Kruimelpad

Zon in het zesde huis

Met de Zon in het zesde huis ben je waarschijnlijk gemotiveerd om de omstandigheden om je heen te verfijnen en te verbeteren door praktische uitlaatkleppen te zoeken voor je vaardigheden, talenten en capaciteiten. Je wordt misschien aangetrokken door een loopbaan die concrete resultaten geeft, met een duidelijk praktisch voordeel, waardoor je anderen kunt ondersteunen, dienen of helpen. Je kunt je ook aangetrokken voelen tot voeding, gezondheid en genezing.

Je uitdaging houdt in dat je de strenge eisen van discipline accepteert zonder te bezwijken door zorgen of obsessieve routines. Na verloop van tijd leer je anderen de kunst van verfijning, zelfverbetering en organisatie onder de knie te krijgen. Het zesde huis houdt zich vooral bezig met routine, structuur en discipline. Het regelt die aspecten van het leven waarin orde welzijn genereert. Als de Zon in het zesde huis staat, ben je gefocust op routines, processen, systemen en details.

In het algemeen heeft dit huis betrekking op discipline; de aanwezigheid (of het ontbreken daarvan) zal je leven structureren of juist ondermijnen. De mate waarin je routine en gewoontes beheerst, kan een teken van succes zijn. Dit moet overeenkomen met je zonneteken en je moet op zoek gaan naar concrete manieren om je vaardigheden aan de wereld om je heen te demonstreren.

Organisatie is je vriend, en je zult waarschijnlijk leren dat om iets voor elkaar te krijgen, je een tastbaar plan moet hebben. Een onverzadigbare behoefte aan details kan je echter tegenhouden en het kan een echte uitdaging zijn om niet vast te lopen in de behoefte om nóg meer details te verzamelen.

Je bent waarschijnlijk praktisch en taakgericht. Je gaat op zoek naar de meest economische en efficiënte manier om van A naar B te komen. Je bent heel goed in alles wat aandacht voor detail vereist, en je kunt uren besteden aan het leren verfijnen en verbeteren van je vak. Je voelt misschien een krachtige innerlijke drang om dingen perfect te maken, maar je zult afstand moeten doen van wat in wezen een onhaalbare verwachting is. Je moet leren dat “goed genoeg” soms beter is dan “perfect”.

Discipline en doorzettingsvermogen gaan je gemakkelijk af. Vanuit vaste gewoontes en gezonde routines ontstaat orde en balans. Je aangeboren gevoel voor wat bruikbaar is, en je organisatorisch vermogen kunnen ook anderen vaak goed verder helpen.

Jouw missie is om praktische mogelijkheden te vinden voor je vaardigheden, talenten en capaciteiten. Je hebt er baat bij om routine en discipline aan te nemen en vervolgens anderen te helpen hetzelfde te doen. Je gewoontes creëren voor een belangrijk deel je karakter en levensloop, en het is belangrijk om zorgvuldig de beste en meest gezonde routines te vinden voor lichaam, geest en ziel. Naarmate je meer stabiliteit in je leven creëert, leer je ook mee te gaan met de stroom.

Jouw gave is het vermogen om praktische oplossingen te vinden voor complexe taken, om waar mogelijk van dienst te zijn en waarde toe te voegen. Als je de behoefte aan controle af en toe loslaat en de neiging om te piekeren laat gaan, leer je lichaam en geest te synthetiseren op manieren die leiden tot een betere fysieke, mentale en psychologische gezondheid.

Met de Zon in het zesde huis stelt het accepteren van grenzen en routines je in staat om levenskunst te perfectioneren en te verfijnen.

Jouw levensreis omvat het vinden van manieren om goed voor jezelf te zorgen, zodat je anderen kunt leren hetzelfde te doen.

 

Achtergrond

Zesde huis, verwant aan het zesde teken Maagd en de planeet Mercurius, en mogelijk ook Chiron. Betekenissen: De manier waarop je je gezondheid kunt beïnvloeden door fysieke training, routines, dieet en voeding. Hygiëne en verzorging. Ziektes, lichaamsgebreken, kwaaltjes. De dagelijkse gang van zaken, plichten op het werk, vaardigheden die je ontwikkeld hebt via werk of training, je collega’s, kritiek, arbeidsverhoudingen. Ondergeschikten en managers. Dienstbaarheid aan anderen, vrijwilligerswerk, dagelijkse taken. Klusjes. Dieren vanwege economisch nut.

Belangrijkste associaties met de Zon

De kern, het bewuste zelf, de wil, het vermogen om te kiezen, de held, het hart, integratie van ervaringen, wie je bent en wat je wil zijn, de mogelijkheid om je leven te sturen, ambitie, waar je naar streeft, creativiteit, zelfexpressie, onafhankelijkheid, waar je voor staat, mannen in het algemeen, en meer specifiek; de vader

Als de Zon goed functioneert

Kunnen kiezen, sturing kunnen geven, zelfbewust, trots op jezelf, oké zijn met jezelf, leiderschap, verantwoordelijkheid, weten wat je wil, eenheid, hartelijkheid, verwelkomen, ja zeggen tegen het leven, vitaliteit, in jezelf geloven, mijn ervaringen en wat ik wil zijn belangrijk, ik mag zijn wie ik ben, ambitieus, zelfstanding, zelfbepalend, zelfvertrouwen, goede verhouding met de mannen in het algemeen en specifiek de vader, leuke vader zijn

Als de Zon niet goed functioneert

Niet weten wat je wil, doelloos en verloren, niet van jezelf kunnen houden, of juist arrogant en verwaand, groot ego, overgevoelig bij kritiek, autoritair leiderschap, slap, geen ruggengraat, ik doe maar wat, weinig energie, neerslachtig of zielig doen bij tegenslag, egoïstisch, egocentrisch, narcistisch, iedereen te vriend willen houden in plaats van uitspreken waar je voor staat, slechte verhouding met mannen in het algemeen en meer specifiek de vader, geen leuke vader zijn.

Het huis waar de Zon in staat is een gebied in je leven waar je je speciaal wil zijn en waar je (meestal in positieve zin) wil opvallen. Het laat zien welke ervaringen belangrijk zijn voor je gevoel van eigenwaarde, op welke manier je een eigen identiteit opbouwt, en waar je erkenning van anderen nodig hebt om te groeien. Als dat lukt voel je een gezonde trots, en versterkt dat het gevoel dat je waardevol bent. De Zon is ook een actieve kracht, dus hier kun je ook zelf initiatieven nemen om verandering aan te brengen in situaties die niet bevallen. Maar als de Zon niet goed functioneert laat het huis zijn op welk gebied van het leven je ofwel een te groot, overgevoelig ego hebt, of waar je slap en weinig overtuigend bent.