Kruimelpad

Venus-Mars

De conjunctie en gemakkelijke aspecten tussen Venus en Mars beschrijven meestal mensen met goede sociale vaardigheden, die weten wanneer en hoe ze assertief moeten zijn, en hoe ze kunnen samenwerken en delen zonder op enigerlei wijze hun eigen positie te verliezen of te veel weg te geven. Hier zijn mannelijke en vrouwelijke energieën beide sterk en is er niet perse een conflict tussen deze twee. Deze mensen kunnen gemakkelijk kracht met gratie en elegantie combineren, daadkracht en inspanning met plezier, hartstocht met tederheid en gevoeligheid. Voor degenen met de harde aspecten vormt dit vaak een uitdaging op ten minste sommige gebieden van het leven en vaak in hechte relaties. Degenen met de harde aspecten kunnen overdreven assertief zijn, terwijl ze misschien beter op dat moment wat meer zouden kunnen proberen om samen te werken of toe te geven; of ze zijn te meegaand, te passief, terwijl ze zouden moeten gaan voor wat ze willen.

Voor mensen met een harmonieus Venus-Mars-aspect in hun geboortehoroscoop is het mengen van de vrouwelijke en mannelijke energieën een natuurlijk proces. Deze mensen bezitten persoonlijk magnetisme, worden vaak aantrekkelijk gevonden ook als ze verder niet opvallend knap zijn, en vinden romantische en seksuele relaties bijzonder belangrijk. Het is over het algemeen gemakkelijk voor hen om relaties aan te gaan, tenzij andere planeten als Saturnus, Uranus of Pluto harde aspecten maken op Venus en/of Mars. Ze ademen seksualiteit uit, en ze zijn over het algemeen vrij impulsief met betrekking tot het aangaan van nieuwe relaties, zeker als ze nog jong zijn. Relaties zijn niet alleen belangrijk voor hen, ze willen ook graag dat er een behoorlijke hoeveelheid opwinding, avontuur en passie bij komt kijken, want dan voelen ze zich pas echt levend en vitaal.

Bij deze combinatie is er over het algemeen een prettige combinatie van eigenbelang en samenwerking. Dit omvat een deel van hun charme, in die zin dat ze meestal wel weten hoe ze zichzelf moeten laten gelden zonder op andermans tenen te trappen. Meestal zijn ze vrij direct over wat ze willen in een relatie, en ze zijn behoorlijk gepassioneerd als het erom gaat te krijgen wat ze willen. Hun vitaliteit en warme energie is iets dat door anderen kan worden gevoeld, alsof het net onder de oppervlakte ligt. Alle aspecten tussen deze planeten zijn te vinden bij individuen die bekend staan ​​om hun charme, warmte en persoonlijk magnetisme.

Bij alle aspecten lijkt het alsof Mars kracht te geeft aan Venus, terwijl Venus het Mars-principe verzacht. Dat betekent dat lust en liefde dicht bij elkaar liggen, soms met elkaar verward worden, andere keren met elkaar in botsing komen. Dit kan de vrouw aangeven die verliefd wordt op een “bad boy” – je weet dat het fout gaat aflopen, maar het is onweerstaanbaar. Maar in de meeste gevallen geeft dit aan dat er een talent is om langdurig samen te leven zonder dat de seksuele energie helemaal verdwijnt.

De typische Venus-Mars-persoon is erotisch en sensueel zonder er verder bijzonder veel moeite voor te doen. Deze combinatie is meestal bijzonder geïnteresseerd in het andere geslacht, mogelijk omdat ze zich net iets minder op hun gemak voelen met mensen van hun eigen geslacht. Venus-Mars-typen zijn zelden lang alleen en verliefd worden lijkt hen bijzonder gemakkelijk af te gaan. Soms iets te gemakkelijk, zodat ze later met de gebakken peren zitten, als ze er achter komen dat degene op wie ze verliefd werden toch niet zo’n ontzettend mooie persoonlijkheid had als ze in eerste instantie dachten.

Vaak hebben degenen met aspecten tussen Venus en Mars al jong in de relatie tussen hun ouders opgepikt of beiden nog van elkaar hielden – en was dat zo dan wilden ze dat graag ook in hun eigen leven herhalen, en was dat niet zo dan namen ze zich heilig voor om dat zelf helemaal anders te gaan doen. Het kan ook zijn dat er sprake was van een verhouding buiten het huwelijk om en dat ze dat op een of andere manier wisten op te pikken. Mensen met deze combinatie kunnen gemakkelijk betrokken raken bij buitenechtelijke affaires en gecompliceerde romantische driehoeken – of ze hebben te maken met een partner die meerdere relaties heeft. 

Zulke gebeurtenissen kunnen het leven wat meer pit geven en degenen met deze combinatie houden van een beetje pit in hun romantische avonturen - en avontuur is waar het Venus-Mars-individu gedijt; er wordt meestal enorm veel energie gestoken in romantische en seksuele relaties.

