Kruimelpad

Ascendant Stier

Heerser Venus

Langzaam, stabiel en bekwaam zijn de woorden die we veilig kunnen gebruiken voor personen die zijn geboren met een Stier Ascendant. Deze mensen hebben een enorm uithoudingsvermogen; ze beschikken over een enigszins traag op gang komende, maar langdurig stabiele energie. Ze lijken eerder vriendelijk dan sterk, maar daar zou je je nog aardig in kunnen vergissen. Ze stralen wel altijd stabiliteit uit, en betrouwbaarheid.

Het teken op de Ascendant laat over het algemeen zien hoe mensen iets nieuws beginnen. Stier is van nature resistent tegen verandering en niet erg flexibel. Het kan voor hen moeilijk zijn om van koers te veranderen – ze zijn vaak nogal eigenwijs en vastberaden in hun manier van doen. Ook zijn het geen liefhebbers van improviseren – ze houden van duidelijke richtlijnen. Maar als ze eenmaal besloten hebben aan een project te beginnen dan doen ze dat ook met grote inzet, een enorm uithoudingsvermogen, en worden ze niet van de wijs gebracht door tegenslagen; zij gaan door waar anderen misschien al zouden hebben opgegeven.

Hun diepgewortelde conservatieve levenshouding komt ook tot uiting als ze eenmaal ‘gesetteld’ zijn. Als vertegenwoordigers van een vast teken houden ze een aangename situatie in stand, zonder bereid te zijn noodzakelijke aanpassingen te maken. Zij kunnen traag worden, vinden alles wel best. Op hun slechtst zijn ze koppig tot op het eigenwijze af; ze zijn soms bijzonder met zichzelf ingenomen. Zij houden vast aan hun bekende wereldje en anderen mogen dan nieuwe gedachten ontwikkelen.

Hun eerste reacties zijn gebaseerd op het gebruik van hun zintuigen, want ze hebben een goed ontwikkeld reukvermogen en tastzin, en reageren op de materiële wereld. Ze hebben een praktische benadering van het leven. Veiligheid is een van hun belangrijkste overwegingen voordat ze iets nieuws ondernemen. Ascendant Stier-mensen benaderen nieuwe situaties met een zekere voorzichtigheid – al dan niet bewust proberen ze eerst in te schatten of het fysiek wel veilig is.

Meer dan de meesten geeft de Stier Ascendant de voorkeur aan de "goede dingen" in het leven. Soms vinden het moeilijk om niet meer dan voldoende te eten; ze houden van het genot dat eten kan geven en zijn nogal geneigd om hier in door te schieten en te veel tot zich te nemen. Eén van de manieren waarop je een Stier Ascendant kunt herkennen is dat het lichaam vaak stevige, ronde vormen aanneemt, soms al op vrij jonge leeftijd. Velen hebben een sterke en stevige lichaamsbouw, zowel van nature als door iets te veel te eten.

Ze hebben een sterke behoefte om van het leven te genieten. Ze willen dat gewoonlijk op een aardse manier; een leuk, aangenaam leven met aardige spulletjes en voldoende geld op de bank om ‘ingedekt’ te zijn tegen eventuele moeilijkheden in de toekomst. Ook als ze weinig hebben kunnen ze er veel van maken; maar liever leven ze met wat meer luxe en gemak. Ze letten er op dat de dingen die ze in huis halen een bepaalde kwaliteit hebben, ze stemmen alles op elkaar af, en zorgen dat er een fijne sfeer hangt.

Ze houden vaak van kunst of ambachtelijk gemaakte spullen om in huis te halen. Ze kunnen genieten van aardse producten – ze zijn echt wel bereid een omweg te maken om iets goeds te kopen. Iets wat kwaliteit heeft, en dan mag het ook wel wat meer kosten. Sommigen zijn zelf ook actief kunstenaar – en dat kan dans zijn, beeldhouwen, keramiek, schilderen en tekenen, zang, of architectuur. De meer aardse vormen, gericht op concrete materialen of gebruik van het lichaam. Muziek, theater, film en fotografie, literatuur en poëzie zijn ook allemaal mogelijk, maar worden vaker gelinkt aan andere tekens.

Waar ze het ook in zoeken, deze mensen moeten het gevoel hebben dat ze een constructief leven leiden. Ze zijn vaak erg geruststellend om in de buurt te hebben. Ze hebben een rustgevende stabiliteit en een innerlijke harmonie die aantrekkelijk is.

Zelfgenoegzaamheid kan voor velen een valkuil zijn met deze Ascendant. Het is wel goed zo, en al dat gejakker naar verbetering, groei en verandering staat ze gemakkelijk tegen. Ascendant-Stier-mensen zijn geworteld in het “grijpbare’ leven. Zij staan met hun beide voeten op de grond en brengen alle dingen tot hun begrensde blikveld terug. Op een vriendelijke manier verwerpen zij alle hooggestemde idealen; zij mijden theorieën en willen alleen maar feiten, want dan weet je tenminste wat je hebt. Ze hechten duidelijk veel waarde aan materiële bezittingen, maar dan vooral omdat het hen een gevoel van continuïteit en veiligheid geeft.

Ascendant Stier geeft er de voorkeur aan zich te kleden in kwaliteitskleding die voor hen comfortabel aanvoelt. Ze zijn zelden opzichtig in hun presentatie.

