Kruimelpad

Ascendant Boogschutter

Heerser Jupiter

De wereld is een avontuurlijke plek, er zijn altijd wel nieuwe dingen om te ervaren, en er is altijd hoop voor de mensen met Ascendant Boogschutter. Er is een onmiskenbaar geloof en enthousiasme bij deze mensen. Grootse plannen, grote beloften en de bereidheid om te verkennen en te experimenteren zijn thema's, hoewel ook werkelijk doen wat beloofd werd niet altijd lukt.

Deze individuen zijn wat rusteloze en vaak actieve mensen. Ze kunnen soms heel direct zijn, maar toch zijn ze aardig genoeg om ze hun fouten te vergeven. De meesten hebben veel te zeggen en te bieden. Hun inzichten en meningen zijn meestal interessant en opwindend, hoewel de details meestal ontbreken. Ze houden van discussie, weten over van alles veel (of doen alsof), en overal waar ze komen wordt het een stuk levendiger.

Mensen met Ascendant Boogschutter hebben overal een mening over, en ze vinden het heerlijk om anderen precies te vertellen wat van dingen denken. Niet alle mensen met deze positie zijn extraverte mensen, maar ze hebben allemaal een manier van bewegen die in ieder geval een bepaald niveau van zelfvertrouwen uitstraalt. Sommigen noemen ze zelfs naïef of overdreven optimistisch. Zelfs de stille mensen deinzen niet terug voor het leven en voor ervaringen opdoen.

Ze verkennen graag nieuwe plekken, zoeken ervaringen op die ze nog niet kennen, willen andere mensen leren kennen en vinden het buitenland een stuk interessanter dan hun geboorteplaats. Ze hebben een hekel om aan een bepaalde kleine groep gebonden te zijn, of dat nu hun vaderland, geboorteplaats of gezin is. Als reizigers zijn ze vriendelijk tegen iedereen die ze ontmoeten, maar ze hebben nooit tijd of zin om een diepgaande en duurzame band aan te gaan. Het onderweg zijn is voor hen belangrijk, niet de aankomst. Ze zijn de grote avonturiers van de dierenriem, die verder willen kijken dan hun neus lang is en het liefst tot achter de horizon willen zien.

Een van de meest innemende eigenschappen is hun bereidheid om een ​​gevoel voor humor te behouden. Zelfs als ze zich neerslachtig voelen, slagen ze erin om humor in het leven te vinden en plezier te hebben met alles wat ze doen. Sommige mensen met Ascendant Boogschutter hebben ook een onstuimig, bijna piratenachtige karakter. Zij houden ervan de dingen ondersteboven te keren en de mensen in spanning te laten welke verrassing zij nu weer in petto hebben. In discussies, waar ze dol op zijn, lanceren ze nieuwe ideeën als rubberballen, alleen maar om te kijken welke kant ze heen springen. Het zijn echte pioniers, mensen die gewoon eens iets willen uitproberen.

Ze zijn zeer opgewekt, enigszins rusteloos, en maken zich zelden zorgen. Soms een paar minuten misschien. Zij hebben een gebrek aan uithoudings-en concentratievermogen; telkens beginnen ze enthousiast aan iets nieuws om het na een paar weken los te laten. Zij hebben ook een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Zij hebben er een hekel aan dat mensen getiranniseerd worden en zullen graag naar voren komen om recht en orde te herstellen. Als het ernaar uitziet dat het een lange strijd gaat worden, gebruiken ze een excuus om weer door te gaan naar de volgende ervaring. Zij hebben niet het geduld om vast te houden en missen ook de bezetenheid om een martelaar te worden.

Mensen met Ascendant Boogschutter moet boven alles onafhankelijk zijn. Op hun best stralen ze een zelfverzekerdheid uit die aanstekelijk kan werken. Maar ze willen anderen niet domineren en zelf willen ze zeker niet gedomineerd worden. Zij hebben een hekel om zichzelf of in een kantoorbaan op te sluiten, of in de keuken thuis, of in een huwelijk dat als een vrijheidsbeperking zou kunnen worden ervaren. Hun enige doel in het leven is om zichzelf en de mensen rondom hen te bevrijden, om zo voortdurend hun horizon te verbreden.

Op hun slechtst zijn Boogschutter Ascendanten onverantwoordelijk, onbetrouwbaar en tactloos. Ook zijn ze ontembaar en egoïstisch op een eigenaardige onpersoonlijke manier. Maar zij kunnen ook de grote leiders der mensheid zijn, want zij voelen een sterke neiging om de begane paden te verlaten en de nog niet in kaart gebrachte gebieden van de menselijke ziel te ontdekken.

