitspreken.

Weegschaal2

Toch is het onwaarschijnlijk dat de vreselijke scene die ze zich hier bij voorstellen echt werkelijkheid zal worden, want hun diplomatieke gaven zorgen er vaak voor dat ze dit soort moeilijke gesprekken uiteindelijk toch wel in goede banen weten te leiden.

Over het algemeen is de mannelijke Weegschaal op het vlak van flirten iets actiever dan de vrouwelijke Weegschaal, maar beide seksen flirten veel, en genieten daar ook van.  

De onderrug en de billen zijn de erogene zones. Ze worden graag rond hun middel vastgehouden, vooral als de partner ondertussen hun rug streelt. Ze lopen graag met de armen om elkaars middel en vinden de druk stiekem opwindend. Hun billen zijn echter de meest erogene zone. Ze raken opgewonden als hun billen worden gestreeld, als er zachtjes in wordt geknepen of wanneer ze worden gemasseerd.

De Weegschaal is heel beschaafd. Alles wat met seks te maken heeft, moet mooi en harmonieus zijn. De grapjes moeten precies goed zijn, het voorspel smaakvol, de omgeving aangenaam. Ze moeten er goed uitzien en zich goed voelen. Als ze gehaast of geïrriteerd zijn, komen ze niet in de stemming. Ze verwachten dat seks plezierig blijft; ook als ze al lange tijd een relatie hebben, verwachten ze waardering van hun geliefde en de juiste rituelen om hen het hof te maken. Als ze hebben besloten te gaan trouwen, willen ze een ring dragen om deze afspraak te symboliseren. En die ring moet smaakvol zijn — niet de goedkoopste en zeker geen namaak.

Ze raken opgewonden van zachtheid en vriendelijkheid — en van complimentjes. Ze worden graag gevleid. Als de geliefde lieve woordjes in hun oor fluistert, smelten ze.

Subtiele parfums, kaarsen, wierook en massageolie zijn aan hen goed besteed; hun zintuigen worden erdoor geprikkeld. Ze houden ook van zachte stoffen op hun tere huid. De billen vormen de erogene zone van de Weegschaal. Ze genieten ervan als zhun billen worden gestreeld of gemasseerd.

De Weegschaal knapt af op ruwe, banale of vulgaire woorden of daden. Ze hebben een hekel aan luidruchtige mensen en hanteren hoge fatsoensnormen. De partner moet aan deze normen voldoen. Hij of zij moet er goed uitzien en ze raken van slag als ze er onverzorgd uitzien. De partner moet zijn of haar mooiste kleding dragen bij het samenzijn; dit mag vrijetijdskleding zijn, maar deze moet modern en niet slordig zijn.

De Weegschaal wordt niet graag van zijn stuk gebracht – voor de Weegschaal geen conflicten, confrontaties, onaangename scènes, kritiek, klachten en geen (volgens henzelf althans) onredelijke eisen.

Weegschalen fantaseren er over door de perfecte partner op romantische wijze te worden veroverd. Ze kunnen uren dagdromen over de ideale minnaar en het huwelijk dat misschien zal gaan plaatsvinden.

Ze verlangen naar een minnaar die hen bewondert, vleit en waarop ze halsoverkop verliefd worden. Weegschalen fantaseren graag dat ze een hoofdrol spelen in een romantisch verhaal met als tegenspeler iemand van hun keuze. In hun fantasie kunnen ze hun verborgen kanten uiten; ze fantaseren misschien wel dat ze een tijger in bed zijn of dat ze een dominante, zeer sensuele minnaar met verboden verlangens zijn.

De Weegschaal is een echte genieter en in hun fantasieën zijn zij het middelpunt van sensuele aandacht. Een dozijn slaven die hen op hun wenken bedient en hen op alle mogelijke manieren behagen, voorziet in deze behoefte.

De favoriete plaats om te vrijen wisselt: een romantisch hemelbed in een prachtige, oude hotelsuite of een door een binnenhuisarchitect ontworpen slaapkamer. Een bewegend bed in een penthouse-suite met een prachtig uitzicht op hun favoriete stad bevalt de Weegschaal ook wel. Door hun besluiteloze aard willen ze alle mogelijkheden uitproberen voordat ze die afkeuren en een beslissing nemen – dit kan maanden of zelfs jaren duren.

Het beëindigen van een relatie is heel moeilijk voor ze, maar als hun besluit eenmaal vaststaat, doen ze dit zo netjes mogelijk; ze proberen te voorkomen dat ze hun partner kwetsten. Ze hebben een hekel aan confrontaties en proberen het vertrek daarom zo harmonieus mogelijk te laten verlopen. Ze zijn zo bang om iemand van streek te maken dat ze liever een onbevredigende relatie hebben dan dat ze iemand pijn doen. Maar als het echt moet, stappen ze op. Te veel onverenigbare gevoelens maken hen lichamelijk ziek. Ze zullen waarschijnlijk weggaan omdat ze een andere partner op het oog hebben, maar dat laten ze hun huidige partner niet weten; dat zou lomp en ongevoelig zijn.

Met hun tact en overtuigingskracht kunnen ze zelfs hun partner laten vertrekken – en hen laten geloven dat het allemaal vanaf het begin zijn of haar idee was.

Omdat ze niet van gedoe houden, zien ze bij een scheiding het liefst dat hun partner vertrekt, zodat ze niet hoeven te verhuizen. Tenzij ze natuurlijk van plan zijn om bij hun nieuwe geliefde in te trekken, die dan het beste ruim van tevoren kan beginnen met het vrijmaken van kastruimte.

Weegschaal3

De Ram, hun oppositieteken, is een heel direct teken. Van de impulsieve Ram kunnen ze veel leren over het aangaan van confrontaties en over het tonen van hun gevoelens en verlangens. Ze kunnen ook ontdekken hoe ze aan hun eigen behoeften kunnen voldoen, iets wat de Weegschaal verwarrend kan vinden, omdat hij zo op de ander is gericht. Onder de bezielende leiding van de Ram leren ze beter voor hun eigen wensen en belangen op te komen.

Een Weegschaal die langs een spiegel loopt, kijkt lang naar zichzelf. Hoewel Weegschalen zichzelf graag verwennen, trainen ze uit ijdelheid; hun lichamen zijn slank of zacht en gaaf, maar altijd sensueel en erotisch. De Weegschaal houdt van flirten en is vaak wellustig, al wordt dat nogal eens verward met liefde. Aangezien iedereen de Weegschaal zo leuk vindt, is uitsluitend lichamelijke bevrediging niet aan de orde; een Weegschaal wordt heel romantisch verliefd.

De Weegschaal kan soms moeite hebben met vurige passie; seks moet verfijnd en mooi zijn. Als Weegschalen op iemand vallen, zullen ze achter diegene aan zitten met een volharding die verrassend is voor zo’n rustig sterrenbeeld. Hun toenadering is nooit vrijpostig; het lijkt alsof de ander het initiatief neemt. Weegschalen zijn zo goed in het maskeren van hun verlangens dat ze zichzelf ook voor de gek houden. Als ze wakker worden naast een vreemde, zijn ze er niet zeker van of dit nou echt is of niet. Besluiteloosheid vormt altijd al een probleem, maar kiezen tussen wellust en liefde is wel heel moeilijk!

De Weegschaal is heel romantisch en houdt ervan teder het hof te worden gemaakt of iemand het hof te maken. Wat aan de daad voorafgaat, is minstens zo belangrijk. Communicatie is zeer belangrijk. Als een Weegschaal van zijn geliefde wordt gescheiden, houdt hij voortdurend contact, niet alleen per telefoon, maar ook door kaartjes, bloemen en een stroom aan leuke berichtjes.

De mannelijke Weegschaal is charmant, vlot en sexy – een echte charmeur. Hoewel hij in het algemeen met de mening van anderen rekening houdt, geldt dit niet voor zijn seksleven. Er schuilen sterke behoeften onder zijn knappe, ontspannen uiterlijk en hij is zeker van plan om die te bevredigen, ook al duurt het buitensporig lang voordat hij een besluit neemt. Hij is zeer kieskeurig in zijn partnerkeuze. Ze moet er goed uitzien en moet voldoen aan al zijn wensen. Een verleidelijke minnares die op en top vrouw is, past wat sensualiteit betreft goed bij de Weegschaal.

De vrouwelijke Weegschaal is altijd bezig met haar uiterlijk en dat van haar partner. Haar partner moet er altijd goed uitzien en zich beheerst gedragen. Ze ziet er zelf onberispelijk uit en stelt bijzonder hoge eisen aan haar partner. Ze neemt geregeld het initiatief tot seks en is daarin heel subtiel. Ze is echter een geboren vamp en houdt van flirten. Een charmantere vrouw dan een Weegschaal bestaat er niet.

Vleierij en lieve woordjes fungeren als voorspel bij een vrouwelijke Weegschaal. Ze zal u laten zien wat ze leuk vindt in bed, maar zorgt er ook voor dat u aan uw trekken komt. Een ontspannen vrouwelijke Weegschaal die eenvoudigweg in perfecte harmonie wil leven met haar partner kan genieten van het langzame, sensuele spel in bed.

De beste manier om een Weegschaal te verleiden is romantiek, geschenken, vleierij, nog meer romantiek, nog meer complimentjes en volhouden; uiteindelijk zal de Weegschaal zwichten. Maar wees gewaarschuwd, misschien moet u heel lang wachten op resultaat. Soms lukt het om een Weegschaal eerder het bed in te krijgen. Onthoud dat de Weegschaal het heel moeilijk vindt om een beslissing te nemen; bied een Weegschaal in geen geval een alternatief.

Een Weegschaal ziet geschenken als liefdesverklaringen, dus smaakvolle geschenken zijn aan een Weegschaal goed besteed. Een bezoek aan een muziekfestival in een romantische stad zal de Weegschaal de gelegenheid geven om volop te genieten van culturele activiteiten.

De getalenteerde Weegschaal is charmant en heeft een bijzondere uitstraling; hij is een innemende partner. Maar u bent niet de enige die de Weegschaal verleidelijk vindt en omdat dit sterrenbeeld van flirten houdt, kunt u geen eeuwige trouw van ze verwachten. Van de Weegschaal is bekend dat hij van tijd tot tijd avontuurtjes heeft, maar daar veel spijt van heeft als zijn partner erachter komt.

De Weegschaal vraagt u voortdurend om uw mening en doet daar vervolgens waarschijnlijk niets mee of blijft eindeloos twijfelen over wat de beste keuze is. De Weegschaal is begaan met de gevoelens van de partner, dus kunt u veel aandacht verwachten als de Weegschaal niet aan het flirten is. Hij zal u nooit proberen te kwetsen of u dwarszitten. Een Weegschaal wil het liefst een rustig leven; ruzies en confrontaties komen zelden voor. Dit sterrenbeeld staat bekend om het zoeken naar compromissen en om zijn aanpassingsvermogen, maar kan soms zo maar heel koppig blijken – geef toe, en ga verder, want ze draaien snel weer bij.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Maagd

*Dit is natuurlijk wel de grappigste titel van de hele serie*.

Maagd1

Op het eerste gezicht lijkt de precieze Maagd wat verlegen, maar ze zijn vaak onderhoudende metgezellen voor de mensen die de moeite nemen om te ontdekken hoe ze echt zijn. Ze gaan niet echt op jacht naar een geliefde, maar laten de ander wel degelijk weten geïnteresseerd te zijn.

Hebben ze eenmaal de juiste partner gevonden dan blijkt dat achter hun rustige manier van doen een aardse sensualiteit en een sterk lichamelijke begeerte schuil te gaan, die ze graag delen.Het teken Maagd is nooit geassocieerd geweest met een jonge vrouw zonder enig seksuele ervaring, maar zij stond symbool voor de vruchtbare aarde, en de oogsten die ze ons kan verschaffen. Toch zien we nog weleens dat Maagd de reputatie heeft preuts, koel en zeer kieskeurig te zijn. Dat is misschien nog wel zo als er alleen formele verhoudingen zijn – en de Maagd heeft inderdaad de neiging om kritisch te zijn in de keuze van partners. Nog liever alleen dan met iemand die maar matig bevalt.

Maar ze hebben er ook geen moeite mee om met diverse mensen het bed in te duiken om een beter idee te krijgen hoe de potentiële partner in de slaapkamer is – en ze kunnen iemand dan ook op diverse punten met anderen vergelijken, om zo “objectief” vast te stellen met wie het interessant is om verder te gaan.

