Kruimelpad

Mercurius-Venus

Dit is een combinatie die vriendelijkheid, charme en tact aangeeft. Het kan ook wijzen op schoonheid, elegantie en een zekere gratie van expressie. En het zal zeker bijdragen aan allerlei creatieve vaardigheden. Dit is iemand die een opvallend mooie stem zou kunnen hebben.

De combinatie van Mercurius en Venus laat zien dat de betrokkene een minzame manier van doen en sociale gratie heeft, iemand die met de meeste mensen goed overweg kan omdat ze goed aanvoelen wanneer ze compromissen moeten sluiten om de lieve vrede te bewaren. Maar dit betekent niet perse dat ze toegeven als ze weten dat de ander het mis heeft. Ze kunnen op een vriendelijke, niet bedreigende manier hun mening uiten waardoor de tegenpartij ook geneigd is beter te luisteren. En als er verschil van mening is weten ze vaak nog steeds wel het contact respectvol te houden.

Tegelijkertijd kan het ook aangeven dat er een sterke neiging is om de nodige afstand te houden van mensen die grof of ruw, geniepig of gemeen zijn of die een dubbele agenda hebben in hun manier van spreken. Als het om werk gaat is het beter een omgeving te kiezen waar mensen op een hartelijke manier met elkaar omgaan, want anders bestaat de kans dat de Mercurius-Venus-persoon erg ongelukkig wordt van de onaangename omgangsvormen.

Dit is een combinatie die kan aangeven dat degene houdt van spreken in het openbaar, of van toneel. Ook liefde voor schrijven en zingen liggen voor de hand, want de stijl van uitdrukken is fris, natuurlijk en elegant. Maar het is op zichzelf geen heel activerend aspect dus het geeft misschien nog wel meer die mensen aan die houden van lezen en luisteren naar muziek. De Mercurius-Venus-persoon zal geneigd zijn na te denken (en te praten) over liefde en relaties, en dat is natuurlijk een onderwerp dat in veel boeken en liedjes terug komt. Veel fictie houdt zich bezig met het onderzoeken van de aard van verschillende vormen van relaties en vooral liefdesrelaties. De schrijver en de literatuurkenner moeten zeker ook gevoel hebben voor de schoonheid van taal en deze hoog waarderen.

Andere kunstvormen zoals muziek kunnen ook in verband worden gebracht met Mercurius-Venus, hoewel het misschien meer te maken heeft met artistieke vaardigheden en technieken dan met beeldende kunst, vaardigheden die het gebruik van de handen vereisen. Veel dansers hebben de combinatie en dus zou je het ook kunnen koppelen aan mooie bewegingen.

Degenen wier zaken het zijn om op te treden als agenten op artistiek gebied, kunnen sterke Mercurius-Venus-contacten hebben en het zou goed vertegenwoordigd moeten zijn in de schoonheidsindustrie, met mensen die moeten nadenken, praten of optreden als agenten voor schoonheidsproducten

De Mercurius-Venus-persoon kan veel nadenken en praten over zijn waarden, en kan behoorlijk geïnteresseerd zijn in geldkwesties. Ze kunnen ook de nodige handigheid hebben om geld te verdienen aan het verkopen van kunst of mooie voorwerpen.

Omdat de zelfexpressie elegant en diplomatiek is verhoogt dit de kans op duurzame en gelukkige relaties. Deze mensen proberen dingen te zeggen waarvan ze weten dat ze goed zullen worden ontvangen en zullen niet meteen bozig reageren als ze kritiek krijgen.

