Kruimelpad

Werk

work computer coffeeWerk is niet alleen nodig om geld te verdienen, maar ook een manier om je talenten en mogelijkheden verder te ontwikkelen, sociale contacten op te doen, een invulling van je dagelijks leven te verkrijgen, zelfrespect op te bouwen en erkenning van anderen te krijgen. Werk vervult dus meerdere functies en samen met het thema relaties vormt het vaak, zeker als je verder gezond bent, de hoofdmoot van je bestaan. Omdat werk zoveel verschillende dimensies heeft kan het goed zijn om daar met behulp van je persoonlijke horoscoop wat dieper op in te gaan.

 Welk werk ligt je waarschijnlijk het beste, doe je dat nu, wat betekent geld voor je, welke talenten en mogelijkheden zijn aanwezig en kunnen verder ontwikkeld worden, hoe is je verhouding met klanten en collega’s, met leidinggevenden en ondergeschikten, kun je goed zelfstandig plannen, hoe is de verhouding tussen creatief zijn en routines toepassen, kun je leiding geven en ontvangen, welke opleidingen zijn een aanvulling op wat je al kan, welke erkenning krijg je, in hoeverre is je identiteit en zelfrespect gerelateerd aan werk ? Het zijn voorbeelden van vragen die we kunnen bespreken.

Overigens: ik heb niet van elk beroep een diepgaand overzicht van de eisen en talenten die daarvoor nodig zijn, dus soms zal ik ook zelf vragen (moeten) stellen om een beter beeld te krijgen van de inhoud van je werk. Ik kan niet zozeer inhoudelijk coaching geven op het gebied van werk, maar wel bespreken hoe je werk van invloed is op je groei, ontwikkeling en welzijn.workman

Als je vele uren per dag met je werk bezig bent, en jezelf ook voor een belangrijk deel identificeert met je beroep is het natuurlijk leuk om daar dieper op in te gaan. Maar het is mijn ervaring dat mensen die zich over het algemeen goed voelen bij het werk dat ze doen meestal liever over andere zaken uit hun privé leven willen praten – het thema komt vooral aan de orde als je nog op zoek bent naar het werk dat het beste bij je past, of een carrière switch overweegt.

In dat geval kunnen we kijken welke talenten en kwaliteiten zichtbaar zijn in je geboortehoroscoop en hoe dat te vertalen zou zijn naar een beroepskeuze.