Relaties en seksualiteit van de Kreeft

Kreeft1

De Kreeft is een teken wat zijn doel liever indirect benadert, via een kleine omweg. De schijnbaar onverschillige buitenkant verhult een hartstochtelijke binnenkant.

Soms lijken ze in eerste instantie humeurig, gevoelig en kwetsbaar, maar dat verhult vaak een gevoelig hart, bang om gekwetst te worden. Ze doen er veel aan om hun gevoelens niet meteen bloot te geven, want ze beschermen zichzelf tegen een gebroken hart. Soms betekent dit dat ze een ondoordringbare muur om zich heen bouwen; ze komen pas tevoorschijn als ze zich heel veilig voelen.

Zoals bij alle waterelementen gebruiken ze seks soms als middel om te manipuleren, om hun zelfvertrouwen te vergroten. De Kreeft is echter wel een teken die zelf het initiatief neemt tot seksuele activiteiten, ook al doen ze dit op een omslachtige manier.

Hun emotionele listen zijn soms een weerspiegeling van lichtgeraaktheid of van stemmingswisselingen, maar ze kunnen ook voortkomen uit de wens om van hun partner iets te krijgen waardoor ze zich veilig voelen. Stemmingsveranderingen doen zich vaak voor. “Niet nu schat, ik heb hoofdpijn” kan worden gevolgd door: “Hou je nog wel van me?” als de partner besluit aan het verzoek te voldoen. En dan komt opeens een ware verleidster naar boven, die toegeeft aan elke erotische gril van de verbijsterde partner.

Zoals alle watertekens zijn ze zeer goed in het weerspiegelen van de emoties van hun partner. Dit wordt verfijnd tot een schone kunst, zozeer dat de partner misschien niet eens beseft dat ze slechts de gevoelens weerkaatsen. Misschien denkt hun geliefde dat het hun eigen gevoelens zijn. Hoe het ook zij — het wordt zeer gewaardeerd.

Ze kunnen heen en weer gaan tussen perioden waarin ze een grote behoefte hebben om in het volle leven te staan, op andere momenten trekken ze zich het liefst terug en nemen ze tijd voor zichzelf.

De Kreeft heeft een sterke behoefte aan het verzorgen van mensen. Hun seksuele stijl is zorgzaam, betrokken en gericht op delen. Ze zorgen graag voor hun partner. Ze laten zich soms meeslepen in oppervlakkige relaties, eerder omdat ze medelijden met iemand hebt dan door wellust — al kan ook dat hen motiveren. Door hun  goedheid krijgen ze andere mensen het bed in en daarna hebben ze het gevoel dat ze eraan moeten werken, omdat ze geen verdriet willen veroorzaken. Omdat ze zo kwetsbaar zijn, gaan ze ervan uit dat andere mensen dat ook zijn. Misschien is de belangrijkste les die ze kunnen leren over relaties dat mensen flexibel zijn wat wellust betreft, maar minder als het aankomt op ware liefde. Toch kan zelfs de teerhartige Kreeft het afbreken van een relatie overleven.

De Kreeft wil andere mensen beschermen, wat soms leidt tot seksuele bezitterigheid. Zowel mannelijke als vrouwelijke Kreeften hebben de neiging in de moederrol te kruipen. Ze behandelen hun partner soms als een kind en houdt hem nauwlettend in de gaten. Sommigen waarderen de zorgzaamheid, anderen krijgen het er een beetje benauwd van.  

Ze zijn soms sentimenteel en meestal romantisch. Een verliefde Kreeft houdt van hartjes, bloemen en een gigantische bruiloft in het wit. Omdat ze gevoelspersonen zijn, willen ze vaak geknuffeld en gekust worden.

Hun partner moet wel een beetje op dezelfde emotionele golflengte zitten. Als ze hun gevoelens kunnen delen zal hun partner zich geliefd en geaccepteerd voelen. Dit is wat ze zelf hopen te krijgen van een minnaar.

In de liefde is overgevoeligheid hun grootste probleem. Ze zijn jaloers en bezitterig. Ze willen de onverdeelde liefde van hun partner omdat ze zich daardoor veilig voelen. Dan weten ze pas echt zeker dat er van hen gehouden wordt – en omdat ze zich ook gemakkelijk kwetsbaar voelen, willen ze ook voortdurend gerustgesteld worden. Als hun partner dit begrijpt, zal de relatie veel gemakkelijker verlopen. De partner moet ook accepteren dat ze regelmatig behoefte hebben aan privacy en stilte. Ze hebben tijd nodig om te dromen, te mijmeren, om hun gevoelens te verkennen. Dit betekent niet dat ze minder van hun partner houden.

Ze moeten leren hoe ze aan hun eigen behoeften kunnen voldoen zonder dat hun geliefde zich buitengesloten voelt.

Omdat ze met plezier voor iemand anders zorgen brengen sommige Kreeften veel tijd door in de keuken. Het zijn uitstekende koks en tonen hun liefde door hun minnaars te overladen met lekker eten.