Voor dit type betekent echt leven niet alleen een partner hebben, maar ook  emotioneel en seksueel betrokken zijn bij die persoon. Vriendelijk gezelschap en de geruststellende wetenschap dat iemand bij de ontbijttafel aanschuift is meestal niet genoeg. Ze willen genegenheid, warmte en betrokkenheid voelen en eerlijk kunnen uiten wat hun gevoelens zijn. Als de relatie deze levendige kwaliteit niet heeft, kan het individu in de verleiding komen om ergens anders te zoeken in de hoop het daar wel te vinden. Als het levend houden van een relatie betekent dat er af en toe ruzie nodig is, dan zij dat maar zo. Dit is meestal het geval als Mars de sterkere planeet van de twee is – als Venus sterker is bestaat de kans dat zij een grote hekel hebben aan ruzies, en juist veel meer houden van een harmonische sfeer.

Toch is hier vaak een sterke relatie tussen liefde en woede – niemand kan hen bozer maken dan hun partner, en een ruzie kan ook gemakkelijk eindigen in de slaapkamer. Met name bij de harde aspecten tussen Venus en Mars zijn liefde en boosheid met elkaar verweven waardoor ze vatbaar zijn voor haat-liefdeverhoudingen. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar zeker ook niet met elkaar. Hier is altijd een zekere mate van concurrentie, woede, frustratie of angst  aanwezig in de romantische relaties. In sommige gevallen is er sprake van sterke onevenwichtigheid tussen geven en ontvangen. Hoewel ze snel boos zijn, vergeten ze het over het algemeen net zo snel.

Venus-Mars-mensen zijn meestal heel eerlijk tegen zichzelf en anderen over seksuele aangelegenheden en er is geen behoefte om dingen onder het tapijt te vegen. Deze combinatie heeft meestal een gezonde waardering van het lichaam en is niet preuts over het soort dingen waar meer deftige en verfijnde types door zouden kunnen worden afgeschrikt. Deze combinatie kan een sterke interesse hebben in allerlei vormen van seksualiteit – ze zijn geneigd om te experimenteren als dat hun seksleven interessant kan houden. Het kan ook aangeven dat ze een interesse hebben in alle vormen van kunst die het lichaam en de erotiek belichten.

Dit is niet een combinatie die je zou associëren met topsport, maar wel met fitness, yoga, wandelen en alle andere lichamelijke activiteiten die mensen ondernemen omdat ze goed voor hun lichaam willen zorgen, en er ook goed willen blijven uitzien. Er zit dus zowel een component in van de eigen ervaring van het lichaam (het voelt goed om gezond en energiek te zijn) als een bewustzijn hoe anderen het lichaam bekijken en beoordelen (het voelt goed om er aantrekkelijk uit te zien).

Of het nu een verliefdheid is of echte liefde, relaties zijn de reden dat deze mensen 's ochtends uit bed komen. Het zijn gepassioneerde mensen die een actief romantisch en seksueel leven nodig lijken te hebben om hen te stimuleren. Vaak is dit levensgebied enigszins uitdagend, vooral in de jeugd. Hoe graag ze ook betrokken willen zijn bij een gepassioneerde affaire, toch kan het moeilijk blijken om een relatie te vinden die hun sterke verlangens en verwachtingen weerspiegelt. Vooral als ze jong zijn, kan er een echte onhandigheid zijn in hun sociale vaardigheden - dit kan voor anderen niet altijd duidelijk zijn, maar deze mensen voelen het zeker zelf.

Deze mensen zijn niet geneigd om hun gebreken te verdoezelen, maar hebben een manier om zichzelf op een ongecompliceerde manier te presenteren, en hun vermogen om hun fouten en onhandigheden toe te geven, draagt ​​alleen maar bij aan hun charme. Ze beschikken over aanzienlijk creatief talent, maar of ze dat al dan niet gebruiken, is afhankelijk van andere factoren. Ze kunnen hun eigen talenten als vanzelfsprekend beschouwen en hebben vaak een soort stimulans of aanmoediging nodig om er iets mee te doen. Hun creativiteit is voor henzelf zo vanzelfsprekend dat ze misschien verrast worden als anderen hun talenten erkennen. Evenzo bezitten ze  atletisch vermogen, kunnen ze goed dansen, en hebben ze misschien wat aanmoediging nodig om het verder te ontwikkelen.

Dit is ook vaak een zeer creatieve combinatie waarbij, zoals altijd, de harde aspecten de productieve zijn en waarschijnlijk te vinden zijn in de horoscopen van degenen die daadwerkelijk iets creatiefs doen, terwijl de zachte aspecten vaak het plezier beschrijven van spelen met een creatief talent, maar meer als hobby dan als beroep. Of het uit zich als waardering voor de kunsten, zonder zelf kunstenaar te zijn. En de combinatie zal misschien ook eerder te vinden zijn bij mensen die mooie, ambachtelijke bezigheden hebben, dingen maken die ook gebruikt kunnen worden in de industrie of het huishouden, een interesse in design, werken met textiel en stoffen, mode, enzovoorts. Bij deze combinatie zou je ook artistieke concurrentie kunnen verwachten; situaties waarin het individu misschien moet vechten voor zijn kunst. Ook kan het mensen beschrijven die het vermogen hebben om geld te verdienen met mooie ambachtelijke producten.

