Relaties en seksualiteit van de Maagd

*Dit is natuurlijk wel de grappigste titel van de hele serie*.

Maagd1

Op het eerste gezicht lijkt de precieze Maagd wat verlegen, maar ze zijn vaak onderhoudende metgezellen voor de mensen die de moeite nemen om te ontdekken hoe ze echt zijn. Ze gaan niet echt op jacht naar een geliefde, maar laten de ander wel degelijk weten geïnteresseerd te zijn.

Hebben ze eenmaal de juiste partner gevonden dan blijkt dat achter hun rustige manier van doen een aardse sensualiteit en een sterk lichamelijke begeerte schuil te gaan, die ze graag delen.Het teken Maagd is nooit geassocieerd geweest met een jonge vrouw zonder enig seksuele ervaring, maar zij stond symbool voor de vruchtbare aarde, en de oogsten die ze ons kan verschaffen. Toch zien we nog weleens dat Maagd de reputatie heeft preuts, koel en zeer kieskeurig te zijn. Dat is misschien nog wel zo als er alleen formele verhoudingen zijn – en de Maagd heeft inderdaad de neiging om kritisch te zijn in de keuze van partners. Nog liever alleen dan met iemand die maar matig bevalt.

Maar ze hebben er ook geen moeite mee om met diverse mensen het bed in te duiken om een beter idee te krijgen hoe de potentiële partner in de slaapkamer is – en ze kunnen iemand dan ook op diverse punten met anderen vergelijken, om zo “objectief” vast te stellen met wie het interessant is om verder te gaan.

De Maagd is een aardeteken en heeft een sterk libido; doordat de Maagd een veranderlijk teken is, deinzen ze er niet voor terug hun driften te volgen – zeker als iemand anders het voorbeeld geeft. Daardoor is de Maagd het minst trouw van de drie aardetekens. Ze achten het niet beneden hun waardigheid een korte affaire te hebben.

Als ze denken de perfecte liefde te hebben gevonden, wordt hun zinnelijke natuur geprikkeld en komt de sensualiteit van het aardse element naar boven. Tot die tijd leggen ze zich niet vast en genieten ze van diverse seksuele ontmoetingen.

De Maagd, die door de zich gemakkelijk aanpassende en verstandelijke planeet Mercurius wordt overheerst, is nieuwsgierig op het seksuele vlak. Ze willen best experimenteren, maar hun innerlijke kieskeurigheid waarschuwt ze voor al te losbandig gedrag. Daarin weten ze soms niet te kiezen, maar als aardeteken houden ze van lichamen en gaan ze daarom op seksueel gebied soms veel verder dan je zou verwachten. Kuisheid wordt vaak geassocieerd met de Maagd, maar dit aardeteken kan verrassend erotisch zijn als ze opgewonden zijn.

De meeste Maagden houden van praten over seks. Ze kunnen op dat vlak geestig zijn, met soms mild kritische observaties, en ongemerkt de temperatuur in de kamer hoger zetten door diverse suggestieve opmerkingen. Ze kunnen anderen ook verleiden door op een slimme manier te laten merken dat ze wel in zijn voor een avontuurtje.

Maagden houden niet echt van het gedoe dat met seks gepaard gaat; als het aan hen ligt zouden ze dolgraag een andere, minder rommelige manier willen verzinnen om hun passie te uiten. Het helpt echt wel als hun partner de nodige hygiëne in acht  neemt. Losse seksuele contacten worden uit voorzorg vaak gevolgd door een bezoek aan de huisarts. Dit is deels toe te schrijven aan hun gezondheidsobsessie en deels aan hun kieskeurigheid. Ze zijn bereid om een risico te nemen, maar willen wel zo snel mogelijk gerustgesteld worden dat er geen onvoorziene gevolgen zijn.

Verhoudingen met een Maagd beginnen vaak op het werk. Ze houden van mensen die op dezelfde golflengte zitten. Ze laten zich niet snel meeslepen door een gepassioneerde liefde – daar zijn ze te praktisch en analytisch voor. Maar als ze eenmaal verliefd zijn, zijn ze ook attent en zorgzaam, en zullen ze van alles doen om de partner van dienst te zijn. Omdat ze vaak nogal wispelturig zijn, is het belangrijk dat hun partner hen de ruimte geeft. Dat ze soms gewoon op stap gaan om iets anders te doen, betekent niet dat ze niet meer verliefd zijn, maar gewoon dat ze andere dingen aan hun hoofd hebben.

Omdat Mercurius de belangrijkste planeet is voor het teken Maagd, dient hun partner een vriend te zijn die op dezelfde geestelijke golflengte zit. Ze willen een metgezel die op niveau kan converseren over gespreksonderwerpen die hen interesseren. Ze houden van denkspelletjes, dus is een partner die dat ook leuk vindt welkom. Zitten ze eenmaal lekker in de relatie dan durven ze ook hun gevoelens vrijelijk te uiten, hoewel ze, zoals gebruikelijk bij aarde-elementen, niet altijd precies weten wat die gevoelens zijn. Maar ze willen ze graag verkennen met een partner die zich in hen kan verplaatsen.

