Kruimelpad

Mars-Jupiter

Dit aspect brengt grote impulsiviteit, soms onverzadigbare verlangens, speelsheid en durf met zich mee. Mars-Jupiter-mensen zien overal uitdagingen en mogelijkheden om zichzelf te bewijzen. Ze verlangen naar opwindende ervaringen en zijn zelden helemaal tevreden met het leven zoals het is, omdat er nog zoveel landen zijn om naar toe te reizen, zoveel mogelijkheden om succes te hebben, zoveel partners met wie ze een geweldige tijd kunnen hebben. Ze hebben veel ruimte en vrijheid nodig, zijn eerlijk naar anderen en willen zelf ook zo behandeld worden. Maar eerlijk zijn is niet altijd hetzelfde als respectvol, en ze zijn geneigd om dat soms uit het oog te verliezen. Als ze gefrustreerd zijn, ontstaat er een diepe innerlijke rusteloosheid. Sommige mensen met deze positie kunnen nogal egoïstisch zijn, vaak zonder het zelfs maar te beseffen, waarbij ze vrijheid en ruimte eisen van anderen, zodat ze kunnen doen waar ze zin in hebben. Maar het is niet noodzakelijkerwijs zo dat ze anderen dezelfde ruimte gunnen, zeker niet als dat niet in hun eigen belang is.

Harmonieuze aspecten van Mars-Jupiter zijn een teken van werelds comfort en financieel succes. De combinatie duidt op een persoon die energiek, vindingrijk, openhartig, baanbrekend en avontuurlijk is. Er zijn vaak uitvoerende capaciteiten en een ondernemende houding ten opzichte van zakelijke ondernemingen. Ze zijn bereid om op te komen voor hun overtuigingen en zijn een geduchte tegenstander in elke soort strijd of competitie. De energieke Mars combineert met de uitbreidende Jupiter en dit vergroot het enthousiasme, de levendigheid en het optimisme. Ze houden van reizen, vliegen, buitenactiviteiten, competitiesporten, krachtige lichaamsbeweging en andere door Jupiter geregeerde bezigheden. Vaak is er belangstelling voor filosofische, juridische, religieuze, wetenschappelijke of politieke zaken.

Ze vinden het leuk om ergens over te leren en het vervolgens aan anderen te vertellen. Dit kan leiden tot succes bij de televisie, het onderwijs, de reisindustrie, promotie, propaganda, publiciteit, reclame of internet gerelateerde bedrijven. Ze laten hun talent graag zien aan anderen. Er kan ook talent zijn voor door Mars geregeerde beroepen die moed, energie en het nemen van risico's vereisen (bijv. politie, leger, enz.), of waarbij vuur, explosieven, wapens een rol spelen.

Men kan elke combinatie van deze planeten associëren met het vechten voor overtuigingen en, net zo onvermijdelijk, vechten tegen de overtuigingen van anderen. Die overtuigingen kunnen elke vorm aannemen, maar gewoonlijk zullen het sterke religieuze en / of politieke overtuigingen zijn. Het individu kan net zo goed namens God iets te vuur en te zwaard bestrijden als vechten tegen de pogingen van religieuze leiders om zich te bemoeien met wetenschap en politiek. Dit is echt de combinatie van de kruisvaarder en de campagnevoerder voor een of andere goede zaak. Ik vermoed dat vooral degenen met het vierkant misschien te sterk vechten voor hun geloof, omdat het gewoon te pijnlijk zou zijn om hun twijfels onder ogen te zien. Misschien is dat wel waar Mars-Jupiter de grootse moeite mee heeft: twijfel. De mogelijkheid overwegen dat je het misschien niet bij het rechte eind hebt, en dat enige nederigheid wel op z’n plaats is.

Hoewel deze contacten te vinden zijn in de horoscopen van pacifisten, veganisten of campagnevoerders tegen uitbuiting, worden ze net zo vaak aangetroffen in de horoscopen van degenen die daadwerkelijk oorlog voeren. Met name mensen met de oppositie tussen Mars en Jupiter hebben de neiging, soms hardhandig of zelfs gewelddadig, tegen mensen met een andere overtuiging te vechten. Mars-Jupiter impliceert het idee om te vechten en op avontuur te gaan in het buitenland. De strijd die ze voeren heeft vrijwel altijd een internationaal karakter, al is het maar omdat er vele medestanders in andere landen te vinden zijn.