Uitdagingen in relaties kunnen een groot deel uitmaken van de drijfveer achter hun poëzie, muziek of andere kunst. Kijk alleen maar hoeveel liedjes er  geschreven zijn over de liefde, hoeveel boeken er over dit onderwerp zijn, hoeveel films er gemaakt zijn waarin de twee hoofdpersonen elkaar – na heel wat moeilijkheden overwonnen te hebben – uiteindelijk in de armen sluiten, hoeveel sprookjes niet eindigen met “en ze leefden nog lang en gelukkig”. En hoewel de realiteit zelden zonder complicaties is, zijn dit toch de woorden die mensen met Venus-Mars het sterkst kunnen inspireren om het in ieder geval te proberen.

 

Sociale vaardigheden. De romantische avonturier. Liefde en competitie. Romantische driehoeksverhoudingen. Seksuele liefde. Assertiviteit en compromis. Energie steken in schoonheid. Vechten voor de liefde. Creatieve vaardigheden. Makers van mooie dingen. Houden van het lichaam. Erotische kunst. Veel energie gaat naar intieme relaties. Charmant en verleidelijk. Liefde en verlangen gaan samen, of staan tegenover elkaar. Harmonie of conflict tussen innerlijke mannelijke en vrouwelijke krachten. Onvermogen om mannelijke en vrouwelijke krachten van binnen te verzoenen. Actie en aantrekkingskracht, botsen of versmelten. Boos op vrouwen. Overmatig compromissen sluiten met mannen. Boos omdat je een relatie moet hebben. Conflicten tussen het nodig hebben van sociale interactie en de wens om te doen wat je wilt en wanneer je maar wilt. Aantrekken wat je wilt. Seksuele frustratie. Frustratie of gemak in relaties (afhankelijk van het aspect).

Agressieve flirt. Actief flirterig. Agressieve aantrekkelijkheid. Boze liefde. Passief agressief. Handelen voor vrede. Harmoniserende acties. Harmoniserende krachten. Agressieve relaties. Assertief in relaties. Egoïstisch in relaties. Onvermogen om een ​​harmonieuze relatie te hebben. Manipulatie gebruiken om te krijgen wat je wilt. Handelen naar verlangen. Charme gebruiken om te krijgen wat je wilt. Seksueel assertief. De drive om te krijgen wat je wilt. Geslachtsproblemen.

Heet. Vurig. De moed om lief te hebben. De moed om te volharden in relaties. De moed om te gaan voor wat je wilt. Seksueel magnetisme. Seksueel aantrekkelijk. Aantrekkende kracht. Dierlijke sensualiteit. De verlangens van de basisinstincten. Conflicten tussen een relatie willen en seks willen. Conflicten tussen het willen van een relatie en het verlangen naar de spanning van de jacht. Conflict of harmonie tussen de grove aspecten van de persoonlijkheid en de verfijnde aspecten van de persoonlijkheid. Hete romantiek. Diners bij kaarslicht. Brandende Liefde. Brandend verlangen. Mijn hart staat in brand. Je geslacht staat in brand. Oude vlammen, nieuwe vlammen.

Fysieke kracht waarderen. Zich aangetrokken voelen tot fysiek krachtige mensen. Zich aangetrokken voelen tot agressieve mensen. Je persoonlijke smaak afdwingen. Conflict of harmonie tussen sociale driften en egoïstische driften. Competitief verliefd. Competitief in sociale situaties. Competitief in relaties. Weten wat je wilt en het initiatief nemen om het te krijgen. Het initiatief nemen in relaties. Initiatief nemen in sociale situaties. De relatie leiden. Het voortouw nemen bij onderhandelingen. De eerste die een nieuwe stijl probeert. Vooroplopen in stijl. De weg wijzen in kunst, mode, schoonheid of stijl. Een creatieve leider. Een sociale pionier. Een artistieke pionier. Een pionier in geld en financiën. De drang naar rijkdom en gemak. De drang naar sensueel genot. Prikkelbaar in relaties. Geïrriteerd door sociale eisen. Fysieke gratie. Sierlijke beweging. Een perfecte mix van mannelijk en vrouwelijk. Krachtig en toch tactvol. Assertief en toch coöperatief. Gedreven en toch vredig.

Problemen met compromissen sluiten. Relaties stimuleren. Seksuele charme. Seksueel evenwicht. Samenhangende energie. Energie steken in relaties. Energie steken in creativiteit. Energie steken in de manier waarop je eruitziet. Energie steken in aantrekkelijk zijn. Deelnemen aan artistieke competities. Schoonheidswedstrijden. Op zoek naar de volgende verovering. Ongeduldig in sociale situaties. Ongeduldig in relaties. Assertief in creatieve bezigheden. Assertief in sociale situaties.

 

Er zijn wel een aantal verschillen, maar deze combinatie van twee planeten is in veel gevallen vergelijkbaar met

Venus in Ram. Venus in het eerste huis is veel liefelijker dan Venus-Mars

Mars in Stier of Weegschaal, en Mars in het tweede (geld) of zevende huis (partner)

 

Terug