De Maagd is een aardeteken en heeft een sterk libido; doordat de Maagd een veranderlijk teken is, deinzen ze er niet voor terug hun driften te volgen – zeker als iemand anders het voorbeeld geeft. Daardoor is de Maagd het minst trouw van de drie aardetekens. Ze achten het niet beneden hun waardigheid een korte affaire te hebben.

Als ze denken de perfecte liefde te hebben gevonden, wordt hun zinnelijke natuur geprikkeld en komt de sensualiteit van het aardse element naar boven. Tot die tijd leggen ze zich niet vast en genieten ze van diverse seksuele ontmoetingen.

De Maagd, die door de zich gemakkelijk aanpassende en verstandelijke planeet Mercurius wordt overheerst, is nieuwsgierig op het seksuele vlak. Ze willen best experimenteren, maar hun innerlijke kieskeurigheid waarschuwt ze voor al te losbandig gedrag. Daarin weten ze soms niet te kiezen, maar als aardeteken houden ze van lichamen en gaan ze daarom op seksueel gebied soms veel verder dan je zou verwachten. Kuisheid wordt vaak geassocieerd met de Maagd, maar dit aardeteken kan verrassend erotisch zijn als ze opgewonden zijn.

De meeste Maagden houden van praten over seks. Ze kunnen op dat vlak geestig zijn, met soms mild kritische observaties, en ongemerkt de temperatuur in de kamer hoger zetten door diverse suggestieve opmerkingen. Ze kunnen anderen ook verleiden door op een slimme manier te laten merken dat ze wel in zijn voor een avontuurtje.

Maagden houden niet echt van het gedoe dat met seks gepaard gaat; als het aan hen ligt zouden ze dolgraag een andere, minder rommelige manier willen verzinnen om hun passie te uiten. Het helpt echt wel als hun partner de nodige hygiëne in acht  neemt. Losse seksuele contacten worden uit voorzorg vaak gevolgd door een bezoek aan de huisarts. Dit is deels toe te schrijven aan hun gezondheidsobsessie en deels aan hun kieskeurigheid. Ze zijn bereid om een risico te nemen, maar willen wel zo snel mogelijk gerustgesteld worden dat er geen onvoorziene gevolgen zijn.

Verhoudingen met een Maagd beginnen vaak op het werk. Ze houden van mensen die op dezelfde golflengte zitten. Ze laten zich niet snel meeslepen door een gepassioneerde liefde – daar zijn ze te praktisch en analytisch voor. Maar als ze eenmaal verliefd zijn, zijn ze ook attent en zorgzaam, en zullen ze van alles doen om de partner van dienst te zijn. Omdat ze vaak nogal wispelturig zijn, is het belangrijk dat hun partner hen de ruimte geeft. Dat ze soms gewoon op stap gaan om iets anders te doen, betekent niet dat ze niet meer verliefd zijn, maar gewoon dat ze andere dingen aan hun hoofd hebben.

Omdat Mercurius de belangrijkste planeet is voor het teken Maagd, dient hun partner een vriend te zijn die op dezelfde geestelijke golflengte zit. Ze willen een metgezel die op niveau kan converseren over gespreksonderwerpen die hen interesseren. Ze houden van denkspelletjes, dus is een partner die dat ook leuk vindt welkom. Zitten ze eenmaal lekker in de relatie dan durven ze ook hun gevoelens vrijelijk te uiten, hoewel ze, zoals gebruikelijk bij aarde-elementen, niet altijd precies weten wat die gevoelens zijn. Maar ze willen ze graag verkennen met een partner die zich in hen kan verplaatsen.

Maagd2

Ze hebben een minnaar nodig die hun libido stimuleert. Voor hen is liefde niet noodzakelijkerwijs hetzelfde als seks. Als het aan hen wordt overgelaten, kunnen ze in een patroon vervallen waarbij de partner meer als een broer of zus wordt behandeld dan als een partner met wie ze vrijen. Tenzij ze een relatie hebben met een sterrenbeeld dat ook geneigd is tot seksuele onthouding, kunnen ze, wanneer de eerste opwinding eraf is, tot de ontdekking komen dat ze uit elkaar moeten gaan door een gebrek aan seksueel contact.

De erogene zones van de Maagd zijn de handen, voeten en buik. Ze kunnen heel gevoelig zijn voor aanraking, en stellen het op prijs als de partner met de vingers over de huid strijkt, zeker over de buik. Ook vinden ze het misschien lekker als er aan hun vingers gezogen en geknabbeld wordt. De  voeten laten strelen kan zeer opwindend zijn.

Het beste afrodisiacum voor de Maagd is een persoon die schoon is en er netjes uitziet. De Maagd is gek op de geur van zeep en een frisgewassen lichaam; hoewel, van tijd tot tijd geldt het tegenovergestelde en vallen ze voor aardse lichaamsgeuren. Maar aan rotzooi, viezigheid en chaos hebben alle Maagden een hekel.

Mannelijke Maagden vinden gelakte teennagels opwindend, wat ook geldt voor schoenen die van voren open zijn. Dit teken is geneigd tot voetfetisjisme; hoewel vrouwelijke Maagden stijlvolle, maar praktische schoenen kopen, wil een mannelijke Maagd dat zijn vrouw iets draagt dat hij sexy vindt.

Voor de Maagd geldt dat veel erotische dingen tussen de oren zitten. Plaatjes zijn opwindend; met name koele, klinische, naakte mensen, al kunnen ze ook ontdekken dat een mooi naakt lichaam hun libido prikkelt.

Omdat ze een aardeteken zijn, kan massage met geurige oliën een zeer sensuele ervaring zijn. Met hun oog voor detail moet een masseur ervoor zorgen dat er geen enkele centimeter van het lichaam wordt overgeslagen.

Vreemd genoeg is, ondanks de aangeboren veeleisendheid en het ordelijk gedrag van de Maagd, hun eigen slaapkamer vaak vergeven van rommelige kleren en oude kranten, al zal het beddengoed schoon en netjes zijn. Aangezien ze zich wel druk maken over hun imago voelen ze zich waarschijnlijk genoodzaakt om op te ruimen voordat ze hun minnaar uitnodigen om tussen de lakens te kruipen. Het is een mythe dat Maagden alleen tussen schone lakens kunnen presteren, maar ze houden toch wel van een fris opgemaakt bed.

De beheerste en praktische Maagd heeft een hekel aan overdreven liefdesverklaringen en gebaren die te extravagant zijn. Ze voelen zich snel ongemakkelijk bij overdadige emoties. Voor hen is seks een natuurlijk onderdeel van het leven. Ze vertrouwen iemand die hier overdreven veel aandacht voor heeft niet echt. Waar de Maagd ook niet van houdt, is iemand die op welke manier dan ook te laat of traag is – ze eisen punctualiteit!

Ondanks dat de Maagden veel liever zouden doen alsof ze geen seksuele fantasieën hebben is de waarheid dat ze wel degelijk ook op dat gebied een levendige geest hebben.

Aangezien veel Maagden een geweten hebben dat steeds roept: “Je zou dit niet moeten doen!” wanneer ze seksueel plezier hebben, vinden Maagden het vaak leuk om te fantaseren dat de preutse kant van het karakter toekijkt en kritiek uit terwijl deze totaal genegeerd wordt en ze de beste vrijpartij van hun leven hebben. Dit werkt zeer bevrijdend en kan hun erotische plezier enorm vergroten wanneer ze met hun partner zijn. Na een tijdje horen het preutse stemmetje helemaal niet meer.

Zoals alle aardetekens houden ze van het buitenleven. Ze houden van de geuren van de aarde, van regen en wind, wijde landschappen en de geluiden van vogels in de lucht; ze houden van het gevoel deel uit te maken van de natuurlijke wereld. Dus een keer buiten vrijen in het bos, in de bergen, of waar dan ook in de buitenlucht zullen ze zeker opwindend vinden – iets waar ze later met een glimlach aan terug zullen denken.

De Maagd verbreekt niet graag een relatie als er een verbintenis is aangegaan (iets dat wel wat tijd kan kosten). De relatie kan verworden zijn tot een broer-zuster relatie of een partner kan ontrouw zijn geweest, maar ze zijn bereid veel door de vingers te zien omdat ze het vervelender vinden om het bekende op te geven. Zelfs na een scheiding blijven ze het liefst bevriend met hun ex-partners, tenzij die hen veel verdriet hebben gedaan. Als ze samen kinderen hebben, kunnen ze besluiten toch met z’n allen op vakantie te gaan.

Maagd3

De Vissen, hun oppositieteken, is zeer emotioneel en gevoelig. Vissen kunnen hun koele, emotieloze benadering van het leven compenseren en hen helpen andere mensen beter te begrijpen. De Vissen kunnen de Maagd, een hardwerkend en perfectionistisch teken, leren om ontspannen te leven en meer tijd vrij te maken voor de andere dingen die belangrijk zijn, zoals relaties.

De Maagd heeft de wellust het liefst onder controle. Een Maagd is perfectionistisch en verstandig. Een minnaar moet op dezelfde geestelijke golflengte zitten en goed kunnen communiceren. Zo niet, dan raakt de Maagd gefrustreerd. Als een Maagd verliefd wordt, is het niet bepaald hals over kop. Dit gereserveerde teken gaat voor beheerste hartstocht, niet voor vurige passie, maar omdat de Maagd een aardeteken is, kunnen aangeboren sensualiteit en een groot libido voor hartstochtelijke momenten zorgen. Een juiste omgeving is daarbij belangrijk; de allerkleinste onvolkomenheden kunnen alles bederven.

De partner van de Maagd leert al snel dat dingen uitgebreid worden onderzocht en bekritiseerd als ze onvoldoende worden bevonden. Als een Maagd wellustig is, treedt de aardse sensualiteit op de voorgrond. De Maagd zal eerst onderzoek hebben gedaan en weet precies wat een partner opwindt, zelfs al lijkt ze enigszins klinisch en koel. Hoewel ze zich niet snel laat meeslepen door passie, kan de aardse Maagd met de juiste partner soms in een seksuele vuurzee belanden.

De mannelijke Maagd is soms een perfectionistische workaholic, en dan is het überhaupt een wonder dat hij ook nog tijd heeft voor seks. Hij is van nature geen rokkenjager; ondernemender sterrenbeelden moeten het initiatief nemen, maar onder de juiste omstandigheden flirt de mannelijke Maagd graag en zijn aardse libido kan een partner bevredigen. In bed is hij erg plooibaar en meegaand, en bereid om uit te proberen wat zijn partner voorstelt – tot op zekere hoogte. Met de juiste, vurige partner kan hij wel degelijk geprikkeld worden tot ongeremde seks.

De vrouwelijke Maagd is netjes, verzorgd en sexy op een kalme manier. Deze vrouw is niet bang om haar aardse seksualiteit te tonen, maar bedenkt goed waar en wanneer ze dit doet. Voor haar is seks meestal onderdeel van een langdurige relatie. Door de juiste partner wordt ze verrassend opgewonden. Haar partner moet in alle opzichten kunnen voldoen aan de veeleisende maatstaven van de Maagd. Deze vrouw stelt hoge eisen aan haar partner. Als hij hieraan doet, blijft zij hem haar hele leven trouw.

Verleiding is bijna onmogelijk als de Maagd u niet wil. U moet heel subtiel zijn bij dit sterrenbeeld. De Maagd heeft een hekel aan een vulgaire, schaamteloze mensen en wordt niet graag gedwongen tot seksuele relaties. U kunt proberen om een verpleegstersuniform aan te trekken, of een hint geven door te zeggen dat u onlangs een nieuwe gezondheidsverklaring hebt gekregen, maar de beste manier om een Maagd te versieren is om grappig, onderhoudend en een beetje afstandelijk te zijn. Als u dat bent, kan de Maagd zo geïntrigeerd raken dat ze u beter wil leren kennen.

De Maagd is met haar gezondheid bezig; geschenken die een aanslag doen op haar gezondheid worden niet gewaardeerd. De Maagd zal echter als u een goede keuze maakt, verrukt zijn omdat u zo attent bent. De Maagd kan het aanvankelijk heel moeilijk vinden om zich te binden, maar als de beslissing is genomen, is de Maagd over het algemeen trouw en loyaal. Als er avontuurtjes zijn, zullen ze wel heel discreet zijn. Een Maagd zal niet zo gauw pronken met een nieuwe partner als ze nog een relatie heeft met iemand anders.

De Maagd zal een aards libido hebben, dus zal er behoorlijk veel seksueel contact plaatsvinden. U moet misschien wel vaak het initiatief nemen tot deze contacten, anders zal er niets van terechtkomen. Ze zullen goed voor u zorgen, maar dat blijkt vaak pas als ze een relatie hebben. De Maagd zal uw belangen voor ogen hebben en u steunen bij alles wat u doet.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Leeuw

Leeuw1

De Leeuw staat graag in het middelpunt van de belangstelling en houdt ervan om verliefd te zijn. Dit vuurteken is hartstochtelijk, en op seksueel gebied veeleisend.

