Kruimelpad

Zon-Mercurius

Aangezien de Zon en Mercurius nooit meer dan 28 graden van elkaar verwijderd kunnen zijn, is het enige mogelijke aspect in de geboortehoroscoop tussen deze twee lichamen de conjunctie. Kennis en meningen krijgen door dit aspect kracht en autoriteit – maar zijn daardoor niet noodzakelijkerwijs ook altijd juist.

Kortom, Zon-Mercurius-mensen vinden hun meningen een essentieel onderdeel van wie ze zijn. Dit is een persoon die zich identificeert met zijn gedachten, ideeën en met wat ze zeggen. Degenen met deze combinatie willen dat wat ze zeggen belangrijk is en als zodanig wordt erkend: een soort ‘Ik ben wat ik zeg, ik ben wat ik denk’ filosofie. Een meningsverschil kan daarom ook gemakkelijk als een aanval op de persoon worden beleefd.

Voor Zon-Mercurius mensen is kennis belangrijk, iets om trots op te zijn, iets dat met kracht, autoriteit en vertrouwen moet worden uitgedrukt. Het doel van het individu is op zijn best om op een bepaald gebied een echte autoriteit te zijn. Afhankelijk van het teken en de aspecten van de combinatie, kunnen degenen met deze combinatie hun ideeën vaak met vertrouwen en enthousiasme uiten. Deze combinatie beschrijft een individu die graag voor zichzelf wil denken, zijn eigen ideeën wil vormen, om een ​​echt onafhankelijke denker te zijn.

Het belangrijkste probleem met de conjunctie kan het onvermogen van het individu zijn om een ​​ander standpunt dan de zijne te zien. Een mening is altijd subjectief, maar het probleem met Zon-Mercurius is dat het individu moeite heeft om te beseffen dat zijn of haar mening niet geheel onpartijdig is, en ook nooit het ultieme antwoord kan zijn, en dat andere mensen totaal andere maar volkomen geldige ideeën kunnen hebben.

Mensen met deze conjunctie hebben de neiging mentaal te gefixeerd te zijn, ze neigen soms naar koppigheid, eigenwijsheid en kunnen vol van hun eigen meningen en ideeën zijn. Dan worden ze enigszins verblind door trots en persoonlijke gevoelens in het algemeen. Als je het met ze eens bent vinden ze je aardig, als je dat niet bent krijgen ze gemakkelijk een hekel aan je, met name als deze conjunctie in Water tekens staat en meningen nog meer vermengd met gevoelens kunnen raken.

Het is gemakkelijk in te zien hoe de Zon-Mercurius persoon een soort blinde vlek kan hebben met betrekking tot zijn ideeën; in het beste geval een onafhankelijke denker, in het slechtste geval een overdreven subjectieve denker wiens standpunten zo bekrompen zijn dat ze, wanneer we het er niet mee eens zijn, het verschil van mening opvatten als een persoonlijke aanval.

De tekenplaatsing van de conjunctie is uiteraard cruciaal, evenals aspecten ervan. Een vierkant van Saturnus naar de conjunctie kan iemand beschrijven die, verre van overdreven zeker te zijn van de eigen ideeën, erg onzeker over hen is en over zijn vermogen om ze duidelijk over te brengen. De combinatie zou er in dit geval eerder op wijzen dat de persoon wanhopig wil dat wat hij denkt en zegt belangrijk is. En bijvoorbeeld een aspect met Uranus zou het gevoel altijd gelijk te hebben – juist als iedereen het met je oneens is – nog meer kunnen versterken.

Zon-Mercurius-typen beseffen gewoonlijk het belang van broers en zussen en anderen in de directe omgeving. Tenzij de conjunctie wordt opgepikt door Saturnus of Pluto, kunnen Zon-Mercurius-mensen heel goed uit grote gezinnen komen, opgegroeid in een atmosfeer waar er veel komen en gaan was en waar veel gepraat werd. Soms is de vader een spraakzaam type. De aanwezigheid van een grote familie verklaart misschien gedeeltelijk het gemak dat Zon-Mercurius mensen hebben voor conversatie en gebabbel. Het type is geïnteresseerd en interessant, nieuwsgierig naar alles, wil graag weten en wil graag leren.

Ervan uitgaande dat de conjunctie nauw is en in een passend teken valt, delen Zon-Mercurius-typen de Zon in Tweelingen-kenmerken, meestal spraakzaam, expressief (vaak pratend met hun handen) en nieuwsgierig, met de neiging hun luisteraar elke keer aan te raken om er zeker van te zijn dat ze nog steeds luisteren, en een voorliefde om je veertig vragen te stellen zodra je de deur binnenkomt. Gewoonlijk praten Zon-Mercurius-typen graag over hun ideeën, ervaringen en hun doelen – en een beetje roddelen kunnen ze vaak ook heel goed.

De combinatie is gunstig voor alle beroepen en activiteiten van mercuriale aard; alle vormen van communicatie, onderwijs, uitzendwerk, vervoer en alles wat met het verbinden van mensen, plaatsen en ideeën te maken heeft.

Zelfkennis. Onafhankelijke denker. Sterke meningen. Belang van kennis. Door elkaar halen van objectieve kennis en subjectieve meningen. Beschouwt eigen mening als gewichtig. Neiging tot koppigheid en eigenwijsheid. Nieuwsgierig. Spraakzaam. Broers en zussen zijn belangrijk. Overmatig veel houden van eigen ideeën. Je bent wat je denkt. Ik denk dus ik ben. Ik ben mijn gedachten. Bedriegers. Zenuwlijers. Bestaan ​​is communiceren. Communiceren maakt deel uit van wie je bent. Praters. Om jezelf te zijn, moet je een manier vinden om te communiceren over wie je bent. De communicatiemethode die je kiest, bepaalt wie je bent. Je komt erachter wie je bent door te praten. Roddelen over anderen om er zelf beter van te worden.

Door communicatiemethoden te verkennen, krijg je de tools die je nodig hebt om je beter bewust te worden van wie je bent. Hoe duidelijker je communiceert, hoe beter mensen begrijpen waar je voor staat. Frustratie komt voort uit slechte communicatieve vaardigheden. Schrijven, spreken, lesgeven en luisteren zijn vaardigheden die, wanneer ze worden ontwikkeld, persoonlijke groei stimuleren. Je identificeert jezelf als een schrijver, leraar, instructeur, blogger of persoon die iets belangrijks te zeggen heeft. U kunt uw woorden meer gewicht geven dan gerechtvaardigd is. Kortzichtig. Kan niet verder kijken dan je neus lang is. Je bent zo sterk geïdentificeerd met je eigen gedachten dat het nooit bij je opkomt dat je het mis hebt. Als iemand je standpunt uitdaagt, voelt het alsof ze jou uitdagen. Ego en gedachten zijn één geheel. Gebrek aan objectiviteit. Moet communiceren over wie je bent.

Mensen voor wie affirmaties werken. De gewoonte ontwikkelen om je bewust te zijn van wat je denkt. Mindfulness ontwikkelen. Een innerlijke monoloog. Een interne verteller hebben. Bewust zijn van de neiging om uw leven te vertellen zoals u het leeft. Een autobiografie schrijven. Zo in beslag genomen door de eigen gedachten dat je nooit volledig aanwezig bent in je eigen leven. Veel tijd besteden aan het nadenken over wat mensen van je denken. Egocentrische denkpatronen. Omdat er zo'n sterke band is tussen je geest en wie je bent, komen je woorden overeen met je kernzelf. Het is onmogelijk om te scheiden hoe je denkt en wie je bent. Nieuwsgierigheid.

Onvermogen om uw aandacht gefocust te houden. Diverse doelen tegelijkertijd willen realiseren. Naast communiceren door middel van gesproken taal, communiceren door middel van lichaamstaal in de vorm van een dans. Komedie met slapstick of fysieke grappen. Nabootsers. Mensen die van puzzels, spelletjes en het oplossen van raadsels houden. Verhalenvertellers. Verkopers. Venters. Pratende hoofden op televisie. Nieuwslezers. Taxi bestuurders. Buschauffeurs. Chauffeurs. Mensen die graag door de stad fietsen. Skateboarders.

Relaties tussen broers en zussen hebben een sterke invloed op wie je bent. Je identificeert je met je broers en zussen. Vader identificeerde zich sterk met zijn eigen gedachten. Vader was een denker. Vader houdt van spelletjes. Vader  mist objectiviteit. Vader had een sterke band met een broer of zus. Een van de broers en zussen van je vader had een sterke invloed op hem. Je vader is handig met zijn handen. Je vader werkt met zijn handen. Je vader straalt door zijn intellect. Papa is een lezer.

 

Er zijn wel een aantal verschillen, maar deze combinatie van twee planeten is in veel gevallen vergelijkbaar met

Zon in Tweelingen en Zon in het derde huis

Mercurius in Leeuw en Mercurius in het vijfde huis.

 

Terug