Kruimelpad

Ascendant Ram

Heerser Mars

Mensen met een Ram Ascendant zijn direct en snel. Ze hebben een recht-toe-recht-aan mentaliteit, een positieve en duidelijke houding ten opzichte van het leven, handelen onvervaard en zeggen ronduit hun mening. Hun eerste instinct is om te doen in plaats van te denken. Vooruit plannen? Vergeet het maar. De Ram Ascendant stormt gewoon zonder veel nadenken vooruit.

Er is helemaal niets geheimzinnig, dubbelzinnig of ingewikkelds aan een Ram Ascendant – what you see is what you get. Ze hebben waarschijnlijk geen kwaad in de zin, maar botsen toch vaak genoeg met andere mensen door hun soms wat onbehouwen manier van doen. Ze zijn soms een beetje overhaast, willen altijd snelle resultaten en barsten van ergernis als mensen of omstandigheden hun vooruitgang blokkeren.

Ram Ascendant is er dol op om met nieuwe projecten te beginnen. Dikwijls vervelen ze zich als er routinewerkzaamheden bijkomen. Als het plan van de grond getild is willen ze al weer verder naar de volgende zaak, zonder het af te maken. Ze houden veel meer van het begin dan de afronding. Alleen als Mars in een vasthoudend teken staat als Stier of Schorpioen kan het zijn dat ze meer aandacht geven aan het helemaal afmaken van datgene waar ze aan waren begonnen.

Zij kunnen een bestaande toestand niet lang dulden; dit is duidelijk geen type voor routine en nog minder voor stilstand. Wanneer ze zich door inactiviteit geremd voelen worden ze rusteloos en prikkelbaar. Als ze de ruimte krijgen om dingen te doen zijn ze daar blij mee, en ze zullen altijd wel iets vinden om aan te pakken.

Op hun best zijn het moedige mensen die de gedachte van een nederlaag niet kunnen verdragen. Winnen is voor hen echt wel belangrijk, en ze zien ook veel dingen als een competitie. Ze zijn er trots op dat ze zichzelf en hun verwanten kunnen onderhouden en van niemand steun behoeven. Zij houden van meer van feiten dan van theorieën. Om hun gedachten uit te leggen zullen ze een concreet, aan duidelijkheid niets te wensen overlatend voorbeeld geven. Zij denken in termen van het ‘Hier’ en het ‘Heden’ en voelen zich niet op hun gemak in de wereld van de fantasie.

Een disharmonische Ram Ascendant kan, met name als Mars ook harde aspecten ontvangt, de neiging hebben om grof, luidruchtig en ongevoelig te zijn. Ze denderen door alle gevoeligheden heen en worden dan dominant en vinden het moeilijk om hun geduld te bewaren. Het ontbreekt aan medegevoel en ze kunnen geen rekening houden met de stemmingen en gedachten van andere mensen. Ze kunnen plotsteling heftig reageren met voorbijgaan aan de behoeftes van anderen. De meer primitieve instincten van seks, honger, agressie en angst zijn nooit ver weg. Gewoonlijk houden ze zichzelf wel redelijk in bedwang, maar beschaving en zelfcontrole kost ze wel enige moeite. Ze voelen zich eigenlijk beter als er ruimte is voor een zekere wildheid.

Sommige mensen met Ram Ascendant zijn competitief, maar over het algemeen leggen ze de meeste druk op zichzelf. Deze mensen vinden het heerlijk om vooruit te komen in alles wat ze doen. Ze maken zich snel klaar als ze ergens heen moeten, lopen snel, met het hoofd iets naar voren gebogen. Ze hebben weinig geduld met uitstel, vertraging en hindernissen. Hun humeur kan ook snel wisselen, zowel ten goede als ten slechte.

Ram Ascendant houdt van actie en probeert vaak wat activiteit op te wekken. Hun sterke punten liggen in hun ondernemende manier van doen.

Hoofdpijn en sinus- en oogproblemen zijn de gebruikelijke lichamelijke klachten bij deze Ascendant. Huiduitslag en acne op het gezicht en de schouders komen soms voor, en ze hebben vaker dan anderen een wat rood gezicht. Brede schouders en slanke heupen komen vaak voor. Vaak glimlachen ze snel en hebben ze het hele leven een jeugdige charme.

In het begin van hun leven zagen de ouders waarschijnlijk al vroeg dat ze te maken hadden met een onafhankelijk kind die je maar beter wat eigen ruimte moest geven, en snel naar een sportvereniging moest sturen om al die energie kwijt te raken. Als volwassenen houden mensen met Ram Ascendant vaak vast aan die rol in het leven. Mensen rennen niet naar ze toe om hen te helpen – ze lijken het prima te vinden om dingen alleen te doen. Deze mensen hebben geleerd zelfredzaam te zijn, en dit komt meestal voort uit hun vroege ervaringen.