Maagd2

Ze hebben een minnaar nodig die hun libido stimuleert. Voor hen is liefde niet noodzakelijkerwijs hetzelfde als seks. Als het aan hen wordt overgelaten, kunnen ze in een patroon vervallen waarbij de partner meer als een broer of zus wordt behandeld dan als een partner met wie ze vrijen. Tenzij ze een relatie hebben met een sterrenbeeld dat ook geneigd is tot seksuele onthouding, kunnen ze, wanneer de eerste opwinding eraf is, tot de ontdekking komen dat ze uit elkaar moeten gaan door een gebrek aan seksueel contact.

De erogene zones van de Maagd zijn de handen, voeten en buik. Ze kunnen heel gevoelig zijn voor aanraking, en stellen het op prijs als de partner met de vingers over de huid strijkt, zeker over de buik. Ook vinden ze het misschien lekker als er aan hun vingers gezogen en geknabbeld wordt. De  voeten laten strelen kan zeer opwindend zijn.

Het beste afrodisiacum voor de Maagd is een persoon die schoon is en er netjes uitziet. De Maagd is gek op de geur van zeep en een frisgewassen lichaam; hoewel, van tijd tot tijd geldt het tegenovergestelde en vallen ze voor aardse lichaamsgeuren. Maar aan rotzooi, viezigheid en chaos hebben alle Maagden een hekel.

Mannelijke Maagden vinden gelakte teennagels opwindend, wat ook geldt voor schoenen die van voren open zijn. Dit teken is geneigd tot voetfetisjisme; hoewel vrouwelijke Maagden stijlvolle, maar praktische schoenen kopen, wil een mannelijke Maagd dat zijn vrouw iets draagt dat hij sexy vindt.

Voor de Maagd geldt dat veel erotische dingen tussen de oren zitten. Plaatjes zijn opwindend; met name koele, klinische, naakte mensen, al kunnen ze ook ontdekken dat een mooi naakt lichaam hun libido prikkelt.

Omdat ze een aardeteken zijn, kan massage met geurige oliën een zeer sensuele ervaring zijn. Met hun oog voor detail moet een masseur ervoor zorgen dat er geen enkele centimeter van het lichaam wordt overgeslagen.

Vreemd genoeg is, ondanks de aangeboren veeleisendheid en het ordelijk gedrag van de Maagd, hun eigen slaapkamer vaak vergeven van rommelige kleren en oude kranten, al zal het beddengoed schoon en netjes zijn. Aangezien ze zich wel druk maken over hun imago voelen ze zich waarschijnlijk genoodzaakt om op te ruimen voordat ze hun minnaar uitnodigen om tussen de lakens te kruipen. Het is een mythe dat Maagden alleen tussen schone lakens kunnen presteren, maar ze houden toch wel van een fris opgemaakt bed.

De beheerste en praktische Maagd heeft een hekel aan overdreven liefdesverklaringen en gebaren die te extravagant zijn. Ze voelen zich snel ongemakkelijk bij overdadige emoties. Voor hen is seks een natuurlijk onderdeel van het leven. Ze vertrouwen iemand die hier overdreven veel aandacht voor heeft niet echt. Waar de Maagd ook niet van houdt, is iemand die op welke manier dan ook te laat of traag is – ze eisen punctualiteit!

Ondanks dat de Maagden veel liever zouden doen alsof ze geen seksuele fantasieën hebben is de waarheid dat ze wel degelijk ook op dat gebied een levendige geest hebben.

Aangezien veel Maagden een geweten hebben dat steeds roept: “Je zou dit niet moeten doen!” wanneer ze seksueel plezier hebben, vinden Maagden het vaak leuk om te fantaseren dat de preutse kant van het karakter toekijkt en kritiek uit terwijl deze totaal genegeerd wordt en ze de beste vrijpartij van hun leven hebben. Dit werkt zeer bevrijdend en kan hun erotische plezier enorm vergroten wanneer ze met hun partner zijn. Na een tijdje horen het preutse stemmetje helemaal niet meer.

Zoals alle aardetekens houden ze van het buitenleven. Ze houden van de geuren van de aarde, van regen en wind, wijde landschappen en de geluiden van vogels in de lucht; ze houden van het gevoel deel uit te maken van de natuurlijke wereld. Dus een keer buiten vrijen in het bos, in de bergen, of waar dan ook in de buitenlucht zullen ze zeker opwindend vinden – iets waar ze later met een glimlach aan terug zullen denken.

De Maagd verbreekt niet graag een relatie als er een verbintenis is aangegaan (iets dat wel wat tijd kan kosten). De relatie kan verworden zijn tot een broer-zuster relatie of een partner kan ontrouw zijn geweest, maar ze zijn bereid veel door de vingers te zien omdat ze het vervelender vinden om het bekende op te geven. Zelfs na een scheiding blijven ze het liefst bevriend met hun ex-partners, tenzij die hen veel verdriet hebben gedaan. Als ze samen kinderen hebben, kunnen ze besluiten toch met z’n allen op vakantie te gaan.

Maagd3

De Vissen, hun oppositieteken, is zeer emotioneel en gevoelig. Vissen kunnen hun koele, emotieloze benadering van het leven compenseren en hen helpen andere mensen beter te begrijpen. De Vissen kunnen de Maagd, een hardwerkend en perfectionistisch teken, leren om ontspannen te leven en meer tijd vrij te maken voor de andere dingen die belangrijk zijn, zoals relaties.

De Maagd heeft de wellust het liefst onder controle. Een Maagd is perfectionistisch en verstandig. Een minnaar moet op dezelfde geestelijke golflengte zitten en goed kunnen communiceren. Zo niet, dan raakt de Maagd gefrustreerd. Als een Maagd verliefd wordt, is het niet bepaald hals over kop. Dit gereserveerde teken gaat voor beheerste hartstocht, niet voor vurige passie, maar omdat de Maagd een aardeteken is, kunnen aangeboren sensualiteit en een groot libido voor hartstochtelijke momenten zorgen. Een juiste omgeving is daarbij belangrijk; de allerkleinste onvolkomenheden kunnen alles bederven.

De partner van de Maagd leert al snel dat dingen uitgebreid worden onderzocht en bekritiseerd als ze onvoldoende worden bevonden. Als een Maagd wellustig is, treedt de aardse sensualiteit op de voorgrond. De Maagd zal eerst onderzoek hebben gedaan en weet precies wat een partner opwindt, zelfs al lijkt ze enigszins klinisch en koel. Hoewel ze zich niet snel laat meeslepen door passie, kan de aardse Maagd met de juiste partner soms in een seksuele vuurzee belanden.

De mannelijke Maagd is soms een perfectionistische workaholic, en dan is het überhaupt een wonder dat hij ook nog tijd heeft voor seks. Hij is van nature geen rokkenjager; ondernemender sterrenbeelden moeten het initiatief nemen, maar onder de juiste omstandigheden flirt de mannelijke Maagd graag en zijn aardse libido kan een partner bevredigen. In bed is hij erg plooibaar en meegaand, en bereid om uit te proberen wat zijn partner voorstelt – tot op zekere hoogte. Met de juiste, vurige partner kan hij wel degelijk geprikkeld worden tot ongeremde seks.

De vrouwelijke Maagd is netjes, verzorgd en sexy op een kalme manier. Deze vrouw is niet bang om haar aardse seksualiteit te tonen, maar bedenkt goed waar en wanneer ze dit doet. Voor haar is seks meestal onderdeel van een langdurige relatie. Door de juiste partner wordt ze verrassend opgewonden. Haar partner moet in alle opzichten kunnen voldoen aan de veeleisende maatstaven van de Maagd. Deze vrouw stelt hoge eisen aan haar partner. Als hij hieraan doet, blijft zij hem haar hele leven trouw.

Verleiding is bijna onmogelijk als de Maagd u niet wil. U moet heel subtiel zijn bij dit sterrenbeeld. De Maagd heeft een hekel aan een vulgaire, schaamteloze mensen en wordt niet graag gedwongen tot seksuele relaties. U kunt proberen om een verpleegstersuniform aan te trekken, of een hint geven door te zeggen dat u onlangs een nieuwe gezondheidsverklaring hebt gekregen, maar de beste manier om een Maagd te versieren is om grappig, onderhoudend en een beetje afstandelijk te zijn. Als u dat bent, kan de Maagd zo geïntrigeerd raken dat ze u beter wil leren kennen.

De Maagd is met haar gezondheid bezig; geschenken die een aanslag doen op haar gezondheid worden niet gewaardeerd. De Maagd zal echter als u een goede keuze maakt, verrukt zijn omdat u zo attent bent. De Maagd kan het aanvankelijk heel moeilijk vinden om zich te binden, maar als de beslissing is genomen, is de Maagd over het algemeen trouw en loyaal. Als er avontuurtjes zijn, zullen ze wel heel discreet zijn. Een Maagd zal niet zo gauw pronken met een nieuwe partner als ze nog een relatie heeft met iemand anders.

De Maagd zal een aards libido hebben, dus zal er behoorlijk veel seksueel contact plaatsvinden. U moet misschien wel vaak het initiatief nemen tot deze contacten, anders zal er niets van terechtkomen. Ze zullen goed voor u zorgen, maar dat blijkt vaak pas als ze een relatie hebben. De Maagd zal uw belangen voor ogen hebben en u steunen bij alles wat u doet.

Terug