De Leeuw is een bijzonder zelfverzekerde minnaar. De Leeuw is wel minder agressief in het initiatief tot seksueel contact dan de andere twee vuur-tekens, Ram en Boogschutter. Ze gaan zelden op jacht; ze gebruiken liever hun vuur als een soort magnetische aantrekkingskracht. Mensen zien hen niet snel over het hoofd. Ze zijn dramatisch, vitaal en levendig. En ze stralen ze een onweerstaanbare seksuele kracht uit waarmee ze mensen aantrekken. Ze houden zich bezig met machtspelletjes, en ingewikkelde emotionele spelletjes die hun ego versterken.

Ze houden van seks en storten zich met overgave in de erotiek. De Leeuw kan het spontane vuurelement in toom houden en heeft een groot libido, maar kan bevrediging uitstellen en wachten tot het beste moment. Ze vinden het leuk om het hard te spelen en iemand die hun koninklijke trots krenkt, zal de verliezer zijn. Ze hangen vaak de clown uit als onderdeel van hun seksuele capriolen, maar stellen veel meer prijs op waardigheid dan passie, wat partners zullen ontdekken als ze over de schreef gaan.

De Leeuw heeft een warme, uitbundige persoonlijkheid en enorme levenslust. De Leeuw is expressief, dramatisch en flamboyant. Ze bezitten een grenzeloos enthousiasme, vooral op seksueel gebied, en grote levensvreugde. Ze zijn grootmoedig, en hebben vaak stellige meningen en vinden het daarom moeilijk om van richting te veranderen als ze eenmaal iets besloten hebben. Ze hebben vaak enorm veel energie en kunnen soms gewone stervelingen, die hun sterke libido niet kunnen bijhouden, uitputten. Wat zinnelijke zaken betreft moeten ze oppassen dat ze zichzelf niet uitputten.

Ze willen graag speciaal zijn en boven de massa uitsteken, zodat ze het gevoel hebben erkend te worden. Ze zoeken altijd naar nieuwe sensaties en bewonderaars, totdat ze iemand hebben gevonden die inziet dat ze uniek zijn. Ze houden ervan om gezien te worden. En als ze een partner vinden zorgen ze er ook voor dat die zich heel speciaal voelt.

Omdat Leeuwen (en Leeuwinnen) een zeer groot libido en een sterke drang tot zelfexpressie hebben, zijn ze veelzijdige en creatieve minnaars. Ze dringen zich niet op aan mensen (er zullen genoeg gewillige partners zijn) en zorgen er toch voor dat ze aan hun trekken komen. Ze hebben voeling met hun lichamelijke kant en schromen niet om deze met hartstocht en inventiviteit te uiten. Met hun liefde voor drama wilt ze hun erotische fantasieën levendig uitspelen. Dit kan een verrassing zijn voor de terughoudender tekens. Ze zullen hen misschien dramatisch vinden, ongeacht van welk geslacht ze zijn. Maar de warmte van hun affectie en de hartelijke manier waarop ze zich in seks storten, is meestal voldoende om een minnaar ervan te overtuigen dat seks met een Leeuw iets speciaals is.

Zoals bij alle vuurtekens blijkt wanneer de Leeuw echt verliefd is dat hij heel romantisch is. Wees niet verrast door hun plotselinge drang om bloemen en dure cadeaus voor hun geliefde te kopen. Het is heel goed mogelijk dat ze hartstochtelijke liefdesverklaringen zullen uitspreken. Alle Leeuwen zijn geboren acteurs en het lijkt wel alsof liefde de flamboyante, poëtische kant van hun natuur naar buiten brengt. Hun liefde komt tot uiting in gepassioneerde, intense seks en bloemrijke uitingen van gevoelens.

Omdat ze een beetje exhibitionistisch zijn, hebben ze de neiging met hun minnaar te pronken voor al hun vrienden en ervoor te zorgen dat ze gezien worden in de beste gelegenheden. Hoewel dit misschien goed is voor hun ego, is dit niet de enige reden voor de overdadige dinertjes en bezoekjes aan het theater. Ze willen dat iedereen houdt van hun geliefde en dat iedereen meegeniet van het plezier dat zij beleven aan het gezelschap van hun beminde. Zo tonen ze hun liefde.

Ze zijn trouw en loyaal in de liefde. Maar het kan zijn dat ze meerdere malen verliefd worden voordat ze de ware vinden. De kans is groot dat ze wellust en liefde met elkaar verwarren. Ze doen alles snel, en ze worden dan ook snel verliefd. Als ze beseffen dat ze een fout hebben gemaakt, beschouwen ze dit als een nieuwe ervaring en beginnen opnieuw. Omdat ze altijd optimistisch zijn, gaan ze er vanuit dat ze spoedig een nieuwe partner zullen vinden.

Hun partner moet een maatje en een speelkameraad zijn; seks alleen is niet voldoende voor een goede relatie, al kunnen ze een tijdje geloven dat dit wel het geval is. Wanneer ze de ware liefde vinden zijn ze trouw en gul.

Ze vinden het heerlijk om over hun rug gestreeld te worden, zeker daar waar de ruggengraat eindigt. Als hun partner hen masseert of met de nagels langs de rug schuurt, zullen ze kreunen van genot. Ze houden er ook van als hun rug met een stevige borstel wordt gewreven om de bloedsomloop te stimuleren, zeker als de partner zich concentreert op het onderste gedeelte van uw ruggengraat.

De Leeuw houdt er van het middelpunt te zijn – niets windt hen sneller op dan wanneer de partner volledig op hen gericht is; dit garandeert dat ze echt gelukkig blijven. Ze zijn verzot op cadeaus – hoe duurder en bijzonderder hoe beter – maar met een rode roos zijn ze ook gelukkig. Hun dankbaarheid is een rijke beloning voor de gever. De Leeuw wordt graag gezien en gehoord. Met een loge in het theater en een gastronomische traktatie in een toprestaurant kunt u een Leeuw om uw vinger winden.

Ze willen geliefd zijn, maar nemen er ook genoegen mee om alleen maar bewonderd te worden (vaak halen ze deze twee zaken door elkaar). Partners die onderhoudend zijn, worden gewaardeerd, zeker als ze ‘gewoon’ zijn naast hun uitbundige persoonlijkheid — en nog meer als ze zich kunnen meten met hun onuitputtelijke behoefte aan seksuele activiteiten en fantasiespelletjes. De Leeuw zoekt een speelkameraadje.

Grote katten kunnen behoorlijk ruw zijn in hun seksuele spelletjes. Bijten en krabben spelen een grote rol en dit kan hen heel erg opwinden. Ze verwachten meestal dat hun minnaar naar hen toekomt. Maar als ze zelf een keer verrast worden met een duur, onverwachts cadeau zul je een zeer gelukkige vrolijke Leeuw gaan zien.

Leeuw2

De Leeuw heeft een hekel aan besluiteloosheid en mensen die niet weten wat ze willen. Als ze niet voldoende aandacht krijgen, gaan ze er vandoor met iemand die hun speciale kwaliteiten weten te waarderen.

Ze houden niet van mensen die hen proberen op hun plaats te zetten of hun incidentele hoogdravendheid doorzien, die meer schijnen te weten dan zij of die proberen de aandacht op zichzelf te vestigen. Daarom hebben ze een minnaar nodig die het niet erg vindt om enigszins op de achtergrond te blijven. Op die manier blijft de zonnige warmte van de Leeuw altijd schijnen.

Leeuwen willen het voor het zeggen hebben. Ze willen de touwtjes het liefst stevig in handen hebben. Op het fysieke vlak zorgen ze er zeker voor dat de partner weet wat ze lekker vinden.

Fantasieën van Leeuwen zijn gebaseerd op bewonderd worden. Ze kunnen uren dagdromend of zichzelf bewonderend voor de spiegel doorbrengen. Strippen is een exhibitionistische fantasie van zowel mannelijke als vrouwelijke Leeuwen. Het idee om het middelpunt van alle aandacht te zijn voor een publiek van bewonderende toeschouwers is zeer opwindend. Dit geldt ook voor het idee van in een seksclub optreden. Ze hebben niet noodzakelijkerwijs een partner nodig: als ze in hun eentje op het toneel staan, zal hun rijke verbeelding ze van genoeg ideeën voorzien om henzelf, en het publiek, te vermaken.

In veel fantasieën staat de duistere kant van de Leeuw centraal. SM-spelletjes komen voor in hun fantasieën. Soms spelen ze de dominante rol en op een ander moment genieten ze ervan de passieve partij te zijn. Deze fantasie wordt in het echte leven vaak werkelijkheid doordat ze hun handen losjes laten vastbinden tijdens seksueel contact. Ook zullen ze genieten van ongeremde seksuele orgieën, zeker als die met een goede maaltijd beginnen en eindigen met een tiental deelnemers.

Welke plek is nu beter voor de koning van de dierenriem dan een paleis? Dit is de favoriete locatie van de Leeuw. Helaas zijn daar niet zoveel van. Een vorstelijk hotel zou daarom desnoods ook voldoen, zolang het luxueus is en een uitstekende roomservice heeft. Hun op een na favoriete locatie is het toneel. Voor een publiek optreden is op zichzelf ook al bijna een seksuele ervaring.

Plaatsen waar ze aan hun ongebreidelde passie en sterke seksuele lusten kunnen toegeven, zijn geschikt voor een liefdesnestje. En natuurlijk houden alle Leeuwen van de zon; een exotisch vakantieoord windt ze op.

Relaties duren over het algemeen vrij lang, tot ze saai worden of er een nieuwe bewonderaar opduikt. Ze zijn een vast en trouw teken, vooral als ze getrouwd zijn. Het beëindigen van een relatie kost ze veel moeite en is een bron van verdriet. Een radicale breuk is het beste voor ze, maar ze worden vaak teruggelokt zodat ze zich kunt bezondigen aan de emotionele spelletjes die ze zo fascinerend vindt.

Waardigheid is heel belangrijk voor een Leeuw; ze verlaten een relatie in stilte – ze schreeuwen en gillen niet. Maar als de partner hen verlaat, zullen ze van binnen behoorlijk kwaad zijn.

Als de gezamenlijke spullen verdeeld moeten worden, komt hun ware aard naar boven. “Dat is van mij!” wordt hun strijdkreet tegenover een vertrekkende ex-partner. Hoewel ze niet zullen vechten, zullen ze wel een manier vinden om de dingen op te eisen die ze echt willen hebben (ze hebben waarschijnlijk het bonnetje wel ergens).

Ex-partners van een Leeuw kijken vaak terug op de relatie met nostalgisch verlangen. De warmte van de Leeuw was heerlijk en het seksleven aangenaam. Aan de andere kant is het een opluchting om niet langer te hoeven presteren.

De Waterman, het oppositieteken, is een afstandelijk teken – geen emotionele spelletjes voor dit nuchtere teken, dat zich ook niet laat meeslepen door passie. De Waterman kan hen leren hun ergste buitensporigheden onder controle te krijgen en kan ze leren hoe ze van hun troon kunnen stappen. Watermannen beschouwen iedereen als hun gelijke, dus nemen ze mensen zoals ze zijn. De onconventionele Waterman kan hen ook helpen losser te worden, hun waardigheid los te laten, en meer van zichzelf te laten zien.

Leeuw3

Een wellustige Leeuw ziet er mooi uit – zowel de mannen als de vrouwen stralen een zinnelijke lust uit. Het is moeilijk om ze af te wijzen als ze met hun vuur jou benaderen.  Hun grote zin in seks is ook de reden dat ze het spel van verleiding spelen. Ze hebben er een hekel aan om gefrustreerd te zijn en hebben regelmatig behoefte aan seks. Daarom is de zoektocht naar seks niet altijd een zoektocht naar een partner; de Leeuw vindt een hartstochtelijke korte affaire prima, en verwart wellust niet met liefde. Ze houden van gepassioneerde seks.

Maar als een Leeuw verliefd wordt is het een ander verhaal. Voor Leeuwen is het hart het belangrijkst. Ze zijn romantisch. Een Leeuw uit zijn liefde meestal fysiek; je kunt je niet vergissen in de intensiteit van hun hartstocht. Omdat ze aandacht en vleierij nodig hebben, willen ze graag een groot huwelijksfeest. Dit is een speciale dag – de dag dat ze echt het middelpunt van alle aandacht kunnen zijn. De Leeuw is trouw en verwacht van de partner hetzelfde. Wie eenmaal het hart van de Leeuw  heeft veroverd heeft die voor altijd.

