De 12 sterrenbeelden: een zwartgallige versielaughter

Beschrijvingen van de eigenschappen van de twaalf tekens van de dierenriem kun je overal wel vinden. Dus om dat nou hier weer te herhalen leek me eigenlijk een beetje overbodig. In plaats daarvan – een sarcastische versie. Want je bent nooit alleen maar één teken: een persoonlijke horoscoop is altijd veel uitgebreider.   

Zet je schrap!

Hoeveel leuke mensen, behalve uzelf, kent u eigenlijk ?

Te weinig waarschijnlijk.
Want laten we het maar onder ogen zien: er zijn toch ook veel saaie, vervelende zeurkousen die geobsedeerd lijken door hun eigen kleine ongemakken en vol van kritiek, jaloezie en venijn zitten. U kent ze vast wel. De dagelijkse contacten leren al snel dat het beter is om dit soort mensen zoveel mogelijk te vermijden, maar dat lukt niet altijd. Omdat het bijvoorbeeld je collega's zijn. Het kan zijn dat je er mee getrouwd bent. En ja - soms zie je de menselijke mislukking iedere ochtend in de spiegel. Want het is misschien ook wel veelzeggend om te merken hoeveel mensen proberen om ú te vermijden. 

De duistere kant van het menselijk bestaan is misschien wat te veel onderbelicht geraakt in de beschrijving van de twaalf astrologische tekens. Dat proberen we hier een beetje recht te zetten. Wat licht werpen in de psychologische duisternis van onze medemens. Want zoals Einstein ooit zei: "Er zijn maar twee dingen onbegrensd; het heelal en de menselijke stupiditeit. En van het heelal weet ik het niet zeker". 

In een poging om u te behoeden voor allerlei teleurstellingen geven we hier ook een weergave van wat u waarschijnlijk te wachten staat als u met één van de twaalf in bed duikt. Seks kan best leuk zijn, maar het pakt vaak toch anders uit dan gehoopt. En dat ligt beslist niet alleen maar aan u.

TwopeoplelaughingIeder van de twaalf tekens heeft zo zijn eigen gewoontes op het gebied van de seksualiteit en door die verschillen ontstaan al snel misverstanden, teleurstellingen en pijnlijke penetraties.
Seks met een sterrenbeeld is beslist niet zo hemels als vaak wel beweerd wordt. Eén waarschuwing alvast: vermijd Schorpioenen. 

Misschien zijn de diverse tekortkomingen in het karakter niet alleen maar het gevolg van een beroerde opvoeding, maar liggen de oorzaken nog dieper. Veel mensen zijn er van overtuigd dat ze al eerder gereïncarneerd waren en dat ze keer op keer terugkomen om zichzelf verder te ontwikkelen. Een sympathiek idee, maar het impliceert wel dat er in vorige levens nog wel het een en ander aan ons te verbeteren viel. Wij doen hier de suggestie dat er ook in dit leven nog wel ruimte voor evolutie naar iets beters is, veel ruimte zelfs. We kunnen nu eenmaal niet allemaal een pareltje in het snoer van de menselijke soort zijn. Helaas.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

01 RamHet karakter van de Ram

Rammen hebben het eigenaardige talent om altijd die initiatieven te kiezen die de meeste problemen zullen opleveren.

Hun op niets gebaseerde enthousiasme leidt vaak tot brokken, die met grote verbazing ("heb ik dat gedaan ?") aanschouwd worden, en veel Ram-energie eindigt in ongewilde vernielingen. Je kunt hun intellectuele capaciteiten niet genoeg onderschatten. Vaak leren ze andere mensen kennen doordat ze op hen afstappen met de mededeling: “Sorry, is kapoet. Heb ik gedaan”.

Ze kijken na gedane destructie weliswaar even beteuterd, maar zijn als een kind zo blij zo gauw zich weer nieuwe mogelijkheden tot roekeloosheid en zinloze vernieling aandienen. Die oude grap over de Ram en z'n speelgoed is helaas waar. En die woedeaanval, dat schreeuwen en krijsen als hij zijn zin niet krijgt is bekend bij iedereen die wel eens geprobeerd heeft om zijn Star Wars-zwaardje af te pakken. 

Een Ram wil altijd de baas spelen over anderen, maar vindt het onmogelijk om zichzelf onder controle te houden. Hij zal iedere gelegenheid tot ruziemaken direct aangrijpen, ongeacht welke consequentie dan ook. Minstens één ziekenhuis heeft ooit overwogen om bij de eerste hulp post een aparte ingang voor de Ram te maken, zodat de elf andere tekens sneller geholpen konden worden.

Dit is het eerste teken van de dierenriem, en we zien dan ook dat de meeste Rammen geestelijk gezien blijven steken in het eerste levensjaar. Dit verklaart ook hun ongelofelijk egoïsme en hun neiging om altijd het speelgoed van hun kinderen af te pakken, te verstoppen en er dan 's avonds zelf mee te gaan spelen. In een veelzeggend experiment in Schotland werd ooit aan alle Rammen (een derde van de bevolking aldaar) een spelcomputer met schietspelletjes gegeven – de criminaliteit nam binnen een maand met 40% af.

Veel voetbalsupporters zijn Ram, maar in feite houdt dit teken van alle extreme sporten waarbij je botten kunt breken. “Just for kicks” leggen ze een nog levende kwal op hun gezicht, doen ze aan basejumpen van de Eifeltoren of gaan ze sleetje rijden op de Mont Blanc. Vrouwelijke Rammen zijn overigens ook geen toonbeeld van verfijning – ze hebben net zo veel subtiliteit als een Russische bouwvakker die net hard met een hamer op zijn vinger heeft geslagen 

En mocht u ooit omkomen bij een auto-ongeluk, dan is waarschijnlijk het laatste wat u op deze aarde ziet het verschrikte gezicht van de u tegemoet snellende Ram, gekleed in zijn pauw pauw Power Rangers pakje. En dat is beslist geen fijne manier om afscheid te nemen.

 

Seks

In bed zijn Rammen gauw klaar. Zoals alles, is seks voor hen iets wat je doet, en al maar hetzelfde doen verveelt natuurlijk al snel. Want als er iets is wat opvalt aan Rammen dan is het wel hun totaal en volledig gebrek aan voorstellingsvermogen op het gebied van de intimiteit. Amerikanen hebben een goede samenvatting van Aries-seks: "Ram bam, thank you ma'am". Het wereldrecord voortijdig klaarkomen staat op naam van een Chinese Ram (1.7 seconde !)