Op hun best zijn het betrouwbare mensen, die constant in hun liefdesbetuigingen en verantwoordelijkheden zijn en een zeer genuanceerd oordeel kunnen geven.

Een Stier Ascendant betekent automatisch dat het zevende huis – de relatie met de partner – in Schorpioen staat, een teken dat juist sterk gericht is op intens voelen en sterke emoties. Wat beiden gemeen hebben is een sterke sensualiteit, en voor alle twee geldt dat een langdurige relatie alleen maar mogelijk is als er ook een goede seksuele relatie is. Ze houden van de stabiliteit die een één-op-één langdurig partnerschap geeft. Deze mensen, die vaak nogal bezitterig zijn in hun partnerschap, zullen hun relaties niet gemakkelijk verbreken. Hoewel ze niet bijzonder jaloers zijn, beschouwen ze hun partners wel als hun persoonlijk bezit. Intensiteit en loyaliteit zijn belangrijk; ze houden erg van huwelijkstrouw, maar overwegen tegelijkertijd regelmatig de verleiding van een slippertje. Hoewel mensen met een Stier Ascendant harmonie en rust waarderen, kunnen hun partners aan de gepassioneerde kant zijn.

Aanvullende informatie

Dat je Ascendant in het teken Stier valt vertelt wel het een en ander over de manier waarop je overkomt op anderen, welke indruk je in eerste instantie wekt, hoe je (fysieke) verschijning is, en wat voor jou een kenmerkende manier is om aan nieuwe dingen te beginnen. Maar de combinatie van Ascendant en teken is niet het hele verhaal. Je moet eigenlijk nog vijf andere stappen zetten om het verhaal volledig te maken.

1 – Kijk naar planeten bij de Ascendant of in het eerste huis

Om meer te weten te komen over je Ascendant moet je eigenlijk een persoonlijke geboorte horoscoop hebben, want dan kun je ook zien of er planeten dicht bij de Ascendant zelf staan, of in je eerste huis. Als dat zo is kunnen die op een krachtige manier de expressie wijzigen. De invloed van planeten op deze belangrijke plek kan namelijk sterker zijn dan het teken Stier. Op deze site kun je hier meer lezen over planeten vlak bij de Ascendant of in het eerste huis.

2 – Kijk in welk teken de heerser van de Ascendant staat

Het teken waar de heerser van de Ascendant in staat geeft een verder verfijning aan de manier waarop je je energie naar buiten brengt, en het laat ook zien of je dat gemakkelijk af gaat, of dat daar bepaalde blokkades bij zijn. Als Venus, de heerser van het teken Stier, in een Waterteken staat (dus Kreeft, Schorpioen of Vissen) zullen gevoelens, emoties, stemmingen en inspiratie belangrijker worden. Als Venus in Aarde tekens staat (dus Stier, Maagd of Steenbok) zal er nóg meer nuchterheid, en een grotere voorkeur voor het concrete en zichtbare zijn. Als Venus in Vuur tekens staat (dus Ram, Leeuw of Boogschutter) is er meer enthousiasme en zelfvertrouwen. En als Venus in Lucht tekens staat (dus Tweelingen, Weegschaal en Waterman) gaan contacten met andere mensen, en verbindingen maken een grotere rol spelen

3 – Kijk in welk huis de heerser van de Ascendant staat

De planeet die bij Stier hoort is Venus. Die wordt daarom de heerser van de Ascendant genoemd. Je zou ook moeten kijken in welk huis die staat – want dat laat zien welk deel van je leven extra belangrijk is en waar je zelf veel energie in stopt. Op deze site kun je hier meer lezen over de heerser van de Ascendant in de twaalf verschillende huizen.

4 – Kijk welke aspecten de heerser van de Ascendant maakt

Het is ook belangrijk om te onderzoeken welke aspecten Venus de heerser van deze Ascendant maakt. Harmonische aspecten zullen er toe leiden dat veel van de positieve eigenschappen gemakkelijker uitgedrukt kunnen worden, terwijl disharmonische aspecten dat veel moeilijker maken (er zal op zijn minst harder voor gewerkt moeten worden). Als de disharmonische aspecten echt overheersend zijn kan dat ook betekenen dat het iemand door anderen vaker als negatief, vervelend, onaangenaam, enzovoorts wordt gezien. Alles over de verschillende aspecten vind je hier.

5- Kijk welke planeten aspecten maken met de Ascendant

Tenslotte kunnen ook alle planeten aspecten naar de Ascendant zelf maken, en daarbij een verdere wijziging aanbrengen in de manier waarop je jezelf tot uitdrukking brengt. Dat effect is minder sterk dan planeten conjunct de Ascendant of in het eerste huis, maar het effect is wel onmiskenbaar.

Disharmonische aspecten zorgen er voor dat die expressie hoekiger en soms verstorend wordt – soms zijn ze dan een echte stoorzenders, of zorgen ervoor dat mensen net op de verkeerde tijd en plaats iets zeggen. De afstemming op andere mensen en de situatie waarin ze zich bevinden is er soms echt naast, waardoor negatieve reacties worden uitgelokt. Harmonische aspecten zorgen er daarentegen voor dat men op veel mensen een positieve indruk maakt, en dat de reacties goed afgestemd zijn op de omgeving, en de mensen met wie men op dat moment is.

Terug