Mars-Jupiter kan vaak een zaak aanhangen die lijkt te worden uitgevochten namens een hogere autoriteit, zoals moeten vechten voor je land of je God, en dat gebeurt dan met buitensporig enthousiasme en moed, waar deze combinatie ook om bekend staat. Want er is altijd veel energie bij deze contacten, een enthousiasme om voor zichzelf op te komen, te groeien en te ontdekken, gekoppeld aan een groot talent om anderen te inspireren en hen te doordringen met geloof, vertrouwen en enthousiasme. Ze kunnen uitstekend anderen helpen om verder te gaan dan ze ooit voor mogelijk hielden.

Het grootste probleem met de harde aspecten van Mars-Jupiter, en soms ook de conjunctie, is de neiging om overdreven te worden meegesleept, een neiging om het idee, het ideaal of het product te veel te promoten. Dit is duidelijk een zeer nuttig contact waarbij het vermogen iets aan de man te brengen vereist is, en het wordt vaak aangetroffen bij mensen die in beroepen werken waarbij iets verkocht moet worden door anderen te overtuigen. Maar in situaties waarin het kunnen verkopen  geen vereiste is, kan het individu veel te sterk overkomen en soms het risico lopen dat ze anderen behoorlijk irriteren met hun praatjes waar je ook gemakkelijk doorheen prikt. Ze geloven er (echt!) 200% in, maar juist daardoor haken mensen af.

Dit kan een zeer avontuurlijke combinatie zijn op allerlei verschillende gebieden van het leven en zeker ook in de slaapkamer. In de mythologie rommelde Zeus/Jupiter zich een weg door menig seksueel avontuur, waarbij hij zijn jaloerse vrouw Hera achterliet, die zich af en toe in een nogal halfslachtige ontrouw stortte in een poging Zeus jaloers te maken. Op zijn manier was Zeus haar wel trouw, hoewel hij altijd van het ene seksuele avontuur naar het andere aan het springen was. Net als Zeus hebben Mars-Jupiter-mensen veel ruimte nodig om seksuele mogelijkheden te verkennen, net zoals in de meeste andere gebieden van hun leven, daarbij geholpen door een meestal goede gezondheid en een sterke vitaliteit.

Monogamie ligt ze niet echt. Er kan, bij zowel mannen als vrouwen, een onverzadigbare behoefte zijn om te "jagen". Soms is het alsof er geen einde komt aan de seksuele honger naar meer, en gaan ze van het ene avontuur naar het andere. Als ze – na misschien een beetje uitgeraasd te zijn – toch kiezen voor huwelijkstrouw blijven ze geneigd om “slippertjes” mee te maken, met alle risico’s van dien. Maar daar kunnen ze zich niet al te veel om bekommeren.

Op allerlei gebieden van het leven kan Mars-Jupiter de neiging hebben zich te laten meeslepen, soms lijkt het erop dat ze geloven dat ze met alles weg kunnen komen. En omdat ze denken dat dit zo is, lukt dat meestal ook. Maar het bergt ook het gevaar in zich dat ze te veel hooi op hun vork nemen, met teveel projecten tegelijk bezig zijn en uiteindelijk te maken krijgen met overbelasting. Maar als degenen met deze combinatie ergens in geloven, is dat zeker het principe van ‘vrij ondernemerschap’. Ze kunnen ook erg veel gedaan krijgen.