De manlijke Leeuw is ijdel, zelfverzekerd op het brutale af, en opvallend. Ze zoeken geliefden waarmee ze gezien mogen worden. Door hun ijdelheid zoekt hij niet snel een slonzige partner of iemand die hij beneden zijn stand vindt. Hij heeft iemand nodig die zijn seksuele uithoudingsvermogen en zijn kwaliteiten kan waarderen. De Leeuw is het liefst het middelpunt en verwacht dat hij op de eerste plaats komt. Hij heeft een grenzeloze hoeveelheid energie en een groot libido. Een partner die hem kan bijhouden zal ondervinden dat de mannelijke Leeuw iets heel bijzonders is en de moeite waard.

De vrouwelijke Leeuw durft te flirten en met haar grote zelfvertrouwen krijgt ze ook vele mannen in haar bed. Ze weet precies wat ze wil en zorgt ervoor dat ze dat krijgt. Passievere tekens vinden haar vaak te bazig, maar zij zegt dat er niets zou gebeuren als zij de leiding niet zou nemen. Hoewel ze zich graag door een man laat verleiden neemt ze zelf vaak het initiatief tot seks als ze een relatie heeft, en maakt haar seksuele behoeften duidelijk kenbaar. Er is geen twijfel mogelijk over wat deze vrouw behaagt.

De beste manier om een Leeuw te verleiden is vleien en het geven van complimentjes, net als dure geschenken. Maar probeer ook eens een intrigerende afstandelijkheid op te bouwen en weiger om mee te doen aan het aanbidden van de Leeuw. Dit sterrenbeeld houdt van een uitdaging en door deze tactiek kunt u voor de verandering wel eens achterna gezeten worden – al loopt u ook het risico dat de Leeuw het als een afwijzing ziet en naar anderen gaat omkijken.

Ze vinden het ook leuk om naar het theater of toneel te gaan, een modeshow misschien, of een bezoek aan een duur restaurant. En als u het geld heeft kunt u ze ook meenemen naar de juwelier en ze zelf iets laten uitzoeken. Ook andere luxe artikelen vallen vaak wel goed, evenals een abonnement op een exclusieve club. En overal waar mooie mensen zijn voelt de Leeuw zich wel thuis, zelfs als ze zelf er niet heel bijzonder uitzien.

Hartstocht, een redelijke mate van trouw, loyaliteit en veel liefde zullen u ten deel vallen als u een relatie met een Leeuw hebt. Ze zijn over het algemeen hartelijk en zorgzaam, tenzij u hun trots krenkt. Het ongenoegen van de Leeuw zal u beslist niet ontgaan. Ze willen graag de touwtjes in handen hebben en zelf bepalen wat er gebeurt. Uw vrijheid zal waarschijnlijk ingeperkt worden. Ze kunnen jaloers en bezitterig zijn. Maar zolang het zonnige karakter van de Leeuw overheerst, kunt u veel avontuurlijke seks en lichamelijke liefde verwachten. De Leeuw is warm en liefhebbend, en is niet bang om dit te tonen.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Kreeft

Kreeft1

De Kreeft is een teken wat zijn doel liever indirect benadert, via een kleine omweg. De schijnbaar onverschillige buitenkant verhult een hartstochtelijke binnenkant.

Soms lijken ze in eerste instantie humeurig, gevoelig en kwetsbaar, maar dat verhult vaak een gevoelig hart, bang om gekwetst te worden. Ze doen er veel aan om hun gevoelens niet meteen bloot te geven, want ze beschermen zichzelf tegen een gebroken hart. Soms betekent dit dat ze een ondoordringbare muur om zich heen bouwen; ze komen pas tevoorschijn als ze zich heel veilig voelen.

Zoals bij alle waterelementen gebruiken ze seks soms als middel om te manipuleren, om hun zelfvertrouwen te vergroten. De Kreeft is echter wel een teken die zelf het initiatief neemt tot seksuele activiteiten, ook al doen ze dit op een omslachtige manier.

Hun emotionele listen zijn soms een weerspiegeling van lichtgeraaktheid of van stemmingswisselingen, maar ze kunnen ook voortkomen uit de wens om van hun partner iets te krijgen waardoor ze zich veilig voelen. Stemmingsveranderingen doen zich vaak voor. “Niet nu schat, ik heb hoofdpijn” kan worden gevolgd door: “Hou je nog wel van me?” als de partner besluit aan het verzoek te voldoen. En dan komt opeens een ware verleidster naar boven, die toegeeft aan elke erotische gril van de verbijsterde partner.

Zoals alle watertekens zijn ze zeer goed in het weerspiegelen van de emoties van hun partner. Dit wordt verfijnd tot een schone kunst, zozeer dat de partner misschien niet eens beseft dat ze slechts de gevoelens weerkaatsen. Misschien denkt hun geliefde dat het hun eigen gevoelens zijn. Hoe het ook zij — het wordt zeer gewaardeerd.

Ze kunnen heen en weer gaan tussen perioden waarin ze een grote behoefte hebben om in het volle leven te staan, op andere momenten trekken ze zich het liefst terug en nemen ze tijd voor zichzelf.

De Kreeft heeft een sterke behoefte aan het verzorgen van mensen. Hun seksuele stijl is zorgzaam, betrokken en gericht op delen. Ze zorgen graag voor hun partner. Ze laten zich soms meeslepen in oppervlakkige relaties, eerder omdat ze medelijden met iemand hebt dan door wellust — al kan ook dat hen motiveren. Door hun  goedheid krijgen ze andere mensen het bed in en daarna hebben ze het gevoel dat ze eraan moeten werken, omdat ze geen verdriet willen veroorzaken. Omdat ze zo kwetsbaar zijn, gaan ze ervan uit dat andere mensen dat ook zijn. Misschien is de belangrijkste les die ze kunnen leren over relaties dat mensen flexibel zijn wat wellust betreft, maar minder als het aankomt op ware liefde. Toch kan zelfs de teerhartige Kreeft het afbreken van een relatie overleven.

De Kreeft wil andere mensen beschermen, wat soms leidt tot seksuele bezitterigheid. Zowel mannelijke als vrouwelijke Kreeften hebben de neiging in de moederrol te kruipen. Ze behandelen hun partner soms als een kind en houdt hem nauwlettend in de gaten. Sommigen waarderen de zorgzaamheid, anderen krijgen het er een beetje benauwd van.  

Ze zijn soms sentimenteel en meestal romantisch. Een verliefde Kreeft houdt van hartjes, bloemen en een gigantische bruiloft in het wit. Omdat ze gevoelspersonen zijn, willen ze vaak geknuffeld en gekust worden.

Hun partner moet wel een beetje op dezelfde emotionele golflengte zitten. Als ze hun gevoelens kunnen delen zal hun partner zich geliefd en geaccepteerd voelen. Dit is wat ze zelf hopen te krijgen van een minnaar.

In de liefde is overgevoeligheid hun grootste probleem. Ze zijn jaloers en bezitterig. Ze willen de onverdeelde liefde van hun partner omdat ze zich daardoor veilig voelen. Dan weten ze pas echt zeker dat er van hen gehouden wordt – en omdat ze zich ook gemakkelijk kwetsbaar voelen, willen ze ook voortdurend gerustgesteld worden. Als hun partner dit begrijpt, zal de relatie veel gemakkelijker verlopen. De partner moet ook accepteren dat ze regelmatig behoefte hebben aan privacy en stilte. Ze hebben tijd nodig om te dromen, te mijmeren, om hun gevoelens te verkennen. Dit betekent niet dat ze minder van hun partner houden.

Ze moeten leren hoe ze aan hun eigen behoeften kunnen voldoen zonder dat hun geliefde zich buitengesloten voelt.

Omdat ze met plezier voor iemand anders zorgen brengen sommige Kreeften veel tijd door in de keuken. Het zijn uitstekende koks en tonen hun liefde door hun minnaars te overladen met lekker eten.

De borst en de buik zijn de erogene zones van een Kreeft. Het lichtjes strelen wekt passie en begeerte op. Maar omdat ze kwetsbaar zijn, kunnen ze zich bedreigd voelen als iemand deze lichaamsdelen aanraakt. De partner kan het beste niet rechtstreeks op deze zones afgaan! Eerst moeten ze opgewonden worden, bijvoorbeeld door hartstochtelijk zoenen. Als vervolgens de buik wordt gestreeld, neemt de begeerte toe.

De tepels kunnen gevoelig voor aanraking zijn, zowel bij mannen als vrouwen, dus een partner die ze teder behandelt, prikkelt hun passie sterker dan iemand die te hard streelt of misschien zelfs bijt. De meeste mannelijke Kreeften vinden het fijn als hun borst vederlicht met de vingertoppen of de handpalm wordt gestreeld. Vrouwelijke Kreeften vinden het fijn als hun hele borst zachtjes betast of gestreeld wordt.

Omdat ze een gevoelsteken zijn, houden ze van zoenen en knuffelen. Door lekker tegen hun geliefde aan te gaan liggen, voelen ze zich goed. De Kreeft houdt vaak de handen van zijn partner vast. Ze lopen graag hand in hand en kunnen uren doorbrengen op een bankje in het park, zeker bij maanlicht, of samen thuis, met de armen om de ander heen geslagen. De Kreeft vindt niets heerlijker dan het gevoel van veiligheid dat het tegen zijn geliefde aanliggen met zich meebrengt.

De Kreeft wil het gevoel hebben dat hij beschermd wordt door iemand die op dezelfde emotionele golflengte zit. Dan durven ze uit hun schulp te kruipen en hun erotische verlangens de vrije loop te laten.

Ze willen zich geliefd en gekoesterd voelen, zoals ook zij hun partner liefhebben en koesteren. En als dit zo is, genieten ze van lichamelijke sensaties van hun lichaam en dat van hun partner. En bijvoorbeeld sappige perziken of aardbeien met room gebruiken bij het liefdesspel zal ze ook erg aanspreken.

Kreeft2

De voorliefde van de Kreeft voor de buik zorgt ervoor dat hij van lekker eten houdt, bij voorkeur met kaarslicht, intiem en romantisch, zodat hij zijn partner in de ogen kan staren. De Kreeft beleeft een groot erotisch genot aan het voeren van lekkere hapjes aan zijn geliefde.

Ze hebben een enorme hekel aan inbreuk op hun privacy. Een lompe minnaar die hen probeert te dwingen intiem te zijn voordat ze eraan toe zijn, is een grote afknapper. Hetzelfde geldt voor de minnaar die hen probeert over te halen tijdens het eerste afspraakje hun fantasieën met hem te delen.

Gevaar is ook uit den boze. Ze willen zich veilig voelen voordat ze erotische avonturen aandurven. Als ze buiten zijn of ontdekt kunnen worden, gaan ze niet veel verder dan een kus.

De ideale fantasie voor de Kreeft is een koele, glinsterende oase na een warme dag, volle maan, een romantische, filmster-achtige figuur, verleidelijke ogen, onweerstaanbare aantrekkingskracht. Welke rol u ook speelt in deze romantische fantasieën, ze zal gegarandeerd eindigen met gepassioneerde seks en eeuwige liefde.

Doordat watertekens dromerig zijn, hebben ze een levendige fantasie, al houden ze  dit fantasiewereldje liever geheim; ze delen het alleen met de intiemste minnaars. Zeker in hun fantasieën nemen ze zelf het initiatief bij seks en hebben ze de leiding. Tegelijkertijd zijn ze graag passief en traag, maar in hun fantasieën kunnen deze tegenstrijdige verlangens allemaal gecombineerd worden.  

Voor de Kreeft spelen fantasieën zich niet alleen in het hoofd af. Fantasie is, net als seks, een emotionele gebeurtenis. In een geslaagde fantasie spelen hun emoties een belangrijke rol. Het scenario bedenken ze er gewoon bij; al hun verborgen gevoelens komen boven. Dit is voor hen de functie van de fantasie: ze kunnen emoties uiten die ze niet in het echte liefdesleven willen introduceren. Fantasie is een uitlaatklep voor verborgen emoties waarvan ze zelf nauwelijks durven toe te geven dat ze bestaan.

Een romantische schuilplaats op het strand is de ideale plek om te vrijen voor een Kreeft, zeker als er een voorraad kussens en dekens is waar hij zich lekker in kan nestelen, en als er voldoende zinnenprikkelende hapjes zijn. De Kreeft houdt erg van zwemmen, dus vlak bij of in het water vrijen kalmeert hun gevoelige ziel. En wie weet, ontdekken ze het genot van samen met de partner douchen of baden. De meeste Kreeften zijn echter thuis het gelukkigst. Vrijen voor de open haard of op een waterbed is een genot. Voor hen geldt: eigen haard is goud waard.

