Kruimelpad

Jupiter-Neptunus

Jupiter-Neptunus-individuen hebben soms een sterke drang om zichzelf op de een of andere manier op te offeren voor het grotere goed van het geheel. Dit is vaak een zeer altruïstische, filantropische combinatie. Er is gewoonlijk een sterke gevoeligheid voor het lijden van de wereld en soms is er een verlangen om op de een of andere manier 'de wereld te redden'. Contacten tussen deze planeten kunnen ongetwijfeld enorme compassie en humanitaire impulsen opleveren, maar kunnen af ​​en toe ook aan de basis liggen van grote spirituele trots, arrogantie en een misplaatst geloof in iemands eigen heiligheid.

Er kan een sterk religieus en mystiek verlangen zijn; het individu met deze planeten sterk in de horoscoop en bovendien ook nog met elkaar verbonden, verlangt ernaar om samen te smelten met God of op zijn minst met iets dat de gewone, lompe realiteit van het leven in de alledaagse, oh zo gewone wereld overstijgt. Dit verlangen kan worden bevredigd door drie weken op de Bahama's door te brengen of door het boeddhisme of een cursus kabbala te volgen, afhankelijk van het individu.

De Jupiter-Neptunus-persoon heeft vaak een goed begrip van immateriële zaken, en beiden zoeken en voelen zich thuis bij alles wat grenzeloos in het leven is. Voor Jupiter-Neptunus is God oneindig en doordringt en infiltreert alles en iedereen. Op zijn best kan de Jupiter-Neptunus-persoon de wereld echt in een zandkorrel zien.

In het beste geval hunkert het individu naar, en wenst oprecht toe te werken naar een hogere orde van werkelijkheid; in het ergste geval is er een altijd aanwezige drang om op zoek te gaan naar de Grote Vluchtroute. Mystiek kan een manier zijn om te ontsnappen aan de ware realiteit van iemands leven en de persoon die je bent, en dit is het duidelijkste gevaar voor degenen die deze contacten hebben. De mystieke ervaring kan worden gebruikt, niet als een manier om een ​​hoger niveau van bewustzijn te ervaren, maar als een manier om de ontberingen van iemands leven te vermijden.

Contacten tussen deze planeten zijn gebruikelijk bij nonnen en monniken, van wie het leven zou kunnen worden omschreven als ontsnappen aan de wereld of deze transcenderen, afhankelijk van iemands gezichtspunt. Voor Jupiter-Neptunus ligt vrijheid in ontsnapping of transcendentie. Als deze mensen zich wijden aan meditatie kunnen ze zeer verfijnde staten van bewustzijn ervaren. Maar het is dan wel nodig dat hun spirituele pad regelmatig wordt afgewisseld met alledaagse, aardse, lichamelijke activiteiten om die ervaringen te integreren, zodat het niet eenmalige, maar geïsoleerde en uiteindelijk futiele episodes blijven.

Mensen met harde aspecten tussen deze planeten kunnen vatbaar zijn voor grote teleurstellingen in hun leven. Elke droom, voor individuen met deze contacten, kan een enorme illusie blijken te zijn, elk spiritueel ideaal een verborgen wens om niet mee te hoeven doen aan het gewone, alledaagse leven, elk verlangen naar iets verhevens een onwil om te zien dat je in feite in de modder staat. Een sterke Saturnus kan veel doen om dergelijke problemen te compenseren.

Aldus komen harde contacten tussen deze planeten even vaak voor in de horoscopen van degenen die willen ontsnappen aan de materiële wereld als degenen die er spiritualiteit in vinden. Voor sommigen is de religieuze ervaring subtiele aanhoudende extase; voor anderen zou het Grote Geluk al ervaren kunnen worden als ze een luxe hotel met zwembad kunnen boeken.

Op allerlei manieren is Jupiter-Neptunus vatbaar voor alle mogelijke vormen van illusie en jezelf voor de gek houden, en soms is het moeilijk om te weten of iemand met deze combinatie over het algemeen geïnspireerd is en hemelse muziek hoort en visioenen ziet die alleen zij kunnen horen, of dat ze zichzelf zover hebben bedrogen dat ze, vanuit een aards Saturnus-perspectief, volledig misleid zijn. Deze combinatie kan beslist erg goedgelovig, wollig en vaag zijn. Mensen met deze sterke combinatie willen misschien dat alles zo mooi is dat ze alles willen vermijden dat dat niet is. Ze lopen het risico om geen enkele realiteit onder ogen te zien. De uitdaging die wordt geboden aan mensen met de moeilijke aspecten, is om de droom daadwerkelijk te realiseren.