De Mars-Jupiter-persoon is meestal een avontuurlijk soort, die graag risico's neemt. Dit zal door sommigen worden geïnterpreteerd als moedig en door anderen als roekeloos. De zachte aspecten zijn niet zo gevaarlijk als de conjunctie en de harde aspecten, want de zachte aspecten neigen ertoe verstandig te handelen, terwijl de harde aspecten vooral suggereren dat ongeduld en impulsiviteit het nemen van verstandig handelen in de weg kunnen staan, en dan kunnen het echte brokkenpiloten zijn. Maar met wat meer Saturnus kunnen de grootse rampen worden voorkomen, en zijn dit de mensen die er voor zorgen dat er handel, winst, ondernemingen, innovatie en economische groei mogelijk is.

Ondanks enkele van de gevaarlijkere mogelijkheden, is de combinatie Mars-Jupiter nuttig voor iedereen die aan grote projecten moet beginnen, want het levert een enorme energie en ijver op, en een echte avontuurlijke geest. Het is ook een goede combinatie voor sport, religie of politiek.

 

Impulsief. Durfal. Verlangt veel. Houdt van uitdagingen. Vechten voor overtuigingen. Eerlijk maar niet tactisch. Energiek. Vindingrijk. Avontuurlijk. Levendig. Seksueel speels, maar zelden subtiel. Wil verder komen. Overtuigd van zichzelf. Ondernemer. Inspirerend door enthousiasme. Grof, lomp, direct, onbeleefd, bot. Af en toe gewoon een grote lul. Vindt altijd rechtvaardiging voor zijn acties. Buiten proportionele woede. Over de concurrentie heen walsen. Roekeloosheid. Vechten voor, of juist tegen religie. Religieuze ijveraars. Actief geloof. Energie steken in filosofie en religie. Overijverig. Fanaticus. Opbranden door altijd maar doorgaan. Overactief.

Geloof in de strijd. Handelen vanuit het gevoel gelijk te hebben. Zelfingenomen. Arrogantie. Inspelen op de behoefte aan uitbreiding. Brede visie die het vermogen om positief te handelen beïnvloedt. Het vermogen om geloof te combineren met actie. Geloven in wat je doet. Neiging om impulsief te handelen. Enthousiasme voor gevaarlijke activiteiten. In gevaarlijke situaties springen. Vrolijke actie. Veel geluk. Optimistische energie. Geloof dat alles goed komt. Geloven in het vermogen om dingen voor elkaar te krijgen. Handelen naar wat je weet dat waar is. Bereidheid om alles een keer te proberen. Gebruik van geweld dat niet in verhouding staat tot de situatie.

In actie komen als de kans zich voordoet. Kansen benutten. Maak je eigen geluk. Gokkers. Ethisch handelen. Energie steken in het vinden van betekenis. Energie steken in het verspreiden van een moreel standpunt of filosofie. Missionarissen. Geloof dat dingen kunnen verbeteren. Genieten van competitie. Geloof in een directe benadering. Geloof in het nemen van initiatief. De betekenis van geweld begrijpen. De filosofie van kracht. Assertieve filosofieën. Martial arts filosofieën. Geloven in fysieke kracht. Verlangen naar waarheid. Passie voor kennis en waarheid. Passie voor diepere betekenis. Actieve ontdekkingsreizigers. Moedige reizen.

Strijden voor beter onderwijs. Boosheid gerelateerd aan buitenlandse reizen en cultuur. Woede in verband met religie en geloofssystemen. Handelen naar eer en geweten. Handelend in naam van een hogere macht. Verlang naar het goede leven. Doen wat nodig is om een ​​gemakkelijk leven te leiden. Verlangen naar weelde. De gemakkelijke route nemen. Verwacht dat alles volgens plan zal verlopen. Filantropie. Altruïsme. Het vertrouwen hebben dat je door schijnbare tegenslagen vooruit kunt komen. Een enorm vermogen tot zelfpresentatie. Begrijpen hoe u onafhankelijk moet handelen. Je eigen weg banen. Je zelfverzekerd voelen in je vermogen om te bereiken wat je van plan was te doen. Springen voordat je kijkt

 

Er zijn wel een aantal verschillen, maar deze combinatie van twee planeten is in veel gevallen vergelijkbaar met

Mars in Boogschutter en Mars in het negende huis

Jupiter in Ram en Jupiter in het eerste huis (maar wel vriendelijker)

 

Terug