De borst en de buik zijn de erogene zones van een Kreeft. Het lichtjes strelen wekt passie en begeerte op. Maar omdat ze kwetsbaar zijn, kunnen ze zich bedreigd voelen als iemand deze lichaamsdelen aanraakt. De partner kan het beste niet rechtstreeks op deze zones afgaan! Eerst moeten ze opgewonden worden, bijvoorbeeld door hartstochtelijk zoenen. Als vervolgens de buik wordt gestreeld, neemt de begeerte toe.

De tepels kunnen gevoelig voor aanraking zijn, zowel bij mannen als vrouwen, dus een partner die ze teder behandelt, prikkelt hun passie sterker dan iemand die te hard streelt of misschien zelfs bijt. De meeste mannelijke Kreeften vinden het fijn als hun borst vederlicht met de vingertoppen of de handpalm wordt gestreeld. Vrouwelijke Kreeften vinden het fijn als hun hele borst zachtjes betast of gestreeld wordt.

Omdat ze een gevoelsteken zijn, houden ze van zoenen en knuffelen. Door lekker tegen hun geliefde aan te gaan liggen, voelen ze zich goed. De Kreeft houdt vaak de handen van zijn partner vast. Ze lopen graag hand in hand en kunnen uren doorbrengen op een bankje in het park, zeker bij maanlicht, of samen thuis, met de armen om de ander heen geslagen. De Kreeft vindt niets heerlijker dan het gevoel van veiligheid dat het tegen zijn geliefde aanliggen met zich meebrengt.

De Kreeft wil het gevoel hebben dat hij beschermd wordt door iemand die op dezelfde emotionele golflengte zit. Dan durven ze uit hun schulp te kruipen en hun erotische verlangens de vrije loop te laten.

Ze willen zich geliefd en gekoesterd voelen, zoals ook zij hun partner liefhebben en koesteren. En als dit zo is, genieten ze van lichamelijke sensaties van hun lichaam en dat van hun partner. En bijvoorbeeld sappige perziken of aardbeien met room gebruiken bij het liefdesspel zal ze ook erg aanspreken.

Kreeft2

De voorliefde van de Kreeft voor de buik zorgt ervoor dat hij van lekker eten houdt, bij voorkeur met kaarslicht, intiem en romantisch, zodat hij zijn partner in de ogen kan staren. De Kreeft beleeft een groot erotisch genot aan het voeren van lekkere hapjes aan zijn geliefde.

Ze hebben een enorme hekel aan inbreuk op hun privacy. Een lompe minnaar die hen probeert te dwingen intiem te zijn voordat ze eraan toe zijn, is een grote afknapper. Hetzelfde geldt voor de minnaar die hen probeert over te halen tijdens het eerste afspraakje hun fantasieën met hem te delen.

Gevaar is ook uit den boze. Ze willen zich veilig voelen voordat ze erotische avonturen aandurven. Als ze buiten zijn of ontdekt kunnen worden, gaan ze niet veel verder dan een kus.

De ideale fantasie voor de Kreeft is een koele, glinsterende oase na een warme dag, volle maan, een romantische, filmster-achtige figuur, verleidelijke ogen, onweerstaanbare aantrekkingskracht. Welke rol u ook speelt in deze romantische fantasieën, ze zal gegarandeerd eindigen met gepassioneerde seks en eeuwige liefde.

Doordat watertekens dromerig zijn, hebben ze een levendige fantasie, al houden ze  dit fantasiewereldje liever geheim; ze delen het alleen met de intiemste minnaars. Zeker in hun fantasieën nemen ze zelf het initiatief bij seks en hebben ze de leiding. Tegelijkertijd zijn ze graag passief en traag, maar in hun fantasieën kunnen deze tegenstrijdige verlangens allemaal gecombineerd worden.  

Voor de Kreeft spelen fantasieën zich niet alleen in het hoofd af. Fantasie is, net als seks, een emotionele gebeurtenis. In een geslaagde fantasie spelen hun emoties een belangrijke rol. Het scenario bedenken ze er gewoon bij; al hun verborgen gevoelens komen boven. Dit is voor hen de functie van de fantasie: ze kunnen emoties uiten die ze niet in het echte liefdesleven willen introduceren. Fantasie is een uitlaatklep voor verborgen emoties waarvan ze zelf nauwelijks durven toe te geven dat ze bestaan.

Een romantische schuilplaats op het strand is de ideale plek om te vrijen voor een Kreeft, zeker als er een voorraad kussens en dekens is waar hij zich lekker in kan nestelen, en als er voldoende zinnenprikkelende hapjes zijn. De Kreeft houdt erg van zwemmen, dus vlak bij of in het water vrijen kalmeert hun gevoelige ziel. En wie weet, ontdekken ze het genot van samen met de partner douchen of baden. De meeste Kreeften zijn echter thuis het gelukkigst. Vrijen voor de open haard of op een waterbed is een genot. Voor hen geldt: eigen haard is goud waard.

