ZON-VENUS

Zon-Venus-mensen willen bovenal liefhebben en bemind worden, ze hebben de neiging zich, terecht of ten onrechte, te identificeren met het idee een liefdevol en aanhankelijk soort persoon te zijn. En ze willen in dat licht gezien worden, erkend als een persoon die beminnelijk, populair en teder is. Gewoonlijk is Zon-Venus, die altijd wil behagen en populair zijn, geliefd, vooral bij vrouwen. Een liefhebbend persoon zijn, en als zodanig erkend worden, is misschien wel het belangrijkste in de wereld voor het Zon-Venus-type, hoewel de rest van de horoscoop uiteraard zeer zorgvuldig moet worden onderzocht. De behoefte aan persoonlijke populariteit kan zo sterk zijn dat het individu het erg moeilijk vindt om onaangename problemen onder ogen te zien of om zichzelf in een onaangenaam daglicht te stellen. Ze vinden het misschien moeilijk om zichzelf op de voorgrond te zetten, want dat zou kritiek kunnen uitlokken en Zon-Venus zou dat liever niet riskeren.

Het liefst willen ze geloven dat we altijd in de best mogelijke van alle werelden leven, dat iedereen met goede intenties geboren is en zullen ze de neiging hebben om die dingen te verdoezelen die niet perfect zijn. Hetzij hun eigen imperfecties, hetzij die van anderen waarmee ze een relatie hebben. Dit kan het type nogal kortzichtig en oppervlakkig maken en er toe leiden dat ze alleen zien wat ze willen zien.

Positiever is echter dat Zon-Venus anderen erg gemakkelijk kan accepteren en goed is in het ‘toelaten’. Een combinatie die kan worden geassocieerd met een oprecht liefhebbend hart. Vanwege deze neiging om alles vooral vriendelijk op te vatten, kan dit type mensen en situaties verdragen die anderen misschien vrij onaanvaardbaar zouden vinden. Zon-Venus zou niet graag ​​het ego van een ander willen kwetsen.

De Zon-Venus-persoon is gewoonlijk altijd bereid een compromis te sluiten, te delen en van zichzelf te geven. Ze kunnen zwak lijken en onder druk makkelijk bezwijken vanwege de nadruk die wordt gelegd op het bereiken van harmonie in relaties, het vermijden van pijn en het behouden van populariteit. Net als Weegschaal kan vrede tegen elke prijs een probleem zijn. Het is geen goede combinatie voor leiderschap, of voor het handhaven van principes of om op wat voor manier dan ook standvastig te zijn, want het is gewoon veel te kneedbaar en toegefelijk.

Het is niet verrassend dat de relatie van het grootste belang is voor de Zon-Venus-persoon. Het type relatie dat zo belangrijk is, wordt aangegeven door het teken en de huisposities van de twee planeten. Het probleem met een hechte conjunctie kan een neiging zijn om het zelf alleen te zien in termen van de liefde, waardering en goedkeuring die van anderen wordt ontvangen. Met andere woorden, het is soms moeilijk voor de Zon-Venus-persoon om een ​​duidelijke greep op zichzelf te krijgen buiten de interpersoonlijke feedback die hij of zij op een bepaald moment ontvangt. Ze zijn niet zelfbepalend, maar kiezen een koers door steeds datgene te doen wat anderen (waarschijnlijk) het meest zullen waarderen.

De vader was waarschijnlijk ook zo. Hij kan door het kind zijn ervaren als verfijnd en artistiek, vaak als iemand die niet van hard of grof houdt; zeker een zorgzame en liefdevolle man. Ook hij had de neiging de confrontatie te vermijden en was als vaderfiguur of als man minder goed in staat om handelend op te treden, door zijn hang naar populariteit en zijn wens om zijn huwelijk en/of andere situaties zo lief mogelijk te houden. Maar voor het kind voelde het veel genegenheid en dit was waarschijnlijk wederzijds.

Een van de sleutelbegrippen voor de Zon-Venus persoon is ‘eigenliefde’. Een verduidelijking en verdieping met dit concept lijkt een belangrijke taak te zijn voor degenen met een nauw contact tussen deze planeten. Het bereiken van eigenliefde is misschien geen gemakkelijke taak als de conjunctie harde aspecten vormt met andere planeten, bijvoorbeeld Saturnus of Pluto. Terwijl gemakkelijke of zelfs moeilijke aspecten van een planeet als Jupiter juist ijdelheid kunnen beschrijven. Zoals altijd beschrijft de Zon wat we proberen te worden, niet wat we al zijn, en met deze combinatie omvat de taak van de held(in) het ontdekken van eigenliefde en het besef dat men nooit echt van iemand anders kan houden totdat men zichzelf liefheeft.

Vaak lijkt de Zon-Venus-persoon echter vrede met zichzelf te hebben, en wat de rest van de kaart ook zegt over zelfwaardering, vooral de conjunctie suggereert dat het individu gelukkig genoeg is met bepaalde aspecten van zichzelf - zelfs zelfvoldaan. Het lange termijn doel van het type Zon-Venus is vaak het nastreven van vrede. Volledige innerlijke en uiterlijke rust.

Er is meestal verfijning en artistieke waardering, zo niet talent bij deze combinatie. Schoonheid is het allerbelangrijkste voor het individu en vaak kan het gemoed worden verbeterd door een glimp van een mooi gezicht, of de schoonheid van het landschap of het geluid van harmonieuze muziek - alles wat de zintuigen behaagt. Er is meestal een neiging tot kunst en het individu zal trots zijn op elk artistiek talent dat ze kunnen hebben. Vooral de liefde voor muziek is vaak erg duidelijk met alle aspecten. Zowel het halfvierkant als het halfsextiel lijken vaak voor te komen in de horoscoop van zangers en musici.

Er is meestal ook een zeer sterke waardering van het vrouwelijke bij zowel mannen als vrouwen. Beide geslachten besteden veel aandacht aan hun verschijning – ze zijn modieus, goed gekleed, zorgen er voor dat ze mooi zijn en aangenaam om naar te kijken. En als ze niet speciaal knap zijn zorgen ze er nog steeds wel voor aantrekkelijk te zijn.

Over het algemeen is de conjunctie passief, soms zelfs lethargisch. Aangenaam en vriendelijk, met een voorliefde voor het gemakkelijke leven en de neiging om alle soorten hardheid te vermijden. Net als Maan-Venus (hoewel iets minder) kan er een voorliefde zijn voor snoep en rijk voedsel. Soms is de Zon-Venus-persoon extravagant en heeft een voorliefde voor gemak, comfort en zelfs luxe. Geld is meestal belangrijk voor de Zon-Venus-persoon, al was het maar omdat ze de ontberingen van werk willen vermijden en een gemakkelijk leven willen kunnen leiden. Op zichzelf is deze combinatie waarschijnlijk veel te passief, te gemakkelijk in de omgang en te graag gezellig om erop uit te gaan en een fortuin te verdienen - in ieder geval in de competitieve zakenwereld die vooral door (combinaties van) Mars en Saturnus worden aangeduid. Andere delen van de horoscoop kunnen natuurlijk dat beeld bijstellen.

Zoals altijd is het element waarin een combinatie valt erg belangrijk. Als Zon-Venus  in lucht tekens staat is de persoon vaak bijzonder eerlijk, rechtvaardig en redelijk. In water kan de combinatie erg medelevend en zorgzaam zijn. In aarde tekens is meestal buitengewoon ondersteunend voor anderen, maar ook genotzuchtig. Vuur is vooral warm en liefdevol in zijn reactie op anderen. Kortom, aardige mensen, maar je wint er niet de oorlog mee.