Reizen kan ook belangrijk zijn voor de Jupiter-Neptunus-persoon. Dromen van heerlijke zomervakanties of trektochten van drie maanden door India kunnen menigeen helpen om een saaie werkdag door te komen. En een redelijk onschadelijke manier om met dit aspect om te gaan is om af en toe naar het buitenland te ontsnappen.

Het is door lange afstand reizen van de geest of van het lichaam dat de Jupiter-Neptunus-persoon zichzelf kan verliezen en het gewone leven kan overstijgen. Met de associatie van Neptunus met de zee klinkt dit ook als een goede combinatie voor zee-ontdekkingsreizigers en langeafstandszeilers.

 

Grote dromen, grandioze fantasieën. De mystieke ervaring. De grote ontsnapping. Spirituele trots. Ontdekkingsreizigers op zee. De mogelijkheden lijken eindeloos. Enthousiast over alle mogelijkheden. Enthousiast over je dromen. Enthousiast over het helpen van mensen. Hoopvol - zonder reden. Allesomvattend. Geven aan de kunsten. De zwakken beschermen. Rijkdom en fortuin door olie. Geluk door water. Onderwater exploratie. De diepe zee. Olie lekken. Een overvloed aan glamour. Een overvloed aan fantasie. De verreikende invloed van uw verbeelding. De verreikende invloed van uw dromen. Rijkdom, schijnbaar uit het niets. Rijkdom door schone kunsten. Bescherming van de schone kunsten. Eindeloos optimisme. Betekenis en spiritualiteit verstrengeld. Wijsheid en dromen verstrengeld. Grote dromers. Grote leugenaars. Massale misleiding.

Waanvoorstellingen. Filmtheorie. Danstheorie. Spirituele filosofen. Ideeën en theorieën over geesten en het paranormale. Altijd het gevoel hebben dat er iets meer is. Ontevredenheid over wat is. Vergeetachtig. In een dikke mist. Te sympathiek. Overdreven medelevend. Een sukkel. Erg zwak. Te etherisch. Geen einde. Te beïnvloedbaar. Te goedgelovig. Overdreven medelijden. Overmatig gevoelign voor emotionele sferen. Wijsheid door overgave. Wijsheid verkregen door nederigheid en mededogen. Gevoeligheid voor diepere betekenis. Geestelijke overtuigingen en idealen. De uitbreiding van paranormale gaven. Verfijnde spirituele bewustzijns toestanden. Overweldigd voelen door gevoeligheid. Te ver uitstrekken.

Gevoel dat je iedereen moet helpen - zelfs als je jezelf daarmee pijn doet. Ik weet niet wanneer ik de stroom van empathie moet stoppen. Gemakkelijk misbruikt. Gemakkelijk bedrogen. Overweldigd door drugs en alcohol. Een enorme behoefte aan ontsnapping en terugtrekking. Breng je fantasieën de wereld in. Je leven veranderen in iets groters. Denkbeeldige heldendichten. Epische fantasieën. Epische kunstwerken. Epische films. Epische muziek. Enorme creaties. Verbeelding overbelast. Onrealistische risico's. Risico's volledig gescheiden van de realiteit. Overweldigende fantasieën. Verdrinken in gevoelens van overweldiging. Verdrinken in je eigen idealen. Hoop en dromen die zo groot zijn dat ze in werkelijkheid nooit kunnen worden vervuld. In de steek gelaten door de realiteit. De fantasie willen beschermen. Manieren nodig hebben om je grote fantasie in je leven te passen. Overdreven verbeeldingskracht. Overweldigende visioenen. Springen in het onbekende. Dwazen. Enthousiast over kunst, film, muziek, dans en poëzie. Overgave aan de creatieve muze. Betekenis vinden door middel van dans, muziek, poëzie, film en kunst. Groei door verbeelding. Horizon verbreden door middel van fantasie. Totaal niet geaard. Vaag over de details. Dramatische muziek.

 

JUPITER EN DE BUITENPLANETEN

Wanneer een aspect zich voordoet tussen Jupiter en ofwel Uranus, Neptunus of Pluto, zal dit in alle horoscopen gedurende een periode van dagen of zelfs weken terug te vinden zijn. Dit wil niet zeggen dat het contact geen persoonlijke betekenis kan hebben voor het individu met die horoscoop. Dat kan wel, maar het relatieve belang van de configuratie zal zeer zorgvuldig moeten worden afgewogen. Als de combinatie verbonden is met de Zon, Maan, Ascendant, Mercurius, Venus of Mars, zal het van veel groter belang zijn. Anders is het alleen interessant als een factor die sommige neigingen bevestigt of juist enigszins tegenspreekt.

 

Terug