Omdat zij een van de trouwste tekens zijn, is de kans vrij klein dat ze hun relatie in gevaar laten brengen door een kortstondige verhouding. Als hun partner overspelig is, zien ze dit omwille van het gezin door de vingers. Ze hebben er absoluut geen behoefte aan om een relatie te beëindigen. Zelfs wanneer de zachtmoedige Kreeft weet dat het niet werkt, willen zij hun partner geen verdriet doen door een breuk te forceren. Als de partner weggaat, lijden ze daar erg onder. Door hun sentimentele aard denken ze vaak aan het verleden en treuren ze om wat had kunnen zijn.

Als ze getrouwd zijn zullen ze niet graag willen scheiden. Ze waarderen het huwelijk, en voelen dat ze geboren zijn om een gezin te stichten. De belofte om in ziekte en gezondheid, en in voor en tegenspoed bij een partner te blijven betekent veel voor ze.

Het trauma is het grootst als ze hun huis moeten verlaten. Een scheiding zal veel minder pijnlijk zijn als ze niet hoeven te verhuizen, ondanks alle herinneringen. In een nieuw huis voelen ze zich in het begin onveilig.

Het oppositieteken, de Steenbok, is een koud, niet sentimenteel teken, althans volgens een Kreeft. Maar ze kunnen van de hardere Steenbok erg veel leren over het beheersen van hun emotionaliteit en humeurigheid. De Steenbok laat zich niet leiden door zijn gevoel; Kreeften zullen veel zekerder en onafhankelijker worden onder de invloed van dit gedisciplineerde teken. De Steenbok kan het verleden goed loslaten; hij kan ze leren om niet meer koste wat kost alles vast te houden en de galgenhumor van dit teken leidt hen van hun zelfmedelijden naar onafhankelijkheid.

Kreeft3

De Kreeft is een sentimenteel waterteken, waardoor hij meestal geen onderscheid maakt tussen wellust en liefde. Als Kreeften seksuele zin hebben, denken ze dat ze verliefd zijn, en als ze verliefd zijn uiten ze die liefde fysiek, in de vorm van knuffels en liefkozingen. Voor een Kreeft betekent liefde het delen van gevoelens. Ze willen graag weten wat de partner voelt en wil de partner laten begrijpen welke emoties ze ervaren. Als een Kreeft de partner eenmaal voldoende vertrouwt, en door hun kwetsbaarheid kan dit enige tijd duren, willen ze alles delen.

Kreeften moeten de tijd nemen om hun gevoelens te verwerken. Doen ze dit niet dan komen ze in de knoop met hun emoties en verwarren ze die met hun gedachten. Voor een partner is dit misschien moeilijk te begrijpen. Als ze worden overladen met emoties worden ze hysterisch of kruipen ze in hun schulp. Als de partner van de Kreeft maar aanmoedigt om voor zichzelf de tijd te nemen en duidelijk maakt dat ze zich niet afgewezen of onbemind hoeven te voelen, zal de relatie veel beter zijn.

De manlijke Kreeft is heel complex. Hij is veel taaier dan hij lijkt, maar hij is misschien ook wel veel liefdevoller dan hij op het eerste gezicht lijkt. Hij is actief en extravert, maar verschuilt zich onder zijn koele, onverschillige buitenkant. Hij is óók gevoelig en teruggetrokken, maar gedraagt zich nonchalant en joviaal. Hij is zeer emotioneel, maar erg op zichzelf. Hij kan enorm gevoelig en geneigd tot zelfmedelijden zijn als hij zich miskend voelt. Maar anderzijds, als hij in zijn schulp kruipt en de deur dichtdoet is hij niet meer geïnteresseerd in de behoeften van de ander.

De vrouwelijke Kreeft is emotioneel, gevoelig en trouw; ze is ook huiselijk en aardig. Dit is een vrouw die haar emoties en gevoelens gemakkelijk uit, maar toch seksueel wat terughoudend kan zijn. Zij is een ideale echtgenote en moeder. Relaties zijn over het algemeen duurzaam. Een vrouwelijke Kreeft kan zich soms toch met duidelijke seksuele bedoelingen op iemand storten; ze verbergt meestal haar seksuele behoeften onder een koel uiterlijk. Dus als ze haar passie toont is het zeker dat ze uw liefde zoekt.

De beste manier, nou ja, een manier om Kreeften te verleiden is gewoon maar huilen; het weke hart van de Kreeft kan tranen niet weerstaan en ze zullen hoe dan ook uw nabijheid gaan zoeken. Als u er behoeftig, hongerig, gekwetst of ongelukkig uitziet zal de bezorgde Kreeft altijd met u meeleven. Als u eenmaal door een Kreeft mee naar huis wordt gevraagd, vervolgens volgegoten wordt met thee en goed met elkaar overweg kunt, is de stap om met dit sterrenbeeld naar bed te gaan klein.

Om hen gelukkig te maken is het geven van een cadeau een goede manier, want zij interpreteren het zo dat hierdoor duidelijk wordt dat u om hen geeft. Ze genieten van geschenken voor in huis, vooral als u een vaste relatie met hen heeft. Maar het mooiste vinden ze luxueuze cadeaus die speciaal voor hen zijn uitgezocht. Parels zijn een traditioneel geschenk voor Kreeften. Ze houden ook erg van zilveren sieraden of glanzende maanstenen.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Tweelingen

Tweelingen1

Tweelingen zijn onrustig en zitten nooit stil, en tenzij hun persoonlijke Mars anders uitwijst, gaan ze ook gemakkelijk van de ene naar de andere relatie. Ze praten graag, en veel, en soms lijkt seks voor hen meer een intellectuele, dan een fysieke bezigheid.

Ze praten ook liever over gevoelens dan ze daadwerkelijk te ervaren. Hun affectie is gemeend, maar doet soms wat koeltjes aan. Er is in de zaken van het hart altijd een zekere nonchalance. Ze kunnen zo praten dat iemand die een beetje goedgelovig is nog gaat geloven ook dat dit de beste liefdesverhouding is die ze ooit hebben beleefd, maar net als ze daar overtuigd van zijn gaat de Tweeling weer weg.

Een van de grootste problemen voor hen is begrijpen hoe andere mensen zich voelen. Ze missen soms een beetje het vermogen tot werkelijk meevoelen, ook als ze rationeel wel snappen welke emoties iemand ervaart. Dat leidt er bij anderen soms toe dat ze hun hoop op een diepgaande relatie al opgeven voordat die goed en wel begonnen is. Zeker als ze nog jong zijn moeten ze leren om echt te luisteren. Ook helpt het als ze zich realiseren dat de meeste mensen veel emotioneler zijn dan zij, en ook romantische dromen en idealen hebben. En dat zij zich wél willen binden.

Tweelingen hebben vaak een jeugdige charme die heel aantrekkelijk kan zijn: met zoete woorden en grappige complimenten kunnen ze soms iemand om de vinger winden, maar als die vervolgens meer verwacht dan wat speelse ontmoetingen huppelen ze zomaar weg. Ze zijn niet altijd geïnteresseerd in de gevolgen van hun woorden en daden. Ze zijn wel altijd nieuwsgierig, geven soms bliksemsnelle reacties en willen altijd weer wat nieuws beleven. Ze zijn vaak bijzonder onderhoudend gezelschap.

Tweelingen hechten meer waarde aan vriendschap dan aan liefde. Een relatie zo lang laten duren om seks te hebben kan lastig zijn, al kan seks voor de Tweelingen een vriendschappelijke daad zijn. Tweelingen nemen soms genoegen met seks terwijl ze op zoek zijn naar vriendschap en vinden het moeilijk onderscheid hiertussen te maken.

Zeer afleidend is dat de Tweeling nooit ophoudt met kletsen. Maar de gedachte aan seks —zeker het praten erover vinden ze plezierig en het is een uitdaging om mensen in bed te praten zonder dat ze het doorhebben. De seksuele vindingrijkheid en gedetailleerde fantasieën van dit veranderlijke luchtteken kunnen verrassend zijn voor minder ondernemende tekens.

Van nature houden ze van flirten. Zelfs hoogbejaarde Tweelingen zullen proberen een mooi meisje of een interessante man op te pikken, en misschien zelfs beide tegelijk. Flirten is een uitlaatklep voor hun snelle, levendige geest. Als hun partner aantrekkelijk is, kunnen zij wat langer geboeid blijven. Maar ook dan kunnen ze toch nog plotsklaps besluiten dat andere partners misschien nóg wel aantrekkelijker zijn en weer op avontuur  gaan.

Echt verliefd lukt alleen als er ook geestelijk contact is. Iemand waar ze lol mee kunnen hebben. Voor de Tweelingen is dit veel belangrijker dan emotioneel contact. Ze willen naast een minnaar ook een vriend, een kameraad, iemand die op dezelfde golflengte zit. Ze kunnen misschien wel urenlang praten over hoe ze zich voelen, maar geven zelden gehoor aan die gevoelens en ervaren ze ook niet echt.

Het kost ze eigenlijk moeite om werkelijk van seks te genieten. Ondanks hun verbale intimiteit mist hun relatie de intensiteit die gedeelde gevoelens en lichamelijke sensaties met zich mee kunnen brengen. Ze staan ook met hun lichaam (onder de nek) vaak niet echt in verbinding.

Als ze verliefd zijn, kunnen ze heel romantisch rode rozen kopen en gedichten schrijven over de eeuwige liefde. Natuurlijk zullen ze uren aan de telefoon doorbrengen met hun geliefde. Maar zichzelf werkelijk binden? Dat is heel andere zaak. Ze hebben veel tijd nodig om ertoe te komen iemand ten huwelijk te vragen; de liefde kan van het ene op het andere moment voorbij zijn. En hoewel ze misschien dénken verliefd te zijn kan de tijd uitwijzen dat ze eerder verliefd waren op het idee van verliefd zijn.

Hun belangrijkste erogene zone zit tussen de oren. Er is geen twijfel mogelijk: wat Tweelingen echt opwindt, is het fantaseren over en denken aan seks. Praten, of het nu lieve woordjes of schunnige taal is, vinden ze opwindend. Ze raken op dreef door woorden en ideeën.

Tweelingen2

Hoewel ze er niet van houden dat iemand hun handen te stevig vasthoudt, kan het strelen van de hele hand opwindend voor ze zijn, alsook het zoenen of knabbelen aan de handpalm en vingers, zolang de partner het zachtjes en ontspannen doet. Oren kunnen ook erotisch en sensueel zijn; een onderzoekende tong is een heerlijke sensatie. Het hoofd is de erotische zone van Tweelingen; ze worden opgewonden als een partner lieve woordjes in hun oor fluistert of hun hoofd en nek zachtjes streelt.

De Tweelingen houden van fantasieën en pikante dagdromen; soms gaan deze dromen boven het in praktijk brengen van de fantasieën. Alle Tweelingen houden van lachen. Ze zijn soms wat sarcastisch, maar wel luchthartig. Ze houden van partners met gevoel voor humor. Aangezien ze zo veranderlijk zijn, is het moeilijk te zeggen waar ze echt van houden, omdat dit even later weer iets geheel anders is!  Hun afkeer van verveling is legendarisch, dus moet de seksuele partner bereid en in staat zijn om alles te proberen, ook als dit anatomisch onmogelijk lijkt, en ondertussen de nieuwste boeken, films en roddels bespreken.

Tweelingen houden van spelletjes: seksuele spelletjes, woordspelletjes — alle spelletjes. Als seks een spel wordt, zijn ze meer in hun element. Maar om lichamelijk contact echt bevredigend te gaan vinden, moeten ze voeling met hun lichaam krijgen. En vergeet niet dat de Tweelingen tweeledige tekens zijn — misschien geniet dit sterrenbeeld van een triootje om zijn seksleven een oppepper te geven.

Waar ze een grote hekel aan hebben, is het gebonden zijn, op wat voor manier dan ook. Ze hebben een grote behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid. Als ze te lang op een plek blijft of één relatie hebben, worden ze ongedurig en raken ze gestrest.

Van alle sterrenbeelden hebben Tweelingen de grootste fantasie. Hun vindingrijke geest loopt over van ideeën en ze kunnen zo opgaan in deze fantasieën, dat ze niet toekomen aan relaties. Op de een of andere manier is hun fantasiepartner soms bevredigender dan een echte partner.

