Kruimelpad

Zon in het twaalfde huis

Let op: als de Zon in het twaalfde huis staat, maar óók dicht bij de Ascendant, dan is de tekst over de Zon in het eerste huis waarschijnlijk meer van toepassing.

Met de Zon in het twaalfde Huis ben je een zeer gevoelig en opmerkzaam individu. Je wordt misschien gemotiveerd door een besef van de vergankelijkheid van het leven en zoekt een vorm van concrete expressie die je unieke visie op de wereld kan ondersteunen. Dit kan komen door dienstbaarheid aan anderen (vaak degenen die het moeilijk hebben), werken met verbeeldingskracht en creativiteit, of door je spirituele leven.

Je kunt door ervaring de noodzaak leren zien om de juiste grenzen te stellen, je terug te trekken, tijd door te brengen in de natuur en spirituele ontwikkeling. Doe je dat niet dan is de kans groot dat je op een gegeven moment door de omstandigheden gedwongen wordt om time-out te nemen.

Je wordt uitgedaagd om -soms tegen je zin in - alledaagse realiteiten te accepteren en je gevoeligheid te erkennen door voor jezelf te zorgen. Jouw gave is om anderen de hogere dimensies van het leven en de waarde van onvoorwaardelijke liefde te leren.

Op het meest sublieme niveau regeert het twaalfde huis over transcendentie. Dit betekent dat het weinig te maken heeft met alledaagse beslommeringen. De domeinen ervan zijn hogere bewustzijnsstaten, verbinding met energetische velden en de ervaring van de hemel (als een dergelijke staat bestaat). Maar het kan ook gaan over verlies van controle, sturing en zelfbepaling. “Niet mijn, maar uw wil geschiede”

Spiritueel beschrijft het de reis van de ziel die zijn weg terug vindt naar de ultieme bron of het universum. Dit zijn ongrijpbare onderwerpen die bestaan ​​op de grenzen van het gewone bewustzijn. Met Zon in het twaalfde Huis is het overstijgen van het materiële je ultieme doel.

Omdat je over energie leert, ben je begaafd met een verhoogde gevoeligheid. Je hebt een krachtig emotioneel vermogen waardoor je bijzonder ontvankelijk bent voor je omgeving. Dit is zowel een zegen als een vloek. Aan de ene kant heb je een buitengewone intuïtie die je toegang kan geven tot subtiele informatie. Aan de andere kant voel je je misschien gewoon te veel en vind je het leven in de 'echte wereld' soms een uitdaging. Je moet een manier vinden om te verwerken wat je voelt, en dan een voertuig vinden om dit terug in de wereld uit te drukken.

Op een breed niveau zijn er drie hoofdroutes waarlangs dit typisch gebeurt. De ene is door dienstbaarheid en mededogen, de andere door verbeeldingskracht en kunst, en de derde door toewijding aan een spiritueel pad. Een of meer van deze wegen naar zelfexpressie kunnen belangrijk voor je zijn als je geboren bent om dit pad te bewandelen. Dit moet overeenkomen met je zonneteken en je moet manieren zoeken om je gevoeligheden voor de wereld om je heen uit te drukken. Lukt dat niet dan is de kans groot dat je je verloren voelt in de wereld, een vreemdeling en een outsider.

Je bent begiftigd met een krachtige gevoeligheid waarmee je voorbij het hier en nu kunt waarnemen. Je hebt waarschijnlijk een sterk gevoel van mededogen, waardoor je zowel diep gevend als oprecht bent. Met empathie kun je anderen geruststellen en helpen op hun reis door het leven.

Je bent waarschijnlijk ook erg creatief. Je voelt subtiele verschuivingen in emotie die je fantasie de vrije loop laten. Of je dit nu op een concrete manier uitdrukt, of puur door de tijd te nemen om van kunst te genieten, je zult waarschijnlijk een waardering hebben voor creativiteit die als transcendentaal zou kunnen worden omschreven.

Wanneer je jezelf toestaat om het beste uit je vruchtbare verbeeldingskracht te halen, breng je hernieuwde vreugde en energie in je eigen leven. Je kunt een vleugje magie en mysterie brengen in een verder alledaagse wereld.

Jouw reis gaat over het overstijgen van de grenzen van het materiële bestaan ​​en anderen laten zien hoe ze hetzelfde kunnen doen.

 

Achtergrond

Belangrijkste associaties met het twaalfde huis, verwant aan het twaalfde teken Vissen:

Mystiek, eenheidservaring, kosmisch bewustzijn. Helderziendheid. Zich terugtrekken om tot rust te komen, of te mediteren. Kloosters. Het collectief onbewuste. Plekken waar mensen onmachtig zijn, of een gebrek hebben; instellingen voor gehandicapten, psychiatrische klinieken, ziekenhuizen, gevangenissen (en de mensen die daar verblijven of werken). Afgesloten plekken. Eenzaamheid, isolatie, verloren zijn. Wat geheim is, clandestien, onwettig. Onbekende vijanden (maar ook gewoontes en manieren van denken die zelf-ondermijnend zijn), jezelf in het ongeluk storten, jezelf neerhalen door slechte gewoontes, tegenslag.

Belangrijkste associaties met de Zon

De kern, het bewuste zelf, de wil, het vermogen om te kiezen, de held, het hart, integratie van ervaringen, wie je bent en wat je wil zijn, de mogelijkheid om je leven te sturen, ambitie, waar je naar streeft, creativiteit, zelfexpressie, onafhankelijkheid, waar je voor staat, mannen in het algemeen, en meer specifiek; de vader

Als de Zon goed functioneert

Kunnen kiezen, sturing kunnen geven, zelfbewust, trots op jezelf, oké zijn met jezelf, leiderschap, verantwoordelijkheid, weten wat je wil, eenheid, hartelijkheid, verwelkomen, ja zeggen tegen het leven, vitaliteit, in jezelf geloven, mijn ervaringen en wat ik wil zijn belangrijk, ik mag zijn wie ik ben, ambitieus, zelfstanding, zelfbepalend, zelfvertrouwen, goede verhouding met de mannen in het algemeen en specifiek de vader, leuke vader zijn

Als de Zon niet goed functioneert

Niet weten wat je wil, doelloos en verloren, niet van jezelf kunnen houden, of juist arrogant en verwaand, groot ego, overgevoelig bij kritiek, autoritair leiderschap, slap, geen ruggengraat, ik doe maar wat, weinig energie, neerslachtig of zielig doen bij tegenslag, egoïstisch, egocentrisch, narcistisch, iedereen te vriend willen houden in plaats van uitspreken waar je voor staat, slechte verhouding met mannen in het algemeen en meer specifiek de vader, geen leuke vader zijn.

Het huis waar de Zon in staat is een gebied in je leven waar je je speciaal wil zijn en waar je (meestal in positieve zin) wil opvallen. Het laat zien welke ervaringen belangrijk zijn voor je gevoel van eigenwaarde, op welke manier je een eigen identiteit opbouwt, en waar je erkenning van anderen nodig hebt om te groeien. Als dat lukt voel je een gezonde trots, en versterkt dat het gevoel dat je waardevol bent. De Zon is ook een actieve kracht, dus hier kun je ook zelf initiatieven nemen om verandering aan te brengen in situaties die niet bevallen. Maar als de Zon niet goed functioneert laat het huis zijn op welk gebied van het leven je ofwel een te groot, overgevoelig ego hebt, of waar je slap en weinig overtuigend bent.