Kruimelpad

Zon in het tiende huis

Met de Zon in het tiende huis ben je gemotiveerd om je ambities waar te maken en zult je je daardoor aangetrokken voelen tot het aanvaarden van verantwoordelijkheid of het omarmen van leidinggevende posities. Je voelt je misschien het meest op je gemak in situaties waarin je kunt uitvoeren, leiden en managen. Je wordt waarschijnlijk gestimuleerd door het idee van professioneel succes. Je kunt je ook aangetrokken voelen tot succesvolle mensen, en er de voorkeur aan geven tijd door te brengen met mensen wier reputatie jouw ambitie weerspiegelt. Jouw uitdaging is om door te zetten in het bereiken van je doelen, en grondigheid te tonen in wat je doet.

Na verloop van tijd leer je anderen hoe ze blijvende resultaten kunnen creëren, evenals de waarde van een goede reputatie.

Het tiende huis heeft betrekking op de publieke en professionele dimensies van het leven. Het heeft betrekking op succes, eer, erkenning en prestatie. Het beschrijft ambitie, leiderschap en organisatievermogen. Het schetst ook de carrière of roeping waarvoor we geschikt zijn, hoewel de kwaliteiten waarvoor we in het openbaar worden erkend, hier meer vertegenwoordigd zijn dan de eigenlijke inhoud van het werk.

Dit huis symboliseert reputatie en datgene waar je bekend om bent, je imago. Als je bent geboren met de Zon in het tiende huis, heb je waarschijnlijk een sterk gevoel voor hoe je door anderen wordt waargenomen en beoordeeld. Je zult de behoefte voelen om je in het openbaar te onderscheiden, en je zult dit meestal door je carrière bereiken.

Dit moet overeenkomen met je zonneteken en je moet op zoek gaan naar concrete manieren om je vaardigheden aan de wereld om je heen te demonstreren.

Je zult waarschijnlijk aangetrokken worden tot situaties die verantwoordelijkheid vereisen. Gewoonlijk is er een sterk gevoel van plicht jegens anderen verbonden met de noodzaak om te presteren. Het kan zijn dat je al op jonge leeftijd verantwoordelijkheid draagt. Of je kunt merken dat je snel in hogere functies opklimt terwijl je naar de top werkt. Maar zelfs als je niet speciaal carrière gericht bent vind je het wel belangrijk om je werk gewetensvol te benaderen.

Het is belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt en door je superieuren wordt gezien als bekwaam en efficiënt. Je zult waarschijnlijk hard werken en duidelijke doelen hebben in termen van wat je van jezelf verwacht. Je verwacht misschien ook veel van anderen en stelt hoge eisen aan alles wat je doet.

Faalangst kan een krachtige drijfveer zijn en zal je ertoe aanzetten door te zetten. Het kan echter zijn dat je jezelf tijd moet geven – in feite minder veeleisend zijn – om de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om je uiteindelijk vooruit te helpen.

Je bent begaafd met een aangeboren vermogen om te managen of te leiden. Door je natuurlijke verantwoordelijkheidsgevoel kun je een bepaalde leiderschapsrol op je nemen, zowel bij je collega's als in je professionele leven. Je herinnert anderen aan de noodzaak om verantwoording af te leggen door verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen. Omdat je door hard werken en uithoudingsvermogen leert, ga je de kunst om dingen goed te doen waarderen. Wanneer je meesterschap laat zien, handhaaf je normen die op hun beurt anderen inspireren hetzelfde te doen.

Uiteindelijk merk je dat je geschikt bent om anderen te begeleiden en hen de waarde van discipline en stabiliteit bij te brengen. Je hebt het vermogen om op vele manieren iets terug te geven aan anderen en hen te helpen uitblinken. Door verantwoordelijkheid te nemen, voeg je waarde toe aan je eigen leven en dat van anderen. Je nalatenschap wordt de wijsheid die je meebrengt en de blijvende structuren die je creëert.

 

Achtergrond

Belangrijkste associaties met het tiende huis, verwant aan het tiende teken Steenbok

Je carrière, het werk dat je doet, je status en positie in de maatschappij, je beroep. Roem en succes, aanzien en reputatie. Erkenning. Publieke verschijning. Autoriteit, ambities en motivatie op gebied van werk, waar je naar streeft. De regering, autoriteiten. De ouders, en in de meeste gevallen vooral de vader. Maar het tiende huis kan zeker ook de moeder, of beiden aanduiden.

Belangrijkste associaties met de Zon

De kern, het bewuste zelf, de wil, het vermogen om te kiezen, de held, het hart, integratie van ervaringen, wie je bent en wat je wil zijn, de mogelijkheid om je leven te sturen, ambitie, waar je naar streeft, creativiteit, zelfexpressie, onafhankelijkheid, waar je voor staat, mannen in het algemeen, en meer specifiek; de vader

Als de Zon goed functioneert

Kunnen kiezen, sturing kunnen geven, zelfbewust, trots op jezelf, oké zijn met jezelf, leiderschap, verantwoordelijkheid, weten wat je wil, eenheid, hartelijkheid, verwelkomen, ja zeggen tegen het leven, vitaliteit, in jezelf geloven, mijn ervaringen en wat ik wil zijn belangrijk, ik mag zijn wie ik ben, ambitieus, zelfstanding, zelfbepalend, zelfvertrouwen, goede verhouding met de mannen in het algemeen en specifiek de vader, leuke vader zijn

Als de Zon niet goed functioneert

Niet weten wat je wil, doelloos en verloren, niet van jezelf kunnen houden, of juist arrogant en verwaand, groot ego, overgevoelig bij kritiek, autoritair leiderschap, slap, geen ruggengraat, ik doe maar wat, weinig energie, neerslachtig of zielig doen bij tegenslag, egoïstisch, egocentrisch, narcistisch, iedereen te vriend willen houden in plaats van uitspreken waar je voor staat, slechte verhouding met mannen in het algemeen en meer specifiek de vader, geen leuke vader zijn.

Het huis waar de Zon in staat is een gebied in je leven waar je je speciaal wil zijn en waar je (meestal in positieve zin) wil opvallen. Het laat zien welke ervaringen belangrijk zijn voor je gevoel van eigenwaarde, op welke manier je een eigen identiteit opbouwt, en waar je erkenning van anderen nodig hebt om te groeien. Als dat lukt voel je een gezonde trots, en versterkt dat het gevoel dat je waardevol bent. De Zon is ook een actieve kracht, dus hier kun je ook zelf initiatieven nemen om verandering aan te brengen in situaties die niet bevallen. Maar als de Zon niet goed functioneert laat het huis zijn op welk gebied van het leven je ofwel een te groot, overgevoelig ego hebt, of waar je slap en weinig overtuigend bent.