Omdat zij een van de trouwste tekens zijn, is de kans vrij klein dat ze hun relatie in gevaar laten brengen door een kortstondige verhouding. Als hun partner overspelig is, zien ze dit omwille van het gezin door de vingers. Ze hebben er absoluut geen behoefte aan om een relatie te beëindigen. Zelfs wanneer de zachtmoedige Kreeft weet dat het niet werkt, willen zij hun partner geen verdriet doen door een breuk te forceren. Als de partner weggaat, lijden ze daar erg onder. Door hun sentimentele aard denken ze vaak aan het verleden en treuren ze om wat had kunnen zijn.

Als ze getrouwd zijn zullen ze niet graag willen scheiden. Ze waarderen het huwelijk, en voelen dat ze geboren zijn om een gezin te stichten. De belofte om in ziekte en gezondheid, en in voor en tegenspoed bij een partner te blijven betekent veel voor ze.

Het trauma is het grootst als ze hun huis moeten verlaten. Een scheiding zal veel minder pijnlijk zijn als ze niet hoeven te verhuizen, ondanks alle herinneringen. In een nieuw huis voelen ze zich in het begin onveilig.

Het oppositieteken, de Steenbok, is een koud, niet sentimenteel teken, althans volgens een Kreeft. Maar ze kunnen van de hardere Steenbok erg veel leren over het beheersen van hun emotionaliteit en humeurigheid. De Steenbok laat zich niet leiden door zijn gevoel; Kreeften zullen veel zekerder en onafhankelijker worden onder de invloed van dit gedisciplineerde teken. De Steenbok kan het verleden goed loslaten; hij kan ze leren om niet meer koste wat kost alles vast te houden en de galgenhumor van dit teken leidt hen van hun zelfmedelijden naar onafhankelijkheid.

Kreeft3

De Kreeft is een sentimenteel waterteken, waardoor hij meestal geen onderscheid maakt tussen wellust en liefde. Als Kreeften seksuele zin hebben, denken ze dat ze verliefd zijn, en als ze verliefd zijn uiten ze die liefde fysiek, in de vorm van knuffels en liefkozingen. Voor een Kreeft betekent liefde het delen van gevoelens. Ze willen graag weten wat de partner voelt en wil de partner laten begrijpen welke emoties ze ervaren. Als een Kreeft de partner eenmaal voldoende vertrouwt, en door hun kwetsbaarheid kan dit enige tijd duren, willen ze alles delen.

Kreeften moeten de tijd nemen om hun gevoelens te verwerken. Doen ze dit niet dan komen ze in de knoop met hun emoties en verwarren ze die met hun gedachten. Voor een partner is dit misschien moeilijk te begrijpen. Als ze worden overladen met emoties worden ze hysterisch of kruipen ze in hun schulp. Als de partner van de Kreeft maar aanmoedigt om voor zichzelf de tijd te nemen en duidelijk maakt dat ze zich niet afgewezen of onbemind hoeven te voelen, zal de relatie veel beter zijn.

De manlijke Kreeft is heel complex. Hij is veel taaier dan hij lijkt, maar hij is misschien ook wel veel liefdevoller dan hij op het eerste gezicht lijkt. Hij is actief en extravert, maar verschuilt zich onder zijn koele, onverschillige buitenkant. Hij is óók gevoelig en teruggetrokken, maar gedraagt zich nonchalant en joviaal. Hij is zeer emotioneel, maar erg op zichzelf. Hij kan enorm gevoelig en geneigd tot zelfmedelijden zijn als hij zich miskend voelt. Maar anderzijds, als hij in zijn schulp kruipt en de deur dichtdoet is hij niet meer geïnteresseerd in de behoeften van de ander.

De vrouwelijke Kreeft is emotioneel, gevoelig en trouw; ze is ook huiselijk en aardig. Dit is een vrouw die haar emoties en gevoelens gemakkelijk uit, maar toch seksueel wat terughoudend kan zijn. Zij is een ideale echtgenote en moeder. Relaties zijn over het algemeen duurzaam. Een vrouwelijke Kreeft kan zich soms toch met duidelijke seksuele bedoelingen op iemand storten; ze verbergt meestal haar seksuele behoeften onder een koel uiterlijk. Dus als ze haar passie toont is het zeker dat ze uw liefde zoekt.

De beste manier, nou ja, een manier om Kreeften te verleiden is gewoon maar huilen; het weke hart van de Kreeft kan tranen niet weerstaan en ze zullen hoe dan ook uw nabijheid gaan zoeken. Als u er behoeftig, hongerig, gekwetst of ongelukkig uitziet zal de bezorgde Kreeft altijd met u meeleven. Als u eenmaal door een Kreeft mee naar huis wordt gevraagd, vervolgens volgegoten wordt met thee en goed met elkaar overweg kunt, is de stap om met dit sterrenbeeld naar bed te gaan klein.

Om hen gelukkig te maken is het geven van een cadeau een goede manier, want zij interpreteren het zo dat hierdoor duidelijk wordt dat u om hen geeft. Ze genieten van geschenken voor in huis, vooral als u een vaste relatie met hen heeft. Maar het mooiste vinden ze luxueuze cadeaus die speciaal voor hen zijn uitgezocht. Parels zijn een traditioneel geschenk voor Kreeften. Ze houden ook erg van zilveren sieraden of glanzende maanstenen.

Terug