Ondanks een nogal bruuske en onafhankelijke manier van doen, zijn deze mensen  wel degelijk bereid om compromissen te sluiten in hun relaties, en zijn ze erg gehecht aan de mensen die ze dierbaar zijn. Een Ram Ascendant betekent automatisch dat het zevende huis – de relatie met de partner – in Weegschaal staat, een teken dat juist sterk gericht is op harmonie. Het kan dan ook zo maar zijn dat het juist de partner is die de scherpe randjes van dit type er op den duur wat vanaf haalt.

Aanvullende informatie

Dat je Ascendant in het teken Ram valt vertelt wel het een en ander over de manier waarop je overkomt op anderen, welke indruk je in eerste instantie wekt, hoe je (fysieke) verschijning is, en wat voor jou een kenmerkende manier is om aan nieuwe dingen te beginnen. Maar de combinatie van Ascendant en teken is niet het hele verhaal. Je moet eigenlijk nog vijf andere stappen zetten om het verhaal volledig te maken.

1 – Kijk naar planeten bij de Ascendant of in het eerste huis

Om meer te weten te komen over je Ascendant moet je eigenlijk een persoonlijke geboorte horoscoop hebben, want dan kun je ook zien of er planeten dicht bij de Ascendant zelf staan, of in je eerste huis. Als dat zo is kunnen die op een krachtige manier de expressie wijzigen. De invloed van planeten op deze belangrijke plek kan namelijk sterker zijn dan het teken Ram. Op deze site kun je hier meer lezen over planeten vlak bij de Ascendant of in het eerste huis.

2 – Kijk in welk teken de heerser van de Ascendant staat

Het teken waar de heerser van de Ascendant in staat geeft een verder verfijning aan de manier waarop je je energie naar buiten brengt, en het laat ook zien of je dat gemakkelijk af gaat, of dat daar bepaalde blokkades bij zijn. Als Mars, de heerser van het teken Ram, in een Waterteken staat (dus Kreeft, Schorpioen of Vissen) zullen gevoelens, emoties, stemmingen en inspiratie belangrijker worden. Als Mars in Aarde tekens staat (dus Stier, Maagd of Steenbok) zal er meer nuchterheid, en een grotere voorkeur voor het concrete en zichtbare zijn. Als Mars in Vuur tekens staat (dus Ram, Leeuw of Boogschutter) is er nóg meer enthousiasme en zelfvertrouwen. En als Mars in Lucht tekens staat (dus Tweelingen, Weegschaal en Waterman) gaan contacten met andere mensen, en verbindingen maken een grotere rol spelen

3 – Kijk in welk huis de heerser van de Ascendant staat

De planeet die bij Ram hoort is Mars. Die wordt daarom de heerser van de Ascendant genoemd. Je zou ook moeten kijken in welk huis die staat – want dat laat zien welk deel van je leven extra belangrijk is en waar je zelf veel energie in stopt. Op deze site kun je hier meer lezen over de heerser van de Ascendant in de twaalf verschillende huizen.

4 – Kijk welke aspecten de heerser van de Ascendant maakt

Het is ook belangrijk om te onderzoeken welke aspecten Mars, de heerser van deze Ascendant maakt. Harmonische aspecten zullen er toe leiden dat veel van de positieve eigenschappen gemakkelijker uitgedrukt kunnen worden, terwijl disharmonische aspecten dat veel moeilijker maken (er zal op zijn minst harder voor gewerkt moeten worden). Als de disharmonische aspecten echt overheersend zijn kan dat ook betekenen dat het iemand door anderen vaker als negatief, vervelend, onaangenaam, enzovoorts wordt gezien. Alles over de verschillende aspecten vind je hier.

5- Kijk welke planeten aspecten maken met de Ascendant

Tenslotte kunnen ook alle planeten aspecten naar de Ascendant zelf maken, en daarbij een verdere wijziging aanbrengen in de manier waarop je jezelf tot uitdrukking brengt. Dat kun je nalezen in het gedeelte over de aspecten tussen planeten en de Ascendant. Het effect is minder sterk dan planeten conjunct de Ascendant of in het eerste huis, maar het effect is wel onmiskenbaar.

Disharmonische aspecten zorgen er voor dat die expressie hoekiger en soms verstorend wordt – soms zijn ze dan een echte stoorzenders, of zorgen ervoor dat mensen net op de verkeerde tijd en plaats iets zeggen. De afstemming op andere mensen en de situatie waarin ze zich bevinden is er soms echt naast, waardoor negatieve reacties worden uitgelokt. Harmonische aspecten zorgen er daarentegen voor dat men op veel mensen een positieve indruk maakt, en dat de reacties goed afgestemd zijn op de omgeving, en de mensen met wie men op dat moment is.

Terug