Kruimelpad

Ascendant Leeuw

Heerser Zon

Mensen met Ascendant Leeuw kunnen het niet helpen, maar ze worden opgemerkt zo gauw ze ergens verschijnen. Ze stralen een speciale energie en magnetisme uit die de aandacht van anderen trekken. Soms is het omdat het luide mensen zijn die veel aandacht besteden aan hun persoonlijke uiterlijk (vooral hun haar!); andere keren is het te wijten aan een koninklijke manier van doen, trots, zelfverzekerd, met een charisma dat gemakkelijk de interesse van anderen wekt. Nederigheid ligt hen beslist niet, en ze hebben een groot eergevoel.

Wie de toorn van een Leeuw Ascendant wil opwekken (niet aan te raden overigens) moet eens een vernederende opmerking maken, of hun eergevoel aantasten. Dan kunnen ze bijzonder krachtig en fel uit de hoek komen, de ander meer dan duidelijk makend dat ze dat niet accepteren.

Ze zijn erg zelfbewust en lichaamsbewust. Ze weten heel goed hoe ze overkomen en letten van nature op de manier waarop anderen naar hen kijken. Een extreem voorbeeld van een Leeuw Ascendant is de bodybuilder – die er jarenlang aan kan werken om “het ideale lichaam” te bereiken, een lichaam dat gezien mag worden. Andere keren zijn ze nogal snobistisch, vooral bewust van hun imago, en dan letten ze er ook op of de mensen met wie ze samenzijn hun aanzien verhogen of verlagen. In dat laatste geval maken ze zich, zo snel als kan, uit de voeten. Maar dat zijn de uitzonderingen; zolang ze maar zo nu en dan bewondering krijgen zijn ze vaak erg hartelijk voor anderen. Een Leeuw Ascendant die niet geplaagd wordt door overmatige eigendunk is er vaak erg op gericht om er voor te zorgen dat anderen zich goed voelen, dat ze zich gezien en welkom voelen. Ze kunnen zich wel degelijk bekommeren om anderen; ze willen graag dat iedereen zich goed voelt, en dat maakt ze vaak erg hartelijke mensen. En waar de Kreeft Ascendant dat doet door voor anderen te zorgen, doet de Leeuw Ascendant dat door complimenten te geven.

Vaak hebben ze het gevoel dat ze op het podium staan, zelfs in de privacy van hun eigen huis, zozeer zijn ze zich bewust van het feit dat anderen naar hen kijken. Ze zijn zeker geneigd om te overschatten hoe vaak anderen aan hen denken. Zelfs als ze gewoon over straat lopen veronderstellen ze dat veel mensen naar hen kijken.

Ze vinden dat zij krachtens hun geboorte en verschijning een paar streepjes vóór hebben en wijden hun leven grotendeels aan het verwerven van dat rechtmatig plekje onder de Zon. Het leven is voor hen een spel dat gespeeld moet worden en waarvan men moet genieten. Zij zijn ware levensgenieters, meestal wel vrolijk, en kunnen maar weinig begrip opbrengen voor mensen die het leven maar moeilijk vinden; niet zeuren, spelen!

Dat betekent echter niet dat ze lui zijn. Ze houden van hard werken en van orders geven, om zo de grote lijn van het werk te kunnen overzien. Ze zien zichzelf graag en willen ook door anderen gezien worden als de grote baas of bazin, die de minder belangrijke dingen aan ‘zijn mensen’ overlaat. Dit zijn bij uitstek managers, hetzij van beroep, hetzij van karakter.

Ascendant Leeuw-mensen hebben als minder prettige eigenschap dat ze dominerend kunnen zijn. Zij kunnen een gezelschap mensen nadrukkelijk aan zich binden en dan moet men zich ook nog dankbaar tonen voor het feit dat zij willen bepalen wat er gaat gebeuren. Maar hoewel zij van macht en positie houden, willen ze toch niet vechten voor hun autoriteit. Liever willen ze dat anderen gewoon erkennen dat zij bijzonder zijn. Als u hen een complimentje geeft, doen zij alles voor u.

Maar een kritische opmerking, of gewoon genegeerd worden, verdragen ze een stuk moeilijker. Ze zijn wat minder gewend om echt te moeten vechten voor erkenning – het raakt ze zo diep dat ze zich soms gekwetst terug trekken. Maar niet voor lang. Als ze dan weer terugkomen doen ze dat het liefst een beetje dramatisch.

Leeuw Ascendant mensen hebben vaak een sterke fysieke gesteldheid. Ze besteden speciale aandacht aan hun persoonlijke uitstraling. Meestal kiezen ze kleding en kapsels die jeugdig zijn. Ongeacht hun werkelijke leeftijd zijn het kinderen in hart en nieren.

