Relaties en seksualiteit van de Vissen

Vissen1

Verliefde Vissen gaan helemaal op in een extatische droom. Voor hen is er niet zoveel verschil tussen liefde en seksualiteit – ze willen één worden met de partner. Ze zijn gemakkelijk, verleidelijk, en uitermate romantisch.

Doordat ze poëtisch en lyrisch zijn, kan de partner in het begin denken dat deze relatie een droom is. Omdat ze een heel meegaand karakter hebben en bij voorkeur leven in een fantasiewereld, kunnen ze worden zoals hun partner dat zou wensen. Telkens wanneer ze verliefd worden (of zin hebben in seks – voor  hen is dat ongeveer hetzelfde), denken ze de echte zielsverwant te hebben gevonden. Ze geven zich met hart en ziel over aan de geliefde. Dromen kunnen echter in nachtmerries veranderen als ze uiteindelijk inzien dat de dingen anders zijn dan ze leken. Het is voor hen een bijna onmogelijke opgave om zichzelf los te maken; ze raken zo verstrikt dat ze maar met moeite loskomen.

Vissen zijn heel intuïtief en welwillend ten opzichte van de onuitgesproken verlangens van de partner. Ze weten, of menen te weten, wat de partner denkt en voelt, en voelen aan wat hij of zij in seksueel opzicht nodig heeft. Wat ze bij seks het belangrijkst vinden, is het een-worden met iemand. Ze storten zich in relaties en verliezen de controle over zichzelf vanuit die drang om één te worden. Soms lijkt het alsof ze geen grenzen kennen en daardoor raken ze los van zichzelf. Hun partner moet een seksuele uitlaatklep bieden voor hun intense emotionele energie, zodat ze weer zichzelf kunnen worden.

De naïeve Vissen zijn helaas getalenteerd in het kiezen van zeer ongeschikte partners en zijn vaak een gewillig slachtoffer. Het gaat meestal ongeveer zo: “Ik kon gewoon niet weigeren, de arme man (of vrouw) had zo’n behoefte aan liefde. “ Of: “Het is zo mooi, we passen zo goed bij elkaar, hier heb ik mijn hele leven naar gezocht. Ik ben zo verliefd.” Het moet een aantal keren gebeuren voordat ze zich realiseren dat er een patroon is van hoop, illusies en desillusies, dromen en teleurstellingen. Hun zicht op de waarheid is vertroebeld. Vissen zijn gemakkelijk te beïnvloeden en verlangen naar de mystieke verbintenis, waarvan ze weten dat die bestaat – als ze maar de juiste persoon zouden vinden. Hun vermogen om iemand objectief te beoordelen verdwijnt, zo gauw ze verliefd worden, als sneeuw voor de zon, en hun verwachtingen worden dan ook regelmatig de grond ingeboord.

Toch hebben ze vaak veel verwachtingen en zijn ze optimistisch, en stappen ze van de ene in de andere relatie en denken telkens weer de ware liefde te hebben gevonden. Ze worden steeds weer tot over hun oren verliefd en kunnen zo maar weer aan een nieuwe relatie beginnen, totdat ook die als een zeepbel uit elkaar spat. Maar op een dag blijkt hun geloof waar en komen de wonderen van de liefde naar hen toe. Uiteindelijk krijgen ze de bijna mystieke relatie die ze altijd zochten en krijgen ze het gevoel eindelijk thuis te komen.

Het symbool voor dit teken van de dierenriem bestaat uit twee vissen die twee verschillende kanten op zwemmen. Vaak duwen de twee delen van hun karakter hen in tegengestelde richting en hier kunnen ze eigenlijk niets tegen doen. Ook wisselt hun aandacht – soms naar de buitenwereld, soms naar innerlijke wereld van de gevoelens en impressies.

Het kan ook betekenen dat ze vreemdgaan binnen een bestaande relatie – ze zijn geen geschikte partner voor mensen die absolute trouw eisen. Vreemdgaan betekent niet perse dat ze minder van hun partner houden, maar meer dat hun liefde zo sterk overstroomt dat ze die met meerdere mensen willen delen. Hun partner ziet dat natuurlijk nog wel eens anders. Maar voor hen hoort het allemaal bij de liefde.

Vissen2

Verliefde Vissen zien het leven door een roze bril; de wereld is prachtig. Alles is mooi en perfect – net als in hun dromen. Ze zijn verliefd op het verliefd zijn. Hun romantische aard geniet van de eenvoudige rituelen die gepaard gaan met iemand het hof maken, zoals allerlei appjes sturen, bloemen en cadeautjes. Wanneer Vissen trouwen, blijft de relatie romantisch. Ze organiseren graag uitjes die het speciale van de relatie en de romantiek levendig houden. Ze kunnen echter te afhankelijk van hun partner worden en zichzelf verliezen. Tenzij andere factoren in de horoscoop wijzen op een goed ontwikkeld onderscheidingsvermogen worden Vissen gemakkelijk het slachtoffer.

De Vissen hebben alles voor hun partner over. Ze willen het gevoel hebben dat iemand hen nodig heeft en worden daardoor aangetrokken door mensen die kwetsbaar zijn of hulp zoeken. Helaas kan hun diepe verlangen om verliefd te zijn hen blind maken voor de zwakke punten van mensen die ze vertrouwen. Liefde maakt blind; ze geven dan de partner de schuld van wat ze zelf niet gezien hebben of van de eigenschappen waarvan ze dachten dat die zouden verdwijnen als hun liefde maar sterk genoeg zou zijn.

Ze willen hun geliefde graag behagen en willen niemand kwetsen. In sommige gevallen leidt dit tot beloften die niet worden nagekomen, doordat ze te vaak ‘ja’ zeggen. Ze beloven van alles als ze denken dat dit iemand gelukkig maakt, maar als ze de belofte niet kunnen nakomen, hopen ze eenvoudigweg dat men die is vergeten. Ze nemen zelden de tijd om een verklaring te geven; ze kunnen niet tegen de teleurgestelde blik op het gezicht van hun partner. Daardoor voelen partners zich vaak nog meer in de steek gelaten en gekwetst dan wanneer ze die belofte nooit zouden hebben gedaan.

Vissen zijn niet erg trouw. Door hun romantische aard raken ze gemakkelijk verzeild in avontuurtjes. Het verbreken van een relatie vinden ze zo moeilijk dat ze de ene relatie niet beëindigen voordat ze al aan een nieuwe beginnen.

De voeten vormen de erogene zone van de Vissen. Ze laten hun voeten graag strelen, masseren of gewoon vasthouden. Het sabbelen aan de tenen maakt sommigen van hen helemaal wild. Zelfs schoenen kunnen voor hen een fetisj zijn; het gevoel en de geur ervan winden ze op.

Door hun volgzame karakter weten ze niet altijd wat ze zelf leuk of opwindend vinden, waardoor ze het moeilijk vinden om hun seksuele behoeften te uiten. Ze verwachten dat de partner die wel aanvoelt . Dan kunnen ze zeggen: “Ja, dat is precies wat ik wilde”, of: “Nee, dat wil ik niet” – hoewel ze dat laatste waarschijnlijk niet snel tegen hun partner zullen zeggen. Ze gaan gedwee in op de suggesties en fantasieën van anderen. Soms dreigen ze het slachtoffer te worden van hun grillen, maar vaak ontdekken ze iets meer over zichzelf: wat ze leuk en niet leuk vinden.

De Vissen houden van romantiek en zijn daardoor gevoelig voor bloemen en hartjes. Ze houden ervan als hun geliefde lieve woordjes fluistert, erotische gedichten opzegt en zegt dat hij hen mooi vindt. Een dromerige locatie met gedempt licht, kaarsen, wijn en geschikte achtergrondmuziek brengt hen in de stemming voor seks. Door lichamelijk contact en sensuele geuren ontdekken ze dan wat ze prettig vinden.

Ze brengen hun fantasieën ook graag in praktijk; hoe erotischer en sensueler, hoe beter. Een partner die zich helemaal kan overgeven aan deze denkbeeldige wereld, windt ze zeker op.

Ze hebben een hekel aan dingen die ze ineens met beide benen op de grond zetten. Grove en vulgaire dingen verstoren hun prachtige fantastewereld. Ze worden niet graag geconfronteerd met de harde werkelijkheid en houden er ook niet van ergens de verantwoordelijkheid voor te nemen of ergens toe te worden gedwongen. Als ze de kans krijgen, proberen ze ergens onderuit te komen, maar ze worden niet graag geconfronteerd met de consequenties van hun daden. Hun innerlijke angst is al voldoende. Dus als de geliefde ze ergens mee confronteert, gaan ze er als een haas vandoor.

Ze hebben een grote fantasie en die is soms belangrijker dan de werkelijkheid. Ze zijn geneigd een ‘had ik maar’-leven te leiden en eindeloos te dagdromen over de ware liefde. Het echte leven kan echter vaak niet tippen aan hun droomwereld en ze hebben door hun grote fantasie soms te grote verwachtingen van een bepaalde relatie.

Een deel van hun fantasieën is letterlijk niet van deze wereld; ze houden zich bezig met mythen en magie. Het rijk van de feeën of de onderwater wereld. Sprookjes, fantasy, magie en Harry Potter. De Vissen houden ook van water en romantiek. Bij een cruise op een luxueus jacht worden deze elementen gecombineerd. Dit zou een ideaal decor kunnen zijn voor een romance met de betoverende Vissen.

De Vissen kunnen zich moeilijk losmaken en vinden het daardoor moeilijk om een relatie helemaal te verbreken. Hierdoor duren relaties voort, zonder dat er echt een einde aan komt. De Vissen ontmoeten graag een oude vlam – en oude liefde roest niet.

Ze zijn zo onlosmakelijk verbonden met hun minnaars dat het pijnlijk is om weg te gaan. Keer op keer vertrekken ze en komen ze terug. Ze kunnen niet iemand kwetsen, vooral niet als ze van die persoon hebben gehouden. Daarom doen ze soms alsof de liefde er nog is, terwijl die allang over is. Als de illusie voorbij is, hopen ze tegen beter weten in nog steeds dat alles uiteindelijk goed komt. Als ze toch besluiten om te vertrekken, gaan ze waarschijnlijk zonder iets te zeggen weg. Vissen verafschuwen ruzie, tenzij ze die zelf gepland hebben.  

De Maagd, hun oppositieteken, is het scherpzinnigste teken van de dierenriem. De Maagd bekijkt de dingen van alle kanten voordat ze een beslissing neemt. Als de Maagd alle mogelijkheden tegen elkaar heeft afgewogen, kiest ze de meest praktische. Dit is een belangrijke vaardigheid die de Vissen zouden moeten leren, omdat dit grote teleurstellingen kan voorkomen als hun illusies uit elkaar spatten omdat ze niet zagen wat voor alle anderen overduidelijk was. De energie van de Maagd vormt een tegenwicht voor uw lichtgelovigheid. Daar meer van dit teken te integreren kunnen ze ook een beter onderscheid leren maken tussen realiteit en fantasie, droom en werkelijkheid, wens en praktische haalbaarheid.

Vissen3

Vissen gaan meestal niet recht op hun doel af; ze geven de voorkeur aan een subtiele maar aanhoudende benadering en veroveren hun gewillige slachtoffer langzaam. Vissen zijn hypnotiserend. Als ze knipperen met hun gevoelige ogen en hun kwetsbare charme gebruiken, geeft u zich over voor u het weet.

Voor Vissen zijn wellust en liefde hetzelfde. Voor Vissen is seks een middel om een te worden met een partner. Ze zijn niet kritisch en denken niet na over wat hun beweegredenen zijn. De Vissen hebben daardoor veel relaties en denken elke keer dat er liefde in het spel is. Maar al te vaak blijkt de liefde toch wellust te zijn en zodra de wellust minder wordt, blijft er niets over. Het duurt een tijd voordat de Vissen dit toegeven, want ze klampen zich graag vast hun mooie droom. Het kost ze moeite om een relatie te beëindigen — Vissen hebben daardoor vaak meerdere relaties tegelijkertijd.

Als de Vissen echt verliefd worden, is de relatie betoverend, maar zelden praktisch. Realiteit heeft weinig te maken met het wereldje waarin dit goedgelovige sterrenbeeld leeft. Ook als de relatie hopeloos is, kunnen de Vissen sterke romantische gevoelens houden. Met de juiste partner kan seks een buitengewone ervaring zijn, waardoor de Vissen een mystieke eenwording met hun geliefde bereiken — de vervulling van een hartenwens.

De mannelijke Vissen zijn charmant, romantisch en sympathiek. Hij is enerzijds oppervlakkig en anderzijds zeer gevoelig. Hij voelt de behoeften en stemmingen van zijn partner aan. De Vissen zijn attente, gevoelige minnaars en beheersen de kunst van de verleiding tot in de puntjes. Hij overlaadt zijn partner met cadeaus en kiest romantische locaties voor afspraakjes. Maar is deze man te vertrouwen? De mannelijke Vissen zijn glad en ongrijpbaar. Ze binden zich niet snel en verafschuwen verantwoordelijkheid. Ze stappen met het grootste gemak van de ene relatie in de andere.

Vrouwelijke Vissen zijn fascinerend, aantrekkelijk en emotioneel gezien wispelturig. Ze zijn intuïtief, gevoelig en weten wat al hun minnaar denkt, voordat hij iets doet. Ze pikken de kleinste nuances op. Ze doen alles om te behagen, vaak ten koste van zichzelf. Vissen zijn ambivalent; ze willen twee dingen tegelijk. Het komt vaak voor dat Vissen twee relaties tegelijk hebben; een relatie die op zijn einde loopt en een nieuwe relatie.

Hoe verleidt u de Vissen? Het is misschien niet helemaal eerlijk, maar elk zielig verhaal is goed.

Vissen zijn altijd heel gevoelig en verwarren sympathie vaak met liefde. Dus zodra u de aandacht van de Vissen hebt gewonnen, gaat de rest bijna vanzelf. Alcohol kan de dingen vergemakkelijken; dit sterrenbeeld kan vaak slecht tegen alcohol. Kaarsen kunnen ook helpen; alles wat bijdraagt aan een romantische sfeer helpt. Wees echter wel subtiel, want Vissen knappen snel af op lompheid.

Vissen houden van alle soorten geschenken. Hoe romantischer het geschenk, hoe beter. Voor hen is een cadeau een teken van liefde en voor de Vissen is liefde heel belangrijk. Vissen zijn graag ìn de buurt van water; daar worden ze rustig van. Dus een reisje naar zee of naar een meer, of het nu gaat om een paar uur of een paar weken, is het ideale geschenk voor de Vissen. Vissen houden ook van romantiek, dus romantische diners bij kaarslicht in hun favoriete restaurant of een verrassingsweekend weg is aan de Vissen zeker goed besteed.

Vissen bieden eeuwige liefde, romantiek, mogelijk een huwelijk, en veel fantasie. Er kan echter ook sprake zijn van een groot aantal korte avontuurtjes of een huwelijk met daarnaast ontelbare buitenechtelijke verhoudingen. Vissen zijn zelden iemand eeuwig trouw.

Doordat dit sterrenbeeld een grote behoefte heeft aan liefde en romantiek, nemen Vissen vaak genoegen met alles wat maar een beetje lijkt op liefde en romantiek. Ze zullen uiteindelijk de relatie toch verbreken als ze ontdekken dat de liefde voorbij is. Vissen kunnen tegelijkertijd toch ineens de behoefte hebben om te vrijen — met Vissen is alles mogelijk.

Terug