Veel Rammen houden meer van hun Teddybeer, hun racebaanset en hun Barbiepoppenverzameling dan van hun partner. En wilt u het toch met een Ram proberen dan is verreweg de beste manier van vragen: "Zullen we een spelletje doen?" Begin echter nooit aan spelletjes met touwen en knevels, want de kans bestaat dat u, eenmaal stevig vastgebonden aan het bed, de mond dichtgepropt, Aries hoort vragen: "En zullen we nu spelen dat ik van de Inqusitie ben en jij een ketter?"

Een Ram is veel blijer als ze in plaats van te moeten vrijen weer aan de motor mag gaan sleutelen of een appeltaart kan gaan bakken.

 

Vorige levens

Herinneringen aan vorige levens zijn simpel en liggen altijd in de categorie Attila de Hun, Ivanhoe, Iwan de Verschrikkelijke of Zorro.

 

Conclusie

Eigenlijk gaat het meteen al mis.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

02 StierHet karakter van de Stier

Stier vertegenwoordigt de wet van traagheid. Geen teken is beter in staat om onverzettelijker te worden naarmate veranderingen noodzakelijker zijn, en geen teken aanvaardt met meer dankbaarheid stompzinnig routinewerk. Ondanks hun inspanningen bereiken ze, zowel in hun werk als in hun privéleven, weinig tot niets. Door hun onvermogen om de dingen in een breder verband te zien bestaat hun leven grotendeels uit herhaling. 

De doelen van een Stier zijn vaak simpel (geld en lekker eten), en zijn die eenmaal bereikt, dan ontstaat een mateloos diepe en tot absolute stilstand leidende tevredenheid. Er is vermoedelijk geen teken dat zo blij is met zichzelf en daarin ook zo alleen is.

De meeste Stieren worstelen vanaf jonge leeftijd met hun lichamelijkheid. Er zijn eigenlijk twee basistypen van de Stier: te dik, en te dun. Sommigen zijn al op jonge leeftijd obese, dragen dan vaak ook nog kleine ronde brilletjes en krijgen bij de minste of geringste inspanning een rood hoofd. Er zijn astrologen die liever zouden zien dat we voortaan spreken over het teken van de Olifant. Als ze, in plaats van een aardeteken, een waterteken waren geweest, dan hadden we kunnen kiezen tussen potvis, walrus of zeekoe. 

Dan is er ook nog het dunne type: die moet rennen onder de douche om nat te worden. Soms staan ze voor je, draaien ze zich half om en zijn dan ineens verdwenen. Wat best wel een opluchting is vaak.

In termen van intellectuele geologie vertegenwoordigt dit teken de laagvlakte. Wie een idee wil krijgen over het denkvermogen van de Neanderthalers kan het beste eens een dagje met een Stier doorbrengen. Als ze tijdens een discussie een argument naar voren willen brengen lijkt het alsof je naar schildpad kijkt die langzaam en moeizaam over het zand schuifelt. 

Dit is het tweede teken van de dierenriem en we zien dan ook vaak dat de Stier geestelijk gezien is blijven steken in de zogenaamde koppigheidsfase, ook wel bekend als de 'Nee-periode'. Dit geldt voor ieder redelijk voorstel wat je doet, maar natuurlijk weer niet als het om eten gaat. De frustratie over hun eigen domheid, gebrek aan avontuur en ongelukkige partnerkeuze leidt soms tot de beroemde woede-uitbarsting van de Stier. Vuurrode kop, wild maaiende armen, schuimbekkend, oergeluiden uitstotend stormt onze vriend(in) door het huis. Het is belangrijk om dan niet te lachen, want dit kan uiteindelijk tot een hartstilstand bij ons olifantje leiden. Ach, misschien is dat ook maar het beste.

Gaat het om een dikkertje dan laat het lijk zich het beste verwijderen door eerst de grootste stukken vlees ervan af te snijden. De dunne types passen opgevouwen vaak wel in een boterhamzakje. 

 

Seks
Seksualiteit met een Stier vereist enige voorbereiding, want in bed is vooral de dikke Stier niet gauw klaar, en we wensen de partners erg veel uithoudingsvermogen toe. Tip 1: neem een snorkel mee, zodat je kunt blijven ademhalen als ze bovenop willen! Bij de dunne types voel je meestal helemaal niks – als je ze al kunt vinden tussen de lakens. Jammer is wel dat het karakter van alle Stieren ontzettend saai is, en dat merk je zeker ook bij het seksen. Tip 2: als je dan toch met een Stier moet vrijen kan het helpen als je ondertussen televisie kijkt of een goed boek leest. Veel Stieren zijn erg jaloers aangelegd, en daarom vinden ze het vaak ook erg storend als ze zien dat hun partner plezier heeft. Tip 3: Zoek die standjes waarbij je elkaars gezicht niet ziet, dan kunnen ze niet zien dat jij – ondanks alles – plezier beleeft aan het vrijen. Manlijke Stieren zijn trouwens notoire hoerenlopers.

 

Vorige levens
Stieren hebben maar een type herinnering aan vorige levens: boerin of koe, of boer en Stier. Evolutie verloopt hier langzaam.

 

Conclusie
Stieren – nuttig voor de landbouw, maar voor de rest - jammer dat ze er zijn.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

03 TweelingenHet karakter van de Tweelingen

Tweelingen beleven hun piekervaringen vooral als ze kunnen roddelen, liegen of stelen. Ze zijn fundamenteel onbetrouwbaar. In de psychiatrie staat dit teken bekend als manisch-schizofreen en mogen ze alleen door ervaren en evenwichtige hulpverleners benaderd worden. Sommige gevangenissen worden voor meer dan de helft door Tweelingen bevolkt.

In het dagelijks leven bezorgen ze anderen vaak hoofdpijn met hun onophoudelijk en helaas maar al te vaak stompzinnig gebabbel. Waar anderen hun mond houden en het risico niet nemen dat anderen merken dat ze toch niet zo slim zijn, kiezen Tweelingen ervoor om daarover geen enkele twijfel te laten bestaan.

Dit is het derde teken van de dierenriem, en dit teken vertegenwoordigt de fase van het leren praten. Men zou wensen dat ook het afleren in het programma was opgenomen. Sommige Tweelingen blijven zelfs na hun dood nog praten, tot grote vreugde overigens van de vele half-debiele mediums, die geen verschil kunnen maken tussen zinvolle informatie en Tweelingpraat. 

