Kruimelpad

Zon in het tweede huis

Met de Zon in het tweede Huis zoek je waarschijnlijk emotionele en materiële veiligheid door een praktische benadering van de wereld. Je moet op zoek gaan naar carrièremogelijkheden die financiële zekerheid, stabiliteit en groei bieden. Misschien vind je het leuk om met financiën te werken of stap je graag in al langer bestaande professionele rollen.

De uitdaging is om te leren vertrouwen op de stroom van geld en middelen die voor jou beschikbaar zijn, te weten wanneer je moet loslaten en wanneer je moet delen wat je hebt gewonnen. Na verloop van tijd ben je in staat om anderen te leren hoe ze hun eigen middelen kunnen genereren en veiligheid in hun eigen leven kunnen creëren.

Het tweede huis houdt zich vooral bezig met persoonlijke vermogens. Dit deel van de horoscoop beschrijft wat je waardeert en waar je uit kunt putten terwijl je door het leven gaat. Of deze hulpbronnen nu fysiek, financieel, emotioneel of psychologisch zijn, je leert te waarderen wat je bezit. En wat je bezit geeft een gevoel van rust en zekerheid.

Met de Zon in het tweede huis is je behoefte om materiële veiligheid te creëren en te behouden groot, aangezien je emotionele eigenwaarde intrinsiek verbonden is met de middelen die je tot je beschikking hebt. Dit is niet hetzelfde als 'materialistisch' zijn. Je wens om veiligheid te ervaren komt niet voort uit de drang om indruk te maken of met anderen te concurreren. In plaats daarvan is er waarschijnlijk een onderliggend gevoel dat een solide basis voor persoonlijke expressie pas echt goed mogelijk is door zelfvoorzienend te zijn.

Financiële onafhankelijkheid is cruciaal voor je eigenwaarde. Het kan zijn dat je moet leren om je eigen gevoel van veiligheid te creëren, in plaats van erop te vertrouwen dat anderen dat voor je zullen doen. Persoonlijke kracht, en een daaruit voortvloeiend gevoel van zelfrespect, komt voort uit het leren die dingen eigen te maken die je nodig hebt om je op je gemak te voelen.

De noodzaak om uw veiligheid te verankeren is volkomen terecht. Je moet verantwoordelijkheid nemen voor je eigen behoeften, en de behoeften van degenen voor wie je zorgt, als een manier om je emotioneel veilig te voelen. Dit moet overeenkomen met je zonneteken en je moet op zoek gaan naar concrete manieren om je vaardigheden aan de wereld om je heen te demonstreren.

Als je bent geboren met de Zon in het tweede huis, is het je missie om die stappen te zetten die voor jou een gevoel van veiligheid creëren. Je moet je dromen bouwen vanuit een platform van stabiliteit. Je zult waarschijnlijk ontdekken dat door het leggen van materiële fundamenten en deze vervolgens met anderen te delen, je wint in termen van innerlijke waarde en eigenwaarde.

Je laat zien dat het ware voordeel van zekerheid is dat je daardoor innerlijke stabiliteit ontwikkelt. Na verloop van tijd, als je deelt wat je hebt gewonnen, ontdek je de vreugde van vrijgevigheid. Je kunt iets teruggeven aan anderen door hen te helpen de middelen te creëren die ze nodig hebben voor een vergelijkbaar niveau van comfort in hun leven. Jouw praktische vaardigheden helpen anderen te genieten van de geneugten van het leven. Je levensreis omvat het creëren en handhaven van stabiliteit en anderen helpen hetzelfde te ervaren.

Voor iedere planeet in het tweede huis geldt dat de eigenschappen die hij vertegenwoordigt gewaardeerd worden omdat ze meer zekerheid geven. Vandaar, dat met de Zon in 2, innerlijke rust het best verworven kan worden door het ontwikkelen van kracht, autoriteit, een gevoel speciaal te zijn, of speciale talenten te hebben, moed, en een nobele inborst. Uiteindelijk zal het ontwikkelen van deze eigenschappen nog meer tot zekerheid leiden dan een grote bankrekening. (Al wordt  die zeker wel gewaardeerd).

 

Achtergrond

Belangrijkste associaties met het tweede huis, verwant aan het tweede teken Stier

De talenten die je kunt gebruiken om geld te verdienen. De manier waarop je (het liefste) geld wilt verdienen. Je houding t.o.v. geld en bezit. Landbouw, platteland, bouwgrond. Financiën, investeringen, fondsen, beleggingen, bezit, eigendommen, banken, dingen van waarde. Wat je nodig hebt om te overleven. De fysieke wereld, de wereld van de zintuigen, de concrete wereld.

Belangrijkste associaties met de Zon

De kern, het bewuste zelf, de wil, het vermogen om te kiezen, de held, het hart, integratie van ervaringen, wie je bent en wat je wil zijn, de mogelijkheid om je leven te sturen, ambitie, waar je naar streeft, creativiteit, zelfexpressie, onafhankelijkheid, waar je voor staat, mannen in het algemeen, en meer specifiek; de vader

Als de Zon goed functioneert

Kunnen kiezen, sturing kunnen geven, zelfbewust, trots op jezelf, oké zijn met jezelf, leiderschap, verantwoordelijkheid, weten wat je wil, eenheid, hartelijkheid, verwelkomen, ja zeggen tegen het leven, vitaliteit, in jezelf geloven, mijn ervaringen en wat ik wil zijn belangrijk, ik mag zijn wie ik ben, ambitieus, zelfstanding, zelfbepalend, zelfvertrouwen, goede verhouding met de mannen in het algemeen en specifiek de vader, leuke vader zijn

Als de Zon niet goed functioneert

Niet weten wat je wil, doelloos en verloren, niet van jezelf kunnen houden, of juist arrogant en verwaand, groot ego, overgevoelig bij kritiek, autoritair leiderschap, slap, geen ruggengraat, ik doe maar wat, weinig energie, neerslachtig of zielig doen bij tegenslag, egoïstisch, egocentrisch, narcistisch, iedereen te vriend willen houden in plaats van uitspreken waar je voor staat, slechte verhouding met mannen in het algemeen en meer specifiek de vader, geen leuke vader zijn.

Het huis waar de Zon in staat is een gebied in je leven waar je je speciaal wil zijn en waar je (meestal in positieve zin) wil opvallen. Het laat zien welke ervaringen belangrijk zijn voor je gevoel van eigenwaarde, op welke manier je een eigen identiteit opbouwt, en waar je erkenning van anderen nodig hebt om te groeien. Als dat lukt voel je een gezonde trots, en versterkt dat het gevoel dat je waardevol bent. De Zon is ook een actieve kracht, dus hier kun je ook zelf initiatieven nemen om verandering aan te brengen in situaties die niet bevallen. Maar als de Zon niet goed functioneert laat het huis zijn op welk gebied van het leven je ofwel een te groot, overgevoelig ego hebt, of waar je slap en weinig overtuigend bent.