Omdat ze zich snel vervelen, hebben ze behoefte aan fantasieën die hun geest bezighouden en die bovendien hun levendige erotische fantasie de vrije loop laten. Schrijven over seksuele avonturen is voor hen misschien nog wel opwindender dan the real deal. Misschien schrijven ze dan over hartstochtelijke seks, orgieën en geile avonturen. In de verbeelding kan alles.

 “Laat ze lachend achter” is de lijfspreuk van de Tweelingen als er een relatie moet worden beëindigd. Ze hopen dat het voordat ze vertrokken zijn het niemand opvalt dat er iets is veranderd. Tweelingen hebben zich de kunst van het snelle vertrek al bij hun geboorte meester gemaakt en hebben er een hekel aan uitleg te moeten geven. Ze glippen de deur uit en laten een verbijsterde partner achter die hun afscheidsbriefje leest en zich afvraagt: “Wat heb ik verkeerd gedaan?”. Het antwoord daarop is: waarschijnlijk niets. De Tweelingen verveelden zich, zagen een ander mooi gezichtje of een verleidelijke derrière, of had er gewoon genoeg van. Dus op naar de volgende ervaring. “Kijk nooit achterom” is een lijfspreuk van de Tweeling. (Tweelingen hebben lijfspreuken voor alle denkbare gelegenheden.)

Als u het toch hebt aangedurfd om te trouwen kan een snelle scheiding in het verschiet liggen. Ze worden niet graag aan het verleden herinnerd en houden niet van verbittering. Ze geven hun partner liever alles wat ze bezitten dan te kibbelen over bezittingen — met uitzondering van hun boeken en cd’s natuurlijk; Tweelingen zullen een harde strijd voeren over woorden, of met woorden.

De meeste ex-partners van Tweelingen zullen met plezier terugkijken op de relatie. Ze hebben tenslotte een heerlijke tijd gehad en hebben erg gelachen; het leven was leuk toen ze er deel van uitmaakten.

De Boogschutter, hun oppositieteken, heeft een vergelijkbare benadering van relaties. Ze zijn beiden sociaal, hebben graag plezier en houden van vrijheid. Maar de Boogschutter heeft de diepgang waar het hen misschien aan ontbreekt. Tweelingen hebben soms oppervlakkige uitspattingen en gaan er vanuit dat er wel weer een ander komt als deze relatie niet werkt; de Boogschutter is echter geïnteresseerd in wat het allemaal betekent. Wat is nou precies ‘de liefde’, waar iedereen over praat? Hoe verhoudt liefde zich tot seks? Hoe voelt het om van je stuk gebracht te worden door liefde? De Boogschutter kan hen ook leren hun cynisme kwijt te raken. Pas als ze in de liefde geloven is het waarschijnlijk dat ze die ook daadwerkelijk zullen ervaren.

De wispelturige Tweelingen weten niet precies wat het verschil is tussen wellust, liefde en een sterke behoefte om iemand te hebben om mee te praten. Tweelingen houden over het algemeen meer van liefdevolle vrienden dan van hartstochtelijke minnaars.

Tweelingen3

Dit veranderlijkste teken van de dierenriem verandert voortdurend. De ene keer wellustig, de andere keer verveeld, dan weer hevig verliefd, enzovoort — steeds opnieuw. Dit kan met dezelfde partner of met iemand anders. Tweelingen kunnen beter tegen seksuele onthouding dan de meeste andere sterrenbeelden, omdat Tweelingen enorm veel andere interesses hebben. Dus als iemand met het sterrenbeeld Tweelingen verliefd op u wordt, doet u er goed aan om bij te blijven. En voel u niet afgewezen als u naar een feest gaat waar uw partner de hele avond flirt of in gesprek raakt met een groep mensen die totaal andere interesses hebben dan u. Hoe meer vrijheid u dit sociale teken kunt geven, hoe meer kans u hebt zijn of haar aandacht langer vast te houden.

Tweelingen zullen graag terugkeren naar iemand die kalm en rustig is en niet moeilijk doet. Daarbij zijn ruzies, die Tweelingen meestal meningsverschillen noemen, natuurlijk niet uitgesloten. Kom altijd op voor uw standpunt; ze waarderen dat.

Koel, nonchalant en charmant — de mannelijke Tweelingen gaan zorgeloos flirtend door het leven, maar breken onderweg veel harten. Deze man is een sociale grappenmaker die nooit ophoudt met praten. Omdat de mannelijke Tweelingen zo grillig en tweeledig zijn, passen ze niet bij sterrenbeelden die een langdurige seksuele relatie en eeuwige trouw verwachten. Manlijke Tweelingen zijn zeer levendig. Wie de uiterst geestige conversaties van de Tweelingen waardeert en niet te veel eisen stelt op het emotionele vlak, heeft een uitstekende metgezel aan dit sterrenbeeld.

De vrouwelijke Tweelingen zijn wispelturig, extravagant en uitdagend. Ze flirten veel en aarzelen niet om iemand te verleiden als wat ze ziet hen bevalt. Wie deze flierefluiters aan zich wil binden, moet vindingrijk zijn en in hun fantasiewereld willen stappen. Verwacht echter niet dat ze gevoelig zullen zijn; ze hebben andere dingen aan hun hoofd. De vrouwelijke Tweelingen verleiden u eerst met woorden en sleuren u dan mee voor een vluggertje.

De beste manier om zelf een Tweelingen te verleiden is om over seks te gaan praten; en laat hen dan het gesprek overnemen. Vraag bijvoorbeeld om een uitleg bij stand 49 in de Kama Sutra (vergeet niet eerst zelf onderzoek te verrichten) en zeg dat u niet gelooft dat dit lichamelijk mogelijk is. Als het dat wel is, zullen de Tweelingen waarschijnlijk de ideale partner zijn om u dit te laten zien. Met intellectuele vleierij kunt u alles bereiken bij Tweelingen. Luister aandachtig naar hun gesprek, knik begrijpend, maak wat woordspelingen en praat ze dan het bed in.

Om ze gelukkig te maken doet u er goed aan om ze één van de allernieuwste snufjes te geven, dus als u de nieuwste mobiele telefoon of de nieuwste muziekspeler voor ze wilt kopen, zullen ze tevreden zijn. Maar misschien kunt u de Tweelingen beter een seksueel speeltje geven om hun aandacht op vleselijke zaken te vestigen. Alles wat met computers te maken heeft, is goed. Als het mogelijk zou zijn om de seksuele fantasieën van de Tweelingen rechtstreeks vanuit hun hoofd op video te zetten, zou dit het ultieme geschenk zijn.

Wat kunt u van de Tweelingen verwachten? Praten, praten en nog eens praten. Maar denk niet dat deze gesprekken de ware gevoelens van de Tweelingen onthullen, want die kennen de Tweelingen zelf niet eens. Uit al deze gesprekken zal ook niet blijken wat de Tweelingen denken, omdat dit per minuut verandert.

De Tweelingen beloven u van alles, maar slagen er helaas niet in u het beloofde te geven. Tweelingen zijn veranderlijk; u moet daarom heel soepel zijn. Ze zijn echter aangenaam gezelschap en kunnen inventieve minnaars zijn, als u erin slaagt om hun interesse lang genoeg vast te houden. Maar verlang geen eeuwige trouw; dat zit niet in de aard van de Tweelingen.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Stier

Stier1

De Stier staat bekend als een sensueel teken, met een sterk libido. De hartstocht komt misschien langzaam op gang, maar eenmaal gewekt kan die heel lang duren.

Het sterke lijf van de Stier straalt sensualiteit en lust uit, en kan gemakkelijk begeerte bij anderen oproepen, maar ze worden liever benaderd dan zelf het initiatief te nemen. Het is een behoedzaam, praktisch teken, typisch voor het element Aarde. Het kan lang duren voordat ze reageren op seksuele signalen, of gehoor geven aan hun eigen vleselijke lusten, maar als ze het doen, doen ze het goed. Ondanks hun sterke libido worden ze zelden door hun wellust gedreven. Ze houden van een stabiel, ordelijk leven, en kunnen nogal bezitterig zijn naar hun partner toe.

Als ze een relatie hebben is er meestal spraken van een actief, maar relatief ongecompliceerd seksleven. Ze genieten van seks, en als de mogelijkheid er is zullen ze het, zeker in het begin van de relatie, veel en vaak doen. Het is onwaarschijnlijk dat ze andere relaties verkennen, want ze kiezen liever voor veiligheid en voorspelbaarheid. Als later in de relatie de intensiteit van de seksualiteit afneemt zullen ze eerder voor stabiliteit dan avontuur kiezen.

Ze hebben een sterke voeling met het eigen lichaam en zullen vooral de fysieke sensaties van seks waarderen. Er kan wat tegenzin zijn om gevoelen en fantasieën te delen met de partner, maar als ze eenmaal de durf hebben gevonden om daar meer over te vertellen kan dat hun seksleven verrijken.

De heerser van het sterrenbeeld Stier is de planeet Venus, en door te bestuderen hoe die geplaatst is in de persoonlijke geboortehoroscoop valt er nog veel meer te weten te komen over de sensuele voorkeuren. Vooral als die in Ram staat, of in het teken Stier zelf, kan dat betekenen dat er veel gretige begeerte is, en een sterk verlangen naar lichamelijk genot en bevrediging.

De slaapkamer van de Stier wordt vaak gekenmerkt door een zekere luxe; ze houden van satijnen lakens op een comfortabel lits-jumeaux bed en een kast vol sensueel zijden nachtkleding, waarover waarschijnlijk een warme, praktische badjas wordt gedragen.

Voor de Stier is het vooral belangrijk dat er wederzijds het gevoel is van bij elkaar passen – een mooi gezicht is fijn, maar ze zijn praktisch genoeg om te weten dat schoonheid toch wel went.

De Stier houdt niet van liefjes voor één nacht. Ze leren de partner het liefst eerst goed kennen, zodat ze zich veilig voelen, voordat ze zich op het terrein van de seks wagen. Hun verleidingstechniek is langzaam en sensueel, maar vasthoudend en vastberaden. Stieren geven zelden op; ze maken onafgebroken jacht op het object van hun verlangen. Zwakkere sterrenbeelden geven zich vaak gewoon gewonnen omdat ze rust willen en komen er tot hun verbazing achter dat ze een toegeeflijke minnaar hebben gevonden voor wie het plezier van de ander vooropstaat.

Ondanks de invloed van de sensuele Venus lijden ze nogal eens aan een zeker gebrek aan fantasie dat, in combinatie met hun hang naar gewoonten, kan leiden tot een seksuele sleur. Hun seksleven kan saai en voorspelbaar worden — tenzij Venus in de Ram (snelle opwinding) of Tweelingen (opwindend praten) wat leven in de brouwerij brengt. Hoewel de Stier niet dol is op verandering kunnen ze door hun sterke hang naar sensualiteit en genot worden overgehaald tot een avontuurlijker seksleven.  Voorzichtigheid is daarbij geboden; als ze het idee hebben dat iets moet, houden ze hun poot stijf en weigeren ze af te wijken van hun gewoonten. Desondanks houden ze van het voorspel en seksuele bevrediging.

Als ze volledig worden gewaardeerd door hun partner hebben ze het beste uithoudingsvermogen van alle sterrenbeelden. De Stier houdt van de langzame verleiding en als ze echt verliefd worden is dat vaak een leven lang. Ze willen een band voor het leven. De Stier neemt de liefde zeer serieus, willen het liefst ook trouwen of, als dat niet kan, een belofte van eeuwige trouw.

Ze vinden het belangrijk dat ook anderen kunnen zien dat ze verliefd zijn, en omdat ze een grootmoedig karakter hebben, willen ze ook anderen in hun geluk laten delen. Een verliefde Stier is dus verliefd én sociaal. Vrienden worden uitgenodigd om de nieuwe geliefde te ontmoeten tijdens een chique diner; er worden bezoekjes gebracht aan culturele evenementen, waar ze vaak veel waarde aan hechten.

Ze zijn oprecht en direct. Ze zijn vooral goed in de fysieke kant van relaties; door complexe emoties raken ze in de war. Vooral door de gevoelsspelletjes die andere sterrenbeelden soms spelen, kunnen ze van hun stuk gebracht worden. Ze verwachten dat beloften nagekomen worden. Als iemand zijn gevoelens verbergt, weten ze niet wat hij of zij dan echt bedoelt. Het is daarom van groot belang dat ze op het emotionele vlak leren communiceren met hun partner. Gevoelens delen door aanrakingen en daden is een goed begin, maar ze moeten ook leren praten.