Want dat doen ze: praten, praten, praten. Tegen andere mensen, en als ze merken dat die niet luisteren, met zichzelf. Wie in hun hoofd zou kunnen kijken zou een tornado van woorden zien.

De soms onverwoestbare vrolijkheid van Tweelingen duidt vaak op een diep gebrek aan invoelingsvermogen, en laat een glimp zien van de emotionele naïviteit die zo kenmerkend is voor dit teken. En al zijn ze vrolijk, ze hebben toch een slecht ontwikkeld gevoel voor humor. Ze lijken te denken dat je vanzelf wel populair wordt als je maar vaak genoeg kinderachtige, vieze of racistische moppen vertelt, en ze hebben niet door dat ze dikwijls de moordlust van anderen prikkelen. 

Mensen geboren onder dit teken kijken je nooit recht in de ogen: hun ogen flitsen altijd heen en weer, op zoek naar een mogelijkheid om anderen in de kamer iets te ontfutselen.

 

Seks
Seksualiteit met één, of twee (dat weten ze zelf niet)Tweelingen is vooral vermoeiend. Ze praten zoveel dat ze, zelfs in bed, vergeten om te vrijen. Vaak is dit om te verhullen dat ze eigenlijk seksueel onbekwaam zijn, en soms omdat ze domweg zijn vergeten wat ze eigenlijk in bed zouden gaan doen. Door hun schizofrene aard denken Tweelingen nogal eens dat hun partner een orgasme heeft gehad als ze zelf zijn klaargekomen. 

Echt teleurstellend is dat ze, zo gauw ze uit bed stappen, het niet na kunnen laten om iets te stelen, al is het maar een tandenborstel. Tweelingen zijn dol op telefoonseks en besteden vaak een aanzienlijk deel van hun inkomen aan deze obsessie.

Hun onvermogen om zich aan één partner te binden leidt vaak tot groepsseksavonturen. Ook diverse gelijktijdige geheime affaires zijn niet ongebruikelijk, maar onveranderlijk crashen die als twee van de partners tegelijkertijd (surprise!) aan de deur verschijnen voor een romantisch diner à deux.

 

Vorige levens
Herinneringen aan vorige levens zijn dubbelzinng: Kaïn en Abel, Hans en Grietje, Suske en Wiske, Tom en Jerry. 
U ziet het: ook op het gebied van vorige levens heeft Tweelingen een minimaal realiteitsbesef.

 

Conclusie

Enerzijds is het wel goed dat ze er zijn, zodat wij wat meer kunnen lachen, anderzijds is het toch jammer dat ze verder nergens goed voor zijn.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

04 KreeftHet karakter van de Kreeft

Voor een Kreeft begint hopeloosheid al voor de geboorte; ze zijn zo gehecht aan de veiligheid van de baarmoeder dat ze altijd schoppend en schreeuwend geboren worden en dan vaak het hele eerste jaar van hun leven lijden aan een postnatale depressie.

Kreeften zijn daarna de rest van hun leven gericht op twee dingen: zich zorgen maken en anderen in die zorgen laten delen. Beheerst door een grote angst voor elke vorm van ruimte verlaat een Kreeft zelden haar huis. (Psychologisch gezien zijn er alleen maar vrouwelijke Kreeften). Zij zal geen enkel middel onbeproefd laten om aldaar 'gezelligheid' af te dwingen, zelfs als dat betekent dat er emotionele dwang gebruikt moet worden. Voor fysiek geweld hoef je overigens niet zo bang te zijn; ze komen niet verder dan slaan met een slap handje.

Kreeften gaan meestal huilen als ze met de realiteit geconfronteerd worden, en hun sentimentaliteit kan misselijkmakend zijn. Ze denken weinig, voelen echter van alles, vooral miskenning en gefrustreerde ambitie. 

Ze zitten de hele dag thuis en vragen zich dan af waarom niemand hun talent erkent.

'Plakkerige kauwgum' is een begrip dat een goede beschrijving geeft van hun emotionele leven. Wat ze eenmaal hebben zullen ze niet meer loslaten, dus als je iets hebt waar je definitief van af wilt, bijvoorbeeld een chronische ziekte, kun je dat gewoon aan de Kreeft geven. Dat zie je dan nooit meer terug. Veel mensen die op hun 35ste nog thuis wonen hebben een Kreeft als moeder.

Kreeften zijn berucht om hun plotselinge veranderingen van stemming, en een romantisch etentje kan zonder enige aanleiding veranderen in een drama met veel schreeuwen en huilen. Er zijn dan ook niet veel mensen die voor een tweede keer met een Kreeft zouden willen uitgaan. 

Opmerkelijk is ook wat er kan gebeuren als je ze complimenteert met hun bezoek aan de kapper: of je soms vindt dat ze er eerst als een slons uitzagen, waarom je dat nu pas vertelt, wat dacht je eigenlijk van je eigen luizenbos, rot toch op, vuile huichelaar !

 

Seks
Opvallend veel Kreeften vrijen alleen op zaterdagavond. Meestal met het licht uit, "voor de gezelligheid". Maar eigenlijk omdat ze zelf ook wel weten dat ze helemaal niet aantrekkelijk zijn.
Ze beleven gemiddeld 2,1 keer per jaar een orgasme, maar dit gebeurt meestal bij een ontroerende kinderfilm. Veel kinderen van een Kreeftmoeder hebben opmerkelijke herinneringen aan de eerste keer dat ze samen met haar "Bambi" zagen.

De echte ellende begint eigenlijk pas als je een Kreeft wil verlaten, al is het maar om even boodschappen te doen. Ze pakken je vast aan je been, huilen, schreeuwen, smeken, dreigen met zelfmoord, laten je dan ineens weer los met een dramatisch "Verlaat me dan maar, ploert". Dit advies kun je dan ook beter maar meteen opvolgen, want een tweede kans om de Kreeft te verlaten zal zich niet gauw weer voordoen. 

 

Vorige levens
Herinneringen aan vorige levens zijn toch vooral als moeder van een groot gezin waarin veel honger werd geleden, maar soms toch ook wel Assepoester.

 

Conclusie

Kreeften huilen veel meer dan gemiddeld, maken anderen aan het huilen, vinden iedereen zielig, maar zien niet dat het andersom is – blijf zo ver mogelijk van ze vandaan!