 

Elegante spraak. Liefde voor taal. Nadenken over schoonheid. Gedachten aan liefde. Mooie bewegingen. Vriendelijk. Charmant. Tactvol. Artistiek. Lieve woordjes. Lieve woordjes. De taal van verleiding. Charmeurs. Over kunst en design spreken, schrijven en nadenken. Over mode en beauty spreken, schrijven en nadenken. Handel in kunst, design en mode. Gevoel voor mode, design, kunst en schoonheid. Artistieke communicatie. Diplomatie. Sierlijk handschrift. Liefde voor het geschreven woord. Liefde voor boeken. Liefde voor taal. Harmonieuze relaties met broers en zussen. Een mooie broer of zus hebben. Een populaire of geliefde broer of zus hebben. Populair worden door de manier waarop je communiceert. Mogelijkheid om informatie op een prettige manier te combineren. Mogelijkheid om te zeggen wat mensen willen horen. Bereidheid om informatie te delen. Nadenken over relaties. Een leuke manier hebben om dingen te formuleren.

Afkeer van ruzie en strijd. Vlotte praters. Handig zijn met woorden. Een rustgevende of aangename stem hebben. Graag praten. Graag lezen. Woordvoerders. Een mooie stem. Een vlotte stem. Woorden als honing. Rustgevende woorden. Woorden die je als muziek in de oren klinken. Bibliofielen. Taalkundigen. Iemand verleiden door te praten. Een liefde voor school. Een liefde voor leren. Levenslange studenten. Over persoonlijke waarden spreken. Praten over de waarde van dingen. Vleiers. Met je handen mooie dingen maken. Ideeën en gedachten op een prettige manier vertalen. Een prettige manier van communiceren hebben. Het vermogen om mensen te overtuigen om samen te werken en met elkaar om te gaan. De mogelijkheid om met iedereen te praten.

Diplomatieke discussies. Onderhandelaars. Sociaal netwerken. Manieren vinden om met mensen samen te werken en allianties te vormen. Elegante communicatie. Eerlijke communicatie. De schoonheid van taal waarderen. Graag bezig blijven. Verfijnde communicatie. Gevoelige communicatie. Een kunstdagboek bijhouden. Een modedagboek bijhouden. Uitspreken voor vrede en eerlijkheid. Mensen koosnaampjes geven. Mensen aanspreken als liefje, lieverd, schat, moppie, enz ... Wetende dat je meer vliegen zult vangen met honing dan met azijn.

Public relations specialisten. Relatie-adviseurs. Schrijven over relaties. Schrijven over romantiek. Nadenken over vrede en harmonie. Mooie gedachten. Sierlijke bewegingen. Dansers. Aangename woorden. Bloemrijke woorden en schrijven. “Lief dagboek, vandaag…”Graag gezelschap en prettig gesprek hebben. Een ontspannen manier van spreken. Een zachte manier van spreken. Liefdevolle gedachten. Liefdesbrieven. Flirten, via de telefoon, of via sms, e-mail, Facebook of Twitter, enz… Graag mooie pennen, briefpapier, notitieboekjes of tijdschriften hebben. Geparfumeerde letters. Graag praten tijdens seks. Graag je geliefde het hof maken met woorden. Veel aan liefde denken. Altijd anderen in gedachten hebben. Beseffen hoe jouw manier van communicatie andere mensen beïnvloedt.

 

Er zijn wel een aantal verschillen, maar deze combinatie van twee planeten is in veel gevallen vergelijkbaar met

Mercurius in Weegschaal en Mercurius in het zevende huis

Venus in Tweelingen en Venus in het derde huis

 

Deze planeten kunnen vanaf Aarde gezien nooit meer dan ongeveer 75 graden van elkaar verwijderd zijn en kunnen dus alleen sextiel (60 graden), halfvierkant (45 graden), halfsextiel (30 graden) en conjunctie (0 tot 8 graden) aspecten vormen in de geboortehoroscoop. Met name de conjunctie, en in mindere mate het sextiel zijn van belang omdat het belangrijke aanwijzingen kan geven over iemands karakter; maar voor de andere twee aspecten geldt dat ze ofwel ondersteunen wat op andere manieren al sterker in de horoscoop wordt aangegeven, ofwel dat in geringe mate weerspreken.

 

Terug