Potentiële partners van de Stier moeten rekening houden met jaloezie en bezitterigheid. De Stier is zijn hele leven lang trouw en verwacht hetzelfde van zijn partner. Flirten is absoluut uit den boze. Een Stier vormt een onverbrekelijke eenheid met de partner en die krijgt weinig ruimte en vrijheid. Sommige sterrenbeelden waarderen de solidariteit en de toewijding van een Stier, terwijl anderen deze benauwend vinden.

De Stier-vrouwen hebben waarschijnlijk de meeste voeling met hun aangeboren sensualiteit. Veel Stier-mannen storten zich op hun werk, omdat ze het lef niet hebben potentiële partners te benaderen en tot over hun oren verliefd te worden. Stier-vrouwen wachten graag tot iemand anders toenadering zoekt; ze houden ervan om langzaam verleid te worden. Sommige Stier-mannen voelen zich echter te lomp en onbehouwen om zich te wagen aan het spel van verleiding, en kiezen dan liever voor de veiligheid van alleen-zijn dan het risico afgewezen te worden. Ze maskeren dat het liefst door vrouwen “moeilijk” te noemen.

De mond en de smaakpapillen zijn de erogene zones van de Stier, dus vinden zij tongzoenen zeer opwindend. Het voeren van lekkere hapjes aan een Stier werkt als een afrodisiacum. De Stier wordt ook geassocieerd met de keel en de nek. Het zachtjes strelen van de keel kunnen ze heel opwindend vinden. Maar omdat ze een aardeteken zijn is eigenlijk hun hele lichaam gevoelig voor aanraking — het langzaam van boven naar beneden strelen brengt ze in verrukking.  

Ze nemen liefst alle tijd voor vrijen. Een heel weekeinde langzaam, ononderbroken, sensueel, seksueel plezier is hun definitie van het paradijs. Wat bij hen past is een partner die hen alles in hun eigen tempo laat doen, die houdt van het uitgebreide voorspel en het krachtige seksuele hoogtepunt, dat zo kenmerkend is voor de Stier. Als ze het tempo moeten opvoeren om aan de wensen van een partner tegemoet te komen, voelen ze zich ongemakkelijk; een partner die hen vertroetelt en aandacht heeft voor hun behoeften wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Ze hebben veel seksuele energie — met een versnapering tussen de bedrijven door houden ze het erg lang vol. Deze versnapering moet zo hedonistisch mogelijk zijn; kaviaar of overheerlijk ijs werkt zinnenprikkelend. Het spel van aanraken en ruiken speelt een belangrijke rol in het liefdesspel van de Stier.  Het liefst brengen ze vele fijne uren door met het strelen en masseren van de partner. In ruil daarvoor worden ze graag zelf geliefkoosd. Zijde en parfum prikkelen de zintuigen; het gebruik van lotions en oliën kan heel aangenaam zijn. En onderschat nooit de sensuele bevrediging van een heerlijke maaltijd en een goede wijn vóór het vrijen.

Stier2

Ze worden niet graag gedwongen tot een keuze en hebben er een hekel aan als ze zich moeten haasten. Als hun partner ruw of ongevoelig is, zullen ze snel hun interesse verliezen en dat zou kunnen leiden tot de beruchte opvliegendheid van de Stier. Grofheid is ook een grote afknapper voor dit teken, dat door Venus beheerst wordt en dat gruwt van vulgariteit en platvloers gedrag.

De Stier heeft een grote hekel aan veranderingen. Door de kleinste verandering in gewoonten, zelfs een nieuw standje dat hun partner opwindend leek, kunnen ze zich ongemakkelijk gaan voelen. De Stier neemt niet graag risico’s en vindt veilig vrijen dus belangrijk. Een plotselinge, snelle uitspatting is niets voor hen. Gevaar is niets voor de gevoelige Stier.

De fantasieën van de Stier gaan over comfort en sensualiteit, en voedsel speelt ook vaak een rol. Een groot verguld harem bed, met draperieën van zijde en satijn, en versierd met kussens; dit is een typisch Stierenliefdesnest, zeker als er ook nog een exotisch feestmaal en een geparfumeerd bad klaarstaan. Dergelijke fantasieën blijven een Stier opwinden. Fantasieën zijn een ontsnapping aan het dagelijkse leven – in dit ‘andere’ leven zouden ze het liefst het bed delen met een hele harem mannen of vrouwen, die hun gewillige lijf verwennen.

De verleidelijke Schorpioen is het oppositieteken van de Stier. Deze combinatie kan zorgen voor duistere, erotische fantasieën waarin pijn dicht bij plezier ligt. Eén ding is zeker: ze zullen deze kant van hun karakter niet gauw laten zien. Deze en andere fantasieën blijven geheim – het is onwaarschijnlijk dat deze werkelijkheid zullen worden.

Wat favoriete plekjes betreft, geven ze de voorkeur aan een comfortabel bed of een lekkere bank. Aanraking en geur speelt een belangrijke rol in het liefdesspel van de Stier, dus moet de omgeving aangenaam zijn, met fijne aroma’s en texturen. Ze staan dicht bij de natuur, dus buiten vrijen zou heel opwindend kunnen zijn, tenzij de angst om ontdekt te worden te groot is, want veiligheid is altijd een belangrijke overweging.

Ze zullen over het algemeen weinig liefjes voor één nacht hebben en blijven degene van wie ze echt houden altijd trouw; daarom zijn hun relaties vaak blijvend. Ze  beëindigen een relatie alleen als het echt niet anders kan. De Stier is een van de trouwste sterrenbeelden; ze willen tot bijna elke prijs houden wat ze hebben.

De Stier waardeert het huwelijk enorm en zal daarom niet snel akkoord gaan met een scheiding, zelfs wanneer er in aparte bedden wordt geslapen en er geen sprake meer is van liefde. Als de partner wil scheiden, zullen ze tot het bittere einde ruziemaken over de boedelscheiding.

Ontrouw wordt door een Stier niet vergeven. Als ze zich verraden voelen, koesteren ze een diepe wrok. Een partner die denkt over een buitenechtelijk avontuurtje, kan dit beter uit zijn hoofd laten.

Ze kunnen veel leren van hun oppositieteken, de Schorpioen, over de beheersing van de hartstocht en het overwinnen van de taboes in het leven. De Schorpioen waagt zich op terreinen waar vele Stieren afhaken, vooral op seksueel gebied. De Schorpioen, die heel intuïtief is, kan ook inzicht geven in gevoelens en emoties, waardoor ze zich meer open kunnen stellen voor hun partner. De Stier vindt het moeilijk om zich te laten gaan, en de Schorpioen is dé expert op het gebied van het orgasme, waardoor geliefden zich laten gaan en volledig één worden, al is het maar voor even.

Stier3

Als een Stier iets besluit wordt het ook uitgevoerd. Als u bij een Stier in de smaak valt, zullen ze achter u aan zitten tot u zich gewonnen geeft. U wordt op dinertjes getrakteerd, gestreeld, en zachtjes naar het bed geleid. De Stier is niet zo subtiel, maar doet het wel rustig aan, zodat het ruim van tevoren duidelijk zal zijn als ze u willen verleiden. Ongeduldiger mensen duurt dit misschien allemaal te lang.

De Stier is hartstochtelijk en jaloers. Ze gaan niet snel een verhouding aan; geen wellust zonder liefde bij de Stier. Liefde betekent onvoorwaardelijke binding, het liefst voor het leven. Ze zijn zeer bezitterig en bewaken hun geliefde, en flirten met een ander dulden ze niet, hoe onschuldig ook. Ze zijn zeer sensueel en genieten van seksuele gevoelens. Lichamelijk contact, massage, strelen, zelfs bijten winden hen op. En als ze eenmaal zijn begonnen houden ze niet snel op. Ze houden ook van een erotische omgeving; een luxe, comfortabele en sensuele slaapkamer. Als je die te zien krijgt is het de bedoeling daar de nacht door te brengen.

De manlijke Stier is een geschenk uit de hemel voor partners die het langzaamaan willen doen – ze zijn traag, langzaam en betrouwbaar. Het voorspel of een sensuele massage kan uren duren. Hij kan er niet goed tegen als de dingen anders lopen dan hij gewend is, maar de vele heerlijke uren die je samen kunt doorbrengen compenseren dit ruimschoots. Het is niet altijd duidelijk dat een Stier een oogje op iemand heeft; hij neemt overal de tijd voor en kan lang op zijn seksuele bevrediging wachten. Helaas geven veel manlijke Stieren niet toe aan hun seksuele behoeften, maar storten ze zich in plaats daarvan op hun werk – ze durven potentiële partners niet goed te benaderen.

De vrouwelijke Stier wacht bij voorkeur tot andere mensen het initiatief nemen. Ze heeft een groot libido, maar is niet naarstig op zoek naar avontuurtjes. Ze houdt ervan als iemand naar haar verlangt en zich voor haar uitslooft. Als ze geïnteresseerd in iemand is geeft ze duidelijke signalen. Bij seksuele contacten zorgt ze ervoor dat ze aan haar trekken komt – de man die niet aan haar eisen kan voldoen is beklagenswaardig.

De beste manier om een Stier te verleiden is geduldig zijn en veel aandacht geven. Organiseer een heerlijk diner bij kaarslicht met veel goede wijn en sensueel voedsel. Als er één teken is wiens hart je het beste via de maag benadert is het wel de Stier. Zodra hun fysieke honger is gestild moet het mogelijk zijn een diepere, hartstochtelijke honger op te wekken. Trek uw verleidelijkste kleding aan, en als u een vrouw bent vergeet dan vooral niet een lekker parfum, en mooie lingerie. Bied eventueel een massage aan – en vooral, hou vol.

Ze worden vooral gelukkig van geschenken die hun aardse natuur weerspiegelen, gevoel voor materiële waarde en voorliefde voor luxe. Voedsel, planten, dure badolie, lotions en aangename kleding brengen de Stier in de stemming. Ze willen er graag goed uitzien en zich goed voelen; geef ze een bon voor een complete behandeling in een schoonheidssalon, voor een aromatherapeut of een kuuroord.

Wie een relatie met een Stier krijgt kan langdurige, aardse seks verwachten, trouw, en een diepe sensualiteit – dat zit allemaal verborgen onder de rustige buitenkant van dit sterrenbeeld. Het versieren gaat langzaam en sensueel. Ze kunnen genereus zijn; u krijgt ongetwijfeld geschenken die van goede kwaliteit zijn en blijvende waarde hebben. Verwacht echter geen uitgebreide liefdesverklaringen – ze houden niet van emoties en dramatiek. Ze willen wel graag trouwen, dus kunt u een romantisch aanzoek verwachten tijdens een heerlijk diner of een lange wandeling in de mooie natuur. Als u tenminste de ware bent, want ze zoeken een partner voor het leven.

Terug

Relaties en seksualiteit van de Ram

Ram2

Rammen zijn hartstochtelijk en impulsief,  en ze kunnen snel in vuur en vlam staan. Dit is een teken met sterke emoties die snel omhoog kunnen komen, maar die overigens ook weer net zo snel kunnen verdwijnen. 

Ze zijn gewend om ervoor te zorgen dat ze krijgen wat ze willen. Ze zetten meestal zelf wel de eerste stap in het spel van verovering. Ze houden van snelle, heftige seks.

Ze zijn over het algemeen op zichzelf gericht en zelfverzekerd. De wellustige Ram doet alles om zo snel mogelijk aan zijn trekken te komen. De Ram is een snelle verleider en is vurig, luidruchtig en hartstochtelijk. Ze laten zich niet afwijzen. De mannelijke Ram kan gedreven zijn door wellust als hij jacht maakt op een ideale partner; een vrouwelijke Ram is even doelbewust.

Ze zijn gepassioneerd en houden oprecht van seks, maar zijn meestal niet goed thuis in de kunst van de langzame, subtiele verleiding. Ze vragen gewoon om wat ze willen, maar houden weinig rekening met de behoeften van hun partner. Positief is dat ze direct zijn, maar een negatief  aspect is dat ze met hun ongeduld soms grof zijn.

Net als de meeste vuurtekens hebben ze weinig voeling met hun lichaam; ze gebruiken het wel voor seks, maar voelen door hun haast niet de subtielere energieën. Zolang het doel een snel orgasme is, zullen ze dit ook niet snel leren. Dat gebeurt wel wanneer ze leren luisteren naar wat hun lichaam nodig heeft, waar het van geniet en wanneer ze meer hun ervaringen met hun partner delen.

De Ram duldt geen uitstel in de bevrediging van zijn begeerte. Net als de heersende planeet Mars zijn zij het liefst de sterkste in de strijd tussen de seksen. Ze zijn voortdurend op zoek naar sensatie en opwinding. Ze houden van de opwinding van de jacht, maar hunkeren vooral naar de verovering. Te veel verzet en afwijzing jaagt hen evenwel op de vlucht, dan zoeken ze liever elders nieuwe uitdagingen.

Ze laten zich slechts zelden overheersen; ze willen de baas zijn op seksueel gebied. Ze houden niet zo van emotionele spelletjes, maar des te meer van seksuele spelletjes.

Tenzij er veel aanwijzingen zijn voor het tegendeel zijn de meeste Rammen extravert, vurig en hartstochtelijk, en mogelijk zelfs seksuele atleten met een groot uithoudingsvermogen. Zeker in het begin van een relatie.  Een minder charmant trekje is dat ze veel beter zijn met het beginnen van dingen dan met de voltooiing ervan. Ze bouwen relaties niet geleidelijk op. De lompe, ongeduldige aard van de Ram sluit ook langdurig voorspel uit. Dit teken is een liefhebber van de rechttoe-rechtaan seks; ‘d’r op en d'r af’.

Als het iets te langzaam gaat of eentonig wordt, zullen ze snel hun interesse verliezen. Niet dat iemand ze daarop durft aan te spreken; een Ram heeft altijd gelijk! Ze geven weinig om de subtielere gevoelens van anderen omdat hun wellust overheersend is. Deze egoïstische benadering van seks is goed voor vele liefjes voor een nacht, maar nauwelijks voor blijvende relaties – een Ram heeft vaak vele heftige, vurige relaties die vaak zomaar ineens stop gezet worden.

Een Ram houdt van versieren. Versieren bevredigt hun voortdurende behoefte aan nieuwe prikkels en stelt de verbintenis uit waar ze zo bang voor kunnen zijn. Als ze uiteindelijk echt verliefd worden, komt hun romantische, maar ietwat naïeve aard naar boven. Als ze hun grote liefde vinden verwachten ze eeuwig geluk en harmonie. Helaas worden ze hierin keer op keer teleurgesteld. Gelukkig zijn ze, zoals alle vuurtekens, eeuwige optimisten en verliest ze de moed niet zo gauw.

Zelfs voor een verliefde Ram zijn romantische liefdesverklaringen ongewoon. Ze zullen af en toe ‘ik hou van jou’ zeggen, maar veel verder zal het niet gaan; ze zijn wel positief en extravert, maar denken weinig na over hun diepere gevoelens.

Veel Rammen maken door hun vurige aard vaak ruzie en zien seks (geen bloemen) als een manier om ‘het spijt me’ te zeggen. Voor hun partner blijft het een raadsel in hoeverre ze echt spijt hebben.

Een Ram is behoorlijk trouw, maar als een Ram toch ontrouw is geweest, zal hij het zijn partner op een tactloze manier vertellen. Goede kans dat ze het er zomaar uitflappen.

Ram-mannen en -vrouwen lijken erg op elkaar. Een Ram-vrouw is even hitsig en direct als een Ram-man. Een Ram neemt vaak het initiatief. Er kunnen strubbelingen ontstaan als andere tekens de natuurlijke neiging om de leiding te nemen verwarren met bazigheid. Maar misschien is dat ook wel helemaal geen vergissing…

Het hoofd is belangrijk voor de Ram. Veel Rammen houden ervan als hun hoofd gestreeld wordt, vooral de nek of het voorhoofd.

De Ram wil het liefst bovenop liggen en heeft de onbedwingbare neiging de touwtjes in handen te willen houden. Zo lang zij kunnen bepalen hoe het vrijen gaat zijn ze er blij mee.

Ze zoeken ongecompliceerde seksuele ontmoetingen, vrijheid, hartstocht en bevrediging. Iemand die evenveel levenslust en plezier in de liefde heeft als zijzelf, zal ze gelukkig maken. De Ram heeft behoefte aan eerlijkheid in relaties; ze zijn niet opgewassen tegen geheimen en manipulaties. De ideale partner is recht-door-de-zee en even direct en bot is als zijzelf.

Ram1

Ze houden wel van een beetje spanning. Vrijen wanneer ze elk moment ontdekt kunnen worden kan een Ram ontzettend opwindend vinden. Ram vrouwen zijn dapper en willen een actieve rol spelen. En een partner die bijvoorbeeld nieuwe standjes wil uitproberen en bereid is om te experimenteren met vrijen op spannende plekjes, of die het geen bezwaar vindt om erotische kleding te dragen blijft hen het langst boeien. Omdat ze behoefte hebben aan nieuwe prikkels is een partner die hen af en toe kan verrassen ideaal.

Het hoeft dus ook niet altijd alleen maar in de slaapkamer te gebeuren. Ze houden wel van enigszins gevaarlijke plaatsen, zoals een lift of een hoekje tussen de jassen tijdens een feestje. De buitenlucht is ook aantrekkelijk voor de sportieve Ram. Elk vuurteken houdt van warmte, dus past een zwoele zomeravond goed bij hun amoureuze karakter; net als exotische locaties in de zon.

De Ram heeft een afgrijselijke hekel aan wachten. Ze willen seks hebben als ze er zin in krijgen, zo simpel is het. Ze houden er ook niet van als anderen zeggen wat ze moeten doen, dus hun partner moet een manier vinden om iets nieuws in het seksleven te introduceren zonder dat dat een bedreiging vormt. Aandringen zal grote weerstand oproepen, zelfs als het seksleven door de vernieuwing zou verbeteren.

Toespelingen en vage zinspelingen maken weinig indruk op hen. Ze houden er niet van voorzichtig te werk gaan, van geheimzinnigheid en van gekonkel. Ze zijn helemaal niet goed in doen alsof en vinden het moeilijk om tactisch te zijn. Een compromis is hen vreemd; ze laten hun eigen behoeften voorgaan en verwachten dat anderen hen volgen. De Ram houdt niet graag rekening met andere mensen en op emotionele uitbarstingen knapt hij af.

De fantasieën van een Ram kunnen gaan over veroveringen, maar soms ook over veroverd worden. Dus ze kunnen ook fantaseren over passief zijn, onmachtig, vastgebonden en overgeleverd aan hun partner. Een beetje sadomasochisme kan heel stimulerend zijn. Het mooie van een fantasie is dat je uit een vertrouwde rol kunt stappen. Ze fantaseren misschien ook wel  dat ze meegesleurd worden in een harde vrijpartij, zonder dat ze ‘nee’ kunnen zeggen.

Doordat de Ram van korte, heftige seks houdt en zich snel verveelt, zijn hun relaties meestal korte uitspattingen. Een verliefde Ram kan ongelooflijk jaloers zijn en heel bezitterig. Ze zullen niet tolereren dat hun partner een verhouding heeft, maar ze kunnen zelf wellicht de verleiding niet weerstaan en verwachten dan van hun partner dat die in ziet dat een avontuurtje geen invloed heeft op de relatie.

De Ram is opvliegend van aard en uit zijn woede direct. Ze lopen het liefst woedend weg en slaan de deur hard dicht bij de geringste onenigheid, maar komen ook snel weer terug. Hun boosheid is meestal kort van duur. De partner moet echter geen verontschuldigingen verwachten. De Ram kent nauwelijks spijtgevoelens. Ze leven in het heden en verwachten dat anderen ruzies even snel vergeten als zij dat doen.

Ram-relaties eindigen doorgaans snel en abrupt. Ondanks alle tweede kansen zal er een dag komen dat de deur dichtslaat en niet meer opengaat. Dan gaan ze verder, hebben misschien een nieuwe partner gevonden of zijn begonnen aan een nieuwe, opwindender uitdaging in hun leven. De Ram is niet het trouwste sterrenbeeld, dus misschien zijn zij het die een verhouding zijn begonnen. Het kan ze gaan vervelen om steeds maar weer aan de behoeften van hun partner te moeten voldoen. Als de relatie eenmaal voorbij is, verbreken ze het liefst alle contact abrupt. Dit sterrenbeeld houdt van een snel en radicaal einde; er wordt niet met heimwee teruggekeken naar wat had kunnen zijn.

Ze kunnen van hun oppositieteken, de Weegschaal, leren hoe ze een echte relatie kunnen aangaan en hoe ‘ik’ ‘wij’ kan worden. Ze kunnen nieuwe mogelijkheden ontdekken door bevrediging uit te stellen en compromissen te leren sluiten. Ze kunnen leren genieten van sensualiteit, seksualiteit en erotiek, en leren om meer waardering te krijgen voor fantasie en subtiliteit. Ook is het goed om te leren meer van hun gevoelens met de partner te delen. Dit lijkt misschien moeilijk, maar een Ram heeft uiteindelijk baat bij het delen van emoties in een relatie met iemand die hij kan vertrouwen.

Ram3

Een ongeduldige Ram in de slaapkamer doet denken aan een drammerige peuter wiens favoriete woord ‘ik’ is, met als tweede favoriete woord ‘nu’. Ooit beëindigde de vrouw van een manlijke Ram hun relatie omdat hij de gewoonte had haar in de ribben te porren en “wat denk je ervan?” te zeggen als zij nét middenin een boek zat – deze tactloze en drammerige aanpak is typerend voor de Ram.

Als een Ram wellustig zijn zinnen op u gezet heeft zal hij met veel energie jacht op u maken. Als u ‘ja’ zegt komt er een directe reactie. Maar als u moeilijk doet stapt een Ram direct op, en de minder elegante types zullen eerst nog een paar verwensingen en beledigingen uiten.

Een Ram uit zijn wellust heel direct, zodat u precies weet waar u aan toe bent met hen. Als er sprake is van echte liefde – ze kennen het verschil met wellust niet altijd – wordt er nog steeds jacht op u gemaakt. Als de partner van een Ram begrijpt dat de directe aanpak van de Ram voortkomt uit de behoefte een heftig verlangen te uiten zullen ze dit zeker waarderen. Ze vinden het vaak moeilijk om hun gevoelens te uiten en vermijden de strelingen waar anderen zich door veilig gaan voelen. Voor hen is seks een uiting van passie. Ze realiseren zich af en toe niet voldoende dat partners soms meer nodig hebben.

De manlijke Ram is brutaal, direct, wellustig en zoekt partners die kunnen voldoen aan zijn sterke seksuele eisen en zijn behoefte aan een onderhoudende partner. Als een partner passief is zal hij alles doen wat in zijn macht ligt om de partner te prikkelen. Als een partner te sloom is zal hij vrij snel zijn interesse verliezen. Als de partner dominant is zal er vaak ruzie zijn; er is ook altijd maar plaats voor één Ram in een relatie. Ze willen de leiding hebben.

De vrouwelijke Ram is niet veel anders; brutaal, opdringerig, erotisch en egocentrisch – ze weet wat ze wil en hoe ze het moet krijgen. Ze ligt graag boven bij het vrijen. Ze is niet bang om haar grote libido te tonen of iemand achterna te lopen. Ze zal meestal de eerste stap zetten, of heel direct reageren op een versierpoging. Al is haar ‘nee’ net zo duidelijk als haar ‘ja’, wat voor de minder zelfverzekerde minnaars nog wel eens hard kan aankomen. Ze is levendig, en je kunt met haar lachen, als je tegen haar wat grove gevoel voor humor kunt.

Mocht u overwegen een Ram te versieren – u krijgt de kans niet, want zij zijn altijd het eerste. Hun verleidingstechniek is direct en vastberaden. U bent geïnteresseerd of niet. Als u dat niet bent gaan ze geen tijd verknoeien om u te overtuigen. Maar als u wel geïnteresseerd bent wordt u overspoeld door een adembenemende stroom van hartstochtelijke aandacht.

Om een Ram echt gelukkig te maken – en u heeft waanzinnig veel geld – kunt u het beste (voor zowel mannen als vrouwen) een grote, flitsende rode sportwagen voor ze kopen. U bent dan enkele maanden verzekerd van seksueel plezier. Puur genot! Mocht dat er niet inzitten kan kunt u het misschien ook met een rode roos proberen.

De Ram vindt zijn gezondheid belangrijk en heeft beweging nodig om zich goed te voelen – een lidmaatschap van een sportschool, een actieve vakantie, een avond dansen zijn ook allemaal goede idee. Bovendien profiteert u dan zelf ook van de verbeterde conditie en vitaliteit.

Van de Ram kunt u sensationele seks verwachten, grote impulsiviteit, egoïsme en een onstuimige relatie. U kunt worden verleid met geschenken – ze zijn genereus – maar verwacht niet te veel op het gebied van de subtielere gebaren. Daarvoor hebben ze te weinig geduld en zijn ze niet fijnzinnig genoeg. Ze genieten van de strijd en van vurigheid, dus u moet wel tegen af en toe een ruzie kunnen. Maar dat duurt nooit zo lang.

Terug