Succes op liefdesgebied is erg belangrijk voor hun eigenwaarde. Een Leeuw Ascendant betekent automatisch dat het zevende huis – de relatie met de partner – in Waterman staat, een teken dat sterk gericht is op vriendschap. Beiden zijn erg mens- gericht, maar de Waterman is over het algemeen wat koeler en afstandelijker. Via de partner zou hij of zij kunnen leren wat minder op zichzelf gericht te zijn, en meer het algemeen belang voor ogen houden.

Aanvullende informatie

Dat je Ascendant in het teken Leeuw valt vertelt wel het een en ander over de manier waarop je overkomt op anderen, welke indruk je in eerste instantie wekt, hoe je (fysieke) verschijning is, en wat voor jou een kenmerkende manier is om aan nieuwe dingen te beginnen. Maar de combinatie van Ascendant en teken is niet het hele verhaal. Je moet eigenlijk nog vijf andere stappen zetten om het verhaal volledig te maken.

1 – Kijk naar planeten bij de Ascendant of in het eerste huis

Om meer te weten te komen over je Ascendant moet je eigenlijk een persoonlijke geboorte horoscoop hebben, want dan kun je ook zien of er planeten dicht bij de Ascendant zelf staan, of in je eerste huis. Als dat zo is kunnen die op een krachtige manier de expressie wijzigen. De invloed van planeten op deze belangrijke plek kan namelijk sterker zijn dan het teken Leeuw. Op deze site kun je hier meer lezen over planeten vlak bij de Ascendant of in het eerste huis.

2 – Kijk in welk teken de heerser van de Ascendant staat

Het teken waar de heerser van de Ascendant in staat geeft een verder verfijning aan de manier waarop je je energie naar buiten brengt, en het laat ook zien of je dat gemakkelijk af gaat, of dat daar bepaalde blokkades bij zijn. Als de Zon, de heerser van het teken Leeuw, in een Waterteken staat (dus Kreeft, Schorpioen of Vissen) zullen gevoelens, emoties, stemmingen en inspiratie belangrijker worden. Als de Zon in Aarde tekens staat (dus Stier, Maagd of Steenbok) zal er meer nuchterheid, en een grotere voorkeur voor het concrete en zichtbare zijn. Als de Zon in Vuur tekens staat (dus Ram, Leeuw of Boogschutter) is er nóg meer enthousiasme en zelfvertrouwen. En als de Zon in Lucht tekens staat (dus Tweelingen, Weegschaal en Waterman) gaan contacten met andere mensen, en verbindingen maken een grotere rol spelen

3 – Kijk in welk huis de heerser van de Ascendant staat

De planeet die bij Leeuw hoort is de Zon. Die wordt daarom de heerser van de Ascendant genoemd. Je zou ook moeten kijken in welk huis die staat – want dat laat zien welk deel van je leven extra belangrijk is en waar je zelf veel energie in stopt. Op deze site kun je hier meer lezen over de heerser van de Ascendant in de twaalf verschillende huizen.

4 – Kijk welke aspecten de heerser van de Ascendant maakt

Het is ook belangrijk om te onderzoeken welke aspecten de Zon, de heerser van deze Ascendant maakt. Harmonische aspecten zullen er toe leiden dat veel van de positieve eigenschappen gemakkelijker uitgedrukt kunnen worden, terwijl disharmonische aspecten dat veel moeilijker maken (er zal op zijn minst harder voor gewerkt moeten worden). Als de disharmonische aspecten echt overheersend zijn kan dat ook betekenen dat het iemand door anderen vaker als negatief, vervelend, onaangenaam, enzovoorts wordt gezien. Alles over de verschillende aspecten vind je hier.

5- Kijk welke planeten aspecten maken met de Ascendant

Tenslotte kunnen ook alle planeten aspecten naar de Ascendant zelf maken, en daarbij een verdere wijziging aanbrengen in de manier waarop je jezelf tot uitdrukking brengt. Dat effect is minder sterk dan planeten conjunct de Ascendant of in het eerste huis, maar het effect is wel onmiskenbaar.

Disharmonische aspecten zorgen er voor dat die expressie hoekiger en soms verstorend wordt – soms zijn ze dan een echte stoorzenders, of zorgen ervoor dat mensen net op de verkeerde tijd en plaats iets zeggen. De afstemming op andere mensen en de situatie waarin ze zich bevinden is er soms echt naast, waardoor negatieve reacties worden uitgelokt. Harmonische aspecten zorgen er daarentegen voor dat men op veel mensen een positieve indruk maakt, en dat de reacties goed afgestemd zijn op de omgeving, en de mensen met wie men op dat moment is.

Terug