 

Belang van liefde en relaties. Populair. Oppervlakkig. Fouten toedekken. Vriendelijk. Aanpassingsvermogen en compromis. Toegefelijk. Zelfacceptatie. Het liefdevolle hart. De liefhebbende vader. Het nastreven van vrede. Verfijning. Waardering van het artistieke. Zorgen goed voor het uiterlijk. Houden van comfort. Aantrekkingskracht. Bewust van het vermogen om populair te worden. Straalt charme en aantrekkelijkheid uit. Mensen voelen zich aangetrokken. Vindt het gemakkelijk om populair te worden. Identificeert zich met populaire en/of aantrekkelijke mensen. Schoonheidskoninginnen zijn rolmodellen. Mode-iconen als rolmodel. Houdt zich bezig met beauty of mode. Betrokken bij onderhandelingen en diplomatie. Betrokken bij kwesties als rechtvaardigheid, samenwerking en eerlijkheid. Vindt eigen identiteit door relaties. Relaties nodig om tot zelfkennis te komen. Kracht van het ego hangt samen met hoeveel anderen hem/haar leuk vinden en aanbidden. Voelen zich vooral zichzelf als ze onder populaire mensen zijn. Hoe aantrekkelijk ze zich voelen, heeft veel te maken met hoe gecentreerd ze zijn.

Ego in verband brengen met uiterlijk. Ijdelheid. Luiheid. Gaan met de stroom mee. Een ego hebben dat is gebouwd op sympathie en populariteit. Erbij willen horen. Een plekje in de zon willen vinden waar ze populair, geliefd en aantrekkelijk kunnen worden beschouwd. Ik ben wie ik ken. Vinden het leuk om een ​​relatie te hebben. Seriële daters. Gaan als vlinders van de ene date naar de andere. Altijd aan het flirten. Sluiten liever een compromis om hun zin te krijgen dan openlijk met iemand te vechten.

Vinden het prima om charme of een goed uiterlijk in te zetten om te krijgen wat ze willen. Identificatie met vrouwen. Vrouwelijke rolmodellen. Schoonheidskoninginnen. Foto modellen. Supermodellen. Seksgodinnen. Iconen van het grote scherm. Filmsterren. Vrouwelijke popartiesten. Voelen zich gelukkig als ze omringd zijn door vrouwen. Goed ontwikkelde vrouwelijke eigenschappen. Een liefdevol en zachtaardig persoon. Vrouwen die zich echt identificeren met vrouw zijn. Ontdek wie je bent door je in te zetten voor kunst. Een waardering voor de kunsten en een voorliefde om omringd te zijn door mooie mensen en mooie dingen. Als je je onaantrekkelijk voelt, doet dat pijn. Je bent misschien bang om lelijk, ongewenst of niet aardig gevonden te worden. Vertrouwen gaat gepaard met populariteit.

Een liefdevolle relatie hebben met je vader. Papa was geliefd. Vader was passief en kwam niet voor zichzelf op. Vader probeerde altijd een manier te vinden om een ​​compromis te sluiten en dingen op te lossen. Van mannen houden die liever compromissen sluiten dan vechten. Houd van mannen die charme, klasse en gratie hebben. Van mannen houden die vrouwen waarderen. Een man die van vrouwen houdt. Een rokkenjager. Denken dat jouw shit niet stinkt. High zijn van jezelf. Houdt van luxe, gemak, glamour.

 

 

Er zijn wel een aantal verschillen, maar deze combinatie van twee planeten lijkt een beetje op

Zon in Weegschaal of Stier,

Deze combinatie lijkt vrij veel op

en Zon in het zevende huis (partner) of tweede huis (geld en bezit)

en ook op:

Venus in Leeuw en Venus in het vijfde huis

Aangezien de Zon en Venus nooit meer dan 48 graden van elkaar verwijderd kunnen zijn, zijn de enige aspecten die tussen deze planeten kunnen worden gevormd (in ieder geval in de geboortehoroscoop) de conjunctie (0 tot 8 graden apart), het  halfsextiel (30 graden) en het halfvierkant (45 graden) In dit gedeelte schrijf ik voornamelijk over de conjunctie. Het meeste daarvan is ook van toepassing op de andere twee mogelijkheden, alleen is bij degene met het halfsextiel en het halfvierkant de expressie vaak wat minder harmonieus en zit er meer spanning in. Juist daarom zijn ze ook origineler en individueler – en in de kunst is dat misschien nog wel eerder een voordeel, omdat het daarmee ook minder voorspelbaarder wordt.

 

Terug