Een Boogschutter Ascendant betekent automatisch dat het zevende huis – de relatie met de partner – in Tweelingen staat, een teken dat gericht is op sociale contacten, praten en schrijven, en altijd op zoek is naar nieuwe weetjes. Wat beiden gemeenschappelijk hebben is een zekere onrust, en beiden willen graag vrij gelaten worden, dus een verbinding werkt het best als die wat losjes georganiseerd is. Beide tekens houden ook niet van grote emoties en drama – dan zijn ze snel weg.

Aanvullende informatie

Dat je Ascendant in het teken Boogschutter valt vertelt wel het een en ander over de manier waarop je overkomt op anderen, welke indruk je in eerste instantie wekt, hoe je (fysieke) verschijning is, en wat voor jou een kenmerkende manier is om aan nieuwe dingen te beginnen. Maar de combinatie van Ascendant en teken is niet het hele verhaal. Je moet eigenlijk nog vijf andere stappen zetten om het verhaal volledig te maken.

1 – Kijk naar planeten bij de Ascendant of in het eerste huis

Om meer te weten te komen over je Ascendant moet je eigenlijk een persoonlijke geboorte horoscoop hebben, want dan kun je ook zien of er planeten dicht bij de Ascendant zelf staan, of in je eerste huis. Als dat zo is kunnen die op een krachtige manier de expressie wijzigen. De invloed van planeten op deze belangrijke plek kan namelijk sterker zijn dan het teken Boogschutter. Op deze site kun je hier meer lezen over planeten vlak bij de Ascendant of in het eerste huis.

2 – Kijk in welk teken de heerser van de Ascendant staat

Het teken waar de heerser van de Ascendant in staat geeft een verder verfijning aan de manier waarop je je energie naar buiten brengt, en het laat ook zien of je dat gemakkelijk af gaat, of dat daar bepaalde blokkades bij zijn. Als Jupiter, de heerser van het teken Boogschutter, in een Waterteken staat (dus Kreeft, Schorpioen of Vissen) zullen gevoelens, emoties, stemmingen en inspiratie belangrijker worden. Als Jupiter in Aarde tekens staat (dus Stier, Maagd of Steenbok) zal er meer nuchterheid, en een grotere voorkeur voor het concrete en zichtbare zijn. Als Jupiter in Vuur tekens staat (dus Ram, Leeuw of Boogschutter) is er nóg meer enthousiasme en zelfvertrouwen. En als Jupiter in Lucht tekens staat (dus Tweelingen, Weegschaal en Waterman) gaan contacten met andere mensen, en verbindingen maken een grotere rol spelen

3 – Kijk in welk huis de heerser van de Ascendant staat

De planeet die bij Boogschutter hoort is Jupiter. Die wordt daarom de heerser van de Ascendant genoemd. Je zou ook moeten kijken in welk huis die staat – want dat laat zien welk deel van je leven extra belangrijk is en waar je zelf veel energie in stopt. Op deze site kun je hier meer lezen over de heerser van de Ascendant in de twaalf verschillende huizen.

4 – Kijk welke aspecten de heerser van de Ascendant maakt

Het is ook belangrijk om te onderzoeken welke aspecten Jupiter, de heerser van deze Ascendant maakt. Harmonische aspecten zullen er toe leiden dat veel van de positieve eigenschappen gemakkelijker uitgedrukt kunnen worden, terwijl disharmonische aspecten dat veel moeilijker maken (er zal op zijn minst harder voor gewerkt moeten worden). Als de disharmonische aspecten echt overheersend zijn kan dat ook betekenen dat het iemand door anderen vaker als negatief, vervelend, onaangenaam, enzovoorts wordt gezien. Alles over de verschillende aspecten vind je hier.

5- Kijk welke planeten aspecten maken met de Ascendant

Tenslotte kunnen ook alle planeten aspecten naar de Ascendant zelf maken, en daarbij een verdere wijziging aanbrengen in de manier waarop je jezelf tot uitdrukking brengt. Dat effect is minder sterk dan planeten conjunct de Ascendant of in het eerste huis, maar het effect is wel onmiskenbaar.

Disharmonische aspecten zorgen er voor dat die expressie hoekiger en soms verstorend wordt – soms zijn ze dan een echte stoorzenders, of zorgen ervoor dat mensen net op de verkeerde tijd en plaats iets zeggen. De afstemming op andere mensen en de situatie waarin ze zich bevinden is er soms echt naast, waardoor negatieve reacties worden uitgelokt. Harmonische aspecten zorgen er daarentegen voor dat men op veel mensen een positieve indruk maakt, en dat de reacties goed afgestemd zijn op de omgeving, en de mensen met wie men op dat moment is.

Terug