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

05 LeeuwHet karakter van de Leeuw

Ook de Leeuw houdt zich bezig met de Grote Levensvragen, en de zijne is: maak ik wel genoeg indruk ? Meestal is het antwoord natuurlijk: 'Nee, in het geheel niet'. Falen gaat ze aanzienlijk beter af dan slagen. Maar aangezien een Leeuw alles verdraagt behalve genegeerd worden nemen ze het op de koop toe dat veel mensen hen regelmatig uitlachen of bespotten. Geen leven is overbodig en het bestaan van de Leeuw kan dienen als een waarschuwing bij de opvoeding van kinderen.

Ze willen zó graag gerespecteerd worden, maar opscheppers als ze zijn irriteren ze vooral. Alleen kleine kinderen tonen soms respect als de Leeuw zich in zijn wanhoop dan maar als de Kerstman verkleedt. Daar kijken ze dan het hele jaar naar uit; de rest van het jaar draaien ze keer op keer de dvd van hun optreden, waar ze dan vaak ook nog kopieën voor hun weinige vrienden van maken. (Een Leeuw houdt de meeste vrienden door ze maandelijks een vast bedrag uit te keren. In ruil daarvoor moeten ze dan op zijn party's verschijnen).

Leeuwen doen echt àlles voor een beetje applaus, en kunnen dagen blijven glunderen na een complimentje. Vooral opmerkingen over hun borsthaar zijn erg gewild. Vrouwelijke Leeuwen zijn altijd te blond, te bruin, te goud, maar menen zelf dat ze er "gorgeous and fabulous" uitzien. Helaas zijn alleen in hun eigen beoordeling legendarisch – privé noemen ze zichzelf graag “El Magnifico!”

Vrijwel iedere Leeuw heeft thuis minstens drie grote spiegels, en op straat bewonderen ze zichzelf vaak in de spiegeling van de etalages. Het zijn opgeblazen, zelfvoldane, pompeuze, egocentrische en overdreven dramatische mensen.

Ze zullen - hoe dan ook, waar dan ook - hun koninkrijkje willen stichten. Eigenlijk kunnen ze andere mensen niet anders dan als onderdanen zien, en ze zijn vaak heel verbaasd als die een eigen wil blijken te hebben. De Leeuw is dan ook vaak  onaangenaam getroffen door het gebrek aan bewondering en onderdanigheid van anderen.

 

Seks
Een typische openingszin van een Leeuw bij een versierpoging gaat ongeveer zo: "Hallo, ik ben rijk, belangrijk, en geil. Zullen we ?"

De seksualiteit van deze rinoceros van de Zodiak kan het best omschreven worden als 'masturbatie via een ander'. Kenmerkend is ook dat ze voortdurend de namen van hun 'lovers' door elkaar halen. (Een naambordje boven het bed kan handig zijn, Leeuw !).

Het schreeuwen bij het orgasme van een Leeuw leidt bij de buren de eerste keren soms tot paniektelefoontjes naar politie, brandweer of ambulance.

Maar het ergste moet dan nog komen: de vragen.
"Was dit niet de beste seksuele ervaring ooit ?"
"Was dit niet de grootste en meest meeslepende ervaring van de afgelopen tientallen jaren ?"
"Voelde je ook dat de Aarde trilde ?"
"Ben je dan soms frigide of zo ?"

Ontspanning is pas mogelijk als onze Leo in een luidruchtige slaap is gevallen, intens tevreden over zijn eigen prestatie. De partner daarentegen zit vaak nog uren in het donker voor zich uit te staren. Ja, dat zijn eenzame momenten.

 

Vorige levens
De herinneringen aan vorige levens die een Leeuw heeft zijn vooral ter ondersteuning van hun overdreven zelfbeeld – ze zien zichzelf toch vooral als een voortzetting van Alexander de Grote, King Arthur, Napoleon, of Karel de Grote.

 

Conclusie

Masters of the Universe? Yeah, right! In a galaxy, far, far away. Maybe.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

06 MaagdHet karakter van de Maagd

Maagd is het meest neurotische teken van de dierenriem, en is vooral gespecialiseerd in kritiek ("kun je je niet wat netter kleden ?"), en zelfkritiek ("god, wat ben ik weer lelijk vandaag"). Ze zijn dan ook zelden populair. 

Hoewel zelf vaak opmerkelijk klein, en in ieder geval veel te mager, vinden ze het heerlijk om anderen te vernederen. Ze waarschuwen hun kinderen, partners en collega's onophoudelijk dat ze niet moeten denken dat ze belangrijk zijn, wat een klassiek voorbeeld van projectie genoemd mag worden. Het leven op aarde zou zonder vlooien, malariamuggen en Maagden een stuk aangenamer zijn.

Maagd zijn is eigenlijk synoniem met poetsen, opruimen, stoffen, boenen en vervolgens alles nog eens nalopen. Toch hebben ze moeite met persoonlijke verzorging, wat je ook wel kunt ruiken als je samen met hen in één ruimte moet doorbrengen. Hun gebit heeft vaak nog het meeste weg van een miniatuurversie van Stonehenge.

Maagden vindt je vooral onder schoonmaakpersoneel in ziekenhuizen, want dit is eigenlijk de enige plek waar ze nog een beetje waardering van anderen kunnen ervaren. Andere talenten hebben ze in principe niet.

Verder is het interessant om te weten dat meer dan 92% van de Maagden postzegels verzamelt, 73% ongetrouwd door het leven gaat, 85% meestal thuis vakantie viert, en dat meer dan de helft van alle Maagden 'bruin en zwart' als de ideale kleuren combinatie ziet. De verwoestende invloed van een Kreeftmoeder is bij dit teken het sterkst zichtbaar.

Virgo's zijn ook geobsedeerd door virussen, ziektes, infecties en wonden; bacteriën, epidemieën en medische encyclopedieën; transplantaties, amputaties en genetische manipulaties. Het is dan ook niet echt geruststellend om in een conversatie met een Maagd verzeild te raken; menigeen heeft dit al moeten bekopen met huiduitslag, rillerigheid en langdurige psychosomatische klachten waar de huisarts ook geen raad mee weet.

Alle Maagden houden een strikt dieet aan, waarvan water, azijn en sla de hoofdbestanddelen zijn. Ze beginnen de dag het liefst met een glas citroensap.

 

Seks
De seksuele belangstelling van de Maagd (zo die er al is – de naam zegt het al) gaat over het algemeen uit naar gesteriliseerde stofzuigers, en het is dan opvallend hoe creatief ze ineens kunnen worden. Contact met andere mensen wordt zoveel mogelijk vermeden. Maar dit is gelukkig meestal wederzijds. 

Toch kan het gebeuren dat een Maagd seksuele interesse voor je toont. Dit merk je doordat ze dan quasi nonchalant vragen of ze een keer een bloedtest bij je mogen afnemen, en of je medische status toevallig een keertje gelezen kan worden ?

Ben je echt zo wanhopig dat je zelfs met een Maagd seks wilt (wat net zo iets is als vakantie vieren op Antartica, zoals je al snel zult merken), koop dan rubber handschoenen, desinfecterende zeep, en eventueel een (staal)borstel.

Na afloop kun je dan bij een goede vriend(in) uithuilen. Of geef jezelf een ijsje, laat je eens masseren, wees aardig voor jezelf – je hebt het toch maar mooi overleefd! Misschien een bacteriële infectie, maar ach.


Vorige levens
Herinneringen aan vorige levens: Geen.

 

Conclusie

Kleurloos, betekenisloos, en nooit helemaal tevreden.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

07 WeegschaalHet karakter van de Weegschaal

Geen compromis is de Weegschaal te dol als hij of zij maar niet alleen hoeft te zijn. Dit teken is per definitie principeloos, gewetenloos en karakterloos. 

Het is niet moeilijk een Weegschaal te verlammen: geef hem de keus uit twee mogelijkheden en hij zal urenlang glazig voor zich uit staren. Grappig detail is dan weer dat vrijwel niemand bij een Weegschaal het verschil ziet tussen leeg in de ruimte staren en normale hersenactiviteit. 

Omdat het ze zoveel moeite kost om een beslissing te nemen zullen ze er ook nooit meer op terugkomen, zelfs als alles er op wijst dat ze het bij het verkeerde einde hebben. De Japanner die 20 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog nog bleef doorvechten was een Libra, evenals de kapitein van de Titanic. 

De vriendelijkheid van een Weegschaal is meestal erg klef. 

Ze zijn zeer trots op hun eigen smaak, maar het kost vaak veel moeite om ze ervan te overtuigen dat er meer is dan wat aan de oppervlakte zichtbaar is. Hun uitdrukking van opperste verbazing en urenlange verwarring die na deze openbaring vaak volgt maakt het echter wel de moeite waard om het toch eens te proberen.

Een Weegschaal is parasitair. Ze prijzen een ieder die meer macht en invloed heeft dan zij en omdat dat vrijwel iedereen is is ook meteen duidelijk waarom ze onophoudelijk zo kwijlerig en kwallerig doen. Ze hopen op die manier alsnog een positie in de wereld te veroveren. Dat lukt zelden en samen met Vissen vormen ze, zoals een Schorpioen eens opmerkte "The trash of the universe". 

Toch lijken ze zelf vaak te denken dat ze erg populair zijn en ze zijn daarom geneigd ongevraagd handtekeningen aan omstanders uit te delen. 

Maar eigenlijk kun je nooit lang boos zijn op een Weegschaal; ze vertederen zelfs een Steenbok, een beetje op dezelfde manier waarop een zielig nat hondje dat net uit een ijskoude rivier is gered de omstanders kan vertederen. 

Weegschalen zijn altijd op zoek naar de ideale partner, maar vinden eigenlijk niemand ooit goed genoeg. Dat geldt omgekeerd ook – niemand ziet de Weegschaal als een ideale partner.

 

Seksualiteit
Biseksuelen, transseksuelen, travestieten: wie dacht dat het seksuele leven van de Weegschaal eenvoudig was, heeft het goed mis. 
Veel mannen hebben al moeten ontdekken dat de Libra-vrouw waarmee ze een hete nacht dachten te gaan beleven 'eigenlijk' van het mannelijk geslacht bleek te zijn. Omgekeerd heeft al menige vrouw moeten ervaren dat de Libra-man net zo macho is als een chihuahua – het enige hondje dat in een bierglas past.

Relaties duren zelden langer dan de verliefdheids-fase, want dit teken kan alleen met de schijn omgaan, wat ook al blijkt uit de vele 'fake-orgasmes' die vooral bij de vrouwelijke Weegschalen een ware epidimie zijn geworden.

Omdat ze alleen van echt mooie mensen kunnen houden knippen ze vaak afbeeldingen van fotomodellen uit en vragen dan aan hun partner of ze die voor hun gezicht willen plakken. Op die manier kunnen ze dan toch nog seksen.

 

Vorige levens
Herinneringen aan vorige levens hebben ze wel degelijk. Blind en doof voor de werkelijkheid vinden Weegschalen zich¬zelf machtig en prachtig, weten ook zeker dat ze dat altijd zijn geweest, en zijn er dus collectief van overtuigd dat ze Cleopatra of Ceasar waren.

 

Conclusie

Weegschalen – zonder hen zou het universum perfect in balans zijn. In plaats daarvan laten ze zien dat negatieve energie wel degelijk kan bestaan.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

08 SchorpioenHet karakter van de Schorpioen

Schorpioenen zijn giftig. Ze merkten al snel dat niemand écht van ze kan houden, en de daaruit voortkomende woede, wrok en wraakzucht maken ze tot gevreesde huurmoordenaars, psychopathische serieverkrachters, sadistische beulen of plegers van bloederige terroristische aanslagen. De behoefte om anderen pijn te doen is al van jongs af aan zichtbaar, en menig huis¬dier is op mysterieuze wijze verdwenen als onze Scorpio een paar jaar oud is. 

De ongelukkige broertjes en zusjes zullen later nog angstaanjagende verhalen aan hun therapeut vertellen, maar veel psychologen zijn van mening dat een werkelijke genezing voor mensen die in hun kwetsbare jeugdjaren met Scorpio-energie geconfronteerd werden niet mogelijk is.

Door hun onverzadigbare behoefte aan seks, seks en nog eens seks dwingen ze regelmatig slappelingen als bijvoorbeeld Weegschalen en Vissen om een verhouding met hen aan te gaan.

Mocht je, net als veel anderen, ook besluiten om het uit te maken met je Scorpio-vriend(in), doe dan het volgende: Koop een kogelvrij vest. (In Noorwegen is het, na een aantal geruchtmakende affaires, ook verplicht om tenminste zes maanden lang een speciale leren halsband te dragen. Deze zou bescherming bieden bij de pogingen van je ex om met een pianosnaar het hoofd van de romp te scheiden). Verder: Verhuis, neem een nieuwe identiteit, een nieuw paspoort en een nieuwe baan. Vermijd opvallend gedrag. Want Schorpioenen zijn zonder meer de meest wraakzuchtige wezens in ons Melkwegstelsel, en ze zijn bereid om een paardenhoofd in je bed te leggen als ze denken dat ze je daarmee kunnen plagen.

Hoewel niet echt intelligent is hun IQ toch wel aanzienlijk hoger dan dat van onze biologische buren, de primaten. Hun speciale vorm van creativiteit komt vooral bij het oorlogsvoeren en het doelbewust kwetsen van anderen vaak goed van pas, en heeft al menige tegenstander (niet zelden een Ram) in een kuil met zoutzuur gelokt. 

Schorpioenen lijken geboren met allerlei fobieën en obsessies. Ze zijn bang dat ze vergiftigd zullen worden (niet helemaal ten onrechte overigens), geobsedeerd door het gevoel door anderen gekwetst te worden (projectie!), en voelen een vreemde huivering bij het zien van scharen, beitels en kettingzagen.

 

Seks
Seksueel impotent kunnen we dit teken niet noemen, integendeel zelfs. Het is eigenlijk het enige terrein waar ze in uitblinken (naast het oorlogsvoeren dan), en bekend is inmiddels dat er een actieve lobby van Schorpioenen bestaat die er een Olympisch nummer van wil maken. 

Veel Scorpio's kunnen zich pas na het derde of vierde orgasme een beetje ontspannen, al blijven ook dan seksuele fantasieën veel van hun aandacht opeisen. De ervaring leert dat seks met Schorpioenen fysiek pijnlijk, geestelijk vernederend en spiritueel ontluisterend is. En soms toch ook wel verminkend.

 

Vorige levens
Herinneringen aan vorige levens lijken toch veel op hun huidige leven: huurmoordenaar, psychopathische serieverkrachter, pleger van bloederige aanslagen op de tempelbezoekers.

 

Conclusie

Waren het je ouders – ja, dat verklaart eigenlijk wel alles, hè? Want er is een duisternis waar het licht nooit kan binnendringen…

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

09 BoogschutterHet karakter van de Boogschutter

Boogschutters zijn vaak dom, luidruchtig en bovenmatig gespierd, en hebben zowel aan de borst- als rugkant veel haar. Dit geldt trouwens ook voor de mannen. Rambo is hun held, Rambi hun heldin. "Huh?" is meestal de gebruikelijke bijdrage aan iedere conversatie die niet over fysieke training gaat. Hun intelligentie doet een beetje aan de vleugel van een struisvogel denken; het is er wel, maar vliegen is uitgesloten.

Ze proberen altijd indruk te maken en hebben daar veel uren in de sportschool en plastische chirurgie voor over. Ze zijn dol op survivalweekenden, maar moeten uiteindelijk vaak met een helikopter uit hun benarde positie bevrijd worden. Daar doen ze dan later weer heel stoer over. ("Ja, ik heb toen ook zelf gevlogen en daardoor diverse mensen van de dood gered").

De Schutters die wél hun lagere schoolperiode succesvol hebben afgesloten (toch nog zo'n 7%) zijn zeurderige zeikerige zedenprekers die geen enkel verschil zouden kunnen bedenken tussen de Waarheid en hun eigen privéopvattingen; die vallen, voor hen althans, altijd samen. Ze hebben bij het formuleren van hun meningen over van alles en nog wat een hekel aan de feiten. Ze zijn dan ook vaak fanatiek en blijven maar doordrammen totdat mensen – uit pure wanhoop – ze gelijk geven. “Zie je wel” hoor je ze dan denken.

Boogschutters beledigen voortdurend andere mensen omdat ze er van uit gaan dat het voor iedereen goed is de waarheid te horen. Of in ieder geval – hoe zij er over denken. Maar wat ze ook gedaan of gezegd hebben: ze verontschuldigen zich nooit.

Niet voor niks stond dit teken in de Griekse mythologie bekend als half mens, half ezel. Saggitarius is dan ook graag leider van populistische partijen. Maar vaker zijn het toch sportleraren in naar zweet ruikende donkere hokken, varkensboeren of sojabonenkwekers. Geen teken laat zo veel scheten in gezelschap als dit teken – soms stilletjes, vaker duidelijk hoorbaar.

Ze worden gevreesd en gemeden op feestjes, proberen anderen voor zich in te nemen door grappig te willen zijn, maar dan valt vooral de verkeerde timing erg op. Lachen ze zelf (meestal een paar minuten na de grap – het kwartje heeft even tijd nodig om te vallen) dan doen ze omstanders verschrikt opkijken: ze hinniken. Er zijn hier helaas geen medicijnen voor. 

Dit teken drinkt erg veel, maar ze zijn ook tijdens hun dronkenschap -helaas- nog steeds erg luidruchtig. Dit is het enige sterrenbeeld dat door te drinken ánderen een vreselijke kater bezorgt. Met hen gaan eten is een verhaal apart: zonder gêne verschijnen ze in een glanzend trainingspak, en na afloop van het diner zou je zweren dat ze, gezien de vele smerige vlekken op hun niet meer zo glimmende pakje door het eten bespróngen werden. 

 

Seks
'Groezelig' is een woord waar je al snel aan denkt bij zoiets als Boogschutter-seks. Ze geloven in de vreemdste dingen, en een nacht met een Schutter kan bizar, en soms huiveringwekkend zijn. Reken er in ieder geval niet op dat jij een orgasme gaat beleven. Daarvoor zijn ze veel te veel op zichzelf gericht. De mannen komen meestal binnen twee minuten klaar. De vrouwen nog een stuk sneller – en het is wel aan te raden om voor gehoorbescherming te zorgen. Zowel de mannen als de vrouwen doen het graag op onverwachtse plekken, waarbij op het altaar en aan een bergwand het meest populair zijn.

Na afloop van een vrijpartij bellen ze graag even met hun moeder om te vertellen hoe het ging – compleet met alle details. 

 

Vorige levens
Sommige Boogschutters vertellen enthousiast over hun herinneringen aan vorige levens. Het blijkt dan dat ze geloven ooit Maya-priester te zijn geweest die tijdens het uitsnijden van het hart van de nog levende slachtoffers de God van Liefde en Wraak aanriep (hun woorden), maar anderen denken dat ze vroeger Indiana Jones waren.

 

Conclusie

Ach ja, Boogschutters. Ook de kosmos maakt wel eens fouten.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

10 SteenbokHet karakter van de Steenbok

Steenbokken zijn uitgesproken saai in de conversatie. Er zijn al heel wat mensen plotseling wakker geschrokken, zich realiserend dat ze net nog naar een Capricorn luisterde die over zijn winterdepressie vertelde. Ze praten op feestjes ook graag over hoe belangrijk het is om je begrafenis van te voren goed te regelen, dat we ons altijd moeten realiseren hoe nietig we zijn in het kosmisch geheel, of hoe nutteloos het is om te proberen een ander een hart onder de riem te steken.

Toch kun je beter wel blijven opletten, want hun tomeloze ambitie maakt ze, behalve very boring, ook hard, sluw en geniepig. De echte Steenbok knippert zelfs niet met de ogen als volkerenmoord de enig mogelijke manier blijkt te zijn om z'n doelen te bereiken. Ze hebben het wonderbaarlijke vermogen om hun geweten aan en uit te kunnen zetten. Uit, als het om andere mensen gaat, aan, als dat een goede indruk maakt. Ze zien eigenbelang als de hoogste waarde in het leven.

Dit teken wil maar drie dingen in het leven: richting de top gaan, de toppositie bemachtigen en daarna zolang mogelijk aan de top blijven. Omdat dit uiteindelijk maar zelden lukt zijn ze vaak ook erg ontevreden, en dat is niet iets wat ze voor anderen verborgen houden, integendeel zelfs. Mopperen, klagen en zeuren zijn voor de Steenbok vaak de enig mogelijke manier waarop ze met hun medemens kunnen communiceren. En maar niet snappen waarom niemand van ze houdt !

In Steenbok vallen serieusheid, depressie en zwaartekracht samen, hoewel één verslag (Hickney, 1934) melding maakt van een lachende Steenbok. Die lijkt sindsdien uitgestorven. Als ze over de toekomst nadenken zien ze wanhoop, zinloosheid of de laatste atoomoorlog, als ze over het verleden praten gaat het altijd over bloed, oorlog en de teloorgang van elke beschaving. Volgens hen is maar één ding erger dan dood zijn en dat is leven en in een depressie zitten.

Als ouders slaan ze hun kinderen vaak en veel. Veelzeggend is bijvoorbeeld dat Adolf Hitler, Rudolf Hess, Joseph Goebbels en Adolf Eichmann allen niet de Zon, maar wel de Maan in Steenbok hadden staan. In een horrorscoop symboliseert de Maan de moeder, dus dit geeft u wel een idee hoe een Steenbok moeder met haar kroost omgaat. 

Heb je een Steenbok als collega’s dan zal die altijd proberen om je zwart te maken bij de chef, en als ze eenmaal de promotie hebben gemaakt blijken ze agressief, koud en intolerant. Ze ontslaan graag de mensen die ze eerst nodig hadden om aan de top te komen. Ook vrienden die een keer te veel lachten kunnen een briefje verwachten met “het is over tussen ons – je bent te oppervlakkig”.

 

Seks

Praten we over de combinatie van Steenbok en seks dan hebben we het over frigiditeit en impotentie. Door hun diepe gevoelsarmoede zijn ze eigenlijk totaal ongeschikt voor intimiteit. Wederzijds vertrouwen is al helemaal niet weggelegd voor deze zodiacale ijsvlakte. De enige keer dat een Steenbok zacht wordt is zo'n vijf dagen na overlijden. 

Orgasmen kennen ze alleen van horen zeggen. En ja, natuurlijk zijn ze daar jaloers op. Ze zullen dan ook niet nalaten om te benadrukken dat de meeste daarvan “gewoon fake” zijn.

En inderdaad,u zag het al aankomen - het zijn necrofielen, niet te beroerd om bij nacht en ontij versgedolven graven op te zoeken, het lijk weer uit de kist te halen en zo aan hun gerief te komen.

 

Vorige levens

Als een Steenbok zich een vorig leven herinnert is dat vaak als slavenhandelaar, zweepverkoper, of woekeraar bij de tempelpoort. In vroeger tijden werd Steenbokken meestal de toegang tot de tempel ontzegd, en ook nu is dat vaak een verstandig beleid voor wie belang hecht aan het ervaren van het Hogere.

 

Conclusie

Steenbokken – om ons er aan te herinneren dat dit aardse leven een tranendal is.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

11 WatermanHet karakter van de Waterman

Watermannen zijn vaak gemakkelijk te herkennen aan hun kledingkeuze die een grote voorkeur voor schreeuwige kleuren laat zien. Weegschalen, die het liefst alleen 'beautiful people' willen ontmoeten, kijken vaak ontzet als ze worden geconfronteerd met deze wandelende één persoons carnavalsoptocht. Andere tekens kijken liever beleefd weg. 

Ze zien er vaak een beetje uit als de held in een science fiction film die voor het eerst Het Creatuur van de Andere Planeet aanschouwt. Grote verschrikte ogen en de algehele desoriëntatie zijn kenmerkend voor zo’n beetje elke Waterman – en vrouw. De wereld is iets te groot en snel voor hun bevattingsvermogen. Watermannen lijken altijd het gevoel te hebben op de verkeerde planeet te zijn geland, en lopen er daardoor wat verloren en verweesd bij. Ze missen de aansluiting met anderen, vinden emoties “niet rationeel”, en kijken afkeurend naar elke vorm van enthousiasme: “naïef!”.

Ze willen altijd iets veranderen aan andere mensen, aan de maatschappij en aan de natuurwetten en zijn vaak geïrriteerd dat niemand naar ze luistert. Watermannen zijn zeker anders dan andere mensen, maar er is verder ook niemand die een Waterman zou willen zijn. 

Ze krijgen altijd tranen in hun ogen bij Beethoven's 'Alle Menschen werden Brüder', maar zullen in de bus zelden opstaan voor oude vrouwtjes met het argument dat mensen zolang mogelijk zelfstandig moeten blijven.

Watermannen vindt je vooral in idealistische bewegingen die na korte tijd door heftige interne conflicten uit elkaar vallen. Ze houden meer van hun principes dan van andere mensen. Niemand zou hen "een warme persoonlijkheid" noemen.

Debatteren met een Waterman is moeilijk doordat je al snel geneigd bent in lachen uit te barsten. Hun manier van spreken doet denken aan een leger van pompeuze, holle frasen die over het landschap dwalen, op zoek naar een idee. Soms lijken ze zelfs inderdaad een geldig argument gevonden te hebben die dan als een krijgsgevangene meegevoerd wordt, tot die tenslotte sterft door eenzaamheid. Soms gaat de Waterman machteloos schuimbekken en vreemde, enigszins spastische armbewegingen maken. Dan is het tijd om ze gelijk te geven en de discussie te verlaten.

Ze geloven in vliegende schotels, aura's, astrologie en Tarotkaarten, zijn volgens eigen zeggen helderziend én helderhorend, communiceren met bomen en dolfijnen, en kunnen heel boeiend vertellen over experimenten waarbij honden werd geleerd om op paranormale manier de temperatuur aan de andere kant van de aarde te 'voelen'. Dit rotsvaste geloof in het onwaarschijnlijke geeft hen veel zekerheid in discussies met anderen.

Ze zijn er van overtuigd dat kometen een boodschap van universele liefde uitdragen (en dat willen ze ook graag uitleggen), en dat het dragen van piramidevormige hoofddeksels het makkelijker maakt die vibraties op te vangen. 

 

Seks

Seks met een Waterman is vaak zó bizar dat de slachtoffers soms pas na jaren hierover met anderen durven praten. Toch lijkt er in de media nog een taboe op dit onderwerp te rusten.

Volgens anderen zijn alle verhalen over ontvoeringen door ruimtewezens en daaropvolgend seksueel misbruik niet anders dan nog niet goed verwerkte nachtelijke ervaringen met een Waterman. Ze zien er nou eenmaal echt heel vreemd uit. Ook daar beneden.

Watermannen zijn seksueel pervers tot in het extreme. 
Watervrouwen doen het wat rustiger aan met onbespoten wortels en bij Volle Maan gemaakte kaarsen, want de niet aflatende strijd tegen de patriarchale fallocratie in onze politiestaat vereist enige principiële veranderingen in het persoonlijke (=politieke) leven.Vorige levens
Als een Waterman zich vorige levens herinnert is dat als deelnemer van mislukte revoluties, wild om zich heen meppende geestenbezweerder, of als paranormaal liftbediende in de tempels van Atlantis.
Watermannen herinneren zich vaak ook levens uit de 23ste en 27ste eeuw.

 

Conclusie

Watermannen – om ons er aan te herinneren dat er toch ook wel veel te lachen valt. En toch ook wel de opluchting dat er altijd iemand is die nog dommer is dan u zelf.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen

12 VissenHet karakter van de Vissen

Zonder dat huilerige ondertoontje zouden Vissen misschien nog best te verdragen zijn. Maar ja, dat zijn ze dus niet. 

Dit teken heeft geen enkele ruggengraat en de meeste Vissen lopen dan ook krom. Hun gebrek aan wilskracht is vaak schrijnend. Eigenlijk hebben Vissen helemaal geen karakter. Waar anderen doelgericht ergens naar toe werken zijn Vissen als dood hout drijvend op de golven van de oceaan. Ze kennen wel de uitdrukking “iets willen” maar kunnen zich daar verder geen voorstelling bij maken.

Veel Vissen kunnen alleen met zielige dieren een relatie aangaan, en raken erg verward als iemand het woord tot ze richt. Er is voor deze mensen maar één realiteit, en dat is de Mistige Eenheid van Alles, en in termen van intellectuele geologie vertegenwoordigt dit teken de afgrond. Ook anderszins zijn ze vaak veelvuldig te vinden op de laagste plekken; 's nachts slapend onder de bruggen, overdag lurkend aan hun fles spiritus.

Deze mensen zijn zó gevoelig voor alcohol dat ze vaak al beneveld lijken bij het zien van een kersenbonbon. Maar anderen denken dat beneveling de natuurlijke staat is voor deze mensen. Alle Vissen hebben belangstelling voor de mystiek. Alles wat onbegrijpelijk is – en dat is in hun ogen heel veel – zien ze als bewijs dat deze wereld van Goddelijke Oorsprong is en dat wij allen deel uit maken van Een Groot Plan. Dan niemand dat plan kent bewijst dan weer dat het van Goddelijke Oorsprong is.

Dit is het laatste teken van de dierenriem en we zien dan ook dat degeneratie, verval en ineenstorting nu wel heel sterk de overhand hebben gekregen. Dit teken schittert en glanst zoals verrotte vis in het maanlicht. Dementie zet hier veel vroeger in dan bij de meeste andere mensen.

Bij de Indianen mochten Vissenkinderen opgroeien totdat ze oud genoeg waren om als rennende schietschijf te dienen; maar Eskimo's leggen Vissenbaby's meteen op het ijs. 

Er zijn maar weinig mensen die van deze huilebalken vol zelfmedelijden, deze absolute losers kunnen houden. Ja, andere Vissen natuurlijk, want die houden van àlles wat zielig is. Ze hebben zelfs een eigen asiel voor elkaar gecreëerd.

 

Seks met Vissen

Seks met een Vis is een aparte ervaring, en dat geldt ook voor seks met iemand van het teken Vissen. Ze maken namelijk geen onderscheid tussen huilen en klaarkomen, meestal tot grote verbazing van hun partner. Vissen zijn zo vreselijk blij en dankbaar als iemand aardig tegen ze doet dat ze van ontroering vaak helemaal in elkaar zakken. 

Vanwege alle emotionele verwarring die een relatie bij ze oproept prefereren ze vaak het knuffelen (en meer) van hun huisdier.

Meestal duurt een verhouding met échte mensen niet langer dan één enkele nacht. 
Behalve dan voor de Scorpio die nu eindelijk zijn ideale slachtoffer heeft gevonden: het huilt, smeekt en rukt aan de boeien.

 

Vorige levens

Het tempo van incarneren ligt voor de meeste Vissen duidelijk te hoog, en een groot deel van hen ligt dan ook al vele levens achter. Ze zouden dus niet geholpen moeten worden om hun verleden te verwerken, want dit maakt de verwarring alleen maar groter, en groter en groter.
Verder herinneren ze zich alleen maar wat vage beelden.

Of nee, toch niet: "Oh wacht even, ik weet het weer - ik was geloof ik, maar ik weet het niet zeker hoor, eh, wacht even, Alice in Wonderland, of zoiets".

 

Conclusie

Vissen: er is nu eenmaal veel afval in de oceaan van het leven.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen