Relaties en seksualiteit van de Waterman

Waterman1

Een Waterman hecht veel waarde aan onafhankelijkheid en houdt ervan om dingen op zijn eigen unieke wijze te doen. Ze hebben een sterke interesse in het lot van de mensheid, maar weten zich niet goed raad met de emoties die in persoonlijke en individuele contacten kunnen spelen.

Liefde is voor hen soms meer een raadsel dan een ervaring. Een deel van hen wil intiem zijn, maar een  andere deel wil vrij zijn. De Waterman houdt zich bezig met de mensheid, maar heeft vaak weinig voeling met de eigen emoties; die staan op zichzelf en worden eerder aan een onderzoek onderworpen dan werkelijk beleefd. Voor een intieme relatie is een nauwe band met de ander én met zichzelf nodig. Dit is de uitdaging voor de Waterman.

Ze vinden het in eerste instant eng om zich te binden en als ze voor het eerst verliefd wordt, zullen dat enigszins ongemakkelijk vinden. Ze laten het initiatief het liefst aan de ander over doordat ze het gevoel hebben dat het zinloos is om onnodige risico’s te nemen. Als ze uiteindelijk besluiten zich aan iemand te binden, gaat dat stap voor stap. Een Waterman neemt geen overhaaste beslissingen.

Dan blijkt dat ze ook graag verliefd zijn. Na alle innerlijke conflicten is het een opluchting zich te kunnen binden. Er schuilt een verrassend romantische kant in hen en ze kunnen zelfs leren om hartstochtelijk te vrijen onder de leiding van een deskundige partner. Ze vinden het heerlijk om een uitlaatklep te hebben voor hun sterke libido.

De Waterman heeft behoefte aan een zielsverwant, iemand die bij hen past en het leven compleet maakt. Uiteindelijk ontdekken ze dat zielsverwanten daar niet altijd voor zorgen, maar tegen die tijd zijn ze zo verliefd dat dit niets meer uitmaakt.

De Waterman zet zich in voor de algemene bewustwording; ze voelen zich een deel van de mensheid. De Waterman vindt het moeilijk om zijn aandacht op een individu te richten; hij wil het liefst boven alles zweven en op de wereld neerkijken. Ze houden soms hardnekkig vast aan bepaalde gewoonten, zelfs als ze merken dat die eigenlijk tegen de belangen van henzelf of hun partner ingaan. Omdat ze een luchtteken zijn en dus primair functioneren via het denken, en sociale contacten, vinden ze het vaak moeilijk om werkelijk contact met hun gevoelens te hebben.

Soms begrijpen ze zichzelf ook niet, vooral als het om de liefde gaat, omdat ze enerzijds een relatie willen en anderzijds ongebonden willen zijn. Als luchtelement hebben ze behoefte aan ruimte, maar dat kan al snel ook leiden tot afstandelijkheid. En dat willen ze ook niet – samenzijn is voor hen heel belangrijk. Als ze iemand benaderen met de intentie om diegene te verleiden, botsen de twee kanten van hun natuur. Ze worden heen en weer geslingerd tussen de aantrekkende en de afstotende pool. Ze hebben een kort avontuurtje en gaan dan weg. Ze hebben veel vrijblijvende seksuele contacten, tot ze een partner vinden aan wie ze zich definitief willen binden.

Maar er zal altijd een dilemma zijn: vrijheid of verbintenis. Ze kunnen een muur rond zichzelf optrekken om mensen buiten te houden. Ze hebben zowel ruimte als intimiteit nodig, een lastige combinatie. Het is geen wonder dat ze soms in verwarring worden gebracht door seks en relaties. Enerzijds willen ze er helemaal voor gaan, anderzijds willen ze vooral hun vrijheid behouden. Door dit interne conflict ontstaat vaak een nerveuze energie die ze maar moeilijk kwijt kunnen. Die kunnen ze ontladen via seksuele contacten, maar het voelt voor de ander altijd een beetje raar en niet helemaal volledig. Waterman heeft de vrije liefde zo’n beetje uitgevonden, maar weet soms niet zo goed wat ze er mee aan moeten.

Door hun ietwat afstandelijke houding ten opzichte van de eigen emoties en seksuele gevoelens zijn zij ook meer dan enig ander teken geneigd om te experimenteren met meerdere seksuele contacten en relaties tegelijkertijd. Soms ook door deel te nemen aan seksuele activiteiten met meer dan één partner. Watermannen houden zeker in het begin van hun seksuele leven wel van ongewone verkenningen.

Als ze eenmaal de ware liefde hebben gevonden, zijn ze trouw en loyaal. De kans is groot dat de seksuele relatie levendig zal blijven. Wanneer de partner hen de ruimte en de vrijheid geeft om tijd te besteden aan andere dingen, zullen ze waarschijnlijk niet vreemdgaan. Als een relatie emotioneel gezien te intens voor ze wordt, sluiten ze zich misschien een tijdje af, maar ze komen terug zodra de druk minder wordt.

De erogene zones van de Waterman zijn de kuiten en enkels. Het lichtjes strijken over deze plekken kan heel opwindend voor ze zijn. De aanraking moet teder zijn; net als de andere luchttekens knappen ze af op ruwheid. Met hun magnetiserende energie kunnen ze partners opwinden door ze met de vingers aan te raken. Een lichte massage met olie vinden ze heerlijk, net als strelingen over het hele lichaam. Als hun partner ze zachtjes streelt, kan dit hen in extase brengen.

De Waterman houdt van zijn vrijheid en heeft veel ruimte nodig. Een relatie of een huwelijk vinden ze uitstekend, zolang er maar tijd is voor hun vele andere interesses. Ze voelen zich goed bij een partner die hun brede interesse deelt en hebben vooral iemand nodig die op hun golflengte zit en die niet om lichamelijke aandacht vraagt als er gepraat dient te worden. Ze vinden het belangrijker dat ze geestelijk op hetzelfde niveau zitten, dan dat ze dezelfde gevoelens hebben; hoewel ze het prettig vinden dat de partner geniet van seks met hen, sluiten ze zich af als er te veel lichamelijke eisen aan hen worden gesteld. Ze houden niet van emotionele scènes; een partner die luchtig en niet te klef, vooral in het openbaar, past het beste bij ze.

Ze gaan graag hun eigen gangetje. Wie toch probeert om hen te veranderen zal ongelukkig worden. Soms zijn ze ontzettend koppig; ze weten wat ze willen en houden daaraan vast.  

Ze hebben een grondige hekel aan gezeur, kritiek of gecommandeer en doen daardoor waarschijnlijk precies het tegenovergestelde.

Ze hebben er ook een hekel aan om onderworpen te zijn aan regels; beperkingen zijn er om te worden doorbroken. Hoewel ze van nature trouw zijn, kan een bezitterige partner hen snel op de vlucht doen slaan. Ze houden er niet van als hun  partner hen probeert te dwingen; letterlijk en figuurlijk. Zelfs het gewicht van een partner die hen in bedwang houdt, kan teveel zijn.

De Waterman heeft een zeer grote fantasie. Voor luchttekens zijn dagdromen en fantaseren vanzelfsprekende zaken. In hun vindingrijke geest is een fantasie zelden twee keer precies hetzelfde, hoewel ze een of twee favoriete fantasieën zouden kunnen hebben.

Waterman2

Ze houden van experimenteren; dit kan heel goed in een fantasie. Op die manier kunnen ze zich een pervers scenario voorstellen zonder de partner te choqueren (hoewel ze het later waarschijnlijk wel echt in praktijk willen brengen). Omdat hun fantasie geen grenzen kent, en ze veel diverse interesses kunnen hebben zijn sommige van hun seksuele dagdromen bijzonder vreemd.

Ze hebben een avontuurtje of vinden een partner voor het leven — tussen deze beide mogelijkheden is er bijna niets. Er zijn globaal twee manieren waarop een Waterman een relatie verbreekt. Bij de eerste manier houden ze tot het allerlaatst vol dat er eigenlijk niets aan de hand is en gaan ze uiteindelijk met tegenzin weg. Het liefst waren ze door gegaan met ontkennen dat er moeilijkheden zijn. De tweede manier is abrupt en voor de partner – en henzelf – volkomen onverwachts. Ineens realiseren ze zich dat ze er al tijden genoeg van hebben, en dat nog langer doorgaan geen enkele zin heeft. Ze gaan de deur uit zonder achterom te kijken en beginnen helemaal opnieuw.

De Leeuw, hun oppositieteken, is open en warm, en heeft een kinderlijke benadering van seks. Ze kunnen van de Leeuw leren hoe ze zich moeten ontspannen en wanneer ze plezier moeten maken. Hierdoor krijgt ze plezier in hun liefdesleven en ontdooien ze een beetje. Als ze het naar hun zin hebben worden ze minder afstandelijk. De Leeuw leert hen dus ook iets over intimiteit.

De Waterman kan een sterk libido hebben, maar heeft soms weinig contact met het eigen lichaam en de gevoelens, wat er toe kan leiden dat er door de partner toch een zekere afstandelijkheid wordt ervaren in de relatie. Lustgevoelens kunnen daardoor ongemerkt overgaan, er is soms een sterke innerlijke stem die de Waterman waarschuwt dat hij zich niet mee moet laten slepen.

