07 WeegschaalHet karakter van de Weegschaal

Geen compromis is de Weegschaal te dol als hij of zij maar niet alleen hoeft te zijn. Dit teken is per definitie principeloos, gewetenloos en karakterloos. 

Het is niet moeilijk een Weegschaal te verlammen: geef hem de keus uit twee mogelijkheden en hij zal urenlang glazig voor zich uit staren. Grappig detail is dan weer dat vrijwel niemand bij een Weegschaal het verschil ziet tussen leeg in de ruimte staren en normale hersenactiviteit. 

Omdat het ze zoveel moeite kost om een beslissing te nemen zullen ze er ook nooit meer op terugkomen, zelfs als alles er op wijst dat ze het bij het verkeerde einde hebben. De Japanner die 20 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog nog bleef doorvechten was een Libra, evenals de kapitein van de Titanic. 

De vriendelijkheid van een Weegschaal is meestal erg klef. 

Ze zijn zeer trots op hun eigen smaak, maar het kost vaak veel moeite om ze ervan te overtuigen dat er meer is dan wat aan de oppervlakte zichtbaar is. Hun uitdrukking van opperste verbazing en urenlange verwarring die na deze openbaring vaak volgt maakt het echter wel de moeite waard om het toch eens te proberen.

Een Weegschaal is parasitair. Ze prijzen een ieder die meer macht en invloed heeft dan zij en omdat dat vrijwel iedereen is is ook meteen duidelijk waarom ze onophoudelijk zo kwijlerig en kwallerig doen. Ze hopen op die manier alsnog een positie in de wereld te veroveren. Dat lukt zelden en samen met Vissen vormen ze, zoals een Schorpioen eens opmerkte "The trash of the universe". 

Toch lijken ze zelf vaak te denken dat ze erg populair zijn en ze zijn daarom geneigd ongevraagd handtekeningen aan omstanders uit te delen. 

Maar eigenlijk kun je nooit lang boos zijn op een Weegschaal; ze vertederen zelfs een Steenbok, een beetje op dezelfde manier waarop een zielig nat hondje dat net uit een ijskoude rivier is gered de omstanders kan vertederen. 

Weegschalen zijn altijd op zoek naar de ideale partner, maar vinden eigenlijk niemand ooit goed genoeg. Dat geldt omgekeerd ook – niemand ziet de Weegschaal als een ideale partner.

 

Seksualiteit
Biseksuelen, transseksuelen, travestieten: wie dacht dat het seksuele leven van de Weegschaal eenvoudig was, heeft het goed mis. 
Veel mannen hebben al moeten ontdekken dat de Libra-vrouw waarmee ze een hete nacht dachten te gaan beleven 'eigenlijk' van het mannelijk geslacht bleek te zijn. Omgekeerd heeft al menige vrouw moeten ervaren dat de Libra-man net zo macho is als een chihuahua – het enige hondje dat in een bierglas past.

Relaties duren zelden langer dan de verliefdheids-fase, want dit teken kan alleen met de schijn omgaan, wat ook al blijkt uit de vele 'fake-orgasmes' die vooral bij de vrouwelijke Weegschalen een ware epidimie zijn geworden.

Omdat ze alleen van echt mooie mensen kunnen houden knippen ze vaak afbeeldingen van fotomodellen uit en vragen dan aan hun partner of ze die voor hun gezicht willen plakken. Op die manier kunnen ze dan toch nog seksen.

 

Vorige levens
Herinneringen aan vorige levens hebben ze wel degelijk. Blind en doof voor de werkelijkheid vinden Weegschalen zich¬zelf machtig en prachtig, weten ook zeker dat ze dat altijd zijn geweest, en zijn er dus collectief van overtuigd dat ze Cleopatra of Ceasar waren.

 

Conclusie

Weegschalen – zonder hen zou het universum perfect in balans zijn. In plaats daarvan laten ze zien dat negatieve energie wel degelijk kan bestaan.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen