Relaties en seksualiteit van de Stier

Stier1

De Stier staat bekend als een sensueel teken, met een sterk libido. De hartstocht komt misschien langzaam op gang, maar eenmaal gewekt kan die heel lang duren.

Het sterke lijf van de Stier straalt sensualiteit en lust uit, en kan gemakkelijk begeerte bij anderen oproepen, maar ze worden liever benaderd dan zelf het initiatief te nemen. Het is een behoedzaam, praktisch teken, typisch voor het element Aarde. Het kan lang duren voordat ze reageren op seksuele signalen, of gehoor geven aan hun eigen vleselijke lusten, maar als ze het doen, doen ze het goed. Ondanks hun sterke libido worden ze zelden door hun wellust gedreven. Ze houden van een stabiel, ordelijk leven, en kunnen nogal bezitterig zijn naar hun partner toe.

Als ze een relatie hebben is er meestal spraken van een actief, maar relatief ongecompliceerd seksleven. Ze genieten van seks, en als de mogelijkheid er is zullen ze het, zeker in het begin van de relatie, veel en vaak doen. Het is onwaarschijnlijk dat ze andere relaties verkennen, want ze kiezen liever voor veiligheid en voorspelbaarheid. Als later in de relatie de intensiteit van de seksualiteit afneemt zullen ze eerder voor stabiliteit dan avontuur kiezen.

Ze hebben een sterke voeling met het eigen lichaam en zullen vooral de fysieke sensaties van seks waarderen. Er kan wat tegenzin zijn om gevoelen en fantasieën te delen met de partner, maar als ze eenmaal de durf hebben gevonden om daar meer over te vertellen kan dat hun seksleven verrijken.

De heerser van het sterrenbeeld Stier is de planeet Venus, en door te bestuderen hoe die geplaatst is in de persoonlijke geboortehoroscoop valt er nog veel meer te weten te komen over de sensuele voorkeuren. Vooral als die in Ram staat, of in het teken Stier zelf, kan dat betekenen dat er veel gretige begeerte is, en een sterk verlangen naar lichamelijk genot en bevrediging.

De slaapkamer van de Stier wordt vaak gekenmerkt door een zekere luxe; ze houden van satijnen lakens op een comfortabel lits-jumeaux bed en een kast vol sensueel zijden nachtkleding, waarover waarschijnlijk een warme, praktische badjas wordt gedragen.

Voor de Stier is het vooral belangrijk dat er wederzijds het gevoel is van bij elkaar passen – een mooi gezicht is fijn, maar ze zijn praktisch genoeg om te weten dat schoonheid toch wel went.

De Stier houdt niet van liefjes voor één nacht. Ze leren de partner het liefst eerst goed kennen, zodat ze zich veilig voelen, voordat ze zich op het terrein van de seks wagen. Hun verleidingstechniek is langzaam en sensueel, maar vasthoudend en vastberaden. Stieren geven zelden op; ze maken onafgebroken jacht op het object van hun verlangen. Zwakkere sterrenbeelden geven zich vaak gewoon gewonnen omdat ze rust willen en komen er tot hun verbazing achter dat ze een toegeeflijke minnaar hebben gevonden voor wie het plezier van de ander vooropstaat.

Ondanks de invloed van de sensuele Venus lijden ze nogal eens aan een zeker gebrek aan fantasie dat, in combinatie met hun hang naar gewoonten, kan leiden tot een seksuele sleur. Hun seksleven kan saai en voorspelbaar worden — tenzij Venus in de Ram (snelle opwinding) of Tweelingen (opwindend praten) wat leven in de brouwerij brengt. Hoewel de Stier niet dol is op verandering kunnen ze door hun sterke hang naar sensualiteit en genot worden overgehaald tot een avontuurlijker seksleven.  Voorzichtigheid is daarbij geboden; als ze het idee hebben dat iets moet, houden ze hun poot stijf en weigeren ze af te wijken van hun gewoonten. Desondanks houden ze van het voorspel en seksuele bevrediging.