Ze vinden het daardoor ook moeilijk om onderscheid te maken tussen wellust en liefde. Een oplossing daarvoor is net doen alsof de wellust liefde is om dan snel het bed in te duiken. Maar het is waarschijnlijker dat het uitdraait op een kortstondige verliefdheid. De Waterman heeft meestal veel kortstondige relaties. Als de Waterman uiteindelijk de ware liefde vindt is dat een enorme opluchting. Hij hoopt een zielsverwant te vinden.

Een bepaald deel van het karakter van de Waterman wil trouw en loyaal zijn, maar er is ook een onvoorspelbaar deel. Een Waterman heeft zowel ruimte als intimiteit nodig. Die ruimte wordt niet gebruikt om achter een ander aan te gaan, maar de partner van een Waterman moet soms gerustgesteld worden omdat niet altijd duidelijk wordt of een Waterman echt van iemand houdt. De Waterman is vaak geremd in het uitspreken van genegenheid en toont zijn liefde niet altijd, zelfs niet als de seks hartstochtelijk is.

De mannelijke Waterman is een uitdaging voor elke levenslustige vrouw. Een mannelijke Waterman is veelzijdig, aantrekkelijk, interessant en emotioneel afstandelijk. Hij is geïnteresseerd in humanitaire zaken en wordt volledig door zijn werk in beslag genomen. Hij voelt zich aangetrokken tot mensen die zich onderscheiden van de massa en die zijn brede interesses delen. De mannelijke Waterman heeft een frisse kijk op het leven – en op de liefde. Maar meestal is hij te druk met zijn gedachten om zich bezig te houden met een relatie. Omdat de Waterman een luchtteken is, moet hij kunnen communiceren met zijn partner.

De vrouwelijke Waterman is een nogal ongewone vrouw. Ze kan grappig, gek en excentriek zijn. Ze kan met haar onconventionele interesses de meeste mensen ver voor zijn. De vrouwelijke Waterman is altijd zichzelf. Ze is onafhankelijk, slim, intelligent en heeft een sterke seksuele aantrekkingskracht. Ze weet wat ze wil en zorgt ervoor dat ze dit krijgt. Aan de andere kant kan de vrouwelijke Waterman onvoorspelbaar zijn doordat ze haar hart volgt. Als ze een avontuurtje wil, krijgt ze dat; en als ze haar ware zielsverwant vindt, trouwt ze en wordt ze zeer huiselijk.

De vrouwelijke Waterman wil gestimuleerd en geprikkeld worden, maar heeft haar grenzen. De actievere tekens kunnen proberen haar te dwingen de dingen op hun manier te doen. Te passieve of emotionele tekens vervelen haar. De vrouwelijke Waterman zoekt iemand die vrolijk deelneemt aan haar afwisselende stemmingen en interesses.

Waterman3

Een Waterman kunt u versieren door op te vallen. Een Waterman doet alsof hij moeilijk te veroveren is en geeft dan op het laatst plotseling toe. Doe mee aan zijn spelletjes: doe onderzoek naar de seksuele gewoonten van een of andere vage groep of Amazone stam en vraag de Waterman om commentaar. U kunt zich ook inzetten voor het klimaat of de aarde, maar over het algemeen is een directe benadering het beste – gewoon vragen. Ze zullen misschien verbaasd zijn, omdat hun aandacht op iets heel ergens anders was gericht, maar ja, waarom niet eigenlijk?

Omdat Watermannen enkele jaren voorlopen op de rest van de wereld houden ze van ongewone en innovatieve dingen. Geschenken moeten bijzonder zijn of zo gezond en natuurlijk mogelijk. Een Waterman wordt aangetrokken door primitief-exotische voorwerpen en door plaatsen waar hij mensen uit verschillende culturen kan ontmoeten. Hij benut het internet om met iedereen in de wereld te communiceren over de aanstaande revolutie.

Wat kunt u van een Waterman verwachten? Een Waterman is behoorlijk onvoorspelbaar. Dit sterrenbeeld wil graag anders zijn. Daarom zal de meest onconventionele Waterman toch gaan trouwen. Een verstokte vrijgezel zal het bed induiken en de volgende morgen verloofd zijn. Een uiterst terughoudende Waterman zal een avontuurtje hebben en vervolgens weggaan. De trouwste Waterman zal opeens de benen nemen en vergeten te zeggen wanneer hij weer terugkomt. Een zeer onafhankelijke Waterman zal zijn eeuwige liefde verklaren. Welke kant van de Waterman op een bepaald moment naar voren komt, is altijd afwachten. Als ze zich echter binden, zijn ze zeer trouw.

Terug