Kruimelpad

Zon in het zevende huis

Met de Zon in het zevende huis wordt je waarschijnlijk gemotiveerd door de behoefte om eerlijkheid en gelijkheid in relaties te ervaren. Je zult waarschijnlijk de behoefte voelen om samen te werken met anderen, en je ontdekt jezelf door de spiegel van de ander.

Je zou carrièrekansen kunnen zoeken die betrekking hebben op partnerschap, publieke interactie of één-op-één dynamiek. Je wordt waarschijnlijk gedreven door de behoefte om met mensen om te gaan en wordt uitgedaagd om te leren eerlijk, besluitvaardig en assertief te zijn. Na verloop van tijd ontwikkel je het vermogen om wijze raad te geven, objectiviteit te tonen en anderen te leren win-winsituaties te creëren.

Het zevende huis is de arena van de relatie. Je bent je er terdege van bewust hoe deze tot stand komen door onderhandeling en compromissen. Dit huis heeft betrekking op het begrip 'De Ander', dat beschrijft hoe we de mensen in ons leven zien. In veel opzichten zijn belangrijke relaties een weerspiegeling van onszelf. Mensen met de Zon in zeven zien anderen soms meer zoals zijzelf zijn, dan zoals de ander werkelijk is. Omdat planeten die in zeven staan vaak ook eigenschappen weerspiegelen van de mensen met wie we het liefst een relatie willen, kan het ook zijn dat de partner allerlei kwaliteiten van de Zon bezit: trots, creativiteit, leiderschap, en een behoefte aan bewondering en waardering.

Als we affiniteit voelen, zullen we op een bepaald niveau openstaan ​​voor relaties. Als we voelen dat ze iets hebben dat we verlangen en missen, zullen we ons openstellen. Maar als we geen verbinding voelen, zullen ze gescheiden lijken van, en daarom niet gerelateerd, aan onszelf. Het zevende huis beschrijft daarom ook psychologische kwaliteiten die we naar buiten projecteren, en daarom geloven dat ze in anderen zijn, maar misschien niet in onszelf. Als je geboren bent met de Zon in het zevende Huis, is het van het grootste belang om over jezelf te leren door middel van de fijne kneepjes van relaties.

Dit moet overeenkomen met je zonneteken en je moet op zoek gaan naar concrete manieren om je vaardigheden aan de wereld om je heen te demonstreren. Dienovereenkomstig krijg je een helderder zelfgevoel door je persoonlijke interacties. Bewustzijn komt door feedback en je vindt je ware identiteit in de spiegel van de relatie. Om deze reden is het aangaan van allerlei soorten partnerschappen essentieel voor je groei. De primaire relatie is waarschijnlijk de relatie die je aangaat met een significante Ander, dat wil zeggen echtgenoot of echtgenote, of geliefden, maar een partnerschap omvat ook iedereen met wie je een hechte band vormt. Dat kunnen ook collega’s zijn, buren, en natuurlijk vrienden en vriendinnen

Als de Zon hier is, valt er veel te leren van de kwaliteit van relaties. De manier waarop je verbindingen opbouwt, bepaalt hoe gemakkelijk je door je wereld navigeert. Verbinden is een vorm van jezelf zijn.

Je bent begiftigd met het vermogen om evenwichtige en wederzijds lonende relaties te creëren. Maar om dit te doen, moet je eerst de neiging overwinnen om de aandacht en goedkeuring van anderen te zoeken.

Als de Zon hier staat, geloof je misschien dat je bent wie anderen zeggen dat je bent, en ben je niet zeker van jezelf. Je kunt relaties aangaan om een ​​leegte te vullen, maar je merkt dan dat je eindeloos compromissen sluit en zo ongelukkig bent. Om het soort relatie te hebben dat je nodig hebt, moet je een gezonde relatie met jezelf ontwikkelen en leren van jezelf te houden.

Na verloop van tijd leer je je aangeboren objectiviteit en verlangen naar gerechtigheid te waarderen. Je onderneemt dan stappen om de vrede en harmonie te bewaren. Je hebt het vermogen om het leven van anderen perspectief te bieden en hen te helpen win-winresultaten te creëren. Door je eigen passie voor gelijkheid te waarderen, weet je wanneer je de vrede moet bewaren en wanneer je in actie moet komen, zodat de belangrijke principes waar je in geloofd worden nageleefd.

Je levensreis houdt in dat je leert een middenweg te vinden, zodat je anderen kunt leren hetzelfde te doen. Geef aan jezelf wat je aan anderen wil geven; warmte, waardering, en zo af en toe zelfs bewondering.

 

Achtergrond

Belangrijkste associaties met het zevende huis, verwant aan het zevende teken Weegschaal.

Alle emotioneel belangrijke, vertrouwelijke relaties. Huwelijk en huwelijks partners, de schoonfamilie. Ook; zakenpartners met wie we nauw samenwerken. Samenwerking. Soms ook – openlijke vijanden, mensen met wie we botsten door volstrekt verschillende visies, de tegenpool. Overeenkomsten en contracten, legale verbindingen. Tekens en planeten in het zevende huis geven ook aan welke eigenschappen we in een partner zoeken, wat we in de ander waarderen. Wat ons aanvult. Het begin van het zevende huis staat ook bekend als de Descendant en staat dus precies tegenover de Ascendant.

Belangrijkste associaties met de Zon

De kern, het bewuste zelf, de wil, het vermogen om te kiezen, de held, het hart, integratie van ervaringen, wie je bent en wat je wil zijn, de mogelijkheid om je leven te sturen, ambitie, waar je naar streeft, creativiteit, zelfexpressie, onafhankelijkheid, waar je voor staat, mannen in het algemeen, en meer specifiek; de vader

Als de Zon goed functioneert

Kunnen kiezen, sturing kunnen geven, zelfbewust, trots op jezelf, oké zijn met jezelf, leiderschap, verantwoordelijkheid, weten wat je wil, eenheid, hartelijkheid, verwelkomen, ja zeggen tegen het leven, vitaliteit, in jezelf geloven, mijn ervaringen en wat ik wil zijn belangrijk, ik mag zijn wie ik ben, ambitieus, zelfstanding, zelfbepalend, zelfvertrouwen, goede verhouding met de mannen in het algemeen en specifiek de vader, leuke vader zijn

Als de Zon niet goed functioneert

Niet weten wat je wil, doelloos en verloren, niet van jezelf kunnen houden, of juist arrogant en verwaand, groot ego, overgevoelig bij kritiek, autoritair leiderschap, slap, geen ruggengraat, ik doe maar wat, weinig energie, neerslachtig of zielig doen bij tegenslag, egoïstisch, egocentrisch, narcistisch, iedereen te vriend willen houden in plaats van uitspreken waar je voor staat, slechte verhouding met mannen in het algemeen en meer specifiek de vader, geen leuke vader zijn.

Het huis waar de Zon in staat is een gebied in je leven waar je je speciaal wil zijn en waar je (meestal in positieve zin) wil opvallen. Het laat zien welke ervaringen belangrijk zijn voor je gevoel van eigenwaarde, op welke manier je een eigen identiteit opbouwt, en waar je erkenning van anderen nodig hebt om te groeien. Als dat lukt voel je een gezonde trots, en versterkt dat het gevoel dat je waardevol bent. De Zon is ook een actieve kracht, dus hier kun je ook zelf initiatieven nemen om verandering aan te brengen in situaties die niet bevallen. Maar als de Zon niet goed functioneert laat het huis zijn op welk gebied van het leven je ofwel een te groot, overgevoelig ego hebt, of waar je slap en weinig overtuigend bent.