Als ze volledig worden gewaardeerd door hun partner hebben ze het beste uithoudingsvermogen van alle sterrenbeelden. De Stier houdt van de langzame verleiding en als ze echt verliefd worden is dat vaak een leven lang. Ze willen een band voor het leven. De Stier neemt de liefde zeer serieus, willen het liefst ook trouwen of, als dat niet kan, een belofte van eeuwige trouw.

Ze vinden het belangrijk dat ook anderen kunnen zien dat ze verliefd zijn, en omdat ze een grootmoedig karakter hebben, willen ze ook anderen in hun geluk laten delen. Een verliefde Stier is dus verliefd én sociaal. Vrienden worden uitgenodigd om de nieuwe geliefde te ontmoeten tijdens een chique diner; er worden bezoekjes gebracht aan culturele evenementen, waar ze vaak veel waarde aan hechten.

Ze zijn oprecht en direct. Ze zijn vooral goed in de fysieke kant van relaties; door complexe emoties raken ze in de war. Vooral door de gevoelsspelletjes die andere sterrenbeelden soms spelen, kunnen ze van hun stuk gebracht worden. Ze verwachten dat beloften nagekomen worden. Als iemand zijn gevoelens verbergt, weten ze niet wat hij of zij dan echt bedoelt. Het is daarom van groot belang dat ze op het emotionele vlak leren communiceren met hun partner. Gevoelens delen door aanrakingen en daden is een goed begin, maar ze moeten ook leren praten.

Potentiële partners van de Stier moeten rekening houden met jaloezie en bezitterigheid. De Stier is zijn hele leven lang trouw en verwacht hetzelfde van zijn partner. Flirten is absoluut uit den boze. Een Stier vormt een onverbrekelijke eenheid met de partner en die krijgt weinig ruimte en vrijheid. Sommige sterrenbeelden waarderen de solidariteit en de toewijding van een Stier, terwijl anderen deze benauwend vinden.

De Stier-vrouwen hebben waarschijnlijk de meeste voeling met hun aangeboren sensualiteit. Veel Stier-mannen storten zich op hun werk, omdat ze het lef niet hebben potentiële partners te benaderen en tot over hun oren verliefd te worden. Stier-vrouwen wachten graag tot iemand anders toenadering zoekt; ze houden ervan om langzaam verleid te worden. Sommige Stier-mannen voelen zich echter te lomp en onbehouwen om zich te wagen aan het spel van verleiding, en kiezen dan liever voor de veiligheid van alleen-zijn dan het risico afgewezen te worden. Ze maskeren dat het liefst door vrouwen “moeilijk” te noemen.

De mond en de smaakpapillen zijn de erogene zones van de Stier, dus vinden zij tongzoenen zeer opwindend. Het voeren van lekkere hapjes aan een Stier werkt als een afrodisiacum. De Stier wordt ook geassocieerd met de keel en de nek. Het zachtjes strelen van de keel kunnen ze heel opwindend vinden. Maar omdat ze een aardeteken zijn is eigenlijk hun hele lichaam gevoelig voor aanraking — het langzaam van boven naar beneden strelen brengt ze in verrukking.  

Ze nemen liefst alle tijd voor vrijen. Een heel weekeinde langzaam, ononderbroken, sensueel, seksueel plezier is hun definitie van het paradijs. Wat bij hen past is een partner die hen alles in hun eigen tempo laat doen, die houdt van het uitgebreide voorspel en het krachtige seksuele hoogtepunt, dat zo kenmerkend is voor de Stier. Als ze het tempo moeten opvoeren om aan de wensen van een partner tegemoet te komen, voelen ze zich ongemakkelijk; een partner die hen vertroetelt en aandacht heeft voor hun behoeften wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Ze hebben veel seksuele energie — met een versnapering tussen de bedrijven door houden ze het erg lang vol. Deze versnapering moet zo hedonistisch mogelijk zijn; kaviaar of overheerlijk ijs werkt zinnenprikkelend. Het spel van aanraken en ruiken speelt een belangrijke rol in het liefdesspel van de Stier.  Het liefst brengen ze vele fijne uren door met het strelen en masseren van de partner. In ruil daarvoor worden ze graag zelf geliefkoosd. Zijde en parfum prikkelen de zintuigen; het gebruik van lotions en oliën kan heel aangenaam zijn. En onderschat nooit de sensuele bevrediging van een heerlijke maaltijd en een goede wijn vóór het vrijen.

Stier2

Ze worden niet graag gedwongen tot een keuze en hebben er een hekel aan als ze zich moeten haasten. Als hun partner ruw of ongevoelig is, zullen ze snel hun interesse verliezen en dat zou kunnen leiden tot de beruchte opvliegendheid van de Stier. Grofheid is ook een grote afknapper voor dit teken, dat door Venus beheerst wordt en dat gruwt van vulgariteit en platvloers gedrag.

De Stier heeft een grote hekel aan veranderingen. Door de kleinste verandering in gewoonten, zelfs een nieuw standje dat hun partner opwindend leek, kunnen ze zich ongemakkelijk gaan voelen. De Stier neemt niet graag risico’s en vindt veilig vrijen dus belangrijk. Een plotselinge, snelle uitspatting is niets voor hen. Gevaar is niets voor de gevoelige Stier.

De fantasieën van de Stier gaan over comfort en sensualiteit, en voedsel speelt ook vaak een rol. Een groot verguld harem bed, met draperieën van zijde en satijn, en versierd met kussens; dit is een typisch Stierenliefdesnest, zeker als er ook nog een exotisch feestmaal en een geparfumeerd bad klaarstaan. Dergelijke fantasieën blijven een Stier opwinden. Fantasieën zijn een ontsnapping aan het dagelijkse leven – in dit ‘andere’ leven zouden ze het liefst het bed delen met een hele harem mannen of vrouwen, die hun gewillige lijf verwennen.

De verleidelijke Schorpioen is het oppositieteken van de Stier. Deze combinatie kan zorgen voor duistere, erotische fantasieën waarin pijn dicht bij plezier ligt. Eén ding is zeker: ze zullen deze kant van hun karakter niet gauw laten zien. Deze en andere fantasieën blijven geheim – het is onwaarschijnlijk dat deze werkelijkheid zullen worden.

Wat favoriete plekjes betreft, geven ze de voorkeur aan een comfortabel bed of een lekkere bank. Aanraking en geur speelt een belangrijke rol in het liefdesspel van de Stier, dus moet de omgeving aangenaam zijn, met fijne aroma’s en texturen. Ze staan dicht bij de natuur, dus buiten vrijen zou heel opwindend kunnen zijn, tenzij de angst om ontdekt te worden te groot is, want veiligheid is altijd een belangrijke overweging.

Ze zullen over het algemeen weinig liefjes voor één nacht hebben en blijven degene van wie ze echt houden altijd trouw; daarom zijn hun relaties vaak blijvend. Ze  beëindigen een relatie alleen als het echt niet anders kan. De Stier is een van de trouwste sterrenbeelden; ze willen tot bijna elke prijs houden wat ze hebben.

De Stier waardeert het huwelijk enorm en zal daarom niet snel akkoord gaan met een scheiding, zelfs wanneer er in aparte bedden wordt geslapen en er geen sprake meer is van liefde. Als de partner wil scheiden, zullen ze tot het bittere einde ruziemaken over de boedelscheiding.

Ontrouw wordt door een Stier niet vergeven. Als ze zich verraden voelen, koesteren ze een diepe wrok. Een partner die denkt over een buitenechtelijk avontuurtje, kan dit beter uit zijn hoofd laten.

Ze kunnen veel leren van hun oppositieteken, de Schorpioen, over de beheersing van de hartstocht en het overwinnen van de taboes in het leven. De Schorpioen waagt zich op terreinen waar vele Stieren afhaken, vooral op seksueel gebied. De Schorpioen, die heel intuïtief is, kan ook inzicht geven in gevoelens en emoties, waardoor ze zich meer open kunnen stellen voor hun partner. De Stier vindt het moeilijk om zich te laten gaan, en de Schorpioen is dé expert op het gebied van het orgasme, waardoor geliefden zich laten gaan en volledig één worden, al is het maar voor even.

Stier3

Als een Stier iets besluit wordt het ook uitgevoerd. Als u bij een Stier in de smaak valt, zullen ze achter u aan zitten tot u zich gewonnen geeft. U wordt op dinertjes getrakteerd, gestreeld, en zachtjes naar het bed geleid. De Stier is niet zo subtiel, maar doet het wel rustig aan, zodat het ruim van tevoren duidelijk zal zijn als ze u willen verleiden. Ongeduldiger mensen duurt dit misschien allemaal te lang.

De Stier is hartstochtelijk en jaloers. Ze gaan niet snel een verhouding aan; geen wellust zonder liefde bij de Stier. Liefde betekent onvoorwaardelijke binding, het liefst voor het leven. Ze zijn zeer bezitterig en bewaken hun geliefde, en flirten met een ander dulden ze niet, hoe onschuldig ook. Ze zijn zeer sensueel en genieten van seksuele gevoelens. Lichamelijk contact, massage, strelen, zelfs bijten winden hen op. En als ze eenmaal zijn begonnen houden ze niet snel op. Ze houden ook van een erotische omgeving; een luxe, comfortabele en sensuele slaapkamer. Als je die te zien krijgt is het de bedoeling daar de nacht door te brengen.

De manlijke Stier is een geschenk uit de hemel voor partners die het langzaamaan willen doen – ze zijn traag, langzaam en betrouwbaar. Het voorspel of een sensuele massage kan uren duren. Hij kan er niet goed tegen als de dingen anders lopen dan hij gewend is, maar de vele heerlijke uren die je samen kunt doorbrengen compenseren dit ruimschoots. Het is niet altijd duidelijk dat een Stier een oogje op iemand heeft; hij neemt overal de tijd voor en kan lang op zijn seksuele bevrediging wachten. Helaas geven veel manlijke Stieren niet toe aan hun seksuele behoeften, maar storten ze zich in plaats daarvan op hun werk – ze durven potentiële partners niet goed te benaderen.

De vrouwelijke Stier wacht bij voorkeur tot andere mensen het initiatief nemen. Ze heeft een groot libido, maar is niet naarstig op zoek naar avontuurtjes. Ze houdt ervan als iemand naar haar verlangt en zich voor haar uitslooft. Als ze geïnteresseerd in iemand is geeft ze duidelijke signalen. Bij seksuele contacten zorgt ze ervoor dat ze aan haar trekken komt – de man die niet aan haar eisen kan voldoen is beklagenswaardig.

De beste manier om een Stier te verleiden is geduldig zijn en veel aandacht geven. Organiseer een heerlijk diner bij kaarslicht met veel goede wijn en sensueel voedsel. Als er één teken is wiens hart je het beste via de maag benadert is het wel de Stier. Zodra hun fysieke honger is gestild moet het mogelijk zijn een diepere, hartstochtelijke honger op te wekken. Trek uw verleidelijkste kleding aan, en als u een vrouw bent vergeet dan vooral niet een lekker parfum, en mooie lingerie. Bied eventueel een massage aan – en vooral, hou vol.

Ze worden vooral gelukkig van geschenken die hun aardse natuur weerspiegelen, gevoel voor materiële waarde en voorliefde voor luxe. Voedsel, planten, dure badolie, lotions en aangename kleding brengen de Stier in de stemming. Ze willen er graag goed uitzien en zich goed voelen; geef ze een bon voor een complete behandeling in een schoonheidssalon, voor een aromatherapeut of een kuuroord.

Wie een relatie met een Stier krijgt kan langdurige, aardse seks verwachten, trouw, en een diepe sensualiteit – dat zit allemaal verborgen onder de rustige buitenkant van dit sterrenbeeld. Het versieren gaat langzaam en sensueel. Ze kunnen genereus zijn; u krijgt ongetwijfeld geschenken die van goede kwaliteit zijn en blijvende waarde hebben. Verwacht echter geen uitgebreide liefdesverklaringen – ze houden niet van emoties en dramatiek. Ze willen wel graag trouwen, dus kunt u een romantisch aanzoek verwachten tijdens een heerlijk diner of een lange wandeling in de mooie natuur. Als u tenminste de ware bent, want ze zoeken een partner voor het leven.

Terug