Kruimelpad

De 12 sterrenbeelden: een zwartgallige versielaughter

Beschrijvingen van de eigenschappen van de twaalf tekens van de dierenriem kun je overal wel vinden. Dus om dat nou hier weer te herhalen leek me eigenlijk een beetje overbodig. In plaats daarvan – een sarcastische versie. Want je bent nooit alleen maar één teken: een persoonlijke horoscoop is altijd veel uitgebreider.   

Zet je schrap!

Hoeveel leuke mensen, behalve uzelf, kent u eigenlijk ?

Te weinig waarschijnlijk.
Want laten we het maar onder ogen zien: er zijn toch ook veel saaie, vervelende zeurkousen die geobsedeerd lijken door hun eigen kleine ongemakken en vol van kritiek, jaloezie en venijn zitten. U kent ze vast wel. De dagelijkse contacten leren al snel dat het beter is om dit soort mensen zoveel mogelijk te vermijden, maar dat lukt niet altijd. Omdat het bijvoorbeeld je collega's zijn. Het kan zijn dat je er mee getrouwd bent. En ja - soms zie je de menselijke mislukking iedere ochtend in de spiegel. Want het is misschien ook wel veelzeggend om te merken hoeveel mensen proberen om ú te vermijden. 

De duistere kant van het menselijk bestaan is misschien wat te veel onderbelicht geraakt in de beschrijving van de twaalf astrologische tekens. Dat proberen we hier een beetje recht te zetten. Wat licht werpen in de psychologische duisternis van onze medemens. Want zoals Einstein ooit zei: "Er zijn maar twee dingen onbegrensd; het heelal en de menselijke stupiditeit. En van het heelal weet ik het niet zeker". 

In een poging om u te behoeden voor allerlei teleurstellingen geven we hier ook een weergave van wat u waarschijnlijk te wachten staat als u met één van de twaalf in bed duikt. Seks kan best leuk zijn, maar het pakt vaak toch anders uit dan gehoopt. En dat ligt beslist niet alleen maar aan u.

TwopeoplelaughingIeder van de twaalf tekens heeft zo zijn eigen gewoontes op het gebied van de seksualiteit en door die verschillen ontstaan al snel misverstanden, teleurstellingen en pijnlijke penetraties.
Seks met een sterrenbeeld is beslist niet zo hemels als vaak wel beweerd wordt. Eén waarschuwing alvast: vermijd Schorpioenen. 

Misschien zijn de diverse tekortkomingen in het karakter niet alleen maar het gevolg van een beroerde opvoeding, maar liggen de oorzaken nog dieper. Veel mensen zijn er van overtuigd dat ze al eerder gereïncarneerd waren en dat ze keer op keer terugkomen om zichzelf verder te ontwikkelen. Een sympathiek idee, maar het impliceert wel dat er in vorige levens nog wel het een en ander aan ons te verbeteren viel. Wij doen hier de suggestie dat er ook in dit leven nog wel ruimte voor evolutie naar iets beters is, veel ruimte zelfs. We kunnen nu eenmaal niet allemaal een pareltje in het snoer van de menselijke soort zijn. Helaas.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen