Kruimelpad

11 WatermanHet karakter van de Waterman

Watermannen zijn vaak gemakkelijk te herkennen aan hun kledingkeuze die een grote voorkeur voor schreeuwige kleuren laat zien. Weegschalen, die het liefst alleen 'beautiful people' willen ontmoeten, kijken vaak ontzet als ze worden geconfronteerd met deze wandelende één persoons carnavalsoptocht. Andere tekens kijken liever beleefd weg. 

Ze zien er vaak een beetje uit als de held in een science fiction film die voor het eerst Het Creatuur van de Andere Planeet aanschouwt. Grote verschrikte ogen en de algehele desoriëntatie zijn kenmerkend voor zo’n beetje elke Waterman – en vrouw. De wereld is iets te groot en snel voor hun bevattingsvermogen. Watermannen lijken altijd het gevoel te hebben op de verkeerde planeet te zijn geland, en lopen er daardoor wat verloren en verweesd bij. Ze missen de aansluiting met anderen, vinden emoties “niet rationeel”, en kijken afkeurend naar elke vorm van enthousiasme: “naïef!”.

Ze willen altijd iets veranderen aan andere mensen, aan de maatschappij en aan de natuurwetten en zijn vaak geïrriteerd dat niemand naar ze luistert. Watermannen zijn zeker anders dan andere mensen, maar er is verder ook niemand die een Waterman zou willen zijn. 

Ze krijgen altijd tranen in hun ogen bij Beethoven's 'Alle Menschen werden Brüder', maar zullen in de bus zelden opstaan voor oude vrouwtjes met het argument dat mensen zolang mogelijk zelfstandig moeten blijven.

Watermannen vindt je vooral in idealistische bewegingen die na korte tijd door heftige interne conflicten uit elkaar vallen. Ze houden meer van hun principes dan van andere mensen. Niemand zou hen "een warme persoonlijkheid" noemen.

Debatteren met een Waterman is moeilijk doordat je al snel geneigd bent in lachen uit te barsten. Hun manier van spreken doet denken aan een leger van pompeuze, holle frasen die over het landschap dwalen, op zoek naar een idee. Soms lijken ze zelfs inderdaad een geldig argument gevonden te hebben die dan als een krijgsgevangene meegevoerd wordt, tot die tenslotte sterft door eenzaamheid. Soms gaat de Waterman machteloos schuimbekken en vreemde, enigszins spastische armbewegingen maken. Dan is het tijd om ze gelijk te geven en de discussie te verlaten.

Ze geloven in vliegende schotels, aura's, astrologie en Tarotkaarten, zijn volgens eigen zeggen helderziend én helderhorend, communiceren met bomen en dolfijnen, en kunnen heel boeiend vertellen over experimenten waarbij honden werd geleerd om op paranormale manier de temperatuur aan de andere kant van de aarde te 'voelen'. Dit rotsvaste geloof in het onwaarschijnlijke geeft hen veel zekerheid in discussies met anderen.

Ze zijn er van overtuigd dat kometen een boodschap van universele liefde uitdragen (en dat willen ze ook graag uitleggen), en dat het dragen van piramidevormige hoofddeksels het makkelijker maakt die vibraties op te vangen. 

 

Seks

Seks met een Waterman is vaak zó bizar dat de slachtoffers soms pas na jaren hierover met anderen durven praten. Toch lijkt er in de media nog een taboe op dit onderwerp te rusten.

Volgens anderen zijn alle verhalen over ontvoeringen door ruimtewezens en daaropvolgend seksueel misbruik niet anders dan nog niet goed verwerkte nachtelijke ervaringen met een Waterman. Ze zien er nou eenmaal echt heel vreemd uit. Ook daar beneden.

Watermannen zijn seksueel pervers tot in het extreme. 
Watervrouwen doen het wat rustiger aan met onbespoten wortels en bij Volle Maan gemaakte kaarsen, want de niet aflatende strijd tegen de patriarchale fallocratie in onze politiestaat vereist enige principiële veranderingen in het persoonlijke (=politieke) leven.Vorige levens
Als een Waterman zich vorige levens herinnert is dat als deelnemer van mislukte revoluties, wild om zich heen meppende geestenbezweerder, of als paranormaal liftbediende in de tempels van Atlantis.
Watermannen herinneren zich vaak ook levens uit de 23ste en 27ste eeuw.

 

Conclusie

Watermannen – om ons er aan te herinneren dat er toch ook wel veel te lachen valt. En toch ook wel de opluchting dat er altijd iemand is die nog dommer is dan u zelf.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen